Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4115208 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4115208

Odpowiedzi 14149

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla Barema musisz ubic dzika.
Wie ktoś gdzie zdobyc zbroję orków, oraz jakie ma wymagania ?

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Krótkie pytanko. Pamięta ktoś może czego wymaga Barem by dać rekomendacje na szefa obozu? zbroję mu dostarczyłem jak i szpony jak coś. I dalej pojawia mi się tekst, że nie udowodniłem, że jestem dobrym myśliwym.

Dwa młode trole, czy też czarny trol ubite. Wszystkie zadania, poza tym od Dagomira odnoście umiejętności używania kuszy, które mogłem wykonać w pierwszym rozdziale też mam zrobione, a chciałbym zanim wyzwę falka mieć zrobione wszystkie zadania poza tym z kuszą bo szkoda mi Pr i odnalezieniem truchła Bena, bo Jarkendar jeszcze niedostępny.
Barrem i chyba Nix mówią że poprą Cię jesli zrobisz cos dla obozu. Dla Barema musisz ubić Dzika-Bossa niedaleko kamiennego kręgu w lesie gdzie prowadzi cie Lares, a dla Nixa trzeba unicestwić Czarnego Zębacza - jest tam, gdzie ogniste jaszczury koło piramid. Misje te jednak dostaniesz w poźniejszych rozdziałach. 2 i 3. Moge się mylić

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no i Luk nie miałeś chyba racji... #480

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Dzięki. Co ciekawe poparcie Nixa dostałem za wyleczenie Kła z tego co widzę, przynajmniej po wpisach w dzienniku. Czyli jednak muszę poczekać z wyzwaniem dla Falka jeszcze chwilę ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jest jakiś wymóg jeśli chodzi o rozmowę z Isidro, bo przybyłem do tych ziomków, gadałem z Draxem, Ratfordem, a Isidro nic nie mówi.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Ja mam dziwne pytanie. Czy komuś zniknął Saturas? W IV rozdziale poszedłem do Jarkendaru dostalem od niego misje. I gdy chciałem do niego wrócić jego nie było. Przepadł. Nie ma go ani w Khorinis ani w Jarkendarze. Miał ktoś podobny problem lub wie gdzie jest ten upierdliwy Mag?

Macian

Macian

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Najlepsza gildia dla łucznika to mag ognia. Sprawdziłem każdą zbroję u magów i żadna nie ma wymagań many czy tam siły. Z maną nie problem bo można podstawy z grzybków i mikstur nabić.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ale jednak mag duchowo nie zgadza się z łucznictwem, więc jak dla mnie odpada, na razie mam 10lvl, jeszcze nie potrzebna aż tak gildia, nie jestem też przekonany do straży, grało się nimi najczęściej i tak jakoś, już bardziej najemnicy. Najbardziej myślałem o bractwie bo to jednak nowy obóz, nowe zadania, no cóż, sam nie wiem : d

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Zabiłem asmala. (koniec drogi zabójcy) i teraz mogę jakoś wykonać zadanie dla gerbranta? Z listem?

Iva2

Iva2

Użytkownicy
posty72
  • Użytkownicy
Chyba nie... przecież zabiłeś już Asmala więc jak on ma się pojawić w karczmie ?

Gdzie znajduje sie Fellangor po 2 postacia ? Wiem ze ma gdzieś między Grimabldem (myśliwym od trolla) a słonecznym kręgiem... ale nie mogę go nigdzie znaleść.

Feniks_z_popiolow

Feniks_z_popiolow

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie odnośnie przyjęcia na Mrocznego Maga przez Xardasa. Z tego co wiem, żeby mnie przyjął muszę mieć 70 many i 40 inteligencji. Pierwsze spoko ale co do drugiego to wiem tyle, że trzeba czytać książki na regałach, żeby ją nabić. Niby ok ale jak się biorę za czytanie książek to Bezi tylko mówi, że nie potrafi czytać i lipa. Próbowałem się nauczyć starożytnych języków ale i to nic nie dało. Podpowie ktoś kto uczy czytania?

Odpowiem sam sobie bo nie będzie trzeba tłumaczyć. Ogólnie miałem ogarnięte, że normalne książki można czytać tylko te u Xardasa mnie zbijały z tropu bo zauważyłem, że za jedną przeczytaną książkę jest 1pkt inteligencji, a że tej potrzebuję 40... Wiadomo. A u Xardasa jest 6 czy tam 7 ksiąg więc zawsze coś patrząc na to, że obecnie mam 14pkt inteligencji. I teraz moje pytanie. Mam 13 poziom, 22pkt nauki do wykorzystania, 20h grania za sobą, jestem nowicjuszem u Xardasa i tak jak wspomniałem mam 14pkt inteligencji, a potrzebuję ich 40. W jaki sposób można ich tyle nabić????? 1 zdolność czy to myśliwska czy to alchemiczna = 1 pkt inteligencji. Ktoś ma jakieś pomysły czy mam wczytywać save gdy byłem po 11h grania i szedłem do Xardasa zostać nowicjuszem?

Miałem pytać jeszcze o myśliwych jak do nich zagadać ale widzę, że zjebałem zadanie z prychającą istotą, w sensie najpierw ją zabiłem, a potem pogadałem z Gaanem... To niestety zrobiłem na początku gry i ogólnie przygoda z tą gildią to dla mnie musztarda po obiedzie...

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Po 1. Kiedy robisz zadanie dla xaradasa, u magów czytaj wszystko w bibliotece, nic że Cię pobiją wstaniesz i dalej :P
2. Kiedy dobijesz 25 inta zrób quest dla tego maga Dallaharta bodajże. Nauczy Cię on 1 kręgu co daje bodajże też parę ptk inta. Dostaniesz również dostęp do książek. 3. Idż do Abylina, niech Ci powróży, to chyba też 1 ptk inta. W opuszczonej chacie (siedziba zabójców) znajduje się książka. Ucz się podstawowej najtańszej alchemii.

Feniks_z_popiolow

Feniks_z_popiolow

Użytkownicy
posty9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po 1. Kiedy robisz zadanie dla xaradasa, u magów czytaj wszystko w bibliotece, nic że Cię pobiją wstaniesz i dalej :P
2. Kiedy dobijesz 25 inta zrób quest dla tego maga Dallaharta bodajże. Nauczy Cię on 1 kręgu co daje bodajże też parę ptk inta. Dostaniesz również dostęp do książek. 3. Idż do Abylina, niech Ci powróży, to chyba też 1 ptk inta. W opuszczonej chacie (siedziba zabójców) znajduje się książka. Ucz się podstawowej najtańszej alchemii.

Gallahada ;) Już prawie mam u niego na wykończeniu zadanie i narazie go nie dokończę. No bo zostało mi jeszcze przyniesienie miksturki orków (zadanie od Salandrila). Tę miksturkę ma niby ork koło miasta ale g.... miał. Nie nabiję 40 inteligencji... Chodziło mi po głowie przyłączenie się do bractwa ale nie chce mi się powtarzać ostatnich 8 godzin, a tak naprawdę 16 bo w ciągu ostatnich 8 godzin gry miałem od ciula wczytywania co chwila bo biłem ludzi dla gildii zabójców, bandytów i tym podobne. Ech...

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
Za szybko przyłączyłeś się do Gildii, przez co parę questow przegapisz. Gra bez gildii myśliwych to tez nie to samo. więc może lepiej byłoby zacząć od nowa?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Z cyklu, do której gildii dołączyć :-)
Spoiler
Tak przedstawiają się statystyki, najrozsądniejszym wyborem była by straż, która nie wymaga niczego do dostania się do nich, ale znowu za dużo nią grałem kiedyś i po prostu nie chce mi się nimi grać. Chciałem dojść do bractwa, ale tutaj znowu trzeba doskillować walkę broniami dwuręcznymi. No to zostali najemnicy, ale ci znowu wymagają 45 siły, jestem skazany na strażników czy da się jeszcze wyjść z "opresji" związanej z wyborem?:p

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, przez swoją nieuwagę. O 0:00 gadałem z Asmalem, było wszystko OK. Zabiłem Louisa, trochę się z nim namęczyłem i wcześniej nie wysłuchałem dokładnie Asmala, gdzie mamy się spotkać. Coś mi w głowie świta "na przystani"? Przeszukalem Martwą Harpię, szybko nawet poleciałem do latarnii morskiej Jacka, tylko zeby mnie bandyci nie ubili i nie ma go. Pewnie bylo juz takie pytanie, sorry za ewentualnie powtarzanie

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ekipa siedzi w domu, na przystani w pobliżu statku paladynów. Tam gdzie kiedyś leżało kilka bryłek rudy.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
OD jest w porcie w khorinis, znajduje się tam chatka i tam jest gildia zabójców i następnym razem nie przewijaj dialogów, tylko je uważnie czytaj

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tam nie przeszukałem. Dzięki Wam za pomoc.

Macian

Macian

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
@Baggio

No zostaje mag ognia chyba... Strażnik ma nie za dobrze bo do zbroi jest wymagana siła (chyba 40), nie mówiąc już o zbroi paladyna która wymaga chyba 120 siły. Może jeszcze mag wody ale nie wiem dokładnie o nich nic... Obóz bractwa to chyba 40 many potrzeba, najemnik to 45 siły odpada, nekromanta to dużo inteligencji...

0 użytkowników
Do góry