Wiem, że wątek już od dawna świeci pustkami, ale zdecydowałem się mimo to naskrobać parę słów od siebie. Być może gdzieś pośród tych 104 stron w tym temacie, pojawiła się podoba kwestia, ale fizycznie nie dam rady tego wszystkiego przejrzeć
A więc, mam
WIEEEEELKI problem z optymalizacją moda. Przez pierwszy rozdział (kopalnia) jakoś przebrnąłem, choć odnośnie płynności rozgrywki szału nie było. Problem zaczął się w obozie orków, gdzie żeby cieszyć się płynną grą, musiałem ustawić widoczność na 40-60%, a jakość tekstur i modeli obniżyć niemal do wartości minimalnej. Przez parę kolejnych questów oszukiwałem się, że "dobra, w obozie orków jest mało fpsów, ale później będzie lepiej".... i nie, nie było lepiej. Doszedłem do wniosku, że nie ma co się katować i zrezygnowałem z dalszej gry.
Dlatego też piszę do Was z wielką prośbą o pomoc - co i jak mam zainstalować, żeby gra sprzed ponad 15 lat śmigała mi lepiej, sprawniej i płynniej? Specyfikacji sprzętu nie podaję, bo z pewnością bebechy mojego kompa są w stanie udźwignąć wszelakie wymagania sprzętowe. Dodatkowo, chciałem zapytać czy pod Dark Sagę można zainstalować jakiś texture-pack, coś jak w modyfikacji do G1, Orcades?