Dobra dziś zaczynam grac na poważnie i będę was zasypywał masa pytań czasem głupich, wszystko ma na celu pomoc mi ukończyć moda na prawdziwe 100% full exp itp.
Zaznaczam tez ze udało mi się ukończyć już prowizoryczny pseudo spis / coś ala poradnik lecz narazie nie udostępniam gdyż ma on więcej błędów niż ustawa przewiduje ( sam poradnik do nk z gier online jest lepszy niż moje pesudo wypociny ) sprawdzając na LP na youtbue już zauważyłem ze masy rzeczy nie uwzględniłem, ale ze zaczynam serio grę na full to poprawie go i po skończeniu przeze mnie na 100% 1 rozdziału udostępnię poradnik co zrobić aby ukończyć 1 rozdział na full i analogicznie będzie z dalszym rozdziałami mam nadzieje ze tak to wam będzie odpowiadało

Na przejcie na full 100% wybrałem poziom Bardzo łatwy gdyż wiadomo im szybciej ja przejdę tym szybciej będzie poradnik bo na rzeźniku by mi to za długo zajęło, chociaz grałem na nim dobry tydzień i było przyjemnie

Dla zainteresowanych na poziomie Bardzo łatwym dostajemy mocne bonusy w postaci +10 do inta many siły i zrecznosci + kasa i zwoje nie dostajemy mikstury na życie ale za to od razu mamy go 200 no i bonus do obu karm + 20 ( podkreślam wybrałem go dla szybkość gry nie dlatego ze se nie poradzę lol )
Dobra jedziemy pod gradobiciem pytań Tizgara

1. Czy wybór czeladnika ma wpływ na coś w przyszłości, np dostępność questów itp czy jest pełna dowolność według preferencji gracza i nie ma to na nic wpływu ( pojawianie się receptur itp tez proszę uwzględnic )
2. Gildia złodziei, sposób w jaki dołączę ma wpływ na coś typu questy itp czy nie czy jest pełna dowolność kogo wydać a kogo nie, lub wydać wszystkich, lub nie wydawać nikogo
3. Ogólnie które questy z gatunku wyboru maja wpływ na coś później coś blokuj lub coś odblokowują Np Matteo i gritta czy zadania związane z gildia złodzieji ( czy jednak w tych jest pełna dowolność )
4. Na 1 rozdział znajdę questy z gatunku wymuszone czyli muszę mieć jakiś aktywny aby dostać kolejny czy po prostu takie questy tak czy siak dostane bo w danym momencie gry będę i tak spełniał ewentualnym wymóg posiadania aktywnego questa w logu
5. Czy mogę naginać zasady wyboru gildii aż do podjecie ostateczne decyzji czy nie w sensie np zrobię wszystko co trzeba dla bycia nekromanta i będzie opcja czy na pewno chce nim zostać i analogiczne dla pozostałych gildii

chce zbić full expa

6. Będąc w Grupie zgarniam o 50% expa mniej ale jest wyjątek ze jak ja dobije to dostaje mimo wszystko full czy ta zasada działa zawsze ?
7. Questy które muszę wykonać wcześniej lub przed jakimś wydarzeniem przydała by się jaka lista ( chodzi o questy typu rekomendacja od fernanda dla galla lub sprawa od gerbranta ze muszę isc do asmala tego samego dnia w sensie o północy )
8. Czy są questy których nie powinienem kończyć w 1 rozdziale nie chodzi o poziom trudność tych questów tylko wpływ na późniejszy etap gry
9. Czy mogę wybić wszystko co się rusza poza ludźmi w 1 rozdziale, czy powinienem coś zostawić na później bo trzeba w kwestii questa itp ?
10. Gadanie z npc przed faktem może czymś niepowołanym skutkować w sensie brak dostępność questa ( przykład mogę se pogadać z myśliwymi for fun mimo ze jeszcze nie dołączyłem do obozu i tak dadzą potem questy ? )
Narazie to tylko jak widać pytania dość nietypowe i w gruncie rzeczy sprawa kreci się wokół dostępność questa ewentualnego pomyłkowego blokowania się questa
Co do klasy itp to juz podjąłem decyzje dawno temu najemnik na 2h czeladnik harad ze względu na bonus siły