tyson90 a wiadomo juz cos na temat dodatku do dark sagi, wrota chaosu
Wrota Chaosu - to nie będzie dodatek, tylko samodzielna gra. Pełna nazwa tego projektu to "The Dark Saga II: Gates of Chaos", czyli
The Dark Saga II: Wrota Chaosu.
Prace są na wczesnym stadnium rozwoju, więc zbyt szybko się nie ukaże. Wiadomo, że akcja TDS II: WC będzie się toczyć po wydarzeniach z pierwszej części. Nie znana jest jednak nawet lokacja, gdzie się będzie to działo (GD/Khorinis/Jarkendar/ta sama wyspa/nowy świat..). Ewentualne nowości i rewelacje w tej sprawie z pewnością znajdziecie na stronie
TDS PL. Kiedy projekt nabierze rozpędu, prawdopodobnym jest, że powstanie oddzielna strona w języku polskim poświęcona projektowi.
Mam 2 problemy\bugi do wyjaśnienia
1.Raz zdarzyło się tak że gdy chodziłem sobie po kopalni nagle z niczego wyskoczył mi niewolnik i zaczął okładać kilofem, raz też nawet ork-kusznik mnie zaatakował a wcale nic nie zrobiłem...
2. Na arenie przy drugiej walce a właściwie po jej skończeniu (wychodzę poza arenę ) a tu krzyk ,,Morderca" i rzuca się na mnie 2 kopaczy wtf? (nikogo nie zabiłem tylko wygrałem walkę i wyszedłem poza arenę...
Ps: W solucji czytałem że klucz do magazynu trzeba próbować ukraść 3 razy a mi udało się za pierwszym czy to nie dziwne a może tak ma być?
1. Podejrzewam, że nie dogadałeś się z którymś z niewolników pokroju Kurta. Stąd Ci agresywni niewolnicy, którzy "bez powodu" sprawiają Ci manko.
2. Tu wyjaśnił wszystko Hagrid. Dodam tylko, że używanie magii podczas walki również może prowadzić do takiej sytuacji.
3.
Uda się dopiero za trzecim razem (chyba że mamy dużo zręczności).
A takie pytanko z innej beczki - wiadomo coś na temat konsoli w TDS? Ktoś rozgryzł tą nową, jakieś komendy do niej? Albo jak uruchomić starą? Przeszukuje ktoś ich forum pod tym kątem?
Stara konsola została definitywnie usunięta z gry.
O nowej wiadomo niewiele. Nikt oficjalnie nie próbował jej rozgryźć. Znamy tylko 4 komendy do niej, które pomagają w omijaniu bugów (podane przez autorów).
Wie ktoś kiedy wyjdzie ten pacz 1.1, który ma naprawić "grę" i zostać spolszczony?
Niestety nie znana jest planowana data premiery wspomnianego patcha.
Dodam tylko, że obecna wersja gry (1.0.1.5, do której istnieje polska łatka) jest już pozbawiona naprawdę sporej części błędów i bugów, które towarzyszyły wersji 1.0.0.4, a którą z powodzeniem przeszedłem 2 razy.