Problemy techniczne 637378 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 637378

Odpowiedzi 1643

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Super, działa :) Dzięki wielkie :) A jeszcze co do tych rozpływających się tekstur - zmieniłem zgodność tych plików exe i dalej się to samo dzieje - niektóre przedmioty się rozpływają, gdzie nie gdzie trawa wisi w powietrzu itp. Wie ktoś jak temu zaradzić?

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Super, działa :) Dzięki wielkie :) A jeszcze co do tych rozpływających się tekstur - zmieniłem zgodność tych plików exe i dalej się to samo dzieje - niektóre przedmioty się rozpływają, gdzie nie gdzie trawa wisi w powietrzu itp. Wie ktoś jak temu zaradzić?

Może głupia rada, jak odpalałem gothica to rozmazywało mi się menu, takie fale jakby, to wylaczylem monitor i wlaczylem ponownie i bylo ok..

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Może głupia rada, jak odpalałem gothica to rozmazywało mi się menu, takie fale jakby, to wylaczylem monitor i wlaczylem ponownie i bylo ok..

Hehe, to trochę lipa bo mam laptopa :D Menu mam eleganckie akurat, tylko wygląda to tak, że np laga wygląda jak jakaś zajebista buława, sakiewki to takie duże kolorowe kłębki itp. Oprócz tego niektóre teksturki wiszą w powietrzu - jakieś trawki, kamyki. Generalnie mi to nie przeszkadza ale jakby ktoś znał rozwiązanie to fajnie by było :)

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A nowy texturepack masz zainstalowany?

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam ten z instrukcji Texture_Pack_Video_PL. Najnowszy i kompatybilny, zgodnosc i admin. ustawione. Błędy dalej sa i nie wiem czym spowodowane....

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Wywal może texturepack.vdf z folderu DATA i zobacz czy coś się zmieniło.

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam forumowiczów!

Generalnie jestem częstym bywalcem forum i graczem Gothica z długim stażem ale dopiero dziś się zajerestrowałem gdyż napotkałem taki problem:

Mianowicie gdy rozpocząłem grę jako strażnik świątynny i pierwszy raz wszedłem do Jankendaru… Wszystko było tam zrobione.  Kamienie teleportacyjne uruchomione, kamienni strażnicy pozabijani. Dodam też iż nie było Saturasa, już gdzieś na forum czytałem że Ktoś nie miał Saturasa. Cieniostwora obok remity nie ma, Kruka też i pełzaczy w kopalni złota. Tak jakby ktoś zaimportował sejv, lub stan świata ADDONWORLD z moich sejvów z dalszej rozgrywki. Dodam że często kopiuję sejy z lapka na stacjonara bo się przemieszczam, ale kopiuję całe foldery sevów a nie poszczególne pliki…
Generalnie gdy wchodzę w foder sejvu to są zapisy z każdego świata w grze a jestem przed wejściem do Jankendaru. Na początkowych sejvach nie ma takich zapisów.

Gram na 2.1 prawdopodobnie bez patch’a gdyż wytrzymałość mi nie spada.
Co do patch’a to nie poruszajmy tego tematu iż powinienem mieć Go zainstalowanego gdyż wcześniej grałem łowcą smoków i nie miałem takich problemów. Mój ojciec też gra na tej wersji i nie miał takie problemu. Problem narodził się gdy zacząłem grać strażnikiem świątynnym. Jest to ten sam sejv z którego rozpocząłem wraz z ojcem wszystkie przygody z Returningiem, dopiero po obraniu tej ścieżki się tak dzieje.

Generalnie szkoda mi marnować tego sejvu bo specjalnie męczyłem się by wymasować w miarę postać przed dołączeniem i od razu po obraniu ścieżki bach- taki błąd.

Zastanawiam się czy to tylko przez zostanie strażnikiem czy w innych gildiach byłoby to samo. Dziś jakoś po południu sprawdzę inne gildię ale liczę na Waszą pomoc jak i doświadczenie.

Jak Ktoś chce i mu to pomoże to mogę na wskazany adres E-Mail wysłać Owy sejv.
Jak coś to wczytywanie gry, usunięcie innych sejvów nie działa.

A jeszcze mam takie pytanko czy jest jakiś sposób by nie zabijać złotego smoka w Jarkendarze, coś mi się obiło na forum iż takowy istnieje.

Z góry dzięki i pozdrawiam ;) .

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Kurde, sam z siebie gothic przestał mi działać, może ktoś miał podobny problem, uruchamiam gothic starter wybieram rebalance ( zresztą obojetnie którą opcje wybiore i tak jest to samo ) naciskam play, i cos się ładuje i nic cisza, w procesach jest gothic 2 ale gra się nie uruchamia, niebawiłem się w plikach, ani nic, poprostu wyłaczyłem gothica zagrałem w co innego, teraz znowu chciałem zagrać i nie mogę WTF ?

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Miałem podobny problem ale tylko na lapku z Win 8. Na kompie stacjonarnym z Win 7 żadnych. Mi pomagało uruchomienie kompa i odpalenie najpierw Gothic 3 i później odpalał mi Returning. Dziwna zależność ale działało...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No ja mam to na win7 na lapku. a gothica 3 niemam, eh...

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A uruchamiałeś w trybie zgodności z XP, 2000? Jako Administrator? Nie masz może jakiegoś nowego Ani wira który może blokować uruchomienie programu?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Nie nie, nic z tych rzeczy poprostu grałem rano, wyłączyłem, włączyłem dote2, skończyłem chce włączyć znowu returna i nie da się 0  odzewu, błędu tylko jest w procesach i nic...
Reinstalacja gry i moda NIE POMAGA WTF, napewno niemam wirusa sprawdziłem to też :P pozatym wszystko inne co mam działa, także niewiem co jest :/

Do tej pory miałem jedynie uruchom jako administrator i działało przez pół roku...

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może zainstalowałeś jakis śmieciowy program lub coś usuwałeś i przy okazji usuwany program/gra zabrał coś z biblioteki DLL ale w takim wypadku miałbyś komunikat. A próbowałeś otwierać starterem s folderu "System" w Gothic'u? Genralnie chyba nie potrafię Ci pomóc. Może reszta się wypowie odnośnie Naszych problemów ^^ ?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Eeee... nie :P

Ale problem fixed, jak się okazało przyczyną była awaria neta w której nie działały mi zagraniczne strony www, tylko polskie działały, net wrócił do normy i gothic też zaczął działać, dziwne w ch*j ale prawdziwe.

Ale dzięki Kamillo93 za chęci pomcoy :)

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rzeczywiście w opór dziwne... Ale najważniejsze że problem rozwiązany :) . Nie ma sprawy, jesteśmu tu po to żeby sobie pomagać, choc i tak nie pomogłem. Czy Ktoś odpowie na mój problem ;)?

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
To jest znany problem. Windows ma skopanego menadżera gier, który próbuje wysłać informację o tym, w co grasz do M$. Jak nie działa net to gówno się wiesza i nie pozwala uruchomić gry. Jak to zdiagnozować? w Menadżerze zadań będziesz miał po odpaleniu proces rundll zawalający 1 rdzeń na masa.

w więc są trzy opcje:
- odpalić gothica z odpalonym netem, po uruchomieni się gry możesz go wyłączyć
- wchodzić w menadżera zadań, zabijasz proces gothica, anie nie rundll, potem odpalasz gothica jeszcze raz i tym razem zabijasz proces rundll
- wyrejestrować dll'ke menadżera gier z systemu. Wtedy jak rundll dostanie prośbę o jej wykorzystanie odrzuci ją jako nieznaną i się poprawnie zamknie. Wady? Menadżer gier nie będzie ci działał w ogóle

Tyczy się ona zarówno 7 jak i 8, głownie gier oryginalnych, piraty często go omijają, ale nie zawsze. Występuje w wielu gracz z okolic lat 2000-2007. w nowszych już praktycznie niespotykany.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
elathir wow to wiele by wyjaśniało dzięki, będe wiedział już co robić na przyszłość.

Kamillo93 nie miałem nigdy podobnego problemu co ty, ale jak dobrze zrozumiałem twój problem to brak saturasa i kruka w Jarkendarze tak ?

Ale kiedy wchodziłeś do jarkendaru pierwszy raz to saturas był ?

Kamillo93

Kamillo93

Użytkownicy
posty24
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak jak pisałem wyżej, ja dopiero pierwszy raz idę do Jarkendaru... Wyglądało to tak jakby plik ADDONWORLD.SAV  był wyrwany z innego Savu, takiego na którym już tam byłem. Generalnie gdy pozbyłem się z folderu z sevem owego pliku wszystko wróciło do normy. Moje pytanie to czy Ktoś tak miał i czym to jest spowodawane gdyż pierwszy raz się spotkałem z taką sytuacją... I czy to co zrobiłem to na pewno rozwiązanie problemu?
Oraz krótkie pytanie o złotego smoka w Jarkendarze.

Zayonc

Zayonc

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytanie - da sie jakos zmienic poziom trudnosci w trakcie gry (pliki .ini i te inne Wasze czary :) )? Chcialem nie miec za latwo to dalem trudny i mam..... Jestem najemnikiem, pasuje juz isc do jarkendaru a nie moge sobie z wilkiem poradzic... Ciekawe jak wyglada poziom bardzo trudny albo rzeznik ;p  Wiem, ze to dzial techniczny ale przy okazji zapytam, czy macie jakies porady jak grac na trudnym, zeby nie dostac szalu?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Mam jeszcze pytanie - da sie jakos zmienic poziom trudnosci w trakcie gry (pliki .ini i te inne Wasze czary )? Chcialem nie miec za latwo to dalem trudny i mam..... Jestem najemnikiem, pasuje juz isc do jarkendaru a nie moge sobie z wilkiem poradzic... Ciekawe jak wyglada poziom bardzo trudny albo rzeznik   Wiem, ze to dzial techniczny ale przy okazji zapytam, czy macie jakies porady jak grac na trudnym, zeby nie dostac szalu?
Użyj kuszy i wilk upadnie momentalnie.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

0 użytkowników
Do góry