Dark Saga PL 981884 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 981884

Odpowiedzi 2103

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ty chyba też tłumaczyłeś DS na polski? Macie tam wgląd do dialogów postaci (w szczególności do warunków każdego dialogu?)
trochę tłumaczyłem...;jak powszechnie wiadomo, twórcy moda zablokowali możliwość zdekompilowania skryptów, my mamy wgląd tylko w teksty gry, a nie skrypty

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wam też po wyjściu z kopalni gra bardzo często się zawiesza albo wywala do pupitu z komunikatem access violation czy jakos tak? W kopalni przez 8 h ani razu nic się nie stało, a w obozie orków przez 40 min chyba z 6 razy mnie wywaliło z gry.

Jak pobiorę tego patcha 1.0.1.7 i spolszczenie do niego to muszę zaczynać grę od nowa czy nie?

Diegomez a rozmawiałeś z Hartem o tych ferokijczykach, nekromancie i tych innych? Jest tam chyba 6 tematów, jak spytasz go o dawne języki, to później dostępna jest opcja spytania go o naukę tego właśnie języka.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#1142 2013-04-13, 18:19(Ostatnia zmiana: 2013-04-13, 18:21)
Wam też po wyjściu z kopalni gra bardzo często się zawiesza albo wywala do pupitu z komunikatem access violation czy jakos tak? W kopalni przez 8 h ani razu nic się nie stało, a w obozie orków przez 40 min chyba z 6 razy mnie wywaliło z gry.

Jak pobiorę tego patcha 1.0.1.7 i spolszczenie do niego to muszę zaczynać grę od nowa czy nie?

Diegomez a rozmawiałeś z Hartem o tych ferokijczykach, nekromancie i tych innych? Jest tam chyba 6 tematów, jak spytasz go o dawne języki, to później dostępna jest opcja spytania go o naukę tego właśnie języka.
tak, wg specyfikacji w dziale download (naprawdę, wszystko jest podane na tacy, a czasem gracze pytają o to,co już jest napisane...po co tyle wałkować?)trzeba od nowa, w tym patchu właśnie poprawili trochę te błędy z wywalaniem z gry

nie wiem od czego to wywalanie z gry zależy-ja grałem na paru sejwach z 1.0.1.5 po wyjściu z kopalni i dopóki grałem, nie miałem ani jednego wywalenia

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1143 2013-04-13, 19:12(Ostatnia zmiana: 2013-04-13, 19:41)
Wielkie dzięki. Faktycznie  :ok:  

Mi prawie w ogóle nie wywala. Zwykle jak już to mam tylko przycięcia "na amen". Ale to też bardzo rzadko mi się zdarza. A mam wersje 1.0.0.4

Edit: Skąd mogę wziąć miecz 1h lepszy od miecza mistrzowskiego (obr: 105, wym.siła:105)

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
mam pytanie czy da się w ogóle uruchomić Kody w tym modzie bo szukam odpowiedzi na moje pytanie dość długo...
Jeżeli by ktoś wiedział to z góry dzięki.

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Jeśli się da to tylko twórcy wiedzą jak.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy , że chyba (ale jak mówie to tylko przypuszczenie) były jakieś pliki odpowiadające za jakieś kody (chyba nie do końca te gothicowe) więc jako tako nie znajdziesz kodów twórcy usunęli i bardzo dobrze :D .

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Raczej nie bardzo dobrze :ok:  pomyśl o twórcach machinim czy komiksów.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ja podejrzewam, że zmienili kombinację po prostu. Mi np. nie chciało by się przechodzić całej gry by sprawdzić czy jakiś tam bug na końcu gry został naprawiony zanim się wyda patch 1.1

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1149 2013-04-13, 22:17(Ostatnia zmiana: 2013-04-13, 22:23)
słyszałem że jakiś uzytkownik pisał tak: "trzeba napisać True w systemie gry na ustawieniach kodów lub robisz skrót gothica na pulpicie dajesz właściwości i tam gdzie podany jest element docelowy naciskasz spacja i dopisujesz -devmode"
nie wiem czy to do końca prawda...
po za tym po wersji 1.0.0.1 lub po 1.0.0.2 usunięto komendę "Marvin"

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
trudno taka była ich decyzja, trzeba to uszanowac

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
trudno taka była ich decyzja, trzeba to uszanowac

Albo jakos sprawic, zeby konsola znow zadzialala... ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
właśnie to jest nie fair że kodów ni ma szkoda... Mnie ciągle biją niewolnicy i nic z tym nie moge zrobić ucze się i ucze i trace zdrowie i jestem bity to jest moja rola w grze właśnie użeram się z plikami gry i próbuje uaktualnić jakoś kody...

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
"Biją mnie to użyje cheatów" ->  :facepalm:

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
nie w tym rzecz (no może i też) daje rade sobie troch z niewolnikami, Chciałbym tylko uruchomić kody po to aby trochę ponagrywać także machinime (nie ja tylko mój kumpel) Nie mów że ty także jesteś ciekawy

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Równie dobrze możesz z dark sagi świat wyciągnąć i wsadzić go do NK oraz można tam kręcić machinime. Nic trudnego.

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1156 2013-04-13, 23:41(Ostatnia zmiana: 2013-04-13, 23:47)
Równie dobrze możesz z dark sagi świat wyciągnąć i wsadzić go do NK oraz można tam kręcić machinime. Nic trudnego.
No wiem ale żaden ze mnie skrypter, chodzi mi także o zadania itd.
ej taka ciekawostka gdy oglądałem nowe potwory w tym modzie to były używane cheaty... ale jak

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt

diegomez
Labirynt

Dark Saga PL
#1157 2013-04-13, 23:47(Ostatnia zmiana: 2013-04-13, 23:50)
Nie nagrywam machinim. A jak niewolnik się do mnie sapie to kilofem w łeb i sprawa załatwiona (na kilka godzin).

Oczywiście fajnie by było po 5 min gry nauczyć się walczyć dualami i rozwalić całą kopalnię ze szczególnym uwzględnieniem pana Ushaka, ale to tylko po to byłby (mi) marvin.

A jeśli chodzi o machinimy to możecie (jeśli z marvinem nie wypali) po wypakowaniu plików DS wsadzić wszystko (może z wyjątkiem skryptów) do swojego gothica i w nim nagrywać. Tylko ewentualnie zrobicie sobie skrypty potrzebnych itemów i npcetów.

Edit: Major mnie uprzedził. A filmiki mogły być robione w wersji 1.0 (gdzie podobno marvin był jeszcze jakoś gdzieś tam schowany) albo tak jak mówię zamiast marvina zrobili darvina i teraz marvina mają pod darvinem.

Mr.Chuck

Mr.Chuck

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy

Mr.Chuck

Dark Saga PL
#1158 2013-04-14, 08:14(Ostatnia zmiana: 2013-04-14, 08:31)
hmm... ma może ktoś zapis gdzie postać jest rozwinięta i to bardzo dobrze po wyjściu z kopalni...
tak z resztą słyszałem ale nie wiem czy do końca prawda.
Edit:Ale także słyszałem że można "pobazgrać" się atrybutami w pliku save... W tym rzecz że chciałbym wiedzieć jak...

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Ja jestem zaraz przed
Spoiler
atakiem na obóz orków
większość zadań zrobionych. Tylko, że Pakar i Ushar gryzą glebę.

0 użytkowników
Do góry