Dark Saga PL 983815 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 983815

Odpowiedzi 2103

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Tak w ogóle, czy w modzie występują hełmy?

nie

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Jak ukończyć zadanie Szacunek Orków ? zrobiłem wszystko o co prosił mnie fint a on sam udał się na górę a ja nie mogę przejść co zrobic ? ? No i nie da się pchnąć fabuły do przodu darks przygotowuje bunt a mi zostały 2zadania to z szacunkiem i zaufanie tego triksa czy jakoś tak a żeby je wykonać muszę udać się na 2 poziom. Ten ork co ma te rude mnie pokonał i nie mam z nim żadnych  opcji dialogowych i musze iść po ten bimber

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Dark Saga PL
#562 2013-01-25, 18:12(Ostatnia zmiana: 2013-01-25, 18:12)
Musisz znaleść alchemika dla kopaczy, wyczyścić kopalnię z pełzaczy, oraz zostać mistrzem areny, poza tym solucja jest

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty457
Propsy260
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

Dark Saga PL
#563 2013-01-25, 18:30(Ostatnia zmiana: 2013-01-25, 18:31)

Użytkownik Korek193 dnia 2013-01-25 17:21 napisał

Tak w ogóle, czy w modzie występują hełmy?

nie                                       

Są dwa hełmy, a może jeden dwuczęściowy z którego znalazłem jedynie maskę. Zdobędziecie ją pod koniec gry. Kask, że się tak o tej drugiej części wyrażę, znalazłem jedynie w plikach moda.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara

siewka181

Dark Saga PL
#564 2013-01-25, 20:03(Ostatnia zmiana: 2013-01-25, 20:24)
Mam do was ostanie pytanie.
Wykonuje misje Desperacka Ucieczka i muszę odnaleźć tych niewolników na początku się męczyłem potem spojrzałem do solucji i tu pojawia się problem. Żaden niewolnik nie stoi obok kufra Juliano tylko tych 2ochroniarzy, nie ma żadnego niewolnika w jaskini gdzie zabijaliśmy szczury tylko 3orków a i tego grigora czy jak mu tam w tej spalonej chacie też go nie ma przeszukałem cały 2poziom i wszystkie spalone chatki i są puste.
I tu moje pytanko co mam zrobić ? bo albo jest  bug albo ta solucja jest niedojebana jednym słowem.

@edit
Rozmawiałem z nim na sam pierw i tak mi się bugło a jak się bugło to co można zrobić?

Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Dark Saga PL
#565 2013-01-25, 20:19(Ostatnia zmiana: 2013-01-25, 20:29)
Cytat z thedarksaga.cba.pl
Aby zadanie "Desperacka ucieczka" się nie zbugowało należy najpierw porozmawiać z orkiem eskortującym niewolników.

Też mam pytania:
1. Czy piraci potrafią nauczyć czegoś, czego nie uczą inne frakcje? (kowalstwo/walka dualami?) Czas na uśmiercenie piratów, ale nie chcę utracić możliwości nauki danych umiejętności.
2. Czy jest coś, co tymczasowo mogłoby zwiększyć zręczność o jakieś 20 punktów? Pancerz Beliara odpada, bo mam pancerz Innosa.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
1. Szkice, których uczy Hans są tylko tym, czego nie nauczą Cię inni kowale, więc możesz je przejrzeć. Walki dualami nauczy Cię Edwin bodajże (po zniszczeniu obozu piratów i wykonaniu dla niego questa).
2. Jest ponoć taki kamień mocy (to chyba ten, który jest w jaskini, którą znajdziemy wychodząc z obozu Ferokijczyków (wychodząc NIE tym wyjściem przy którym są klatki z Morrą i Brakash'em, należy trzymać się prawej strony i trafisz), jednakowoż u mnie ten kamień jest zabugowany. Tak czy tak polecam tabliczki/mikstury, jeśli to naprawdę konieczne.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Dzięki.
Za domem Doriana podobno powinien pojawić się przycisk... Nic nie znalazłem, może ktoś nieco dokładniej opisać to miejsce?

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Ten mini-quest u mnie także był zabugowany.
Ja wcisnąłem chyba ze 2 przyciski, a później otworzyłem skrzynie bez problemu.

Za domem Doriana to powinien być bodajże trzeci przycisk z kolei. Jeśli go nie ma, spróbuj otworzyć skrzynię od razu.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Zadziałało, dzięki.

Kolejna sprawa: nie mogę znależć kopalni złota (z krwawą królową). Byłem w jaskini z kamieniem zręczności (+25 zręczność), w jaskini z gobolinami i cieniostworami (bojowy topór barbarzyńców). Jak się domyślam, ta jaskinia z teleportami to też nie kopalnia. Gdzie w takim razie znajdę kopalnię?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wychodzisz z obozu ferokijczykow tym wyjsciem, gdzie są klatki więzienne z Brakashem i Morrą. Schodzisz na dół, gdy zejdziesz juz na sam dol idziesz sciezka w lewo trzymając sie tej góry po prawo. Miniesz gobliny (w tym barbarzynce) i bedzie wejscie w krzaczorach :ok:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara

siewka181

Dark Saga PL
#571 2013-01-26, 11:50(Ostatnia zmiana: 2013-01-26, 11:51)
Wgl czemu spolszczenie nie działa z najnowszym patchem tylko z jakimś starym gównem ?

Będzie wgl działać ? bo nie ma sensu grać w taką zbugowaną wersje .. walczy człowiek na arenie ledwie udało się wygra i z góry leci 4typa i 2 orki i mnie mordują pozdro ,,

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Mówisz o patchu 1.0.0.4? Działa jak najbardziej.

Ponawiam swoje pytanie. Czy jest jakaś możliwość odblokowania Doriana, by przyjał mnie do obozu? Mam wszystkie zadania dla myśliwych wykonane, oprócz szkicy mieczy, które mi się zabugowały. Szkoda mi tracić ok 40 godzin gry.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dreamm, dostales zadanie ,,Nowi niewolnicy" i zabiliscie juz piratow? Jesli tak to nie wiem co poradzic. Ewent. Reinstal bo mialem kiedys podobny problem w kopalni, mialem wtedy GMDK ktorego miec nie mozna podczas gry w TDS.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Ponawiam swoje pytanie. Czy jest jakaś możliwość odblokowania Doriana, by przyjał mnie do obozu? Mam wszystkie zadania dla myśliwych wykonane, oprócz szkicy mieczy, które mi się zabugowały. Szkoda mi tracić ok 40 godzin gry.

Powodem problemu jest niewykonane zadanie ze szkicami. Ja zrobiłem wszystkie zadania dla myśliwych i bez problemiu mnie przyjęli. Może od strony modderskiej coś udałoby się zdziałać?

Dreamm, dostales zadanie ,,Nowi niewolnicy" i zabiliscie juz piratow? Jesli tak to nie wiem co poradzic. Ewent. Reinstal bo mialem kiedys podobny problem w kopalni, mialem wtedy GMDK ktorego miec nie mozna podczas gry w TDS.

Sprawdzałem i nawet bez zabijania piratów zostanie się przyjętym - następuje trzeci rozdział i piraci są automatycznie uśmierceni.
Gildia chyba się nie zmienia z najemnika orków, pewnie dlatego, że orkowie rzuciliby się na nas.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wgl czemu spolszczenie nie działa z najnowszym patchem tylko z jakimś starym gównem ?

Będzie wgl działać ? bo nie ma sensu grać w taką zbugowaną wersje .. walczy człowiek na arenie ledwie udało się wygra i z góry leci 4typa i 2 orki i mnie mordują pozdro ,,
spolszczenie dopiero będzie dopasowane do ostatecznej poprawionej wersji DS, czyli 1.1 (obecnie najnowsza wersja jest 1.0.0.8 i łatka pl nie jest z nim kompatybilna), o której walczysz na tej arenie? zaraz od kiedy można wieczorem, czy później?

bez 1 zadania powinien Dorian Cię przyjąć, nawet bez dwóch też ; można chyba pokombinować z plikami dat.sav z sejwów gry(skoro można zmienić parametry postaci, to i wykonanie zadań pewnie też), ale ja się na tym nie znam

Legal

Legal

Użytkownicy
Zryta czacha
posty118
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zryta czacha
Intro, fabuła i opis mi się podobają, napewno zagram jak skończę returning'a :) .

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara

siewka181

Dark Saga PL
#577 2013-01-26, 16:15(Ostatnia zmiana: 2013-01-26, 18:00)
@Pawciow

Zazwyczaj po 19 zaczynam i bardzo często się zdarza ze jak kolesia pokonam to z góry leci kilku typa i orków i drą się morderco i mnie zabijają ..

A co do spolszczenia niech nikt nie odbiera tego co powiedziałem jako niewdzięczność.Jak najbardziej jestem wdzięczny za to spol i gratuluje wam wytrwałości ale mniejsza to nie o to się rozchodzi ;p  tylko post był pisany w nerwach bo kto by się nie zirytował po tak wielu próbach zaczynać odnowa.

@down
znam ten trik i wcale nie trzeba zapisywać wystarczy podczas rzucania czaru szybko eq otworzyć i czar jest spowrotem.ale mniejsza.

Wchodziłem z typem na arene po pozwoleniu tego orka co tam nadzoruje,następnie walczyłem z typem i go pobiłem a typy z góry się rzucili.Nie zaatakowałem go bezpowodnie tylko to była walka na arenie dlatego ta sytuacja jest frustrująca

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Jeśli zrobiłeś 'trik' w kopalni, że zachowałeś czar snu, to na arenie po prostu usypiasz przeciwnika i go bijesz. Jeśli wstanie a dalej będziesz go bił to wszyscy rzucą się na Ciebie. Dlatego jeśli zbijesz mu trochę życia, możesz zapisać grę (jak śpi!) i wczytać, czar tak jakby się resetuje i możesz dalej bić go tyle samo czasu ile trwa zaklęcie. I można znowu zapisać i znowu wczytać... Nie ma ograniczenia.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Japier... co to za idiota ten zjebany tryb testowy wymyślił którego włączyć się nie da...

Wpisuje to poj*bane BONOTOLEB i chu* nic się nie dzieje zaraz och*je*e z tym a jest mi to potrzebne ... wciskam tyldę(~) po wpisaniu i nic nawet na kartę to przepisałem sprawdzając każdą literkę wpisuję to w grze po 20 razy i nic nie ma już człowiek nerwów na to dziadostwo pojeb*ne.

Tak i mam patcha 1.0.0.4 jakieś pomysły jak to dziadostwo odpalić ? ?

0 użytkowników
Do góry