Lista błędów i niedociągnięć na patchu 1.3.2 jakie zauważyłem:
- Kapelusz maga miał zapewnić mojemu Guru premię do magii. Gdy go założyłem, spalił mnie.
- Z Tyonem można porozmawiać normalnie o nauce alchemii, podczas gdy pozostałe opcję wskazują na to, że nie powinno się móc z nim w ogóle nie rozmawiać.
- Zadanie od Tyona nie wyskakuje po zostaniu nowicjuszem, dopiero jak zostajemy Guru, czyli po momencie, gdy potrzebowaliśmy jego głos.
- Z niewyjaśnionych przyczyn, przycisk "M" zamiast wykorzystywać całą wytrzymałość i dawać prędkość, robi to plus dodatkowo wypija miksturę wytrzymałości. Da się to naprawić?
- Zbroja Gor na Kosha wygląda jak gówno.
- Wytrzymałość jest kompletnie skopana teraz. Zabiera jej nam stanowczo za wolno, przez co żeby stracić wytrzymałość w walce trzeba się naprawdę postarać. Proponuję znaleźć złoty środek między wersją 1.2, a 1.3.2 z zużyciem wytrzymałości.
- Mikstura wytrzymałości nie zabiera nam menzurki przy tworzeniu.
- Stół alchemiczny zabiera nam menzurkę, gdy do niego podchodzimy. Niezależnie od tego czy potem robimy z niej miksturę czy nie. Lepiej w takiej sytuacji zrobić.
- Amulet zręczności u Canthara to zły pomysł, szczególnie, że jest on naszym celem w gildii zabójców. Lepiej dać go Jorze.
- Podstawowe szkielety (wojownicy) są stanowczo za mocni! Sorry, ale ja nie rozumiem sytuacji, w której Lares nie daje sobie rady z takimi szkieletami. Również Terinaks nie zadawał im zbytnio obrażeń (otworzyłem trumnę przy nim w grobowcu Lotara). Jestem dalej za tym, żeby demoniczne były silne, ale te podstawowe to jakaś porażka. Również zombi zwykłe są za mocne (rzuciłem deszcz ognia, który nie zabrał im nawet połowy HP, więc jak mam wziąć ten kapelusz maga).
- Pełzacz-wojownik też jest za silny. No bo bez przesady, że ściągnąłem go na Grega, a ten ledwo co mu brał HP. Zadawał tak bardzo małe obrażenia, że podszedłem do niego i sam go zabiłem xD.
- Wargi są też za silne. Biedny Lares :C
- Na pewno są te premię do many za robienie mikstur na stole alchemicznym? Bo zrobiłem mnóstwo mikstur i nie wyskoczyło mi nic na ekranie żebym dostał. Jeśli dostaje się, to może warto dodać napis jeszcze na ekranie?
- Dlaczego jak okłamię Falka na temat czarnej skóry i go pobiję to zadanie leci do niewykonanych. Przecież pobicie go tak samo pozwala na dołączenie do gildii myśliwych.
- Spór myśliwych o czarnego trolla. Dlaczego kiedy okłamałem Falka na temat czarnej skóry wcześniej, to czemu nie mogę przyjąć zadania, że to zrobię? Trochę to bez sensu, zważywszy na to, że czarny troll żyje i spokojnie można by było dać mu skórę potem.
- Ciągle u Constantino przy sprzedaży ziół, roślina lecznicza jest podpisana jako ziele lecznicze i vice versa