Problemy techniczne 708873 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 708873

Odpowiedzi 1643

donno123

donno123

Użytkownicy
posty55
Propsy8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ok, dzięki./

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam ciekawy problem. Zainstalowałem Returna jakiś rok temu. Cały czas grywałem  bez najmniejszych błędów czy crashów(poza Jarkendarem,ale to nie o tym), aż do dzisiaj. Nie wiem co się stało lecz gra nie chce się nawet odpalić.
Do launchera wchodzę bez problemów, lecz potem gra mi się nie ładuję. W ogóle nic się nie wyświetla. Żadnych powiadomień o błędach, kompletnie nic.
Miał ktoś kiedyś coś takiego?

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam
Mam ciekawy problem. Zainstalowałem Returna jakiś rok temu. Cały czas grywałem  bez najmniejszych błędów czy crashów(poza Jarkendarem,ale to nie o tym), aż do dzisiaj. Nie wiem co się stało lecz gra nie chce się nawet odpalić.
Do launchera wchodzę bez problemów, lecz potem gra mi się nie ładuję. W ogóle nic się nie wyświetla. Żadnych powiadomień o błędach, kompletnie nic.
Miał ktoś kiedyś coś takiego?
tez tak mialem kiedy praktycznie net mi nie dzialal, czasem pomagalo blyskawiczne odpalenie gry po przelogowaniu sie na kompie

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kirfy
Właśnie mam tak samo. Raz udało mi się odpalić bo restarcie komutera, lecz potem gdy wyszedłem z gry i chciałem ponownie odpalić  to się nie da.

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kirfy
Właśnie mam tak samo. Raz udało mi się odpalić bo restarcie komutera, lecz potem gdy wyszedłem z gry i chciałem ponownie odpalić  to się nie da.
mi zazwyczaj ten problem zanikal sam po 1/2 dniach, raczej jakiejs wiekszej rady na to nie ma po prostu trzeba z tym zyc xD

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Daemon

Problemy techniczne
#1265 2016-07-26, 09:39(Ostatnia zmiana: 2016-07-26, 11:15)
Po zainstalowaniu Returninga nie mam w grze dialogów z podstawowej, polskiej wersji gry. Sprawdziłem w plikach, F:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic2ZlotaEdycja\_Work\Data\SOUND\SPEECH zawiera tylko dialogi oznaczone jako "Addon", a więc te z NK. Czy jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?

Edycja: problem rozwiązany.

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem nie znika ;( Ktoś może coś doradzić innego niż czekanie? xD

Bansu

Bansu

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie i panie. Mam pewien problem, otóż przy otwieraniu skrzynek nawet podczas gdy jest noc własciciele sie budzą i zaczynają mnie atakować. Gorszy problem przy Lehmarze bo gdy otwieram jego skrzynkę przy przycisku to nawet gdy nikt nie patrzy nagle orientuje się zza sciany jakaś laska i podnosi alarm, a muszę zrobić tą skrzynkę po to by wykonać zadanie z długiem Lutero, ktoś coś?

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Panowie i panie. Mam pewien problem, otóż przy otwieraniu skrzynek nawet podczas gdy jest noc własciciele sie budzą i zaczynają mnie atakować. Gorszy problem przy Lehmarze bo gdy otwieram jego skrzynkę przy przycisku to nawet gdy nikt nie patrzy nagle orientuje się zza sciany jakaś laska i podnosi alarm, a muszę zrobić tą skrzynkę po to by wykonać zadanie z długiem Lutero, ktoś coś?
Tak ten mod jest skonstruowany :P Musisz mieć więcej zręczności. Sam się o to wkurzałem, więc zostałem strażnikiem miejskim i mogę kraść w mieście na potęgę (nie wiedzieć czemu jedynie Fellan od stukania młotkiem nie daje się okraść).

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ksiazeeek

Problemy techniczne
#1269 2016-08-07, 13:42(Ostatnia zmiana: 2016-08-08, 19:26)
Dałby ktoś kod na śpiwór? Spałem w tym 3 razy i już zapomniałem, że trzeba podnieść XD (chyba dobry dział lel)
Już mam

Escudoo

Escudoo

Użytkownicy
posty4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Escudoo

Problemy techniczne
#1270 2016-08-08, 16:20(Ostatnia zmiana: 2016-08-08, 17:32)
Witam, 2 dni temu rozpocząłem grę i mam problem z paroma rzeczami:
1. Nie mogę oddać Hildzie rzepy, gdyż za każdym razem jak wejdę do kuchni odpala jej się agresor.
2. Zuris nie wychodzi na zewnątrz domu na stragan. Rozmowa z nim jest możliwa tylko dzięki temu, że w domu stoi blisko drzwi.
3. Nie mogę wykopać skarbu dla Grega. Po odpaleniu się animacji kopania kilofem, po 3 ruchach postać zastyga bez żadnej opcji dialogowej.
Jakieś porady ? :)

Edit: Co więcej... brakuje u mnie całego (?!) obozu myśliwych, a Elvrich jest w tym miejscu, gdzie powinien być normalnie w G2:NK. Czy ten mod jest kompatybilny z L'Hiver ?

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ksiazeeek

Problemy techniczne
#1271 2016-08-08, 19:25(Ostatnia zmiana: 2016-08-08, 19:31)
Czy ten mod jest kompatybilny z L'Hiver ?

Niestety nie jest. L'Hiver dodaje wiele rzeczy, które gryzą się z plikami Returninga i w drugą stronę.

Post połączony: 2016-08-08, 19:28
Czy tylko u mnie jak naciskam klawisz escape podczas trwania jakiejkolwiek animacji za wyjątkiem (i dzięki Innosowi XD) animacji ciosów gra się crashuje (w 80% przypadków)?Nic z tym nie chcę robić bo pewnie się pogorszy a nie jest to jakoś bardzo bolesne, lecz zastanawia mnie czy tylko ja tak mam XD

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nieprawda, L'hiver Edition Grafikpatch jest kompatybilny z Returningiem.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To soz za złe info. Ale chodzi o samą zmianę szaty graficznej, czy o moda, który dodaje rzeczy typu zamek paladynów i ogólnie zmienia budowę świata?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No w przypadku zmiany szaty graficznej nie ma problemu z tymi rzeczami.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Harwing

Problemy techniczne
#1275 2016-08-08, 21:38(Ostatnia zmiana: 2016-08-08, 21:44)
Wam też w wersji 61 nie działaja szybkie poty na hp i mane? Klikam H i P i lipa.
Nie ten return <facepalm>

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ksiazeeek

Problemy techniczne
#1276 2016-08-10, 23:15(Ostatnia zmiana: 2016-08-10, 23:41)
Próbuję dostać się do Khorinis z GD ale za każdym razem pod koniec ładowania pojawia się pasek z życiem i po chwili mnie wywala. Próbowałem kilka razy na obu przejściach. Z innymi lokacjami nie ma problemu, bo dopiero co wyszedłem z Wieży Mgieł. Dodam, że dziś ściągnęła mi się dosyć duża aktualizacja Win10, i po niej trochę spadły mi fpsy. Co może być przyczyną? Gram na DX11, ponieważ bez tego gra nie widzi mi karty graficznej i mam wtedy max 15 fpsów.
EDIT: Chyba coś się sknociło z plikami od Khorinis, bo po odpaleniu nowej gry też wywala

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zrób reinstall i zainstaluj fixa i systempack'a jak nie masz.

= D

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

ksiazeeek

Problemy techniczne
#1278 2016-08-11, 12:36(Ostatnia zmiana: 2016-08-11, 13:44)
Zrobiłem i jest bez zmian. Grałem z systempackiem 1.1. Próbowałem jeszcze na najnowszej, czyli 1.6 ale czuję, że ta wersja nie chce współpracować. Spróbuję jeszcze na innych wersjach.

EDIT: Coś pogrzebałem, reinstalowałem ze 3 razy i zadziałało :) Już się bałem, że 66 godzin wakacji poszło się jebać :P

MrRed09

MrRed09

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem, z którym nie potrafię sobie poradzić. Otóż przy rozmowie z Lordem Hagenem , po której mam otrzymać klucz do doliny i rozpocząć 2 akt następuje crash (Divide by zero). Wszystkie pliki do moda ściągnąłem z podanych w temacie linków. Sam Gothic 2 NK działa bez problemów. Posiadam systempacka itd. Reinstalowałem 3 razy. Reszta działa bez zarzutów, jedynie moja przygoda kończy się na 1 akcie w tej grze :P. Jakieś porady?

0 użytkowników
Do góry