Mentalny upadek forum 70735 227

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 30.11.2012 roku

Wyświetleń 70735

Odpowiedzi 227

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Mentalny upadek forum
#120 2012-12-11, 18:22(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 18:22)
W hinduizmie istnieje wiara w bóstwa (sanskryt dewa – bóstwa męskie np. Brahma, Wisznu, i dewi – bóstwa żeńskie, np. Saraswati),

Monoteistyczna?

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Mentalny upadek forum
#121 2012-12-11, 18:25(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 18:25)
Argumenty Darka i Luka przekonały mnie, a twierdzenia dzikiegobena rozwiały me wątpliwości.
Sądzę, że Ci, z którymi się tu spieramy nie są ludźmi, lecz fikcyjnymi kontami Lucyfera, który chce poddać na próbę nasz zapał, miłość i wiarę w Boga.
On się nie poddaje, a jego macki sięgają internetu.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Argumenty Darka i Luka przekonały mnie, a twierdzenia dzikiegobena rozwiały me wątpliwości.
Sądzę, że Ci, z którymi się tu spieramy nie są ludźmi, lecz fikcyjnymi kontami Lucyfera, który chce poddać na próbę nasz zapał, miłość i wiarę w Boga.
:facepalm:

Elo

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!

mgr Fartuess

Mentalny upadek forum
#123 2012-12-11, 18:34(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 18:45)
Wy na poważnie czy staracie się podtrzymać marne prowo? :mellow:
Jakie prowo, panie nieprzewidywalny? :mellow:
pierwsza zasada prowo - jakie prowo?

wowoz. akurat dla Ciebie zabrakło mi propsów - przykro mi :(

@Dark
Odnośnie najazdu muzułmanów na Hiszpanię, to przed ich przybyciem było to zadupie i europejczycy mieli je w poważaniu. Przyszli muzułmanie, zrobili porządek. Wtedy europejczycy pozazdrościli i powiedzieli "wypierdalać z naszej europy". Chrześcijanie hipokrytyczne mendy jedne zakłamane. Będziecie się w piekle smażyli!

Popisuje się ciągle menda jedna...

Siekacz

Siekacz

Użytkownicy
posty139
Propsy274
  • Użytkownicy
Zaraz buławą po mordzie dostaniecie i będzie spokój

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaraz buławą po mordzie dostaniecie i będzie spokój
nawracanie po katolicku :lol2:  nie no, ja od tego żałosnego show umywam rączki.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jeśli bóg jest jeden w trzech osobach i to działa na zasadzie multikont na tm to po ki kuj jezus modlił się do samego siebie przed śmiercią?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Podaj przykłady.

a chociażby to coś co był angra maniyu i ormuzud, ormazad, coś w ten deseń, nie pamiętam nazwy samej religii. Nie przysięgam ale to było chyba monoteistyczne, był dobry koleś, zły koleś, te sprawy - tak samo jak tu mamy Boga i Szatana.
Zaratusztrianizm (zoroastryzm), która wciąż istnieje. Ma swoich wyznawców głównie w Iranie. Ahura Mazda(Ormuzd) i Aryman, kto grał w "komiksowego" PoPa, ten wie, o co chodzi.

W hinduizmie istnieje wiara w bóstwa (sanskryt dewa – bóstwa męskie np. Brahma, Wisznu, i dewi – bóstwa żeńskie, np. Saraswati),

Monoteistyczna?
Czytaj całość, a nie wyrywki:
Hinduizm określany jest przez niektórych mianem "pseudopoliteizmu"; według tego poglądu pod powierzchowną warstwą wielobóstwa kryje się warstwa monoteistyczna (jedyny Bóg i jego emanacje, czyli wcielenia). We współczesnym (dziewiętnasto- i dwudziestowiecznym) hinduizmie jego przedstawiciele, tacy jak Ramakryszna, Mahatma Gandhi, Ramana Mahariszi, Paramahansa Jogananda, Swami Rama czy Sathya Sai Baba nauczali i nauczają monoteistycznych koncepcji Boga.

Hinduizm jest religią monoteistyczną polegającą na tym, że cześć oddaje się jednemu bogu, który przejawia się pod postaciami wcieleń i żeńskiej energii. W hinduizmie obowiązuje doktryna uznanie autorytetu Wed i pierwszeństwa kasty braminów, zasada ahinsy, uznanie prawa karmana i sansary oraz trzech ścieżek zbawienia.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Publiczna nabita z wiary w tak prymitywnej formie... Pogratulować tylko dojrzałości. Myślisz, że twoja przeinteligentna ironia zda sie na cokolwiek po śmierci? Zobaczysz, jak malutki będzie twój umysl w porownaniu do Boga Ojca Wszechmogacego.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Publiczna nabita z wiary w tak prymitywnej formie... Pogratulować tylko dojrzałości. Myślisz, że twoja przeinteligentna ironia zda sie na cokolwiek po śmierci? Zobaczysz, jak malutki będzie twój umysl w porownaniu do Boga Ojca Wszechmogacego.

Jak śmiesz negować żarliwość mojej wiary.
Jesteś kolejnym wysłannikiem władcy piekieł. Przekaż mu, że moja dusza nie odejdzie do jego krainy po śmierci wątłego ciała, lecz uniesie się ku niebu do Ojca Niebieskiego.

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт
Bardzo śmieszne. Wysyłam raporta. Mam znajomych wśród adminów na tym forum. Nikt nie bedzie bezkarnie obrazal mojej religii i wzywal imie Pana Boga na daremno.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wesoły jestem, wesoły
i śmieję się do łez;
choć jesień już na poły,
kwitnący czuję bez.

Wesoły jestem, jary,
choć idą czasy burz;
widzę z otuchą wiary
kwitnących ogród róż.

Wesoły jestem, świeży...
- cóż to? na marach trup?
to ciało tylko leży,
lecz duch jak ognia słup.

Wesoły jestem, młody,
już zbywam zbytnich piór,
już idę w krąg swobody,
już słyszę gwiezdny Chór.

Już słyszę, biją dzwony
wysoko w niebios strop:
trup dawno pogrzebiony,
duch niesie pełny snop.

Ach, któryż jestem żywy,
czy ten, co leci wzwyż,
czy ten, co zmarł szczęśliwy,
ściskając w dłoni krzyż? -

Czy ten, co skrzydeł loty
przez żywot miał związane,
czy ten, co ciska groty,
o krzemień gwiazd krzesane? -

Czy ten, co legł przykryty
kirami i całunem,
czy ten, co mija szczyty
i drogę tnie piorunem? -

Czy ten, co legnie zmoźon
przed świątyń własnych progiem,
czy ten, co niezatrwożon
na sąd ma stanąć z Bogiem? -

O, chcą ode mnie, chcą,
by hart był zawsze w sile,
by wciąż ich wzruszał łzą,
podniosłą łzą na chwilę.

By hart był w dźwięku słów,
by jęk był pełen siły,
by dreszczem wstrząsnął znów
i żywych, i mogiły.

Lecz nie dostrzegli snadź,
żem dość już chyba gadał,
by siłę Chóru znać,
by Chór mi odpowiadał.

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
kolega chyba działy pomylił.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Maybe

Maybe

Użytkownicy
Ноопепт
posty305
Propsy449
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Ноопепт

Maybe

Mentalny upadek forum
#133 2012-12-11, 19:28(Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 19:29)
Zamknij morde kurwo! Czy tobie by się podobało jak by ciebie od paru miesięcy wyzywali i z tygodnia na tydzień co raz bardziej?
Mówili ci że jesteś hujowy i że jesteś błaznem?
Miło byś się czuł? Mam tago dosyć!
Tak samo jak tego że koziek który pewnie na paincie nie potrafił by wyciąć i wkleić ocenia wierzenia innych nie mając samemu o niczym pojęcia bo ile on ma lat, 18?
I co koziek mio ci? Ciągle mnie krytykujesz może teraz czas na ciebie? co? jak by ciebie ktoś wiecznie wyzywał?Co? miło by ci było jak by 20-40 osób cię wyzywało?
Nie nawidzę tych co mną pomiatają! i nie jestem spokojny bo nie potrafię jestem wściekły! Nie przyszedłam na to forum aby się kłucić tylko po to aby zdobywać wiedzę modderską! a przez ciebie i innych tego typu ludzi jestem wściekły! Ty czy ten sawik! Ja sawika już przejżałem na wylot.
Ale w przeciwieństwie do ciebie sawik jest modderem, a nie nikim jak ty!
Nie pozwole być wyzywany! Mam jeszcze honor i on mi pozostanie.
I nikt mojego honoru ani wiary nie będzie opluwał.!!!!!!!!!!!!

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nic dziwnego, jesteś chujowy jak mody sawika

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
temat był ciekawy, ale do czasu. Nie widzę dużego sensu w prowadzeniu dyskusji o tematach religijnych. To są osobiste sprawy. Co innego wyrazić swoje poglądy, co innego oczerniać czyjąś wiarę i/lub na siłę przekonywać innych do tego, że twoja religia jest najlepsza. Amen.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Ostatnim słowem to dojebałeś  :lol:

Popisuje się ciągle menda jedna...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Nie chcę was panowie obrażać(Koziek i Mabye), ale takim zachowaniem się napewno jak Chrześcijanie nie zachowujecie bluzgając na siebie, chociaż fakt- lepszy nie jestem bo wczoraj na przerwie na oczach nauczyciela skopałem 6-klasite za to, że mnie natarł śniegiem.(miał gówniarz sczęście, że to nie Czwartek, bo wtedy jest dzień mundurowy, a ja wtedy zakładam buty wojskowe(bardzo twarda cholewa))

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Koniec świata to będzie kiedy cygani zajebią bombę atomową :lol:

Owca Smoków

Owca Smoków

Użytkownicy
posty22
Propsy5
  • Użytkownicy
Nazwa tematu jest nie poprawna. Powinien się nazywać ,, Kłótnia na temat różnych wierzeń ''

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry