Digital art 96772 143

O temacie

Autor Tom

Zaczęty 29.05.2008 roku

Wyświetleń 96772

Odpowiedzi 143

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy

Tom

Digital art
2008-05-29, 18:44(Ostatnia zmiana: 2008-05-29, 18:44)

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

dreyhal

dreyhal

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
O to mi się podoba :)  W końcu jakiś koncept art postaci. Moglibyście w ogóle zorganizować konkurs na koncept art całej postaci, z dużym stopniem swobody (broń, zbroja/ubiór - dowolne) a jedynie przy ograniczeniu że ma to być jakiś wojak retro.

@Tom czekam na szkic całej postaci :)

Pozdro

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
A wiesz ile osób ma tu pojęcie o rysowaniu? Zrobienie luźnego szkica ołówkiem/czarnym brushem to może nie problem ale sądze że np na speed painting chętnych by nie było zbyt wielu.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bardzo mi się to podoba, tylko nie wiem czy specjalnie wydaje mi się że przesadziłeś z konturami twarzy tego elfa, są takie jakieś za ostre, wiem że mają być, ale chodzi mi o to że może by to trochę jednak troszkę zaokrąglić...

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ja bym był chętny własnie na speed painting ; P

Gogson

Gogson

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
a jak dla mnie to przesadnie zaciemniles lewa czesc twarzy no i srednio widac ze to elf - uczy nie widac ich ja wiem wlosy zaslaniaja ale moglyby bys odbrobine bardziej widoczne inaczej mozna pomyslec ze to postac z dragon balla...

troche tez ma cos w sobie z tygrysa... serio, troche przez nos i ulozenie brwi chyba nie mowie ze to zle bo akurat elfy to dzieci natury wiec nawet moze dobrze ze przypomina zwierze... hmmm... ogolnie fajny ale popraw te uszy :P

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Digital art
#6 2008-07-07, 20:58(Ostatnia zmiana: 2008-07-07, 20:59)
Tak mój drugi w życiu digital i mój najlepszy xd

Dużo czasu z myszką więcej nie musicie wiedzieć ; ) no i klawiatura.

http://i225.photobucket.com/albums/dd272/E...pg?t=1215456826

Na max3d mozna znaleźć do niego tutorial.

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit

Jedairusz
Moderator działu

Digital art
#7 2008-07-08, 08:09(Ostatnia zmiana: 2008-07-08, 08:10)
Mnie się podoba :)  Faktura metalu jest dobra, ale chyba można było troszeczkę realistyczniej drewno zrobić.
Tło pasuje do obrazka, ładnie się komponuje...
Z resztą co ja tu gadam, akurat na digital arcie to ja się tyle znam co na szwedzkiej lidze baseballowej  :rofl:

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Świetnie zrobione

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Elvans tylko po co krok w krok xerowałeś to co gość robił na video tutorialu? Nie chodzi mi o samą technikę ale kompozycje, te same texutry, ten sam topór i w ogóle. Takie coś do niczego nie prowadzi.

KubekZm

KubekZm

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
Co o tym sądzicie ??

Wiem, że niestety trochę słabe lecz dla mnie to już coś (nie korzystałem z tutków ;p ).

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy

MWL

Digital art
#11 2008-08-03, 12:24(Ostatnia zmiana: 2008-08-03, 12:24)
a mi się podoba, choć jest takie jakieś... mało realistyczne, wygląda tak jakby było z jakiejś bajki czy cuś ;p

root
  • Gość
Rzeczywiście jak powiedział MWL mało realistyczne lepsze wykonanie Elvansa, tylko jak podkreślasz nie korzystałeś z tutoriali hmmm....efekt nie jest powalający na kolana, lecz jest ładne wykonanie.

KubekZm

KubekZm

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
A teraz dodam goblina. Wyszedł chyba gorzej niż topór i jest trochę niestarannie wykonany ale oceńcie:

http://img218.imageshack.us/img218/4593/goblinkopiavd8.png

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
"suty jak wentyle od jelcza"

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Kurcze Thoro znasz to ulubione powiedzenia mojego znajomego  :rofl:
Praca Kubka jest trochę mało naturalna, postać nie wygląda za dobrze, najgorzej chyba te stopy.
Ale wiadomo, takie rzeczy ciężko rysować, i tak jakoś sobie poradziłeś, i nawet pokolorowałeś koncept.

KubekZm

KubekZm

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy
A oto "mój" wiedźmin Geralt:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04f47ec54e08bd72.html

Według mnie jest to jeden z moich lepszych rysunków, jedyne co mi sie w nim nie podoba to włosy no i trochę twarz. Nie kolorowałem go w Photoshopie bo pewnie bym spieprzył. A tamten goblin był taki prosty bo się właśnie kolorować nauczyć chciałem :(

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Digital art
#17 2008-10-09, 22:41(Ostatnia zmiana: 2008-10-09, 22:44)
Czytaj oglądaj ćwicz i ucz się. : P
Zwracaj uwage na anatomie i najlepiej używaj zdjęć do łapania pozy.

Ja nie czytam nie oglądam nie ćwicze i nic się ostatnio nie ucze. :D

Tom

Tom

Użytkownicy
posty270
Propsy39
  • Użytkownicy
Siekiera mi sie podoba a goblin przypomina mi elvansa wiec nie :D

GTX 8800 512mb/bit, 250GB SATA, 2560Ram, Pentium D Dual Core 2,8 GhZ, Samsung Sync 17', Fortron 400W, Microstar

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Poćwicz sam rysunek, bez wyrobionej kreski nawet dobra znajomość shopa nie pomoże. Narazie jesteś na jak najlepszej drodze, tylko staraj się chwytać z natury.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry