Mentalny upadek forum 70489 227

O temacie

Autor Dark

Zaczęty 30.11.2012 roku

Wyświetleń 70489

Odpowiedzi 227

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Daj mi dowód jaki zaprzecza teorii ewolucji...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
skąd wziął się bóg?
Bóg znikąd się nie wziął, był od zawsze czego wasze małe ateistyczne głowy nie pojmują i wymyślają jakieś durnowate teorie wielkich wybuchów czy ewolucji :facepalm:
Człowiek znikąd się nie wziął, był od zawsze czego wasze małe katolickie głowy nie pojmują i wymyślają jakieś durnowate teorie Adama i Ewy czy innego sześciodniowego tworzenia :facepalm:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Mentalny upadek forum
#22 2012-12-10, 22:31(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 22:33)
Luk, to był najbezsensowniejszy raport w historii tM, a już myślałem, że kogoś zbanuję :lol2:  
Zaryzykuję i powiem, że WIĘKSZOŚĆ udzielającej się części tM to #msg1063299źli#msg1063299 ateiści. Było naprawdę wiele podjazdów pod bramę niebios i nikt nigdy nie robił z tego pretensji (no chyba Modmen groził Thorowi, że ten pójdzie do piekła, czy coś takiego). A samo to co napisał Edek - nigdzie nie mogę doszukać się jakiejkolwiek, nawet nieumyślnej próby, urażenia katolików.

Zapytam wprost. Chodzi tu o katolików, czy o Edka?
Jak mówiłem To, że Edek w Boga nie wierzy szanuję, jego styl też, ale co innego są jakieś marne żarty, a co innego podważanie na siłe. Edek jest wg mnie gimbo-ateistą i może mu przejdzie i zostanie poprostu niewierzącym, ale jeżeli nie i zostanie prawdziwym ateistom, to moje zdanie o nim ulegnie pogorszeniu bardzo

skąd wziął się bóg?
Bóg znikąd się nie wziął, był od zawsze czego wasze małe ateistyczne głowy nie pojmują i wymyślają jakieś durnowate teorie wielkich wybuchów czy ewolucji :facepalm:
Człowiek znikąd się nie wziął, był od zawsze czego wasze małe katolickie głowy nie pojmują i wymyślają jakieś durnowate teorie Adama i Ewy czy innego sześciodniowego tworzenia :facepalm:

Sam sobie zaprzeczasz. Wg. teorii naukowych człowiek, a właściwie jeszcze bodajże australopitek wziął się z komórki która powstała kiedyś tam, a wasze ateistyczne łby nie pojmują tego, że Bóg istniał od zawsze i tyle.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Dark

Dark

Użytkownicy
posty1052
Propsy2197
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dark

Mentalny upadek forum
#23 2012-12-10, 22:32(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 22:33)
Daj mi dowód jaki zaprzecza teorii ewolucji...

Chcesz mi wmówic, ze mój praojciec był tą kupą gówna? Bez komentarza

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Pojęcie istnienia czegokolwiek od zawsze jest samo w sobie mózgo-destrukcyjne i wydaje mi się że umysł człowieka nie jest w stanie tego ogarnąć :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
A jeżeli chodzi o ewolucje. Da się pogodzić. Był sobie australopitek na ziemi i człowiek w Eden. Moment ich wygnania z raju na ziemie można połączyć z momentem wyewaulowania małpy/szympansa(nie pamiętam) w człowieka.

Spoiler

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Luk definicję ewolucji o jakiej ludzie potocznie mówią można rozwiać jednym zdaniem, nie ma perfekcyjnej definicji ewolucji, tyle w temacie.
W sumie tylko jedna osoba może zrozumieć czemu bez zbędnego tłumaczenia tego, ale huj mnie to, lubię placki nie będę nic tłumaczył.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Na początku był szescian, a w środku siedział Fokus.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Fokus podkłada głos do Ivony.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Mentalny upadek forum
#30 2012-12-10, 22:45(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 22:46)
Zacznijmy od tego że człowiek nie powstał z małpy jak to dark skwitował... mamy tylko wspólnych przodków a nasze drogi ewolucji rozeszły się miliony lat temu...

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Cedric

Mentalny upadek forum
#31 2012-12-10, 22:50(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 22:51)
Cytat: EdekSumo#msg date=1355176240się na tu i teraz, a nie  rozprawiajmy o mało ważnej przeszłości [img
http://themodders.org/public/style_emoticons/default/ok.gif[/img]

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciężko rozprawiać o genezie człowieka nie myślać o przeszłości :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Mentalny upadek forum
#33 2012-12-10, 22:55(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 22:56)
Wracając do prawd Katolików i Ateistów. Skoro już mówimy o idiotyzmach, to powiem, jak wasze życie wygląda. Na codzień szykanujecie Kościół, naśmiewacie się z niego. Wierzących obrażacie i poniżacie, ale jak jakaś para strzeli gola bo zapomniała gumki, albo tabletki, to pielgrzymki po Ślub kościelny, potem Chrzciny, pierwsza komunia, bierzmowanie między którymi znowu wymienione przed tym zdaniem rzeczy. I tu wasza hipokryzja. Nie mówię, że wszyscy tacy, są, ale to moje obserwacje, po tych "ateistach" których widziałem, a widziałem ich niestety sporo w różnych zakątkach Polski, albo znana sprawa z krzyżem w sejmie i postulaty PaliKota. W jaki sposób osobie niewierzącej przeszkadza posążek półnagiego mężczyzny na kawałku drewna? Dla nas to symbol, dla was to kawałek drewna i figurka, więc jak wam przeszkadza? Można znaleźć więcej hipokryzji w Ateiźmie, ale nie chce mi się.
BTW
Ja osobiście kończę, tak jak prosił Javik i mam nadzieje, że Edek Sawik i Dark też

Spoiler

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Buła

Mentalny upadek forum
#34 2012-12-10, 22:57(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:00)
Pierdolisz Luk identycznie jak ci hejtujący wiarę, tylko w drugą stronę.
Wrzucanie wszystkich ateistów do jednego worka jest tak samo durne jak wrzucanie wszystkich wierzących do worka z ministrantami.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Mentalny upadek forum
#35 2012-12-10, 23:01(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:02)
O____O' ateiści nie szykanują chrześcijan... próbują jedynie otworzyć im oczy i umysł bo tłumaczenie rzeczy nie wytłumaczalnych bogiem było dobre za czasów kamienia łupanego, gdy piorun walną w drzewo pojawił się ogień i to była pewnie sprawa boga, tak uważano ale w czasach gdy coraz więcej tajemnic zostaje rozwianych mity o bogach odchodzą w cień na rzecz nauki. a btw ateiści nie biorą ślubów kościelnych no chyba że para jest pół ateistyczna (facet) i pół katolicka (kobieta) to w tedy czasem ślub kościelny się zdarzy.
Ja też kończę nie ma sensu dalej rozmawiać na temat wiary bo luk zaraz napuści na mnie konkwistadorów i skończę jak majowie czy inni aztekowie.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Luk, tylko że Kościół to z założenia Wspólnota, więc my sobie Was uogolniac możemy. Wy uogolniac nie mozeciez. Przykro mi, sytuacja nie jest analogiczna. Dlaczego? Bo ateisci nie sa wspólnota. Nie myl typów. Ja za to na logice karne punkty dostałem. : P.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O____O#msg1063323 ateiści nie szykanują chrześcijan... próbują jedynie otworzyć im oczy i umysł
Błąd. Równie dobrze mogę otwierać ci oczy i umysł bo nie lubisz szpinaku.
Nie rozumiem wpierdalania się w niektóre rzeczy, a jedną z takich rzeczy jest właśnie wiara.
Dopóki ktoś nie wkurwia innych swoim wyznaniem to niech wierzy nawet w zeusa i huj komuś do tego?
Misjonarze-ateiści mnie nie tyle wkurwiają co bawią.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Mentalny upadek forum
#38 2012-12-10, 23:05(Ostatnia zmiana: 2012-12-10, 23:10)
Lubię szpinak  :confused:

@down ciekawe czy będziesz tak mówił jak zjesz kiedyś lasagne ze szpinakiem.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Lubię szpinak  :confused:

To czas otworzyć Ci oczy i umysł, bo to jest żarcie tylko dla przypałów

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry