Różne 180814 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 180814

Odpowiedzi 670

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Jako, że ostatnio tutaj wyjątkowo cicho się zrobiło postanowiłem dać coś od siebie.
Nie powiem, żebym się przykładał do tego, czy nad tym długo pracował...
Po prostu z nudów przerobiłem sobie zdjęcie i dodałem od siebie trochę...
http://i29.tinypic.com/2uy22iv.jpg

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wydaje mi się że papier jest nierealistyczny, popatrz sobie na to: http://storage.sxc.hu/m/mi/miamiamia/1032379_62424233.jpg
całość wygląda jak okładka starego zeszytu, ogólnie fajne.

MWL

MWL

Użytkownicy
posty205
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Thoto moim zdaniem to też nie jest za bardzo realistyczne. Ale napewno bardziej niż to co pokazał Jedaith

Tworzymy  aplikacje internetowe i strony internetowe. Jesteś grafikiem? Napisz do nas - szukamy najlepeszych ;)

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
To jest zdjęcie, musi być. W każdym razie nikt nie ulepił sobie tego z plasteliny :P .

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Cytat: Thoro link=topic=19157.msg21276#msg21276 date=Jul 3 2008, 23:22\'
wydaje mi się że papier jest nierealistyczny, popatrz sobie na to: http://storage.sxc.hu/m/mi/miamiamia/1032379_62424233.jpg
całość wygląda jak okładka starego zeszytu, ogólnie fajne.
Ja tam nie wiem, ale jak się papier składa, to się składa według linii prostej (bo inaczej nie da rady). A to wygląda jak połączenie "losowości" zagięć (taka "losowość" może wystąpić, gdy cały arkusz jest pogięty) z "prostością" "złożeń". Dla efektu. :P

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
nie chodziło mi o zagięcia a o samą fakturę.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No, faktura w porządeczku :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

KubekZm

KubekZm

Użytkownicy
posty7
  • Użytkownicy

KubekZm

Różne
#187 2008-07-18, 22:27(Ostatnia zmiana: 2008-07-18, 22:29)
Siema, bardzo dawno mnie nie było na forum ale raczej nikt nie tęsknił. Tapeta Linkin Park którą sobie zrobiłem do telefonu. Nic nie ściągałem z neta tylko wszystko sam zrobiłem :

http://img225.imageshack.us/img225/4698/lp...etakopiaqg5.jpg

(W telefonie prezentuje się lepiej)

bovver
  • Gość
Maybe nie powiem nic na temat Twojej pracy, ponieważ wszystkie elementy(błędy) wymienił Thoro.

Ja na pomne tylko, że tą pracę robiłem około 4 godzin...

http://www.digart.pl/zoom/2210215/Genesis08.html  - Proszę o oceny na digartcie, jeśli posiadacie konto.

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie mam więc ocenię tu. Według mnie jest to po prostu dobra i efektywna grafika nic dodać i ująć.

Bov
  • Gość
Siema, bardzo dawno mnie nie było na forum ale raczej nikt nie tęsknił. Tapeta Linkin Park którą sobie zrobiłem do telefonu. Nic nie ściągałem z neta tylko wszystko sam zrobiłem :

http://img225.imageshack.us/img225/4698/lp...etakopiaqg5.jpg

(W telefonie prezentuje się lepiej)

No cóż, już coś lepszego z Twojej strony Kubek, aczkolwiek jest wiele błędów jak dla mnie...
za mały napis Linkin Park, nie wiem po co ta czarna otoczka, z drugiej strony to 'coś' czarne na dole też nie pasuje, ogólnie nie jest praca słaba, ale dłuuga droga przed Tobą . Pozdrawiam

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Flara (kilka flar?) jest za mocna, to dekoncentruje i odciąga od motywu przewodniego, do tego przy takich ustawieniach zatraca głębie i daje poczucie płaskiej powierzchni. Taki kontrast i wyblaknięte kolory vide flara też nie są dobre i odbijają się na braku głębi. Mogłeś jeszcze coś pokombinować z tymi gwiazdami-kropami, gdyż są zbyt ostre i nie widać żadnej różnicy w jasności. Wygląda to tak jakby wszystkie były mniejwięcej na tej samej odległości od obserwatora. Ten dym również ci trochę nie wyszedł, mogłeś dać większą ostrość a wyglądało by o wiele lepiej. Obok galaktyk (szczególnie po prawej stronie) latają dziwne brushe które conajmniej nie przypominają zbioru gwiazd. Nie wygląda to zbyt dobrze. Ogólnie więcej ostrości, kontrastu, głębi, odcieni i zabawy z kolorami gdyż obszary bardziej zagęszczone wyglądają strasznie jednolito. Z fakturą planety również nie zaszkodziło by pokombinować wprowadzając większą różnorodność. Noi większe rozdzielczości dawaj.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Bovver ten dym trochę nie teges bo za bardzo widać że użyłeś tego samego pędzla. Te gwiazdy, mgławice są zbyt rozmyte, popatrz na to: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...Crab_Nebula.jpg.
Te gwiazdy - kropki są niezbyt estetyczne, wyglądają jak białe piksele mogłeś użyć pędzla okrągłego z małym Hardness.

Arminas

Arminas

RaveN Studio
posty5
Propsy24
  • RaveN Studio
Hej :]
Nowy jestem, w grafice trochę siedzę, ale i tak jest marnie ;p  Oceńcie proszę mojego maluszka :D

Tło, babkę i napis zrobiłem dosłownie na odp...

Oryginał

Radgot

Radgot

Użytkownicy
posty22
  • Użytkownicy
1. O jaką babke ci chodzi? (Czy to to zdjęcie które nie chce się załadować?)
2. Maluch jak maluch :D .

5/10

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wiejski tuning?

bROXmor

bROXmor

Użytkownicy
Bo jest gazowana.
posty179
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Bo jest gazowana.
Cytat: Thoro link=topic=19157.msg24812#msg24812 date=Jul 26 2008, 20:43\'
Wiejski tuning?
Yay, czyżby autor grafiki korzystał z jakiegoś poradnika? Bo tak to mniej więcej wygląda. Arminas, rządzisz! :P

כל עוד בלבב פנימה

נפש יהודי הומיה,

ולפאתי מזרח קדימה,

עין לציון צופיה,

עוד לא אבדה תקוותנו,

התקווה בת שנות אלפים,

להיות עם חופשי בארצנו,

ארץ ציון וירושלים.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Powiem tyle - lipa.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Nawiasem mówiąc taki "tuning" to szczyt bezguścia i braku klasy. Jak patrze np na maluchy, golfy robione "na sportowo" to zastanawiam się czy właściciele w ogóle zostali wyposażeni w rozum. Takie coś: http://www.widelec.org/zdjecie,vw-golf-mk1...style,2104.html jest super

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie mają rozumu, mają zajebiste radio na kasety, w którym puszczają super-techniawkę i łapią na to super-pasztety. Do tego dochodzi super-maluch za super-100 zł i super-tuning.

0 użytkowników
Do góry