Dark Saga PL 835511 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 835511

Odpowiedzi 2103

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
1. Już nie możesz.
2. Nie będzie.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Jest błąd w tłumaczeniu, bądź w oryginale, bo w zadaniu podróżnik w dziennki napisane jest, że potrzebna jest pajęczyna pełzaczy, a przy wyrabianiu brakowało mi żuwaczki pełzaczy, czego w dzienniku nie było.

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem ze znalezieniem przycisku (punkt 4) już się tyle nachodzilem i nie mogę znaleść wie ktos moze gdzie dokładniej znajduje sie ten przycisk?
1. W domu z kufrem;
2. Na kolumnie w wielkim kamiennym kręgu;
3. Za domem Doriana;
4. Przy wyjściu z obozu od strony mostu, gdzie są jaszczury, z lewej strony wejścia;
5. Na kamieniu koło Aslaka (kamień - ołtarz z owcą);
6. Za wielkimi klatkami! (Jeśli idziemy od domu Tobiasa, to idziemy między kamiennym placem i klatkami, koło gromady grzybów będzie przycisk na ziemi, kopiemy go i wykopujemy kluczyk - wymagana łopata w ekwipunku.)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Zadanie jest zbugowane. Zwyczajnie punkty przeskakują. Ja po 2. miałem już 6. Sprawdź punkt 6.

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
nie ma przycisku

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
W takim razie sprawdź pozostałe. Gdzieś musi być.

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
juz przeszukalem po przycisku za domem Doriana więceej nie ma

Avador

Avador

Użytkownicy
posty31
Propsy2
  • Użytkownicy
A wogóle było coś ciekawego w tej skrzyni?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Unikatowy sztylet do walki dualami, inny niż ten, który posiadają martwi piraci. Coś jeszcze tam było, mikstury? Złoto?

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Dark Saga PL
#709 2013-02-06, 18:32(Ostatnia zmiana: 2013-02-06, 18:38)
W tej skrzyni był tylko eliksir zdrowia no i ten sztylet ale duale się nie opłacają więc mozna ją sobie odpuścić. Ale ten 4 przycisk napewno jest. Tez się namordowałem szukając go, bo w poradniku to jest wyjaśnione jakoś dziwnie. Ten przycisk o ile pamiętam jest wewnątrz obozu na kamiennej skarpie i za jakimś krzakiem. O ile pamiętam...

Ja mam problem z dwoma zadaniami.

Obozowisko nieumarłych - wisi mi takie zadanie w dzienniku i nie mam pojęcia co z tym zrobić. Próbowałem pozabijać szkielety, ale to nic nie dało.

Piedestały trzech smoków - Po tym jak dałem Gregorowi dziennik powiedział ze powie mi wszystko na temat piedestałów po czym dialog się urwał i nic nowego nie mogę się dowiedzieć. W porodniku pisze abym wykonał parę jego poleceń, ale ja juz wykonałem misje dla Gregora, jedyne co mogę zrobić to utworzyć golema. tej misji narazie nie robiłem, ale po jej skończeniu tez nie było nowych opcji dialogowych u Gregora. No więc to bug?

Aha trafił ktoś do ukrytej lokacji (jaskinia nad zawieszonym statkiem)
Podobno tzeba jakąś dzwignię nacisnąć, zeby się tam dostać. Tak wywnioskowałem z gadki czekającego tam NPC. Ale ja wskoczyłem tam od góry po skałach. Tamtejszy ester egg nawiązuje do In extremo.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#710 2013-02-06, 18:36(Ostatnia zmiana: 2013-02-06, 18:37)
1. Nic nie możesz zrobić. Gdybyś przyjął zadanie od ducha kobiety (zaraz po wyjściu z kopani) to mógłbyś wykonać to zadanie.
2. W książce z której wyczytałeś o zadaniu, jeśli dobrze kojarzę to powinna być kartka, której nie przeczytałeś? ;)
3. Jak tam dojść?

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o pierwsze to ja przyjąłem zadanie od ducha. Ale powiedziałem, ze sprowadzę lekarza. Bo mi się wydało właściwsze :D  

Tak nie przeczytałem zadnej kartki która wypadła, zarav tam lecę :)

zeby tam dojść ustaw się przed kamieniem przyspiesvającym tak zeby obóz orów mieć za plecami i podązaj wzdłuz prawej ściany. Trzeba dość długo tam podązać. Właściwie to az do miejsca gdzie był ten troll i tam właśnie mozna wejść na skałę. trzeba następnie skierować się wzdłuz grzbietu tej skały i poszukać przy morzu wystającej deski i wprawnie skoczyć na statek albo spaść tak zeby trafić wprost na brzeg jaskini. Moze się przydać akrobatyka, ale nie wiem czy jest konieczna.
NPC który czeka w jaskini zleci wybicie szkieletów. Mozna je wybić z kuszy stojąc na scenie :)

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Haha, faktycznie  :D   Dzięki, props leci.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ten przycisk nie jest od strony WYJŚCIA z obozu tylko od strony morza. Tez mialem ten problem (nie wiem kto tlumaczyl ten fragment ale props), gdyż w solucji jest napisane, że ze strony mostu z jaszczurami. Most z jaszczurami to przepraszam bardzo, ale to raczej jest przy klatkach, a przycisk jest zupelnie z drugiej strony obozu, od morza, tam gdzie są bagienne węże i ogniste jaszczury. I tam raczej żadnego mostu nie ma a schody.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#714 2013-02-06, 20:12(Ostatnia zmiana: 2013-02-06, 20:21)
Ten przycisk nie jest od strony WYJŚCIA z obozu tylko od strony morza. Tez mialem ten problem (nie wiem kto tlumaczyl ten fragment ale props), gdyż w solucji jest napisane, że ze strony mostu z jaszczurami. Most z jaszczurami to przepraszam bardzo, ale to raczej jest przy klatkach, a przycisk jest zupelnie z drugiej strony obozu, od morza, tam gdzie są bagienne węże i ogniste jaszczury. I tam raczej żadnego mostu nie ma a schody.
dokładnie wyjścia z obozu, owszem jaszczury są i przy drewnianym :D ; ale napisane jest że od strony morza, a tamten drewniany most chyba w morze nie prowadzi... ; poza tym to nie jest nasza solucja, tylko przetłumaczona solucja od twórców gry ;

pardon, zagubiłem się - teraz do mnie dotarło, że nie ma w solucji wzmianki o morzu...ale mi np. przyszedł na myśl właśnie od strony morza ten jakby zerwany most - i ma boczne mury (czyli ma swoje #msg1070267strony#msg1070267, bo przycisk o ile pamiętam był z zewnętrznej strony muru tego mostu), a nie ten drewniany, bo na logikę...gdzie tam na drewnianym moście masz lewą stronę? przycisk na spodzie deski by był?

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Dark Saga PL
#715 2013-02-06, 22:21(Ostatnia zmiana: 2013-02-06, 22:21)
Ech a ja i tak zapomniałem gdzie jest ten przycisk choć ledwo tydzień temu go naciskałem.
A powiedzcie o co chodzi z tym mikroświatem w Królestwie Śmierci? Tym z latającymi skałami. Opłaci się tam szukać jakichś ukrytych npc czy przedmiotów, czy tez świat słuzy tylko do ozdoby?

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Hm, latające skały? Możesz tam co najwyżej znaleźć tarczę i jakieś zwoje.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Hm, latające skały? Możesz tam co najwyżej znaleźć tarczę i jakieś zwoje.
tarcza? to mi coś umknęło, można znaleźć też miecz

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Dark Saga PL
#718 2013-02-07, 05:36(Ostatnia zmiana: 2013-02-07, 05:36)
Ja tam nie mogłem się nijak poruszać bo miałem akrobatykę. Nie udało mi się skoczyć na zadną ze skał i myślałem ze to tylko taki ester egg :/ A ten miecz co tam mozna znalezć dobry jakiś? A co najwazniejsze 1H?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wie ktoś jak otworzyć tą konsole? Zadanie z Gromem jest strasznie zbugowane. Najpierw zablokowal sie w rogu, nie chcial nigdzie isc ani o nic zagadac, potem go zaatakowalem to pobiegł do miejsca przed kamiennymi drzwiami, odezwał sie, że gdzies musi byc tajne przejscie itd. Dobra, wyciagnalem posązki, otworzyłem pierwsze drzwi, klikam dzwignie, otwieram drugie drzwi. On nic, stoi jak słup soli. Nic nie mowi, nigdzie nie ide. Dobra, ide sam do tego pomieszczenia z chrząszczami. Otwieram pierwsze drzwi przyciskiem, drugie rozwalam kilofem, slysze wyciąganie broni. Pomyslalem, że to to jakis szkielet w srodku, za tymi drzwiami rozwalonymi kilofem, wiec szybko sie wycofalem do Groma z nadzieja, ze owy szkielet go odblokuje. Niestety, to zaden szkielet, a Grom, pojawily sie przy nim zombie. Okej, pozabijal je, zagaduje go i mowie, ze odkrylem tajne przejscie. On mowi cos w stylu "dobra, chodzmy dalej" po czym dialog sie konczy a on stoi w miejscu. No nic, poszedlem dalej, wchodze do pokoju tortur (gdzie była ksiazka dla magow ognia), potem ide do drugiego pomieszczenia - straznik krypt. Prowokuje go, zeby poszedl za mną do Groma. Nagle Grom cudownym sposobem sie odblokowal i oboje zabilismy straznika, po czym on mnie zagaduje, ze to byla swietna bitwa i pora wracac. Dialog sie konczy, a on znów KURWA stoi w miejscu. No nic, ide przeszukać pomieszczenia ze straznikiem krypt. Nic tam nie było, niiic. Idę, z cholerną ulgą, ze dalem rade wykonac to zadanie mimo bugowania i co widze? Zamkniete drzwi od krypty. Probuje wklepać BONOTOLEB i nic kurwa... ma ktos jakis pomysl?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry