A atrybuty jak sła, zrecznosc, zycie?
Jeśli masz przykładowo 25 siły, to szukaj odpowiednio "symValue25" i tak ze wszystkimi rzeczami - liczą się te cyferki, dzięki nim najłatwiej znaleźć.
I tych symValue35 mam sztuk 11...
Prawdopodobnie będzie to pierwsza ze znalezionych linijek (przynajmniej u mnie zawsze była to pierwsza wartość i ją zmieniałem).
1.Mogę spokojnie przekazać Draksowi wiadomości od przywódcy paladynów, żeby oczekiwał sygnału? Nie chciał bym za wcześnie i nieświadomie wywołać tego powstania w kopalni...
2. gdzie jest klucz do skrzyni którą można wykopać na przeklętym cmentarzu?
3. gdzie jest klucz do skrzyni znajdującej się za jedną z chat na najwyższym poziomie kopalni orków. Obok ołtarza z zabitym zębaczem, przy jednej z bryłek srebra. Była to ostatnia skrzynia z kopalni jakiej jakoś nie udało mi się otworzyć.
4. Czy opłaci się grać z tarczą. Czy animacja nie spowalnia ona walki bronią jednoręczną? Warto się jej uczyć? Nie chcę się uczyć dwóch broni, bo widziałem, że bronie do lewej ręki są słabiutkie.
5. Nie mam najmniejszego pojęcia jak przewracać strony. Znalazłem manuskrypt dwustronnicowy, ale nic nie dało przewracanie kartek według instrukcji.
Aha i jeszcze chciałem opowiedzieć, że dziwna rzecz mi się przydarzyła... Gdy pierwszy raz odwiedziłem obóz paladynów przy krypcie stała jakaś żywa kobieta, bodajże w stroju Lucii z G2NK. Nie podszedłem do niej od razu, zapisałem grę i próbowałem coś zrobić, później zniknęła i teraz zastanawiam się, czy ona przypadkiem nie stoi cały czas nad daszkiem tej krypty. A może to było ciało dla Miliny. he he.
W ogóle fajnie te duchy zrobili, są takie rozczulające...
1. Tak, możesz mu spokojnie przekazać. Bez Twojej świadomej i wyraźnej zgody nie dojdzie do powstania.
2. Dostaniesz klucz od pewnego NPC#msg1065614a w związku z zadaniem od niego.
3. Tego to ja nie pamiętam, ale na pewno gdzieś w kopalni jest ten klucz.
4. Ja się wuyczyłem tej umiejętności pod koniec gry (napakowana postać, mega wyposażenie itp.) i spodobało mi się władanie tarczą, nie odczułem negatywnych skutków tej techniki (w przeciwieństwie do dwóch mieczy, walka którymi jest mniej efektywna niż zwyczajna jedną bronią i w ogóle się nie sprawdza - tylko pięknie wygląda). Więc wydaje mi się, że warto się jej nauczyć, chociaż pewności nie mam czy mając słabszą postać nie odczułoby się słabości tej techniki.
5. No troszkę to zagmatwane. Ale najprościej mówiąc: zaznaczasz w ekwipunku zwój, klikasz (i trzymasz cały czas), wciskasz [do przodu] (klawisz W lub strzałka w górę) - otwiera się zwój. Aby przejść do następnej strony wciskasz znowu [do przodu]. Ale pamiętaj, żeby podczas całego czytania trzymać wciśnięty przycisk myszy (klik). Jeśli go puścisz choć na chwilę - nici z przewracania stron i będziesz musiał zaczynać od nowa (klik, trzymaj, do przodu, do przodu). Cofanie strony to zdaje się odpowiednio wciśnięcie [do tyłu], ale pewności nie mam.
x. Dziwne, w obozie paladynów nie powinno być żadnej kobiety. Być może to faktycznie Milina przypadkiem się tam znalazła, a teraz wróciła już na swoje miejsce.