Dark Saga PL 987375 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 987375

Odpowiedzi 2103

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Zazwyczaj po 19 zaczynam i bardzo często się zdarza ze jak kolesia pokonam to z góry leci kilku typa i orków i drą się morderco i mnie zabijają ..

u mnie tak było tylko z tym orkiem który przemienia się wa warga, ale wtedy to oni zeskakiwali z góry i go atakowali

Japier... co to za idiota ten zjebany tryb testowy wymyślił którego włączyć się nie da...

bo źle wpisujesz

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Jak mogę źle wpisywać z kartki ? przepisane i sprawdzone kilka razy i za cholerę nie da się odpalić tego..

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Musisz robić coś źle, podczas gry wpisujesz BONOTOLEB i musi się pokazać napis że konsola została uaktywniona, a jak nie to nie wiem, może masz jakąś murzyńską klawiaturę :P

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
wpisuje teraz to co mam na kartce napisane. BONOTOLEB nic nie robie źle poprostu nie moge tego aktywować wcześniej mi się raz udało a w późniejszym czasie już nie włączałem i wyłaczałem grę nawet reinstal zrobiłem i nie pomogło

Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o zwykłą, starą konsolę to racja, czasami się bardzo przydaje. Co prawda, uniemożliwiacie grę cziterkom :lol2:  to jednak jest kilka zalet:
1. Robiąc coś w błędnej kolejności, można sobie uniemożliwić dalszą grę (lub wykonanie zadania)
2. Czasami można się 'zawiesić' o jakiś obiekt (skrzynkę/krzak/itp), co prowadzi do wczytania gry  :ayfkm:  
3. Zdarzają się utrudnienia ze strony gry - bugi.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Czy spolszczenie działa na wersji 1.0.0.8 ? Na stronie głównej pisze że nie działa, ale może jest jakiś sposób żeby działało? W stosunku do 1.0.0.4 jest dużo ciekawych zmian (np. wybór poziomu trudności). Może już ktoś próbował? Dziękuję za odpowiedź.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Powie mi ktos konkretnie gdzie jest czwarty przycisk w obozie Ferokijczykow? Latam kolo tej bramy gdzie sa klatki i dupa, slepy chyba jestem.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy

Beliarssseth

Dark Saga PL
#587 2013-01-27, 10:31(Ostatnia zmiana: 2013-01-27, 10:33)
Montas, bo to nie przy tej bramie... To tam za polami, gdzie pracuje Ivar&Sven.

Jeśli chodzi o zwykłą, starą konsolę to racja, czasami się bardzo przydaje. Co prawda, uniemożliwiacie grę cziterkom :lol2:  to jednak jest kilka zalet:
1. Robiąc coś w błędnej kolejności, można sobie uniemożliwić dalszą grę (lub wykonanie zadania)
2. Czasami można się #msg1068887zawiesić#msg1068887 o jakiś obiekt (skrzynkę/krzak/itp), co prowadzi do wczytania gry  :ayfkm:  
3. Zdarzają się utrudnienia ze strony gry - bugi.

Co do punktu drugiego- wystarczy wtedy zrobić save/load i już jesteś odblokowany. Nie trzeba od razu się cofać gdzieś tam.

A co do Twojego problemu Siewka, to jest on oczywisty i banalny. Zanim zaczniesz napierdalać w przeciwnika na arenie, to musisz do niego podejść bez broni i on do Ciebie zagada dwa słowa. Wtedy zaczyna się walka...
A i jeszcze wymień dokładnie jak gdzie i kiedy wpisujesz to BONOTOLEB to Ci pomogę.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okej, a wie ktos gdzie w poblizu obozu ferokijczykow znajde lopate ktora trzeba wykopac ostatni przycisk?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Witam. Czy spolszczenie działa na wersji 1.0.0.8 ? Na stronie głównej pisze że nie działa, ale może jest jakiś sposób żeby działało? W stosunku do 1.0.0.4 jest dużo ciekawych zmian (np. wybór poziomu trudności). Może już ktoś próbował? Dziękuję za odpowiedź.
Ponawiam pytanie

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie

Raczej nie, dopiero łatka 1.1 ma zostać spolszczona, bo nie opłaca się spolszczać łatek, które i tak zostaną nadrobione nowszą wersją.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wie ktos gdzie w poblizu obozu ferokijczykow znajde lopate ktora trzeba wykopac ostatni przycisk?

KOMPUTER:
Spoiler

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#592 2013-01-27, 15:52(Ostatnia zmiana: 2013-01-27, 20:37)
Łopatę? Sprzedaje choćby Oswald.

PS: Taki mały trik dla osób narzekających na brak gotówki (gdy nadchodzi czas wybicia piratów):
Spoiler
1. Sprzedajemy wszystko (oprócz podręcznej broni, zbroi i run,  UWAGA: jeśli sprzedasz zbroje, już ich nie odzyskasz!) u Hansa (kowala piratów).
2. Zagadujemy do Rentgarsa i płacimy mu 3000 sztuk złota za niewolników. Hans jest martwy. W jego zwłokach jest wszystko co mu sprzedaliśmy  :ok:  

W ten sposób zarobiliśmy dużą gotówkę, nic przy tym nie tracąc. Osobiście zdobyłem na tym powyżej 20 tys. W sam raz na naukę i mikstury, tym bardziej, że w modzie rzadko posiada się dużą gotówkę :D  

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Łopatę? Sprzedaje choćby Oswald.

PS: Taki mały trik dla osób narzekających na brak gotówki (gdy nadchodzi czas wybicia piratów):
Spoiler
1. Sprzedajemy wszystko (oprócz podręcznej broni, zbroi i run,  UWAGA: jeśli sprzedasz zbroje, już ich nie odzyskasz!) u Hansa (kowala piratów).
2. Zagadujemy do Rentgarsa i płacimy mu 3000 sztuk złota za niewolników. Hans jest martwy. W jego zwłokach jest wszystko co mu sprzedaliśmy  :ok:  

W ten sposób zarobiliśmy dużą gotówkę, nic przy tym nie tracąc. Osobiście zdobyłem na tym powyżej 20 tys. W sam raz na naukę i mikstury, tym bardziej, że w modzie rzadko się posiada dużą gotówkę :D  

Jeszcze można co każdy dzień dawać dla beliara 1pkt many lub 10pkt zycia za 500zlota

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
No można. Szczególnie w kopalni się to przydaje. Jeśli ktoś nie wie o co chodzi:
Wbijasz poziom -> punkty nauki zamieniasz przy posągu Innosa na punkty many -> przy posągu Beliara wymieniasz 1 punkt many na 500 gp (raz dziennie) -> modlisz się do Innosa składając ofiarę, otrzymując w zamian losowo: +1 zręczność/+1 siła/+3 PŻ

W późniejszym etapie gry nie ma to już takiego znaczenia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W pozniejszym etapie gry Beliar nie chce już many :ok:

KOMPUTER:
Spoiler

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#596 2013-01-27, 20:25(Ostatnia zmiana: 2013-01-27, 20:30)
W pozniejszym etapie gry Beliar nie chce już many :ok:

Mam takie pytanko - zaczalem gre od nowa, gdyż iż ponieważ zdecydowalem, ze moja postac jak na 3 rozdział jest za słaba. Wynikalo to z tego, że przeciez w kopalni mialem niesamowitą mozliwosc rozwoju - nieskonczoność rudy, jedyne ograniczenie to doświadczenie, poziom i punkty nauki - i tego nie wykorzystalem. A moje pytanie jest takie, czy są jeszcze jakieś inne klucze w kopalni leżące luzem poza tymi wymienionymi w spoilerze:

Spoiler
1.Koło Wispa, w wózku.
2.Koło Dika, w beczkach.
3.Koło sztolni, naprzeci.
4.Koło posągu beliara, na filarze.

KOMPUTER:
Spoiler

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Lol, zacząłeś od nowa, dlatego że nie wykorzystałeś punktów nauki w kopalni? Toż to jest jedynie oszczędność gotówki, której nie brakuje, jeśli gra się z głową i DOBRZE inwestuje (np. w elementy kowalstwa).
Ok, pomijając moje zdziwienie tym faktem, przejdę do pytań i odpowiedzi...

1. Czy w grze znajdę jakiś miecz 1h z damage 120+? Pytam, bo nie wiem czy warto mi rozwijać broń 1h na 100%.
2. Wiadomo może, czy autorzy moda planują dodać opcjonalne przejście rozgrywki kolaborując z orkami? Tego mi tu od początku brakuje...

Montas, na daszku obok drogi prowadzącej na drugi poziom jest klucz. Nieopodal tego miejsca, gdzie zaczyna się gra. Poza tym wydaję mi się, że było 6 kluczy luzem, ale dawno już nie byłem w kopalni...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#598 2013-01-27, 21:13(Ostatnia zmiana: 2013-01-27, 21:43)
Okej. Czyli na mojej liscie są klucze:

Spoiler
1.Wisp - wózek.
2.Dik - beczki.
3.Sztolnia - naprzeciwko.
4.Posąg bieliara - filar.
5.Daszek na stacie.

Ktoś zna jeszcze położenia kluczy leżących luzem?

EDIT:

Lol, zacząłeś od nowa, dlatego że nie wykorzystałeś punktów nauki w kopalni? Toż to jest jedynie oszczędność gotówki, której nie brakuje, jeśli gra się z głową i DOBRZE inwestuje (np. w elementy kowalstwa).
Ok, pomijając moje zdziwienie tym faktem, przejdę do pytań i odpowiedzi...

1. Czy w grze znajdę jakiś miecz 1h z damage 120+? Pytam, bo nie wiem czy warto mi rozwijać broń 1h na 100%.
2. Wiadomo może, czy autorzy moda planują dodać opcjonalne przejście rozgrywki kolaborując z orkami? Tego mi tu od początku brakuje...

Montas, na daszku obok drogi prowadzącej na drugi poziom jest klucz. Nieopodal tego miejsca, gdzie zaczyna się gra. Poza tym wydaję mi się, że było 6 kluczy luzem, ale dawno już nie byłem w kopalni...

1.Jest miecz mysliwski, wymaga chyba 100sily a zadaje ponad 100 obrazen napewno, o innych nie wiem.
2.Z tego co wiem tworcy pracuja nad dodatkiem do TDS. Coś jak Noc Kruka dla Gothic 2, może tam? Nie wiem...

Czemu tak zrobilem? Bo w 3 rozdziale nie radze sobie z wargami, slugami nekromantami, nawet orkom na arenie nie moge dać rady? Dlatego chce maksymalnie wycisnac wszystko z kopalni zeby jak najwiecej też móc wycisnać z zewnętrznego swiata. Przykład:

I.Zadanie Sprytny złodziej. Wymagane jest pobicie Paka lub ukraść jego klucz. Zadanie widniało przez cały rozdział, bo ani nie moglem go pobic, a miałem za mało zrecznosci aby go okraść, dopiero co je wykonalem.
II.Zadanie Ash-Kor, trzeba pobić tego calego ochroniarza. Nie moglem, wolalem go uspic.
III.Orkowie na arenie. Ten pierwszy co macha pałką ma mnie na 3 hity, a mam srednią zbroje mysliwych (tą z wilkami na ramionach) i 450hp.
IV.Nie radze sobie z potworami typu warg, ognisty jaszczur, karakusy (choc na tych znalazlem sposob, machanie na lewo i prawo mieczem xd) ani nawet ze szkieletem, sciaga mnie na 3-4 uderzenia, a w niektorych zadaniach trzeba zabic potezniejsze bestie jak ognisty demon-cieniostor, troll. Chociaz nadal sie zastanawiam jakim cudem zabilem bez problemowo straznika krypty, cieniostwora z zadania dla Tarsa, królową pełzaczy i ze wszystkimi pelzaczami i rudogryzami z kopalni, czyli potencjalnie grozniejszymi przeciwnikami (z opisu, wygladu, opini publiki) a nie moge sobie dac rady z ognistym demonem, slugą nekromanty czy goblina barbarzynca...
V.Może to nie aktualne, ale zaraz potem jak robilem zadanie Przeszlość Francisa z tą jaskinią to nie moglem sobie poradzic z goblinami szkieletami i musialem je sciagać do Francisa.
VI.Gobliny barbarzyncy. Za cholere nie moge sobie z nimi poradzic, jeden ich cios i mi pol zycia schodzi.

Moja postac z 3 rozdziału wyglada tak:

Siła 70
Zrecznosc 50
Mana 20 chyba
Zycie 450
Sredni pacnerz mysliwego + pas od starszyzny mysliwych
Szeroki miecz albo dlugi (65 obrazen, wymagane 65 sily)
600szt. zł.
10bryłek rudy od Marika które trzymalem na zadanie Polowanie na trolla
Broń jednoręczna 50% (nauka + jedna tabliczka II poziomu)
Bron dwureczna 10%
Łuk 15% (chyba tabliczka I poziomu oraz te rady od mysliwych po przyjęciu mnie)
Kusza 10% (a i tak korzystam z jakiejs tam kuszy do 60 siły...)
Polowanie dosyc spoko rozwiniete
Kradziez 2 poziom
Otwieranie zamków
Poslugiwanie sie tarczą

Jedyne co z tego zaluje to to, że za m,ało poszedlem w sile i zrecznosc, w bron jednoręczna, że nie wyuczylem sie w kopalni skradania oraz otwierania zamkow tylko sie musialem w 3 rozdziale wracac zeby moc pootwierac skrzynie. Oraz tego, ze wyuczylem sie poslugiwania tarczą, gdyz według mnie jest to bardzo nieprzydatne. Zwierzeta i tak sie nie blokuja na tarczy, w walce z npc takze nieprzydatne bo za wolno to postać wszystko robi.

Co prawda przez to stracilem 26 i pół godzin gry, ale mysle, ze sie to zwroci w przyszlosci, gdyż mam zapisane na kartce wszystkie kombinacje do skrzynek, wiem jak wykonac wiekszosc zadan, co jest potrzebne, co zachowac na przyszlość a co moge sprzedac/uzyc, itd itp.

KOMPUTER:
Spoiler

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara

siewka181

Dark Saga PL
#599 2013-01-27, 22:21(Ostatnia zmiana: 2013-01-27, 22:22)
Zgadzam się z kolegą wyżej poziom trudności jest strasznie nie dopasowany.

Mam 2 rozdział
60siły
28zręcznosci
35% 1h
20% 2h(dodaje mi zbrojka)
10% łuki i kusze
Otwieranie zamków,kradzież kieszonkowa,oprawianie zwierząt,tworzenie run z jakiegoś pulpitu, 440życia 24many

Zbroja +50 do każdej obrony + regeneracja i trochęzręczności dodaje
pas +20 do każdej obrony
srebrny miecz 60dmg
luk 35dmg chyba taki słaby 25zreki wymaga a nim szybciej potwora ubije jak mieczem

136sztuk złota 22bryły rudy i inne pierdołki i też mam problemy z potworkami..

Gobliny to masakra zabijają za szybko,Wargi już nie mówię, Jaszczury ogniste na 2hity mnie mają chociaż mam 70odpa na ogien.

I tu moje pytanie co mam zrobić żeby było mi łatwiej grać bo jest trudno w uj..

A mam z 15pkt nauki jeszcze

0 użytkowników
Do góry