Różne 176518 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 176518

Odpowiedzi 670

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Mi się podoba, bo nawiązuje do muzyki. Thoro, jak ty lubisz się wyłamywać z ogółu ;)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Projekt jako projekt mógłby być, bo uwydatnia klimat muzyki, ale wykonanie jako wykonanie nieciekawe. Dziecko ma zespół ogólnej pikselozy, natomiast napisy wydają się być elementem testu ostrości wzroku, który niezależnie od badanego zawsze wychodzi negatywnie. ;)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Różne
#22 2008-01-27, 22:12(Ostatnia zmiana: 2008-01-27, 22:12)
Rozumiem, tylko to chciałem usłyszeć, dzięki za konstruktywną opinię ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Thoro, jak ty lubisz się wyłamywać z ogółu wink.gif

Mi się mało co podoba, szczególnie jak sam robie.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
A jak teraz się prezentuje? Nie patrzcie na pikselowate krawędzie :D
http://img179.imageshack.us/img179/3766/gs23sf2.jpg

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Czy ja wiem. Mi się bardziej podoba stara wersja.

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dreamerion, no cóż będę szczera. Nie podoba mi się ani ta, ani ta wersja. No może pierwsza nieco bardziej. Mówisz, że okładka miała być prosta? Ok, rozumiem to, bo ja też bardzo lubię prostotę. Ale jest cienka granica między tym co proste (a jednak na swój sposób ładne, eleganckie) a czymś co jest jednak zbyt proste. Wydaje mi się, że ten projekt jest jednak trochę zbyt prosty. Klimatyczny, podkreślający styl muzyczny, ale jednak trochę zbyt prosty. Chyba najbardziej razi mnie ta czcionka, wydaje mi się że widziałam ją na jakichś stronach z darmowymi czcionkami, proszę wybacz mi, jeśli się mylę. Cień, który rzuca dziecko też mi tak jakoś nie pasuje. Może spróbuj sam zrobić jakąś oryginalną, bardziej szczegółową czcionkę? Orginalną w sensie, według twojego własnego pomysłu, no i trochę bardziej skomplikowaną. A tło...koniecznie musi być szare? Może inny kolor lepiej by pasował? Myślałeś o tym, żeby w centrum umieścić całe dziecko, powiedzmy...płód w łonie matki? Sorki, to tylko takie moje pomysły i sugestie, nie muszą ci się podobać...Ech ok na tym skonczę swój wywód. :D

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Ja bym dał płód na tle kosmosu no  B)

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Dzięki Molka, to moje pierwsze doświadczenia z bardziej zaawansowanymi programami do edycji grafiki i ucze się metodą prób i błędów. A okładka jest mi potrzebna, bo muszę na szybko oddać wytwórni, a grafika nie jest tak szybko znaleźć :D  No cóż zabieram się dalej do roboty, jeszcze raz dzięki za obiektywno-subiektywną ocenę ;)  

P.S. Nawet nie nienajgorszy pomysł Thoro ;)

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
bo muszę na szybko oddać wytwórni, a grafika nie jest tak szybko znaleźć :D

A jeśli tak się ma sprawa to raczej warto pokombinować. Co do ostrości to na prawdę nie warto się tym zajmować, są inne bezstratne metody wyostrzania niż taka  pixeloza.

Jeśli ma to iść do druku to nie zapominaj że oprócz frontu będzie Ci również potrzebny tył (tracklista+logosy+info generalne), nadruk na cedeka + opcjonalnie jakaś wkładka. Najlepiej ustalić sobie jakiś motyw przewodni i robić wokół niego aby wszystko było spójne. I tak jestem za tym aby za takie rzeczy brały się osoby kompetentne bo później często wychodzi skrajna amatorka (bez urazy). Jeśli masz jakiegoś znajomego zajmującego się grafiką na dobrym poziomie to na prawdę lepiej aby zrobiła to taka osoba niżeli ktoś kto dopiero zaczyna przygodę z grafiką. Popróbować zawsze można jednak nie oszukujmy się, bez znajomości programów, wiedzy i doświadczenia trudno zrobić coś na conajmniej przyzwoitym poziomie.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

Różne
#30 2008-01-28, 23:52(Ostatnia zmiana: 2008-01-28, 23:55)
http://zapodaj.net/images/35692357.jpg

Kilka minut roboty. Głównie używałem pędzla, ale też jakieś kółka, linie wstawiałem. Użyłem też blur'a.

Jest to jeszcze wersja 0.2, ponieważ w przyszłości (jutro) planuję dodać jakieś tło, lampkę (skoro jest cień, to i światło musi być) i może coś jeszcze.

PS: Jak coś, to jest to puszka.

Edit: Coś cień jakiś krzywy...

Molka

Molka

Użytkownicy
posty19
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rozumiem, że ta puszka to tak w ramach ćwiczeń? :D  Fakt, cień trochę krzywy i wnętrze puszki powinno być chyba trochę ciemniejsze, prawie czarne. Poza tym, jeśli cień pada przed puszką, oznacza to, że główne źródło światła znajduje się za nią, więc nie zapomnij dodać jakichś odblasków po bokach czy coś. :)  Gdybyś używał twardych pędzli, być może efekt byłby bardziej realistyczny. No i postaraj się ją wycieniować jakoś równo, no chyba że to puszka po przejściach i ma być taka powyginana hehe. ;p

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Puszka jest zamknięta :) , ale dobra. Postaram się ją jakoś "apgrejdować".

Kamo

Kamo

Użytkownicy
posty78
  • Użytkownicy

Kamo

Różne
#33 2008-01-29, 12:29(Ostatnia zmiana: 2008-01-29, 12:29)
OK, wreszcie wzebrałem się w sobie i pokażę swoją wypocinę :D

Klik

Proszę o srogą ocenę bez owijania w bawełnę ;p  Może podpowiecie mi conieco :)

PS. Ta postac to mój Transknight z gry With Your Destiny :P

krycha

krycha

Użytkownicy
posty81
  • Użytkownicy
Cytat: Dreamerion link=topic=19157.msg1789#msg1789 date=Jan 28 2008, 15:00\'
A jak teraz się prezentuje? Nie patrzcie na pikselowate krawędzie :D
http://img179.imageshack.us/img179/3766/gs23sf2.jpg

Nie znam muzyki, która ma znaleźć się na płycie, więc nie mogę wypowiedzieć się odnośnie grafiki pod względem tematycznym, ale mam parę uwag odnośnie kompozycji i użycia czcionek. Po pierwsze: musisz zdecydować się na jakiś krój czcionki, w ramach jednego kroju jest duże zróżnicowanie pod każdym względem (grubość, wielkość, pochylenie itp...), u Ciebie nie wiadomo o co chodzi i tworzy się bałagan, tym bardziej, że wielkości są jednakowe i nie wiadomo, który napis jest ważniejszy. Znajdź takie rozwiązanie, aby nie rozrzucać napisów, ale umieścić je razem (proponuję na dole z maksymalnym zróżnicowaniem w obrębie jednego kroju pisma), po niewielkich zmianach w kompozycji powinno się udać. Jeżeli chodzi o piksele - do druku  wystarczy rozdzielczość 300 dpi i naturalna wielkość, pikseli nie będzie, ale podejrzewam, że miałeś gotową grafikę, a w tym przypadku nic się nie da zrobić. Grafika z pikselami po wydrukowaniu wygląda fatalnie (chyba, że jest to efekt zamierzony), jeżeli oczywiście znajdzie się drukarnia, która się tego podejmie.  
Co do samej kompozycji, osobiście nie lubię centalnego układu, to zawsze trąci nudą, nie na tym polega prostota, ale może jak inaczej umieścisz teksty to wystarczy (one też są częścią kompozycji).  :rolleyes:

Radgot

Radgot

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
Dawno nie byłem na www.themodders.org. Jak zwykle, sygnatury.

350x120
http://img527.imageshack.us/img527/8407/ra...amkanazwkv3.png

Oceny?

Manver

Manver

Użytkownicy
posty20
Propsy1
  • Użytkownicy
Dream, przyjacielu rozdziałka co najmniej seta, inaczej zapomnij o drukarni, bądź jakimkolwiek drukowaniu, gdy pracowałem w PhotoMillerze to był standard, do dziś pamiętam ile kombinowałem by to zatuszować, niestety ręcznie. PS: zrobię Ci okładkę jak chcesz.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Różne
#37 2008-01-29, 17:47(Ostatnia zmiana: 2008-01-29, 17:49)
Dobra, już nie oceniajcie okładki, to był chyba jednorazowy epizod z działem 2d ;p  wrócę do muzyki, bo to mi lepiej wychodzi, a okładką zajął się już ktoś bardziej kompetentny ode mnie ;)  Radgot , nie widać za bardzo napisu :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Różne
#38 2008-01-29, 17:50(Ostatnia zmiana: 2008-01-29, 17:51)
Radgot , nie widać za bardzo napisu smile.gif

Bo go nie ma. Czy ramka i typo to jakiś wymóg odnośnie sygnatur?

Dreamerion, zamieść okładkę jak już ten ktoś ją skończy. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Bo go nie ma. Czy ramka i typo to jakiś wymóg odnośnie sygnatur?

W lewym dolnym rogu.

Dreamerion, zamieść okładkę jak już ten ktoś ją skończy. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała.

To już nie ode mnie będzie zależało :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry