3ds max nazwy tekstur 3689 5

O temacie

Autor Sernik1994

Zaczęty 13.02.2013 roku

Wyświetleń 3689

Odpowiedzi 5

Sernik1994

Sernik1994

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Witam,

Istnieje jakiś sposób aby szybko sprawdzić jaka tekstura nałożona jest na konkretny polygon? Zaznaczam, że chodzi o mapy importowane z Gothic'a, więc material editor jest pusty (chociaż tekstury widać w viewporcie).

Pozdrawiam!

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może po prostu tym całym Goticzkowym edytorem świata, którego nazwy zapomniałem?

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Witam,Istnieje jakiś sposób aby szybko sprawdzić jaka tekstura nałożona jest na konkretny polygon? Zaznaczam, że chodzi o mapy importowane z Gothic#msg1071077a, więc material editor jest pusty (chociaż tekstury widać w viewporcie).Pozdrawiam!
tak da się v material edytorze ... zaznacz polygon , v material edytorze wybierz jeden slot (kulka) i obok nazwy jest taky tool na skopiowanie materiału z modelu do material editora :)

KolegaZWojska

KolegaZWojska

Rzeka
posty1095
Propsy2397
NagrodyVVV
Profesjabrak
  • Rzeka
tak da się v material edytorze ... zaznacz polygon , v material edytorze wybierz jeden slot (kulka) i obok nazwy jest taky tool na skopiowanie materiału z modelu do material editora :)
(Jeśli chodzi o 3ds Maxa) No, to jest pipeta, tylko że wtedy wczytuje się cały multimaterial, a nie jest napisane dalej, która konkretnie tekstura jest przypisana do wybranego poligona (przynajmniej ja nie znalazłem takiej informacji). Natomiast można taką rzecz bez problemu sprawdzić w spacerze.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
nie pipeta działa na selection , czyli zaznaczasz tylko jeden polygon i pipeta dodaje normalnie tylko ten jeden material

Komuchpl

Komuchpl

Użytkownicy
Co? Ja?
posty146
Propsy130
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Co? Ja?
punkty 6 i 7 są opcjonalne, możesz zobaczyć ścieżke, z której jest tekstura ciągnięta
Pokazane tu jest też to co się dzieje po tych samych krokach w slate edytorze

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry