Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4168549 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4168549

Odpowiedzi 14149

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Kto może nauczyć mnie ulepszać zbroje bractwa i gdzie on jest?

Btw. Kod na List gerbranta to bodajże i itrw_gerbrantletter

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Darrion w Górniczej Dolinie za palisadą orków w klasztorze zmiennoksztaltnych.
A zbroje dla nowicjuszy to w obozie bractwa w Khorinis :)

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Listy polecające mają każdy osobny kod . Nie może być dwóch identycznych kodów.Oczywiście jeżeli listy występują w modzie to i są w skryptach.
Jeżeli ktoś chce mogę podać kody na wszystkie rekomendacje dla Gallahanda.
List od Valentino się nie liczy tyle że dodatkowe doświadczenie.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy Barem daje zadanie związane z bossem-Dzikiem? Pancerz mu przyniosłem i nie mam zadania, gdzie mogę mu udowodnić, że jestem "dobrym myśliwym".

Czy później są jakieś związane zadania z Kreolem? Lepiej go zabić, czy się uczyć u niego?

Feniks_z_popiolow

Feniks_z_popiolow

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Za szybko przyłączyłeś się do Gildii, przez co parę questow przegapisz. Gra bez gildii myśliwych to tez nie to samo. więc może lepiej byłoby zacząć od nowa?

Z wielkim bólem bo mam za sobą 20h gry, poza tym jak wiadomo te pierwsze przejście zawsze jest najlepsze bo odkrywa się cały świat ale cóż... ;) I w dodatku nie powiedziałbym, że przegapię parę questów bo zanim przyłączyłem się do Xardasa to zrobiłem wszystkie zadania w miarę możliwości jakie dostałem - a gadałem chyba praktycznie ze wszystkimi

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Kiedy Barem daje zadanie związane z bossem-Dzikiem? Pancerz mu przyniosłem i nie mam zadania, gdzie mogę mu udowodnić, że jestem "dobrym myśliwym".

Musisz czekać do 2 rozdziału, dopiero wtedy Barem da ci to zadanie

Czy później są jakieś związane zadania z Kreolem? Lepiej go zabić, czy się uczyć u niego?

To zależy w jaką wersję grasz, jeżeli np. w slash'n'craft to jak zabijesz kreola to on nie ma w ogóle księgi, nie dostajesz PN za jego zabicie + 100-300 doświadczeń za niego tylko. Tym razem żeby nauczyć się u niego języka langa(dobrze chyba trafiłem) to trzeba mieć 20 PN i 4000 jeśli się nie mylę

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Musisz czekać do 2 rozdziału, dopiero wtedy Barem da ci to zadanie

To zależy w jaką wersję grasz, jeżeli np. w slash'n'craft to jak zabijesz kreola to on nie ma w ogóle księgi, nie dostajesz PN za jego zabicie + 100-300 doświadczeń za niego tylko. Tym razem żeby nauczyć się u niego języka langa(dobrze chyba trafiłem) to trzeba mieć 20 PN i 4000 jeśli się nie mylę

Dzieki.
na razie slash'n'craft odpuszczam sobie gram w ReBelance v2.1. No to raczej go zabije, chyba, ze na pozniejszym etapie na jezykow demonow nie bedzie mi szkoda 20PN.

Masz dla mnie, lub ktokolwiek doświadczony jakieś rady co do rozwoju postaci? Założony mam pierścien +20hp, pierścien +3siły, amulet 10siły ( i czasami na zmiane 40hp sobie zmieniam). Póki co noszę Lekką kuszę (?) 50 sily i 25 zrecznosci bodajze, lub łuk, ktory potrzebuje 35zrecznosci, w zaleznosci kiedy belty/strzaly sie koncza heh. Nosze pancerz mistrza mordercow (na screenie przypadkowo pancerz mysliwych zalozony jest) i piracki kordelas. Do jakiej gildii dołączyć? Myślałem coś o magach wody, czy nekromancie, na poczatku gry, ale nie zgadzają się z obecną filozofią prowadzenia postaci :(. Pewnie najbardziej najemnik/łowca odpowiadałby, ale kolejny raz nie chce mi się nim przechodzić, bo 3 lub 4 razy pod rzad NK przechodzilem łowcą.. Iść w jednoręczną i łuki czy dwuręczną i kusze? Czy w ogóle jakaś inna kombinacja? Ogladalem bodajze Warda filmy na yt, to był jakiś miecz do wyboru, że 1H był git, zadawalem bdb obrazenia, a 2H beznadziejny byl.. Jest jakiś spis broni/run do the returning (wiem, jakie bronie byly w podstawce i nk, i ze cos sie zmienialo, zeby hejtu nie bylo), i jest określone ile dmg zadaja?

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem sobie teraz 16 miksturek zwiększających zdrowie z jagód oraz mam trochę tablic z których wyjdzie 145 Hp czyli łącznie 305 i tu pojawia się pytanie czy wykorzystać to teraz czy później aktualnie mam bodajże 228 Hp.
Wraz z tym nowym patchem wytrzymałość zaczęła spadać podczas walki, ale to jest masakra mam chyba 18 wytrzymałości i po 10-15 uderzeniach mieczem nie mam wytrzymałości i życie mi spada, potrzebuje jakiejś mikstury zwiększającej wytrzymałość mam 5 jagód trola i czuję że coś z tego można przyrządzić tylko nie wiem gdzie jest receptura jeżeli nie ma takich mikstur będę zmuszony wydać PN na wytrzymałość bo teraz masakra jest z tą walką

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
gdzie się nauczę alchemi

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
U Sagitty, Salandrila, Ignaza, Constantino, Nefariusa.

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie, gdzie jest Dorion czy jakoś tak co może nam ulepszyć zbroję str świątyni?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
kojarzę niejakiego Dyrriana, co był kowalem w G1. Nie ma go czasami przy kuźni?

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie.

Ten ziomek co jest przy kuźni, każde nam go znaleść jeżeli chcemy się nauczyć jak ulepszyć tą zbroje. Btw. ta zbroja jest okropna :C Ma ktoś ulepszoną? xD Bezi w ulepszonej ma nadal gołą klatę ? ;/ Dobra, typ nazywa się Darion, gdzie go znaleść?

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zrobiłem sobie teraz 16 miksturek zwiększających zdrowie z jagód oraz mam trochę tablic z których wyjdzie 145 Hp czyli łącznie 305 i tu pojawia się pytanie czy wykorzystać to teraz czy później aktualnie mam bodajże 228 Hp.
Wraz z tym nowym patchem wytrzymałość zaczęła spadać podczas walki, ale to jest masakra mam chyba 18 wytrzymałości i po 10-15 uderzeniach mieczem nie mam wytrzymałości i życie mi spada, potrzebuje jakiejś mikstury zwiększającej wytrzymałość mam 5 jagód trola i czuję że coś z tego można przyrządzić tylko nie wiem gdzie jest receptura jeżeli nie ma takich mikstur będę zmuszony wydać PN na wytrzymałość bo teraz masakra jest z tą walką

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

gadula700

gadula700

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Listy polecające mają każdy osobny kod . Nie może być dwóch identycznych kodów.Oczywiście jeżeli listy występują w modzie to i są w skryptach.
Jeżeli ktoś chce mogę podać kody na wszystkie rekomendacje dla Gallahanda.
List od Valentino się nie liczy tyle że dodatkowe doświadczenie.
Autorze tego posta :D
Prosiłbym Cię z całego serca abyś podał mi kody na te rekomendacje :D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto może nauczyć mnie ulepszać zbroje bractwa i gdzie on jest?

Btw. Kod na List gerbranta to bodajże i itrw_gerbrantletter
List polecający Valentino - itwr_valentinoletter
List polecający Gerbrandta - itwr_gerbrantletter
Lutra list polecający Lutero- itwr_luteroletter
List Salandrilla  - itwr_salandrilletter
List polecający Fernando - itwr_fernandoletter   
 Ale tylko dla desperatów!
Nie desperatów tylko oszustów.

EDIT: no, może nie oszustów a bardziej gapowiczów i niefarciarzy

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
To mam parę pytań. Kto uczy nas robienia mikstur życia i siły jeżeli nie jesteśmy czeladnikiem u Constantino ?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Constantino.

Rich

Rich

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Constantino, a dokładnie zaczyna nas uczyć gdy wiemy już coś o alchemii (wystarczy nawet tworzenie mikstury życia.)

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Okey. Constantino miał buga i zamiast eliksiru siły pisało eliksir życia. A teraz pytanie gdzie nauczyć się ważenia eliksiru życia, podobno jest jakiś eliksir z jagód.

0 użytkowników
Do góry