Dark Saga PL 988678 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 988678

Odpowiedzi 2103

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Aha i jeszcze jedno. W tej wieży tego całego nekromanty znalazłem zepsutą runę do wieży. Co mogę z nią zrobić? I jak naprawić?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
U Oswalda. On daje zadanie z runami.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#962 2013-03-19, 22:13(Ostatnia zmiana: 2013-03-19, 22:20)
Jak idę po tę bańkę co ma być potrzebna do piedestałów trzech smoków to jestem już pod tą wieżą na której jest skrzynia z nią, ale gdy podchodzę do tej strony gdzie jest drabina, coś mnie nagle zabija. O co tu chodzi?

edit: Nie ważne. Rozgryzłem ten złośliwy system. Trzeba było założyć amulet mrocznego wojownika. Ma go jeden ze zwykłych szkieletów w krypcie w której Francis ma swój ekwipunek.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#963 2013-03-20, 00:14(Ostatnia zmiana: 2013-03-23, 16:58)
Tyson, napisz liste zadań których jeszcze brakuje. Może bede mogl pomóc :)
Szczerze powiedziawszy, to nie dysponuję taką listą :)
Wiem, że wszystkich zadań jest 96. Do niedawna w solucji było 72 (chyba, liczyłem pobieżnie), teraz doszłe kolejne 6. Wg moich wyliczeń brakuje zatem około 18. Teoretycznie mógłbym zajrzeć do pliku z listą zadań, przejrzeć co jest w solucji i zrobić listę zadań brakujących. Hm... w sumie to może nawet zaraz tak zrobię... momencik... Ok, mam! Poniżej lista 17 zadań, które udało mi się wychwycić z listy z pominięciem tych opisanych (schowane w spoilerze, żeby nie zajmowały miejsca):
Spoiler
Czarny miecz
Pradawna klątwa
Wiadomość dla paladynów
Obóz myśliwych

Kuchmistrz
Ruda dla Tobiasa
Mroczni Szamani
Poświęcenie

Wiadomość od Doriana
Oddział paladynów
Oddziały zwiadowcze
Nieznajoma
Obóz przeklętych
Magia krwi
Interesy z nekromantą
Mglista przeszłość

Jeśli chcesz pomóc, to jak najbardziej zachęcam. Zwróć tylko uwagę na to, że Hagrid też obecnie pisze solucję do cześci zadań, więc dobrze by było, gdybyście ze sobą skonsultowali kto co robi.

P.S. To Twój jest wpis ostatni w poradniku? Pytam, bo ciekaw jestem czemu się podpisałeś jako WerewolfT16 (niczym cyborg jakiś ;d  )
Spoiler
bez urazy

P.P.S. Tych zadań na liście jest 16, ale to chyba wszystkie nieopisane zadania.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#964 2013-03-20, 06:31(Ostatnia zmiana: 2013-03-20, 06:31)
Hagrid, narazie jesli moge to zaklepalbym zadania:

Nieznajoma, Ruda dla Tobiasa, Mglista przeszlość, Magia krwii, Oddziały zwiadowcze.

EDIT: Tyson, tak, to ja dodalem. Podpisalem sie nickiem z plemion, nie wiem w sumie czemu, tak z automata mi weszło :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Hagrid, narazie jesli moge to zaklepalbym zadania:

Nieznajoma, Ruda dla Tobiasa, Mglista przeszlość, Magia krwii, Oddziały zwiadowcze.

EDIT: Tyson, tak, to ja dodalem. Podpisalem sie nickiem z plemion, nie wiem w sumie czemu, tak z automata mi weszło :D
Już napisałem : Nieznajomą, Mglistą przeszłość i magię krwi. :lol2:  Ale możesz zrobić Rudę dla Tobiasa i Oddziały zwiadowcze.

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy

ko19m

Dark Saga PL
#966 2013-03-20, 13:20(Ostatnia zmiana: 2013-03-20, 13:21)
Oddział zwiadowcze są...
Mam pytanie co zrobić żeby paladyni zaatakowali orków i jak zdobyć pancerz beliara/innosa

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
A ja też mam pytanie. Chodzi o tę czarne kamienie. Przeszedłem obok tych w pobliżu jaskini nekromanty i one mnie spowolniły. Co widocznie sprawiło, że zmniejszyła mi się zręczność. I chyba mana. To jest na stałe, czy po dłuuuuższym czasie przejdzie?

A drugie pytanie. Podczas zadania z teleportami smoków, zdobyłem tę bańkę. Co ciekawe, pisze, że bańka jest pusta, a co jeszcze ciekawsze, mogę jej użyć jak eliksir i wtedy mnie zabija. O co tu chodzi? Jak ją napełnić?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ruda Tobiasa z tego co pamietam to tylko przyniesc 10 bryłek rudy? Jezeli tak to niewazne, odwoluje swoja pomoc :D

KOMPUTER:
Spoiler

Alltaster

Alltaster

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Jak ukraść klucz Midara do zadania "Zemsta Karashaka", gdy nie mam żadnej opcji zrobienia tego przy rozmowie z nim?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie. Jak długo działa ten efekt czarnych kamieni odbierający atrybuty?

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Mam zadanie od Vivena (tego alchemika od paladynów) i tu jest problem "modle" się do kapliczki i nie mogę jej oczyścić WTF?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#972 2013-03-20, 17:03(Ostatnia zmiana: 2013-03-20, 17:03)
Mam ten sam problem. O co tu biega?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Tylko duże kapliczki da się oczyścić.

ko19m

ko19m

Użytkownicy
posty87
Propsy9
  • Użytkownicy
Wlasnie się nie da.
A jeszcze 1 pytanie co jest w obozie paladynów za tą ścianą za Klementem (czy jakoś tak tego gostka od broni i żywności) i jak otworzyć ten mechanizm?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
To jest magazyn paladynów. Aby go otworzyć, trzeba nacisnąć w odpowiedniej kolejności przyciski z figurkami w pobliżu tych drzwi. Jeden otwiera te drzwi, a inny następne. Nie jestem pewien w jakiej, ale musi to być tak zrobione by pierwsze i drugie drzwi były otwarte i nie zamykały się po paru sekundach.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak ukraść klucz Midara do zadania "Zemsta Karashaka", gdy nie mam żadnej opcji zrobienia tego przy rozmowie z nim?

Musisz podnieść zręczność. W TDS jest tak zrobione, w przeciwienstwie do standardowego Gothica, że możliwość kradzieży pojawia Ci sie dopiero gdy bedziesz miał tam ileś zręczności, do kazdej kradziezy potrzeba innej.

Ponawiam pytanie. Jak długo działa ten efekt czarnych kamieni odbierający atrybuty?

Nie wiem ile to w sekundach, natomiast to jest odleglość od kamienia na cmentarzu paladynów do obozu orków biegiem :D

Wlasnie się nie da.
A jeszcze 1 pytanie co jest w obozie paladynów za tą ścianą za Klementem (czy jakoś tak tego gostka od broni i żywności) i jak otworzyć ten mechanizm?

Kapliczki można oczyscic tylko te co są na mapie, poza tym podchodząc do nich musi sie ekran mienic na czerwono (tak jak w Gothic 2 NK posąg beliara). Kiedys sie zastanawialem, czemu nie moge oczyscic jednej, a ja ja juz wczesniej oczyscilem :D

KOMPUTER:
Spoiler

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#977 2013-03-20, 20:34(Ostatnia zmiana: 2013-03-20, 20:37)
Jak chcesz, mogę Ci go wyedytować.

Oddział zwiadowcze są...
Mam pytanie co zrobić żeby paladyni zaatakowali orków i jak zdobyć pancerz beliara/innosa
Aby zaatakowali, musisz wykonać wszystkie zadania dla paladynów. Pancerz Beliara/Innosa:
Spoiler
Musisz wykonać zadanie "Magiczna zbroja"

A ja też mam pytanie. Chodzi o tę czarne kamienie. Przeszedłem obok tych w pobliżu jaskini nekromanty i one mnie spowolniły. Co widocznie sprawiło, że zmniejszyła mi się zręczność. I chyba mana. To jest na stałe, czy po dłuuuuższym czasie przejdzie?

A drugie pytanie. Podczas zadania z teleportami smoków, zdobyłem tę bańkę. Co ciekawe, pisze, że bańka jest pusta, a co jeszcze ciekawsze, mogę jej użyć jak eliksir i wtedy mnie zabija. O co tu chodzi? Jak ją napełnić?
Ad. czarne kamienie: one działają czasowo (tak samo jak i białe kamienie). Dokładnie nie pamiętam, Pawciow kiedyś dokładnie sprawdził ile czasu działają, więc możesz się z nim skontaktować i zapytać.

Ad. bańka: czytaj spoiler.
Spoiler
Pić jej nie należy, bo od razu giniesz. Ta bańka napełnia się, kiedy zabijasz żywe istoty. Kiedy napełni się po brzegi, możesz jej użyć w związku z zadaniem Piedestał Trzech Smoków. A co najlepsze, kiedy mając ją w ekwipunku zabijasz żywe istoty, to regeneruje Ci się częściowo zdrowie za każdego zabitego. Pobicie się nie liczy, tylko zabicie.

Mam zadanie od Vivena (tego alchemika od paladynów) i tu jest problem "modle" się do kapliczki i nie mogę jej oczyścić WTF?
Takie głupie pytanie: a masz wodę święconą w ekwipunku?

P.S. Zaktualizowałem listę brakujących zadań w moim poprzednim poście.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

KsFPL

KsFPL

Użytkownicy
posty40
  • Użytkownicy
Witam

Jak wylaczyc rosyjski dubbing? program podany tu jakis czas temu przez Pawcio wylecial z serwera, moze jakis mirror albo instrukcja 'reczna' co gdzie kliknac? ;)

proszeo pomoc

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Chyba w menu opcje masz wyłączyć albo wycisz glosy postaci.

0 użytkowników
Do góry