Dark Saga PL 988107 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 988107

Odpowiedzi 2103

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej mam problem, otóż ukończyłem zadanie ,, Kowal w kopalni" powiedziałem temu orkowi że mam kilofy, udałem się na górę a tam na wejściu orkowie-kusznicy wyciągają topory i zaczynają mnie rąbać wtf zadanie zrobione a oni mnie atakują, czyżby jakiś bug? Pomoże ktoś?

LET'S ROCK!

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Wchodzisz czy wjeżdżasz na górę? Bo jeśli wjeżdżasz, to oni wtedy Cię atakują. Musisz na piechotę ścieżką wejść, żeby nie było problemu.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
tyson90 a wiadomo juz cos na temat dodatku do dark sagi, wrota chaosu

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
tyson90 no dzięki za radę bo jednak wjechać a wejść to wielka różnica :)

Mam 2 problemy\bugi do wyjaśnienia
1.Raz zdarzyło się tak że gdy chodziłem sobie po kopalni nagle z niczego wyskoczył mi niewolnik i zaczął okładać kilofem, raz też nawet ork-kusznik mnie zaatakował a wcale nic nie zrobiłem...
2. Na arenie przy drugiej walce a właściwie po jej skończeniu (wychodzę poza arenę ) a tu krzyk ,,Morderca" i rzuca się na mnie 2 kopaczy wtf? (nikogo nie zabiłem tylko wygrałem walkę i wyszedłem poza arenę...

Ps: W solucji czytałem że klucz do magazynu trzeba próbować ukraść 3 razy a mi udało się za pierwszym czy to nie dziwne a może tak ma być?

LET'S ROCK!

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
1. To normalne. Niewolnicy są czasami debilami i chcą nas pobić i ukraść rudę i złoto. A co do orków, to czy aby nie stało się to na 2 poziomie, przy tej platformie? A nawet jeśli nie, to może po prostu miałeś błąd i ork z wieży się na ciebie rzucił.
2. Twórcy gry byli głupi i zrobili tak, że jak kogoś pobijesz to oni uznają, że to morderstwo. Spróbuj się starać go pobić wtedy gdy nikt nie widzi. Możesz nawet zapisać podczas walki, bo wrogowie będą nadal walczyć. Ale pamiętaj, że ten sposób działa tylko w kopalni.
A co do klucza, to błąd w solucji.

Mam mały problem. Mam chyba buga i jak idę do posągu Innosa to nie mogę go pobłogosławić. Pomoże ktoś? Mam tu nawet sejva. Niech ktoś popatrzy na to i spróbuje mi pomóc.

link

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A takie pytanko z innej beczki - wiadomo coś na temat konsoli w TDS? Ktoś rozgryzł tą nową, jakieś komendy do niej? Albo jak uruchomić starą? Przeszukuje ktoś ich forum pod tym kątem?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Konsoli nie ma i nie będzie. W tej kwestii twórcy się postarali. Wiele razy było to wyjaśnione.

Wie ktoś kiedy wyjdzie ten pacz 1.1, który ma naprawić "grę" i zostać spolszczony?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#1007 2013-03-24, 13:27(Ostatnia zmiana: 2013-03-24, 13:29)
tyson90 a wiadomo juz cos na temat dodatku do dark sagi, wrota chaosu
Wrota Chaosu - to nie będzie dodatek, tylko samodzielna gra. Pełna nazwa tego projektu to "The Dark Saga II: Gates of Chaos", czyli The Dark Saga II: Wrota Chaosu.
Prace są na wczesnym stadnium rozwoju, więc zbyt szybko się nie ukaże. Wiadomo, że akcja TDS II: WC będzie się toczyć po wydarzeniach z pierwszej części. Nie znana jest jednak nawet lokacja, gdzie się będzie to działo (GD/Khorinis/Jarkendar/ta sama wyspa/nowy świat..). Ewentualne nowości i rewelacje w tej sprawie z pewnością znajdziecie na stronie TDS PL. Kiedy projekt nabierze rozpędu, prawdopodobnym jest, że powstanie oddzielna strona w języku polskim poświęcona projektowi.

Mam 2 problemy\bugi do wyjaśnienia
1.Raz zdarzyło się tak że gdy chodziłem sobie po kopalni nagle z niczego wyskoczył mi niewolnik i zaczął okładać kilofem, raz też nawet ork-kusznik mnie zaatakował a wcale nic nie zrobiłem...
2. Na arenie przy drugiej walce a właściwie po jej skończeniu (wychodzę poza arenę ) a tu krzyk ,,Morderca" i rzuca się na mnie 2 kopaczy wtf? (nikogo nie zabiłem tylko wygrałem walkę i wyszedłem poza arenę...

Ps: W solucji czytałem że klucz do magazynu trzeba próbować ukraść 3 razy a mi udało się za pierwszym czy to nie dziwne a może tak ma być?
1. Podejrzewam, że nie dogadałeś się z którymś z niewolników pokroju Kurta. Stąd Ci agresywni niewolnicy, którzy "bez powodu" sprawiają Ci manko.

2. Tu wyjaśnił wszystko Hagrid. Dodam tylko, że używanie magii podczas walki również może prowadzić do takiej sytuacji.

3.
Cytat: TDS PL - Solucja#msg1076312
Uda się dopiero za trzecim razem (chyba że mamy dużo zręczności).

A takie pytanko z innej beczki - wiadomo coś na temat konsoli w TDS? Ktoś rozgryzł tą nową, jakieś komendy do niej? Albo jak uruchomić starą? Przeszukuje ktoś ich forum pod tym kątem?
Stara konsola została definitywnie usunięta z gry.
O nowej wiadomo niewiele. Nikt oficjalnie nie próbował jej rozgryźć. Znamy tylko 4 komendy do niej, które pomagają w omijaniu bugów (podane przez autorów).

Wie ktoś kiedy wyjdzie ten pacz 1.1, który ma naprawić "grę" i zostać spolszczony?
Niestety nie znana jest planowana data premiery wspomnianego patcha.
Dodam tylko, że obecna wersja gry (1.0.1.5, do której istnieje polska łatka) jest już pozbawiona naprawdę sporej części błędów i bugów, które towarzyszyły wersji 1.0.0.4, a którą z powodzeniem przeszedłem 2 razy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Stara konsola została definitywnie usunięta z gry.
O nowej wiadomo niewiele. Nikt oficjalnie nie próbował jej rozgryźć. Znamy tylko 4 komendy do niej, które pomagają w omijaniu bugów (podane przez autorów).

A nie ma sposobu, aby ją przywrocic?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jakiś sposób na pewno jest. Skoro znaleźli sposób na usunięcie konsoli, to również jest sposób na przywrócenie jej. Można by próbować podmienić/dodać pliki z oryginalnego G2. Problem w tym, że pliki TDS są nieco bardziej skomplikowane.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A w jakich plikach jest zdefiniowana konsola w G2NK? Chyba bezposrednio w pliku .exe.

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Zgadza się, to jest bezpośrednio w pliku Gothic2.exe
Jeśli się znasz na tym, to możesz przywrócić konsolę. Jeśli nie - powinieneś się zadowolić czystą grą bez kodów.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie znam się, nawet nie bede probowal. Z tego co wiem trzeba by było dekompilować ten plik .exe, a ja nawet nie wiedzialbym od czego zaczac, a tym bardziej czego szukać i co zmienić.

Ale myśle, iz na forum jest duzo osób, które by to umiało zrobić.

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Może i tak. Pytanie ile jest osób, które by to umiały zrobić i by chciały. Wg moich (nieprecyzyjnych) obliczeń wynika, że takich osób jest około 0.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#1014 2013-03-24, 17:17(Ostatnia zmiana: 2013-03-24, 17:32)
No niestety, z umiejetnosciami jest sporo, ale z chęcią... ehh.

Dodając do tego, ze wiekszosc ludzi którzy potrafią to zrobić bez wiekszego problemu omija górne forum a tym bardziej temat moddingu gothiczka...

KOMPUTER:
Spoiler

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam jeszcze pytania dotyczące walki dwiema broniami
1.Czy gdy nauczę się tej oto walki to czy mogę wybrać 2 bronie jakie tylko chce czy tylko ograniczone aby je trzymać ?
2. Walka dwiema broniami = walka bronią jednoręczną...    Czyli aby lepiej chlastać z akimbo to trzeba pakować w jednoręczną?

Ps: Tam gdzie jest duża kupka rudy a obok są dwie skrzynki ( nie można tam wejść od frontu bo nas odpycha i giniemy, ale można tam wskoczyć z góry) to w jaki sposób można stamtąd wyjść?

LET'S ROCK!

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Nie, są specjalne bronie do drugiej ręki, co jest dla mnie duzym minusem. Jesli o to Ci chodzilo.
2.Tak, bezposrednio krytykale itd biorą sie z umiejetności władania bronią jednoręczną.
3.Te płotki na palach służą jako drabinka (z obydwu stron tak jest, nie ma sensu wskakiwac z góry). Są takie deseczki małe - jak ich nie widzisz to po prostu chodź przy tym murku i klikaj klawisz akcji.

KOMPUTER:
Spoiler

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurdę ale się wmontowałem, robiłem zadanie dla kowala żeby odzyskać amulet a amulet posiada Sam. Już kończyłem robić misje a tu przychodzi Sam i mówi że jest tym kapusiem dla orków... :\ no rzesz kur*** mać i jak mam teraz niby zrobić misje z amuletem jak Sam leży martwy na ziemi ...?

LET'S ROCK!

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Kurdę ale się wmontowałem, robiłem zadanie dla kowala żeby odzyskać amulet a amulet posiada Sam. Już kończyłem robić misje a tu przychodzi Sam i mówi że jest tym kapusiem dla orków... :\ no rzesz kur*** mać i jak mam teraz niby zrobić misje z amuletem jak Sam leży martwy na ziemi ...?

Ja to zadanie zrobiłem w ciekawy sposób.
Miałem dokładnie tak jak Ty do pewnego momentu. W końcu nadszedł moment- przybiega Sam i ginie. Wtedy zacząłem kombinować i zrobiłem tak:
zanim do mnie dobiegł (wtedy ginął od Draksa jak wiesz) kładłem się do łóżka (albo można próbować już PO pojawieniu się Draksa) i szybko klikałem opcję ŚPIJ. w ten sposób Sam uniknie nagłej śmierci, a Ty wykonasz zadanie.
Nie gwarantuję 100% skuteczności, ponieważ to była moja improwizacja i to już jakieś 2-3 miesiące temu.
btw. wersja gry 1.0.0.4

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#1019 2013-03-25, 01:00(Ostatnia zmiana: 2013-03-25, 01:00)
Spokojnie, w przypadku śmierci Sama zadanie "Amulet kowala" i tak można będzie prawidłowo zakończyć. W tej sytuacji akurat twórcy przewidzieli alternatywne rozwiązanie.

0 użytkowników
Do góry