Mentalny upadek forum 70648 227

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 30.11.2012 roku

Wyświetleń 70648

Odpowiedzi 227

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Pierdolisz Luk identycznie jak ci hejtujący wiarę, tylko w drugą stronę.
Wrzucanie wszystkich ateistów do jednego worka jest tak samo durne jak wrzucanie wszystkich wierzących do worka z ministrantami.

Z pierwszym zdanie się zgodzę. Nie wrzucam wszystkichh. Jestem świadom, że poza tymi których widziałem są inni jeszcze ateiści. Inną bajką są niewierzący do których ma pełen szacunek- oni poprostu olewają kościół i mają to co twierdzi i co się w nim dzieje w poważaniu, gdzie ateiści to co powie ksiądz, odrazu nazywają to odrazu "bzdetą", "zacofaniem"

O____O#msg1063322 ateiści nie szykanują chrześcijan... próbują jedynie otworzyć im oczy i umysł bo tłumaczenie rzeczy nie wytłumaczalnych bogiem było dobre za czasów kamienia łupanego, gdy piorun walną w drzewo pojawił się ogień i to była pewnie sprawa boga, tak uważano ale w czasach gdy coraz więcej tajemnic zostaje rozwianych mity o bogach odchodzą w cień na rzecz nauki. a btw ateiści nie biorą ślubów kościelnych no chyba że para jest pół ateistyczna (facet) i pół katolicka (kobieta) to w tedy czasem ślub kościelny się zdarzy.
Ja też kończę nie ma sensu dalej rozmawiać na temat wiary bo luk zaraz napuści na mnie konkwistadorów i skończę jak majowie czy inni aztekowie.

Właśnie takie teksty typu "to było dobre za czasów..." etc. są walką z nim i urażaniem godności religijnej. Wiesz mi. Biorą całkowicie ateistyczne z racji "Co ludzie sobie pomyślą", bo myślą, że nagle całą dzielnica będzei plotkować. Są oczywiście w miare mniej hipokrytyczni w takich przypadkach jak ty ateiści

O____O#msg1063322 ateiści nie szykanują chrześcijan... próbują jedynie otworzyć im oczy i umysł
Błąd. Równie dobrze mogę otwierać ci oczy i umysł bo nie lubisz szpinaku.
Nie rozumiem wpierdalania się w niektóre rzeczy, a jedną z takich rzeczy jest właśnie wiara.
Dopóki ktoś nie wkurwia innych swoim wyznaniem to niech wierzy nawet w zeusa i huj komuś do tego?
Misjonarze-ateiści mnie nie tyle wkurwiają co bawią.
tutaj się zgodzę. Chociaż fakt. Tutaj się zachowuję się jak misjonarz, ale potrafiłem na długiej przerwie skopać gnojka bo mi natarł twarz śniegiem i do ust wrzucił i miałem opieprz mocny. Zmierzam, że czasem zbyt unoszę honor, ale nie mogę wytrzymać gdy ktoś przy mnie szykanuje kościół.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Sawik
Co kurwa ja? Ja nawet nie bardzo wiem o czym jest tu mowa bo czytałem tylko posty które cytowałem.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Mentalny upadek forum
#42 2012-12-10, 23:17(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:20)
ale jak jakaś para strzeli gola bo zapomniała gumki, albo tabletki, to pielgrzymki po Ślub kościelny
Nie rozumiem jednego, jeśli jakiś typ jest ateistą, a jego przyszła żona jest wierząca i zależy jej na takim ślubie, to chyba logiczne (przynajmniej dla mnie...) że skoro on ma wyjebane a jej nna tym zależy to może się podjąć takiego ślubu tylko z tego powodu że ją kocha? To serio jest takie dziwne?

Zmierzam, że czasem zbyt unoszę honor, ale nie mogę wytrzymać gdy ktoś przy mnie szykanuje kościół.
To się przyzwyczaj, bo o ile hejtowanie kogoś za wiare jest gimbiarskie, o tyle hejtowanie samej instytucji kościoła jest całkiem na miejscu :D

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O____O#msg1063323 ateiści nie szykanują chrześcijan...
Jak to nie? A co robili przez te wszystkie ostatnie lata Thoro, Kyro i reszta tej ateistycznej forumowej hołoty? Każdy katolik był tu szykanowany, opluwany i upodlany. Nie pouczaj mnie więc, kim są ateiści.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Koziek

Mentalny upadek forum
#44 2012-12-10, 23:20(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:22)
A może Luk to najbardziej zakamuflowane prowo w historii tm i wcale nie jest tak tępy, jak się wydaje?

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Mentalny upadek forum
#45 2012-12-10, 23:21(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:21)
ale jak jakaś para strzeli gola bo zapomniała gumki, albo tabletki, to pielgrzymki po Ślub kościelny
Nie rozumiem jednego, jeśli jakiś typ jest ateistą, a jego przyszła żona jest wierząca i zależy jej na takim ślubie, to chyba logiczne (przynajmniej dla mnie...) że skoro on ma wyjebane a jej nna tym zależy to może się podjąć takiego ślubu tylko z tego powodu że ją kocha? To serio jest takie dziwne?
Przy takim założeniu masz racja. Ja akurat założyłem sytuacje gdzie obydwaj(nie jestem pewien czy dobrze powiedziałem(oboje?)) są ateistami, a biorą ślub, z racji, "co ludzie sobie pomyślą" etc. Nie mówię, że wszystkie takie pary są, ale te które znam niestety są. Oczywiście rozmumiem, że są mnie hipokrytyczne pary ateistów, lub pół-ateistyczne.
Sawik
Co kurwa ja? Ja nawet nie bardzo wiem o czym jest tu mowa bo czytałem tylko posty które cytowałem.
Człowiek znikąd się nie wziął, był od zawsze czego wasze małe katolickie głowy nie pojmują i wymyślają jakieś durnowate teorie Adama i Ewy czy innego sześciodniowego tworzenia

Spoiler

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie bo nie.e he

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Luk, poszukaj definicji słowa ateista.

Sawik
To się zastanów jak pierdoliles na mój temat kiedy przez dwa miesiące nawet posta nie napisałem.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Luk, odpowiadałem dla Dark'a nie Tobie, chodziło o idiotyzm stwierdzenia.
Ogrodnik, ty jesteś specjalnym wyjątkiem <3

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
(...)Wraz z upowszechnianiem się wolnomyślicielstwa, sceptycyzmu i późniejszego wzrostu krytyki religii, stosowanie tego określenia zawężało zasięg. Pierwsze osoby, które same określały się jako ateiści, pojawiły się w XVIII wieku.(...)
Co innego gdy się go krytykuje, jako instytucje i to co się w niej dzieje, bo mi też sie nie dokońca wszystko podoba, ale to co jest w słownikowej definicji nie zawsze współdziała z tym co jest w praktyce. Osobą niewierzącą w boga nazywam niewierzącym, a osobe wciskającą nam Katolikom na siłe "jacy to jesteśmy zacofanie/głupi etc." to ateiści próbujący podważać na siłę prawdy Kościoła na siłe.

Spoiler

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A wiesz, że ateizm/niewiara jest starsza niż 'Twój' Bóg?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Chrześcijanie, pójdziecie do piekła za krucjaty.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Mentalny upadek forum
#52 2012-12-10, 23:34(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:37)
A wiesz, że ateizm/niewiara jest starsza niż #msg1063340Twój#msg1063340 Bóg?
Nie mogli, bo Bóg był pierwszy i to on zrobił Wielki Wybuch, ateizm powstał znacznie później, bodajże w Oświeceniu.

Chrześcijanie, pójdziecie do piekła za krucjaty.
Fakt nie wszystko co Kościół nawyprawiał było dobre. Krucjaty to wogóle jedno z gorszych wybryków.

Spoiler

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Mentalny upadek forum
#53 2012-12-10, 23:38(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:39)
(kocha(Sawik, ja) /\ (jeśli istnieje jezus=> kocha(jezus, ja) )=> (Sawik<=>jezus)?????

Wychodzę oczywiście z założenia, że jestem samotny i nikt mnie nie kocha oprócz jezusa.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ateizm w oswieceniu powstał, oto efekt powszechnego obowiązku edukacji. Chłop na rolę, nie do książek.

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ateizm powstał znacznie później, bodajże w Oświeceniu.
gratulacje, wygrałeś konkurs na idiotę tygodnia

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
hmm

!(Sawik<=>jezus)=>!kocha(jezus, ogrodnik) ??

a nie... tam była implikacja a nie równoważność.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Mentalny upadek forum
#57 2012-12-10, 23:49(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:52)
ateizm powstał znacznie później, bodajże w Oświeceniu.
gratulacje, wygrałeś konkurs na idiotę tygodnia
Kurwa. W podręczniku od WOSu jak wół pisze, że w oświeceniu idioto miesiąca

Spoiler

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
No i co z tego?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
(kocha(Sawik, ja) /\ (jeśli istnieje jezus=> kocha(jezus, ja) )=> (Sawik<=>jezus)?????

Wychodzę oczywiście z założenia, że jestem samotny i nikt mnie nie kocha oprócz jezusa.
Co chciałeś tym powiedzieć, bo nie rozumiem? :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry