Tarcza - głosowanie 12763 23

Ankieta

Mile widziane pisemne uzasadnienie wyboru

Jedaith
22 (48.9%)
Dexter17
1 (2.2%)
Thoro
22 (48.9%)

Głosów w sumie: 49

O temacie

Autor

Zaczęty 8.06.2008 roku

Wyświetleń 12763

Odpowiedzi 23

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Krolik

Krolik

Użytkownicy
posty373
Propsy167
  • Użytkownicy
No to tak:

Thoro: Textura bardzo ładna, najlepsza tutaj, ale wg mnie, nie ma tego czegos, ten zcerwony za ostry.
Jedaith: Tutaj mi sie najbardziej podoba, mimo zle konstrukcji tarczy, wlasnie, ma to cos, czego nie ma texturka thora :D
Deks: No, ja bym takiej nie zrobil, ale naprawde, za dobrze to nie wyglada, herb to porazka calkowita, juz byloby lepiej zeby w ogole nie bylo go.

Osatecznie oddaje glos na Jedaitha, wlasnie za ten klimat.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jedaith:
+ jako jedyny nie zapomniałeś o krwi, chociaż jej trochę mało, :D
- ilość zadrapań i krwi wskazuje, że tarcza jest w miarę nowa i nieużywana; stan herbu wskazuje, że jest w miarę stara i używana,
- słabe nity i uchwyty,
- "babciny parkiet",
- nie wiadomo, czy herb jest wyryty, wypalony czy namalowany - różne elementy wskazują na różne techniki,
- ciemne pasy między deskami o różnych kierunkach (?!).
Ogólna ocena: 7/10.

Dekster:
- słaby metal,
- słabe uchwyty,
- brak oznak zużycia,
- herb wygląda nie tyle na nowy i świeżo malowany, co wręcz na nierealistyczny,
- brak speculara jak widzę, nie ma fotorealistyczności.
Ogólna ocena: 5/10.

Thoro:
+ wyraźna praca normal mapy, widać, że herb jest wgłębiony w stosunku do tła,
+ zniszczenia, otarcia, odpadająca farba,
+ skórzany uchwyt bardzo ładny,
+ całkiem ładne deski,
- wydaje się nieco niefotorealistyczna.
Ogólna ocena: 9/10.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu
Jakościowo najlepiej jest zrobiona tarcza Thoro, ale mi bardziej się podoba tarcza Jedaitha. Jest bardziej naturalna i klimatyczna. Dlatego na nią oddaję swój głos. Tarcza Dekstera raczej blado wypada przy tych dwóch.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Naturalna? Prostopadłe deski są naturalne? :blink:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sentarion

Sentarion

Złote Wrota
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Złote Wrota
  • Szef zespołu

Sentarion
Złote Wrota

Tarcza - głosowanie
#5 2008-06-09, 15:00(Ostatnia zmiana: 2008-06-09, 15:01)
Wiesz, nie analizuje tak drozbiazgowo każdego szczegółu jak ty, mówię o ogólnym wrażeniu. Zresztą myślę, że prawdziwa tarcza też mogłaby być tak wykonana, jak dla mnie sprawia ona bardzo naturalne wrażenie.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyle, że jak się robi tarczę, to się bardziej patrzy na praktyczność. Jakby ktoś chciał robić tarczę dla ozdoby, nie robiłby jej takiej kanciastej :D

Mark Twain

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty451
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Tyle, że jak się robi tarczę, to się bardziej patrzy na praktyczność. Jakby ktoś chciał robić tarczę dla ozdoby, nie robiłby jej takiej kanciastej
W średniowieczu rycerze jak chcieli uchodzić za nadludzi to zaczynali od przerobienia wyglądu pancerza. Były zbroje na różne okazje: ceremonialne, do treningu, prawdziwej walki (i też jakieś udziwnienia dodawali). Praktyczność była dla wieśniaków.
Tarcza Jedaith +1 głos

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Jedaith + 1 :D

Klimatycznie wyszła :D

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

Keretsel

Keretsel

Użytkownicy
posty312
Propsy10
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Tarcza Dextera osobiście nie podoba mi się za bardzo choć na pewno bym lepszej nie zrobił. Po prostu jakoś mi nie pasuje.
Tarcza Thora jest ładna, wszystko wygląda świetnie ale jak powiedział ktośtam wyżej nie ma tego czegoś co ma
Tarcza Jedaitha :P  +1

hiena

hiena

Użytkownicy
posty87
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
twierdze, patrząc z boku jakby miał tarcze zobaczyć w jakieś grze to Thoro zrobił najlepszą i daje mu swój głos... ma świetny herb.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Ja nie będę oddawał głosu, ale coś powiem:

wiem, że tarcza to kicha, ale ja dopiero się uczę. Po prostu przyjmuję tę krytykę, a udział w konkursie wziąłem nie, aby wygrać lecz, aby się czegoś nauczyć (i tak z Thorem i Jedaithem (btw. jak się "Jedaith" czyta?) nie mam szans :P ). Od teraz będę starał się robić jak najwięcej rzeczy od podstaw (chyba, że nie będzie się opłacało). Powiem tyle:

warto było coś zrobić do tego konkursu, aby się czegoś nauczyć :D . Trening czyni mistrza. Wszystkim polecam branie udziału w takich konkursach.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Złote Wrota

Tarcza - głosowanie
#12 2008-06-09, 20:23(Ostatnia zmiana: 2008-06-09, 20:26)
W moim zamyśle Jedaith brzmi Dżedajth (th jak z angielskiego), ale zostawiam dowolność czytającym  :P  

wziąłem nie, aby wygrać lecz, aby się czegoś nauczyć (i tak z Thorem i Jedaithem (btw. jak się  nie mam szans biggrin.gif)
Ja z grafiką jakiegoś dłuższego obycia nie mam, praca którą robiłem była pierwszą w oparciu bezpośrednio o UVkę i pierwsza, w której użyłem normalmapy i zrobiłem jakiś w miarę przyzwoity render (cienie itp.)
I tak wykonanie mojej tarczy pozostawia wiele do życzenia...
warto było coś zrobić do tego konkursu, aby się czegoś nauczyć biggrin.gif. Trening czyni mistrza. Wszystkim polecam branie udziału w takich konkursach.
Całkowita racja!

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Swój głos oddałem pod wpływem takiego zamysłu: Którą z tych tarcz chciałbym mieć w swojej grze lub modzie?

Mój dylemat obejmował dwie prace...

Doświadczenie i staranność w tarczy Thora widać na pierwszy rzut oka, ale widać też, że tarcza jest zbyt fotorealistyczna. Natomiast mankamentem w tarczy Jedaitha jest to czego za dużo jest w pracy Thora czyli brak realizmu faktury oraz materiału. Choć przód prezentuje się prawie idealnie to tył przypomina lakierowane drewno zupełnie nie pasujące do zadrapanej powierzchni odwrotnej strony.
W tej pracy Thoro był górą, ale jestem pewien, że jeszcze nie raz Jedaith nas zaskoczy a mój dylemat stanie się jeszcze trudniejszy do rozstrzygnięcia i tego mu życzę :P

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Oddałem głos na Thora
Dlatego, iż moim zdaniem jego tarcza wygląda bardzo fajnie i całkiem realnie jak średniowieczna tarcza polskich rycerzy po wielu stoczonych bitwach.

WiToJcIe!!! xDD

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Trudny wybór między pracami Jedaith'a i Thora.
Po dłuższym zastanowieniu jakoś bardziej podoba mi się praca tego na J.
Thoro wykonał bardzo ładną teksturę, ale jakoś podoba mi się drewno u Jedaitha.
Co do dekstera to nie jest tak źle. Jeszcze trochę nauki i będzie dobrze :P

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Gother link=topic=2034.msg17497#msg17497 date=Jun 9 2008, 16:23\'
W średniowieczu rycerze jak chcieli uchodzić za nadludzi to zaczynali od przerobienia wyglądu pancerza. Były zbroje na różne okazje: ceremonialne, do treningu, prawdziwej walki (i też jakieś udziwnienia dodawali). Praktyczność była dla wieśniaków.
Tarcza Jedaith +1 głos
Jak chcieli uchodzić za nadludzi do sobie mogli jakąś zajebistą tarczę odwalić, a nie taką kanciastą, drewnianą, z metalowym okuciem :P

Mark Twain

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Dzieło Jedaitha wyszło ładnie i klimatycznie, ale te poprzeczne ułożenie listew na froncie tarczy, psuje mi ogólne wrażenie. U Thora ładnie wyszła odpadająca miejscami farba i ślady cięć, ale tył jakoś nieładny, brzydki mi się wydaje.
U Jeda strona wewnętrzna wygląda dużo lepiej, ale dziwnie kontrastuje z frontem (i nie chodzi tym razem o listwy) jest dużo bardziej zadbana, nie ma na niej żadnych żadnych śladów walk, wygloda jakby dopiero co wyszła od cieśli (tak swoją drogą, właściwie to kto wykonywał takie tarcze, chyba nie płatnerze czy kowale, bo oni raczej zajmowali się obróbką metali).
Nie chce mi się dalej uzasadniać, zagłosowałem na Thora, coś bardziej przekonała mnie jego praca. Ale Jedaith tez niezły.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciężko było mi podjąć decyzję obiektywną. Thoro czy Jedaith. Dlatego oddam głos subiektywny bo Thora znam lepiej  :rolleyes: Gratulacje, wasze tarcze naprawdę są bardzo dobre.

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
To co, dzisiaj koniec głosowania I bitwy?
I czy będą jakieś kolejne bitwy,czy nie uzbiera się chociaż kilku chętnych?  :P

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
o w mordę ;)  Thoro ma więcej głosów

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Jedairusz

Jedairusz

Złote Wrota
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Złote Wrota
  • Grafik 3D w Boombit
o w mordę  ;)  Teraz 22 - 20 dla mnie.
Naprawdę nie wiem co w mojej pracy widzicie, że z Thorem prowadzę ....
PS: Głosowanie do północy jest??

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
O w mordę! Mam 1 głos... Chociaż uważam, że to i tak dobrze... ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
dobra, to chyba koniec. wybaczcie że kilka minut po zakończeniu dnia ale dopiero co wróciłem z ukrainy po całym dniu staniu w kolejkach i użerania się z pazernymi głupcami. wyniki ankiety mówią za siebie tak więc raczej nie jest potrzebne żadne większe podsumowanie. frekwencja była mała wbrew temu co zapowiedziało kilka osób, dobre i to. sam się trochę też nauczyłem i myślę że dla tego warto zrobić kolejną edycję choćby dla tych kilku chętnych.

w południe albo rano pykne temat generalny to omówimy następny temat.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry