Patch 1.0.1.7 - błędy, bugi i niedociągnięcia 69089 108

O temacie

Autor tyson90

Zaczęty 18.04.2013 roku

Wyświetleń 69089

Odpowiedzi 108

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy

I jeszcze jedno: nie zgłaszajcie tu tego typu spraw jak: "warg powinien być mniejszy", "pełzacze mają za mały zasięg", "pełzacze zabili mi przyjaciela", itp., itd.

To niedociągnięcia. Szczególnie z tym wargiem, walka jest po prostu bez sensu. Faq nie czytałem bo za dużo spoilerów :D .
1. Czasami jak jakiś npc gdzies cię prowadzi to nie czeka na ciebie.

HardcorE

HardcorE

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Nie starym wyjadaczem. Gdybys byl "starym wyjadaczem" to bys wiedzial, ze wazniejszych postaci sie nie rusza, bo są potrzebne do innych zadań.

Teraz juz nic nie zrobisz. Trzeba bylo przewidziec, "stary wyjadaczu".

Wiesz, przechodzenie misji za każdym razem tak samo jest nudne, nie dbam teraz o to, że mam 2/3 misje rozwalone.
Byłem jednak strasznie ciekaw jak się fabuła potoczy podając Draksa za sprawcę buntui nie zginął z mojej ręki tylko orków wraz z kowalem.

Nie będę tu się kłucił o grę, każdy ma inne podejście, chciałem się podzielić moimi postrzeżeniami gdzie miałem problemy. Więc zejdź ze mnie, bo sam nie wiesz jak idzie fabuła nieliniowo...

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wiesz, przechodzenie misji za każdym razem tak samo jest nudne, nie dbam teraz o to, że mam 2/3 misje rozwalone.
Byłem jednak strasznie ciekaw jak się fabuła potoczy podając Draksa za sprawcę buntui nie zginął z mojej ręki tylko orków wraz z kowalem.

Nie będę tu się kłucił o grę, każdy ma inne podejście, chciałem się podzielić moimi postrzeżeniami gdzie miałem problemy. Więc zejdź ze mnie, bo sam nie wiesz jak idzie fabuła nieliniowo...
powinno dać się przejść grę, nawet wydając Draksa, to raczej nie rozwiązany problem twórców gry; czy wydając go trzeba było oddać list? chyba tak(ja nie próbowałem opcji wydania kowala i Draksa)...bez dowodu się nie dało, trzeba pokombinować

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

powinno dać się przejść grę, nawet wydając Draksa, to raczej nie rozwiązany problem twórców gry; czy wydając go trzeba było oddać list? chyba tak(ja nie próbowałem opcji wydania kowala i Draksa)...bez dowodu się nie dało, trzeba pokombinować

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
Teraz jak idę spać to za każdym razem dręczął mnie koszmary. Nie mam założonego amuletu przeklętych.

HardcorE

HardcorE

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Teraz jak idę spać to za każdym razem dręczął mnie koszmary. Nie mam założonego amuletu przeklętych.

To nie jest błąd, po założeniu RAZ amuletu przeklętych, chyba już do końca będą Cię męczyć koszmary. Dowiedzieć się tego można z listu Tildy do Geralda ;)

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
To nie jest błąd, po założeniu RAZ amuletu przeklętych, chyba już do końca będą Cię męczyć koszmary. Dowiedzieć się tego można z listu Tildy do Geralda ;)
Lewa jego mać.
1. Wykonałem wszystkie zadania u Ferokijczyków i koniec. Dorian nie chce mnie przyjąć.
1a. Przypomniało mi się, że było jeszcze jedno zadanie. Miałem wyzwać któregoś gościa (chyba Vincenta) na pojedynek. Gostek powiedział, że nie musze nawet wygrać a Vincent, że będziemy walczyć na śmierc i życie więc powiedziałem mu, że się zastanowie. Potem Vincent wyprowadził się do obozu piratów i nie chce ze mną gadać.
2. Jak działa pierścień regeneracji many ? Kupiłem, założyłem i nie regeneruje many.
2. Dotyczy Mini Zadania u ferokijczyków. Z tego co zrozumiałem to trzeba po kolei te wszystkie przyciski nacisnąć dzięki czemu możemy dostać klucz którym otwieramy skrzynie z nagrodą. Ja natomiast znalazłem tylko przycisk przy kamieniu adanosa (tam gdzie paliło się pole) i potem szwedając się po obozie znalazłem przycisk na ziemi wykopałem klucz i otworzyłem skrzynię :D . Widze, że grupy modderskie starają się jak mogą, żeby urozmaicić rozgrywkę ale silnik Gothica już dawno osiągnął swój limit i pewnych rzeczy nie przeskoczysz.

HardcorE

HardcorE

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Lewa jego mać.
1. Wykonałem wszystkie zadania u Ferokijczyków i koniec. Dorian nie chce mnie przyjąć.
1a. Przypomniało mi się, że było jeszcze jedno zadanie. Miałem wyzwać któregoś gościa (chyba Vincenta) na pojedynek. Gostek powiedział, że nie musze nawet wygrać a Vincent, że będziemy walczyć na śmierc i życie więc powiedziałem mu, że się zastanowie. Potem Vincent wyprowadził się do obozu piratów i nie chce ze mną gadać.
2. Jak działa pierścień regeneracji many ? Kupiłem, założyłem i nie regeneruje many.
2. Dotyczy Mini Zadania u ferokijczyków. Z tego co zrozumiałem to trzeba po kolei te wszystkie przyciski nacisnąć dzięki czemu możemy dostać klucz którym otwieramy skrzynie z nagrodą. Ja natomiast znalazłem tylko przycisk przy kamieniu adanosa (tam gdzie paliło się pole) i potem szwedając się po obozie znalazłem przycisk na ziemi wykopałem klucz i otworzyłem skrzynię :D . Widze, że grupy modderskie starają się jak mogą, żeby urozmaicić rozgrywkę ale silnik Gothica już dawno osiągnął swój limit i pewnych rzeczy nie przeskoczysz.

1. masz zrobione zadanie "porywcza dziewczyna"? To jest chyba konieczne zadanie do zrobienia, aby Cię przyjął.
1a. jak tylko wróci do obozu, będzie z Tobą gadał (jak będziesz już wstępował do ferokijczyków)
2. nie testowałem, wolę inne pierścienie ;) ale tak jak miałem zbroję z regeneracją HP to strasznie wolno to regenerowało

gryznar

gryznar

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ta propozycja już padła, jak tak to przepraszam. Proponuję, aby zaraz na początku gry (abordaż) bohater był śmiertelny. Zwiększyłoby to realizm i pozwoliło uniknąć kuriozalnych sytuacji (walka bez końca na pokładzie).

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A komu to proponujesz, tak z ciekawosci zapytam? Bo tutaj nikt na to wplywu nie ma.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
1. masz zrobione zadanie "porywcza dziewczyna"? To jest chyba konieczne zadanie do zrobienia, aby Cię przyjął.
1a. jak tylko wróci do obozu, będzie z Tobą gadał (jak będziesz już wstępował do ferokijczyków)
2. nie testowałem, wolę inne pierścienie ;) ale tak jak miałem zbroję z regeneracją HP to strasznie wolno to regenerowało
mam zrobione te zadania, ferokijczycy nie chcą wrócić do obozu, spodobała im się plaża chyba

HardcorE

HardcorE

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
mam zrobione te zadania, ferokijczycy nie chcą wrócić do obozu, spodobała im się plaża chyba
mój brat ma ten sam problem, chyba zadanie klucz to własnie jest walka z vincentem, a ten nie chce gadać. Jak chcesz mam save z 3 rozdziału (jest po ataku na orki i aktualnie znajduje się w królestwie śmierci)

szpaq234

szpaq234

Użytkownicy
posty23
Propsy1
  • Użytkownicy
mój brat ma ten sam problem, chyba zadanie klucz to własnie jest walka z vincentem, a ten nie chce gadać. Jak chcesz mam save z 3 rozdziału (jest po ataku na orki i aktualnie znajduje się w królestwie śmierci)
dzięki, przejde sobie sam od początku, teraz wiem już wszystko to powinno zając duzo mniej czasu. Mam nadzieję, że ten bug będzie zgłoszony. Cały dzień grania i okazuje się że można osiągnąć rozdział 3 bez wchodzenia do obozu piratów i palladynów. Mod zaliczył kosza. Tyle błędów a swoją własną ekipę testerów mieli. Jak oni to zrobili ?

Van Neil

Van Neil

Użytkownicy
posty30
  • Użytkownicy
Hej, mam problem z instalacją Dark Sagi. Postępowałem zgodnie z instrukcją, krok po kroku tak jak jest napisane. Teraz wyskakuje mi błąd "Nie można uruchomić, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa". Dodam, że podczas instalowania 1.0.1.7 wyskoczyło mi, by zastąpić plik Gothic VDS.exe, czy jakoś tak. Jakieś sugestie?

Shitface

Shitface

Użytkownicy
posty19
Propsy1
  • Użytkownicy
Hej, mam problem z instalacją Dark Sagi. Postępowałem zgodnie z instrukcją, krok po kroku tak jak jest napisane. Teraz wyskakuje mi błąd "Nie można uruchomić, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa". Dodam, że podczas instalowania 1.0.1.7 wyskoczyło mi, by zastąpić plik Gothic VDS.exe, czy jakoś tak. Jakieś sugestie?
Może antywirus blokuje.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
To nie ten temat.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Kiedy tyson wysylasz do twórców moda listę bugów?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Miałem to już zrobić ponad tydzień temu, jednak ten temat odżył, dlatego się wstrzymałem. Obecnie znowu ucichło, więc niedługo sporządzę kompletną i konkretną listę, przetłumaczę i wyślę do Magic Team. O całym procesie będziecie na bieżąco informowanie na stronie projektu w zakładce "Aktualności".

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tyson,są jakieś informacje na temat patcha 1.0.1.8?

Xenoform

Xenoform

Użytkownicy
posty55
Propsy1
  • Użytkownicy
Zauważyłem 2 błędy gry(ork i armata)  gdy dostajesz zadanie od orków rusz dupsko do piratów ma cie wziąć ze sobą tego orka on nas prowadzi na groble  ale niestety jest tam zawalone wejście głazami nie było z nim żadnego dialogu tylko po prostu biega w kółko no to chuj zrobiłem skok wiary na kamień kolo wodospadu idę  od strony myśliwych do grobli tam na górze  trzeba strzelić z kuszy/łuku  w deskę żeby spadła armata lecz nie można z nią nic zrobić nawet ruszyłem po kule do obozu piratów ale kur nadal nic (ork i tak się pojawia przy rozmowie z tym szefem piratów ), bez tego wodospadu były by 2 drogi 1  droga przez jebaną twierdze jezuitów 2 droga przez ogniste jaszczury koło twierdzy jezuitów tam gdzie jest dziennik zbiega ale dalej będą smocze zębacze czyli 100 %  się nie przedostaniecie  tylko trzeba skoczyć na tą wieżę gdzie skip się ukrył

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry