Patch 1.0.1.7 - błędy, bugi i niedociągnięcia 69104 108

O temacie

Autor tyson90

Zaczęty 18.04.2013 roku

Wyświetleń 69104

Odpowiedzi 108

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Od premiery moda minęło przeszło półtora roku, skoro do tej pory nikt nie "udoskonalił" go, to teraz tym bardziej tego nie zrobi. Z resztą to nie dziwi: nierozgarnięci ludzie nie potrafiliby tego zrobić, a rozgarnięci... No cóż, oni nie potrzebują kodów.

P.S.
Niedługo zamykam temat i zgłaszam błędy twórcom. Miejmy nadzieję, że w odpowiedzi dostaniemy ostateczny patch. Wtedy też (prawdopodobnie) powstanie jednolite spolszczenie.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Rozumiem, że tworcow machinimy oraz komiksów zaliczasz do nierozgarnietych, skoro potrzebują krecic na kodach ujecia?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Rozumiem, że tworcow machinimy oraz komiksów zaliczasz do nierozgarnietych, skoro potrzebują krecic na kodach ujecia?
zrozum, że jak marvin-mode wróci, to otrzymają go wszyscy w DS (filmowców jest mniej niż graczy, ale to nie argument), ja wolę jak kody są zablokowane

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale zrozum, ze i Tobie i tworcom powinno wisiec to, jak kto w to gra. Bo szczerze? Jakby ktos chcial to napewno by znalazl na to sposob. Chociaz by przez edycje save'a, cheatengine czy po prostu przywrocenie konsoli. Da sie. Jest to trudne, ale sie da. Oczywiscie rozumiem, ze w przypadku TDS'a zablokowali konsole, bo nowy swiat, zajrzec w kazdy zakamarek itd. Ale jesli kurwa mam grac w czystego gothica po raz enty, i latać bez "K" i "F8" mozolnie po mapie, to by mnie kurwica trafila.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ale zrozum, ze i Tobie i tworcom powinno wisiec to, jak kto w to gra. Bo szczerze? Jakby ktos chcial to napewno by znalazl na to sposob. Chociaz by przez edycje save#msg1088016a, cheatengine czy po prostu przywrocenie konsoli. Da sie. Jest to trudne, ale sie da. Oczywiscie rozumiem, ze w przypadku TDS#msg1088016a zablokowali konsole, bo nowy swiat, zajrzec w kazdy zakamarek itd. Ale jesli kurwa mam grac w czystego gothica po raz enty, i latać bez "K" i "F8" mozolnie po mapie, to by mnie kurwica trafila.
edycja save, aby móc dalej grać to ostateczność; a uruchomienie kodów...przestańmy offtopować

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
czy każdemu: pierdzieli się muzyka (źle się wczytuje, czasami grają 2 lub więcej na raz, czasami gra kakofonia zamiast muzyki, często gra jakaś trąba) ? niebo czasem zmienia kolor ? zadanie oczyszczenie tunelu natychmiastowo przechodzi do wykonanych ? Alaster podnosi niewidzialny item po zabiciu karakusa ? wykrzacza zaklęcie armia ciemności (właściwie nie ja go użyłem ale sługa nekromanty) ? zadanie Ash-kor przechodzi to popsutych po wygraniu z ash-korem ?

I jeszcze takie niedociągnięcie: model warga w którego przemienia się Ash-Kor powinien być taki sam jak normalny warg (ewentulanie troche większy). Model jest za duży i nie jest w stanie w ogóle mnie trafić :D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
edycja save, aby móc dalej grać to ostateczność; a uruchomienie kodów...przestańmy offtopować

Edycja save#msg1088039a zeby dodac umiejetnosci/przedmiot, a nie pozbyc sie bugów.

Ok, konczymy tu.

KOMPUTER:
Spoiler

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
Rudogryzy mają za mały zasięg, nie cofają się, mają mikroskopijne obrażenia. Wg mnie Karakusy też mają za małe obrażenia. Jak oczyszczam kopalnie z pełzaczy to kopacze powinni od nich uciekać a nie się na nich rzucac. Pełzacze wybiły mi ponad połowę kopaczy w tym tego gościa co uczy wydobycia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

KOMPUTER:
Spoiler

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak się zapisuje gre podczas walki z kimś kto walczy dwoma mieczami a potem się wczyta to tylko jeden miecz ma wyciągnięty. Walczy nadal dwoma  ;d  ale jeden miecz jest niewidzialny, a właściwie jset cały czas załozony na plecach.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A dostajesz wtedy mniejsze obrazenia (od jednego tylko miecza)? Bo jak nie, to to wlasciwie bez znaczenia.

KOMPUTER:
Spoiler

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
Tak, obrywam normalnie, to tylko bug wizualny ale bug.
1.Kolejna sprawa, gdy miałem znaleźć niewolnika-uciekiniera dla Tarsa to zadanie wykonało się samo gdy podszedłem do jednej jaskini koło obozu orków. Myślę, że ciało tego niewolnika powinno tam gdzieś leżeć ale rozejrzałem się dokoła i nic nie znalazłem. Aczkolwiek mimo to mogłem to przegapić.
2.Jak Gerard teleportował mnie do tych zaświatów gdzie jest marik, borys i karer to nieźle wykrzacza.
3.Przeczytałem kawałek solucji na temat Gerarda. Po zabiciu wszystkich w tych zaświatach, złamałem miecz i teleportowało mnie z powrotem do Gerarda. Tylko, że Gerarda tam nie było. I potem natychmiastowo wszedłem w kozi róg bo wracając zauważyłem na kolumnach dźwignie (które nie wiem co robią) i przyciski którę uruchamiają teleporter. Po teleportacji przywałem demona zaklęciem. Tu jest pierwszy bug bo ten demon nie atakuje. Po jego zabiciu wziąłem kamień magiczny uruchomiłem teleporter ( po uruchomieniu ten kamien mam dalej przy sobie  oO  ) i teraz nie mam jak wrócić bo moja runa teleportacyjna jest zepsuta.
4.Za zabicie Kraurów u Ferokijczyków dostałem 0 expa.
5. Wygląda na to że wszystkie teleportery uruchomiły się same. Czy to normalne ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Ciało lezy wlasnie w tej jaskini, pomiedzy topielcami.
4.Bo to przyzwane kraury.

KOMPUTER:
Spoiler

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
2. Jaśniej proszę.
3. Stamtąd można zeskoczyć i nie zginąć przy odrobinie pancerza/życia.
5. Bug, jakich wciąż wiele. Ale takim nie pogardziłbym. :D

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
Najpierw gra się zawiesiła jak Gerard próbował mnie przenieść do tamtego świata gdzie jest Marik. Potem wykrzaczyło w losowym momencie jak walczyłem z Marikiem. I na koniec wykrzaczyło jak pokonałem Marika. Także 3 razy wczytywałem i przeszedłem.

HardcorE

HardcorE

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
1. strasznie zbugowana jest tarcza, ogólnie wywala mi błędy (nie zawsze, ale bardzo często) i nie tylko wtedy kiedy ja jej używam, ale również jak walczą z nią szkielety.
2. podczas zadania "polowanie na trolla", powiedziałem Vincentowi, że Atis kantuje. Gdy już ubiłem trolla, zjawił się vincent i atakował atis'a, ale jeżeli vincent zadał ostatni cios zadanie nie kończyło się jak trzeba, bo nie dostawałem pierścienia.
2.5 gdy jestem juz przy ogromnym trollu, potwory sie bugują, namierzaja tylko atisa i sie nie poruszają w tym momencie można wszystkie potwory wycinac w pień.
3. misja "amulet kowala" nie mogę dokończyć, gdyż wcześniej zrobiłem "szpieg orków" i Sam już nie żył, powinno być obejście jakieś tego.
4. następna misja "pozbyć się konkurencji" chodzi tu chyba o bandytów z wyspy gdzie znajduje sie Phil, ja zabiłęm ich wcześniej i nie mogłem skończyć misji od Rentgarsa :/
5. atakując moby spamujac na przemian krok naprzód i krok w lewo (u mnie "W" i "E") można "włączyć" tryb turbo w zabijaniu używając 1-ręcznej broni + tarczy lub orkowej broni xD
6. po aktywowaniu teleportów, magiczny kamień nie znika z ekwipunku (czyli 1 kamieniem można aktywować wszystkie)
7. nie jestem w 100% pewny, ale żeby Timon przywódca paladynów nam zaufał musimy mu dostarczyć wiadomość od Draksa. Jeśli natomiast jako sprawce buntu podamy Draksa, a nie Borysa tracimy ową wiadomość (jeśli podamy Draksa jest 3000 dośw., a nie 1000 jak podamy Borysa). Udało mi się to trochę obejść i odebrałem wiadomość siłą, ale ogólnie zadania nie można dokończyć, bo Draks jest martwy.
8. to nie jest bug, ale mnie to denerwuje. po śmierci fracnisa, biorąć z niego tarczę, ork który sprzedaje amulety, rzuca się na nas o kradzież.

Po 40 godz. spędzonych w I i II rozdziale to narazie tyle, jak coś wychaczę dam znać ;)

Na literówki nie zwracam uwagi, bo tekst przewijam, ale podczas rozmowy z gerardem o zamianę zbroji paladyna jest "ekwopunku" xD

gram na wersji 1.0.1.7

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. strasznie zbugowana jest tarcza, ogólnie wywala mi błędy (nie zawsze, ale bardzo często) i nie tylko wtedy kiedy ja jej używam, ale również jak walczą z nią szkielety.
2. podczas zadania "polowanie na trolla", powiedziałem Vincentowi, że Atis kantuje. Gdy już ubiłem trolla, zjawił się vincent i atakował atis#msg1088404a, ale jeżeli vincent zadał ostatni cios zadanie nie kończyło się jak trzeba, bo nie dostawałem pierścienia.
3. misja "amulet kowala" nie mogę dokończyć, gdyż wcześniej zrobiłem "szpieg orków" i Sam już nie żył, powinno być obejście jakieś tego.
4. następna misja "pozbyć się konkurencji" chodzi tu chyba o bandytów z wyspy gdzie znajduje sie Phil, ja zabiłęm ich wcześniej i nie mogłem skończyć misji od Rentgarsa :/
5. atakując moby spamujac na przemian krok naprzód i krok w lewo (u mnie "W" i "E") można "włączyć" tryb turbo w zabijaniu używając 1-ręcznej broni + tarczy lub orkowej broni xD

Po 40 godz. spędzonych w I i II rozdziale to narazie tyle, jak coś wychaczę dam znać ;)

Na literówki nie zwracam uwagi, bo tekst przewijam, ale podczas rozmowy z gerardem o zamianę zbroji paladyna jest "ekwopunku" xD

gram na wersji 1.0.1.7

3. Jest obejscie, musisz porozmawiac z kowalem/borysem/draksem/wispem (juz nie pamietam ktory, jakis zwiazany z zadaniem).
4. Napewno nie ma zadnej opcji dialogowej? Pogadaj z Rentgarsem/Philem/Bratem phila.

KOMPUTER:
Spoiler

HardcorE

HardcorE

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
3. Jest obejscie, musisz porozmawiac z kowalem/borysem/draksem/wispem (juz nie pamietam ktory, jakis zwiazany z zadaniem).
4. Napewno nie ma zadnej opcji dialogowej? Pogadaj z Rentgarsem/Philem/Bratem phila.

3. już tego i tak nie wykonam, bo podałem draksa jako sprawce buntu, a razem z nim poszedł pod topór kowal xD
4. to samo co wyżej, obiekt nie żyje xD

jestem starym wyjadaczem, wiec wiem, że trzeba ze wszystkimi pogadać, więc odp. typu pogadaj z tym i z tym są bezsensu

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie starym wyjadaczem. Gdybys byl "starym wyjadaczem" to bys wiedzial, ze wazniejszych postaci sie nie rusza, bo są potrzebne do innych zadań.

Teraz juz nic nie zrobisz. Trzeba bylo przewidziec, "stary wyjadaczu".

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tak, wymordujcie wszystkich imiennych NPC, a potem dziwcie się, że nie da ruszyć fabuły  :facepalm:  

I jeszcze jedno: nie zgłaszajcie tu tego typu spraw jak: "warg powinien być mniejszy", "pełzacze mają za mały zasięg", "pełzacze zabili mi przyjaciela", itp., itd.

szpaq234,
Tego błędu też nikt nie naprawi. Jest w FAQ'u (napisanym przez nich, a przetłumaczonym przeze mnie) jak byk napisane, że się nie zapisuje gry podczas walki, gdyż sam Gothic ma to do siebie, że lubi w tej sytuacji błędami sypać.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry