Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4113860 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4113860

Odpowiedzi 14149

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Serio? Życia? Kurde muszę to przejrzeć.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Okey. Constantino miał buga i zamiast eliksiru siły pisało eliksir życia. A teraz pytanie gdzie nauczyć się ważenia eliksiru życia, podobno jest jakiś eliksir z jagód.
Od lutero kupujesz recepturę w 2 rozdziale

Zrobiłem sobie teraz 16 miksturek zwiększających zdrowie z jagód oraz mam trochę tablic z których wyjdzie 145 Hp czyli łącznie 305 i tu pojawia się pytanie czy wykorzystać to teraz czy później aktualnie mam bodajże 228 Hp.
Wraz z tym nowym patchem wytrzymałość zaczęła spadać podczas walki, ale to jest masakra mam chyba 18 wytrzymałości i po 10-15 uderzeniach mieczem nie mam wytrzymałości i życie mi spada, potrzebuje jakiejś mikstury zwiększającej wytrzymałość mam 5 jagód trola i czuję że coś z tego można przyrządzić tylko nie wiem gdzie jest receptura jeżeli nie ma takich mikstur będę zmuszony wydać PN na wytrzymałość bo teraz masakra jest z tą walką 

odpisze mi ktoś ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Misiex

Misiex

Użytkownicy
posty138
Propsy44
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem ucieczka cliffa mianowicie doprowadzam go do leśnego obozu i nie pojawia się opcja dialogowa żeby zakończyć zadanie czy powinienem go odprowadzić w jakieś konkretne miejsce??? miał ktoś podobny problem???

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Tak naprawdę z jagód można robić kompot w kotle, który tez daje nam życie. Nie trzeba, żadnego przepisu ;) Nie wiem jak w 2.1 ale w becie był on równie efektywny co mikstura. Co ważne, są tez dania z grzybów, ale one są mniej efektowne od mikstur, z 50 dostajemy +5 zamiast +6.

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no właśnie w 2.1 potrzebny przepis i się robi na stole achemicznym, ale nadal nie dostałem odpowiedzi czy wykorzystać te bonusy do życia ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

gadula700

gadula700

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)
Mam problem z zadaniem "Zamówienie Bengara" dla Lutero.
Otóż byłem u bengara zrobiłem to zamówienie i odebralem poprzednie, potem poszedłem do Jory i zagadałem z nim, ale pisze mi żebym szedł jeszcze do Lutero, więc poszedłem, a u niego nie mam żadnej opcji dialogowej na ten temat :(

Karton

Karton

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Przy jakiej zręczności  udało wam się otworzyć kufer jeśli ktoś przy nim śpi? Ja mam 60 i dalej ktoś wstaje.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
 Odpisze, odpisze na tym forum trzeba być cierpliwym. Poczekaj jeszcze z tymi miksturkami i tablicami, poducz się do 500+, a potem podbij hp itemami ( pamiętaj że są też bonusy do hp z jedzenia, zobacz moje dwa wcześniejsze posty).
Edit : czy się obudzi przy otwieraniu, to zależy od zręczność ale i od odległości.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
no właśnie w 2.1 potrzebny przepis i się robi na stole achemicznym, ale nadal nie dostałem odpowiedzi czy wykorzystać te bonusy do życia ?

Nie no, kompoty bez przepisów dalej są. Tylko po prostu nie wiem ile dają mikstury. A kompoty robimy w kotle a nie na stole.

A co do momentu kiedy użyć. Jaka klasa? Siłą rzeczy mag potrzebuje dużo mniej hp od woja, więc może je zacząć pić dużo szybciej bo dużo mniej punktów będzie na hp wydawał. W wypadku woja faktycznie z 500 się przyda, ale w wypadku maga już powyżej 300 możesz spokojnie wbijać. Z drugiej strony w sumie zależy to tez od poziomu trudności. Na łatwym hp nie jest aż tak potrzebne, starczy, że defa się wymaksi. Natomiast im wyżej tym więcej go potrzeba.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przy jakiej zręczności  udało wam się otworzyć kufer jeśli ktoś przy nim śpi? Ja mam 60 i dalej ktoś wstaje.
Spróbuj na skradaniu...

gadula700

gadula700

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z dostaniem się do terenów z dodatku Noc Kruka. Otóż Saturas nie chce mi dać tego złożonego ornamentu , aby otworzyć portal, ponieważ muszę mu przynieść jakąś rekomendacje czy coś od Vatrasa, ale ten nie ma dla mnie nic, kazał mi tylko iśćdo Lorda Hagena i z nim pogadać, sęk w tym, że ja już gadałem z Hagenem i teraz on nie ma mi nic do powiedzenia, mało tego u Vatrasa tez nie mam żadnej opcji rozmowy na temat tej rekomendacji, ani na temat rozmowy z Hagenem. Jednym słowem UTKNĄŁEM... co moge zrobić?? Bardzo proszę o pomoc. :facepalm:

Karton

Karton

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Próbuję zrobić zadanie z kielichami ale chyba na tym etapie gry się nie uda. Myślałem że będzie jakiś progres jak się zręki nauczę ale nic nie ma. Skradam się do kufra klikam i zawsze budzi się kobieta która śpi obok :d
A przy większości kielichów ktoś śpi. Z ukradnięciem kluczy nie było problemu.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja zręczności miałem 40 i komódki tuż przy śpiących się daje otwierać...
a tak bez obrazy... to jak się podkradasz...
Tak na marginesie, to jednak nie jest tak źle, jak masz kobietę obok...

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Dwa pytania.
Da mi ktoś położenia smoczych korzeni?
Rośliny w tym modzie "respią" się co rozdział?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z dostaniem się do terenów z dodatku Noc Kruka. Otóż Saturas nie chce mi dać tego złożonego ornamentu , aby otworzyć portal, ponieważ muszę mu przynieść jakąś rekomendacje czy coś od Vatrasa, ale ten nie ma dla mnie nic, kazał mi tylko iśćdo Lorda Hagena i z nim pogadać, sęk w tym, że ja już gadałem z Hagenem i teraz on nie ma mi nic do powiedzenia, mało tego u Vatrasa tez nie mam żadnej opcji rozmowy na temat tej rekomendacji, ani na temat rozmowy z Hagenem. Jednym słowem UTKNĄŁEM... co moge zrobić?? Bardzo proszę o pomoc. :facepalm:

Musisz wykonac zadania :
- handlarz broni dla bandytow
-porwani ludzie z khorinis ( czy jakos tak xd)
-oddac wszystkie ornamenty Nefariusowi
 Idziesz do Hagena, mowisz ze pomogles magom, bach II rozdzial, idziesz do Vatrasa, zostajesz czlonkiem  kregu, idziesz do Saturasa i jestes w Jarkendarze.
Przed rozmową z Vatrasem, nie pytaj go o cos tam czy " masz dla mnie jakies zadania" bo sie zbuguje gra, przynajmniej mi, ze nie da ci wiadomosci dla Saturasa.
To tyle xd. Jak cos to pisz .

Citak

Citak

Użytkownicy
posty62
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak zwrócić uwage Baal Tyona na siebie?? W poradniku Warda nie ma o tym ani słowa.

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak zwrócić uwage Baal Tyona na siebie?? W poradniku Warda nie ma o tym ani słowa.
Ponieważ on sam się do ciebie odezwie, ale tylko wtedy gdy zostaniesz guru (lub strażnikiem świątynnym, ale tego nie jestem pewien.)

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W kanałach niedaleko wejścia, po lewej stronie jest krata, za nią łuk i kamienna tabliczka. Jak ją otworzyć?

Szeryf1592

Szeryf1592

Użytkownicy
posty18
Propsy24
ProfesjaAnimator
  • Użytkownicy
Czy da się zdobyć w tym modzie Amulet Ognika? W rozmowie z Vatrasem nie ma opcji zdobycia amuletu.

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Pytanie zadane po raz 100 trzeba kupic zwój przemiany w chrząszcza aby przejsc pod kratami

0 użytkowników
Do góry