Kawałek czasu mnie tu nie było i widzę, że sporo wciąż problemów się pojawia, na niektóre z nich odpowiem.Jest błąd w tłumaczeniu, bądź w oryginale, bo w zadaniu podróżnik w dziennki napisane jest, że potrzebna jest pajęczyna pełzaczy, a przy wyrabianiu brakowało mi żuwaczki pełzaczy, czego w dzienniku nie było.
Dzięki za czujność, zweryfikuję to i ewentualnie poprawię w patchu do TDS 1.1.
Piedestały trzech smoków - Po tym jak dałem Gerardowi dziennik powiedział ze powie mi wszystko na temat piedestałów po czym dialog się urwał i nic nowego nie mogę się dowiedzieć. W porodniku pisze abym wykonał parę jego poleceń, ale ja juz wykonałem misje dla Gerarda, jedyne co mogę zrobić to utworzyć golema. tej misji narazie nie robiłem, ale po jej skończeniu tez nie było nowych opcji dialogowych u Gregora. No więc to bug?
Musisz najpierw dokończyć zadanie z Francisem, wtedy z Gerardem posuniesz się do przodu.
A powiedzcie o co chodzi z tym mikroświatem w Królestwie Śmierci? Tym z latającymi skałami. Opłaci się tam szukać jakichś ukrytych npc czy przedmiotów, czy tez świat słuzy tylko do ozdoby?
Ja jedyne co tam znalazłem, to...
Spoiler
...jednoręczny miecz (Mrożące Ostrze czy jakoś tak - statystyki niezbyt wypasione. Jeśli tam serio nic lepszego nie ma - to w zasadzie to jest tylko stratą czasu skakanie i męczenie się w tym świecie. Ale wydaję mi się, że byłem tam wszędzie i nic innego nie ma, czyli gra nie warta świeczki).
Ja tam nie mogłem się nijak poruszać bo miałem akrobatykę. Nie udało mi się skoczyć na zadną ze skał i myślałem ze to tylko taki ester egg
A ten miecz co tam mozna znalezć dobry jakiś? A co najwazniejsze 1H?
Ja bez akrobatyki zwiedziłem cały (chyba) tamten obszar. Przeczytaj spoiler wyżej.
No. Wreszcie ukończyłem grę. ponad 68h grałem
No to gratuluję

I widzę, że moje poprzednie odpowiedzi nie przydadzą się już, ale może ktoś inny skorzysta...
Jakie mieliście sposoby na te 4 demony? Chyba się cofnę po jakieś czary.
Ja za każdym razem (2 razy) używałem 4x armia ciemności. Co ciekawe, za drugim razem wezwałem te 4 armie, poszedłem od razu w stronę drzwi, tamte się same otworzyły (po chwili), wszedłem do środka, a demony samoistnie zdechły. Nie wiem czy to ma tak być, czy ja buga miałem.
Dlatego czekam na patcha naprawiającego wszystkie napotkane bugi, nie ma co się brać za taką katorgę w graniu...
No obecnie najnowszy patch (1.0.1.2) naprawia już większość denerwujących i blokujących błędów, tylko oczywiście niestety jest on do rosyjskiej wersji gry. Nam zostaje czekać na finaln patch 1.1, który w miarę możliwości czym prędzej zostanie spolszczony (będzie wydana oficjalna łatka TDS PL 1.1). Teraz zostaje tylko jedno: cierpliwość.
Napisalby ktos miejsca wystepowania czarnych perel? Mam 2, a potrzebuje jeszcze jednej zeby ukonczyc zadanie Prezent od nekromanty. Jedna z tego co pamietam znalazlem w magazynie orków w kopalni.
W całej grze jest ich ok. 13-14 - tyle udało MI się ich zdobyć. Są naprawdę rozsiane po całej wyspie. Dodam, że podana liczba to czarne perły, które można znaleźć, tych kupczych nie liczyłem.
Gra pokonana, nie chce mi się podsumowywać, ale ukłony dla twórców za ogrom pracy. Niestety bez solucji, czy poradników moda nie da się przejść.
Szczerze powiedziawszy, chyba masz rację. Co prawda ja generalnie unikałem korzystania z solucji, to jednak Świątynia Czaszki jest tak zamotana (skąd można wiedzieć, gdzie mam teraz biec i że mam zaraz wrócić tam a tam?), że tam delikatie się wspomogłem solucją (wtedy to była wersja tłumaczona bez poprawek - dostępna tylko dla mnie i dla Taliasana, bo to on ją tłumaczył). Ale poza tym to w większości przypadków zazwyczaj da się sobie poradzić. Metodą prób i błędów...