Dark Saga PL 822006 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 822006

Odpowiedzi 2103

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
A ja się pytam po jakiego ciorta wyłaczyliście kody?
Wiedziałem że akurat ty się odezwiesz w tej sprawie :lol2:  
A bo tego ciula że modyfikacja jest niestabilna tak jak jest, dodaj jeszcze możliwość grania na kodach a będziesz miał katastrofę. Głównie przez F8 i K, chociaż, w returnigu ktoś tam zauważył że przechodzenie ze świata do świata z włączoną konsolą też przynosi crashe.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja mam pytanie o te misje 3 piedestały smoka. Bo z tego co zrozumiałem z odpowiedzi to żeby dostać ognika mam wziąć opcję z rudą tak? A jesli tak to skąd wziąć 10 sztuk? Ja obszukałem chyba wszystko i mam 5-6.

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
(Młot(młot kowalski) możesz kupić u Tobiasa(jest tam gdzie wcześniej Pack) ;])
Dzięki za odp.

bartoffel

bartoffel

Użytkownicy
posty14
Propsy56
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
zazwyczaj nie potrzebna mi instrukcja instalacji... bo to chyba nie jest aż takie trudne... ale jeżeli ktoś zamieszcza taki temat w owej instrukcji to nie dziw się, że tego nie przeczytałem... ehhh tak czy inaczej dzięki za pomoc..
Może najwyższa pora zacząć czytać instrukcje? Otóż instrukcja ta dotyczy nie tylko instalacji, ale również samego grania (włączanie zegara, czytanie książek, omijanie popularnych bugów).

no to przydałby się chociaż nagłówek w tej instrukcji tak jak jest nagłówek: instrukcja instalacji Dark Saga... nie widzę tam nic innego prócz tego więc cały dokument tyczy się instalacji gry... w ogóle moim zdaniem powinien znajdować się tam plik o nazwie ważne lub przeczytaj... i nie byłoby żadnych pretensji, że nie czytam dokumentacji... zresztą po co ten temat jest dalej ciągnięty...
jak z moim problemem, z problemem z moranem... da się go jakoś rozwiązać czy muszę ominąć tą misję?..

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
A ja się pytam po jakiego ciorta wyłaczyliście kody?
Wiedziałem że akurat ty się odezwiesz w tej sprawie :lol2:  
A bo tego ciula że modyfikacja jest niestabilna tak jak jest, dodaj jeszcze możliwość grania na kodach a będziesz miał katastrofę. Głównie przez F8 i K, chociaż, w returnigu ktoś tam zauważył że przechodzenie ze świata do świata z włączoną konsolą też przynosi crashe.

Trudno się z tym niezgodzić niestety. I myślę, że dopóki nie wydadzą patcha 1.1 stabilizującego jako tako rozgrywkę, dopóty nie ma mowy o cheatach. Już wystarczy, że odwrotnie poprowadzone dialogi w niektórych questach, najzwyczajniej w świecie je blokują, a dodajcie do tego kapryśną konsolę marvinowską, silnik goticzka i wyjdzie jedna wielka - no właśnie delikatnie mówiąc "katastrofa".

Ja mam pytanie o te misje 3 piedestały smoka. Bo z tego co zrozumiałem z odpowiedzi to żeby dostać ognika mam wziąć opcję z rudą tak? A jesli tak to skąd wziąć 10 sztuk? Ja obszukałem chyba wszystko i mam 5-6.

Ogólnie to w całym świecie gry jest tych kawałków kilkanaście, przez co rozumieć można, że około 15-16. W samym opuszczonym forcie znalazłem tych kawałków 3 (po prostu wchodź wszędzie, gdzie się tam da). Szukaj we wszystkich jaskiniach, skrzynkach, grobach, cmentarzach - ogólnie, miejscach ciemnych, mrocznych i pełnych potworów. W końcu to "czarna ruda" - więc raczej nie znajdziesz jej na złotym talerzu, na słonecznej plaży piratów. Przy okazji :

Spoiler
Proponuję wstrzymać się ze zbieraniem czarnej rudy i w późniejszym etapie gry poprosić - w temacie "Piedestałów Trzech Smoków" - Gerarda o przysługę za zabicie demona Waal#msg1063596a. Piedestały nie są aż tak potrzebne do przemieszczania się po wyspie (wystarczy kilka mikstur szybkości, ew. akrobatyka), natomiast czarna ruda to inna bajka - w wielu walkach przyda ci się lekka pomoc spowolnienia czasu, więc naprawdę nie warto jej marnować w tym queście.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu
Nie wiem czemu, ale gdy np. dostałem broń do lewej ręki od Billa to nie ma go w eq po dialogu.(zresztą każdy tak chyba ma) To samo miałem chyba przy Doriasie, czy którymś z ferokijców, dał mi jakiś miecz a w eq go nie było.

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Był ktoś w tych podziemiach fortu, gdzie trzeba przejścia otwierać( walczyć z szkieletami magów, demonami i wkurzoną dziewczyną)? Jeśli tak to jak otworzyć przejście koło tego latającego ognistego stworka( nie chodzi mi tutaj o te kolce)?

mikserland

mikserland

Użytkownicy
posty63
  • Użytkownicy
Witam, mam pytanie dotyczące włączenia gry. Otóż zrobiłem tak jak w instrukcji i gdy włączam gre wyskakuje mi taki błąd:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f78bc005bba7346.html#

I nie wiem co robić....

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Pokaż te "More"...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

mikserland

mikserland

Użytkownicy
posty63
  • Użytkownicy
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4b08a7d6a070d15.html  
proszę bardzo.

Tamto Module odnosi się do :  g2text.dll , DarkSaga.exe oraz kernel32.dll

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
A istnieje może jakiś spis przeciwników w DS? Tzn opis i zdjęcie. To samo tyczy się broni?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
A istnieje może jakiś spis przeciwników w DS? Tzn opis i zdjęcie. To samo tyczy się broni?

Spisu jako takiego nie ma, w każdym razie ja się nie spotkałem z żadną książką w świecie gry traktującą na ten temat, a wyeksplorowałem cały świat modyfikacji. Jedyny polski spis znajduje się tutaj ,ale i w tym spisie nie ma chyba wszystkich stworzeń z całej gry. Spisu broni też niestety nie ma żadnego, ale gdybyś bardzo chciał/potrzebował to napisz do mnie na pw, ew. na gadu, opiszę ci mniej więcej jak wygląda sytuacja z brońmi.

Spoiler
Najlepsza (moim zdaniem) broń z jaką się spotkałem w DS to "Śmiercionośca", który to wymaga 200 siły i umiejętności posługiwania się orkową bronią, zadając 160 obrażeń zwykłych, 25 magicznych i 25 od ognia. Jest to broń dwuręczna, składniki do niej nie są zbyt trudne do znalezienia, a projekt samej broni jak i umiejętność wykuwania tejże można kupić tuż po wyjściu z kopalni od orkowego kowala (wystarczy zrobić dla niego misję ze skrzyniami rudy).

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#292 2012-12-14, 12:14(Ostatnia zmiana: 2012-12-14, 13:13)
Jajo to zostało zrobione chyba wyłącznie dla zarobku, przeszukałem skrypty modyfikacji, nie ma nic wzmianki o tym jaju w dialogach/monologach.

PS. Są jakieś tragiczne błędy w zadaniach? Mam dostęp do skryptów moda, może mógłbym je poprawić. Od razu mówię, konsola kodów wyłączona w exe, trzeba by go od nowa pisać - zapomnijcie, szukajcie innego frajera.
jestem bardzo ciekaw, jak dostałeś się do skryptów modyfikacji?

edit: najlepsza broń dwuręczna w grze, jest do wykucia u orkowego kowala w obozie,
trzeba do niej 250 siły bodajże no i umiejętność posługiwania się orkową bronią

faktycznie pomyłka, najlepszy to jest Śmiercionośca? w ekwipunku widnieje jako Gurrum Shatar i ma dodatkowo premię +10 do posługiwania się dwuręczną bronią ; jest jeszcze topór Vaka, ale on wymaga 350 siły i zadaje 250 obrażeń bez bonusów

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Dzięki za pomoc 2 osobom u góry. Mam teraz inny problem. W Opuszczonym Forcie znalazłem 2 wejścia z krata. Jedno udało mi się otworzyć. Obok w wierzy z 4 wajchami przekręciłem i te światełko otworzyło bramę. Ale jak otworzyć drugą? Znalazłem jeszcze wieże z teleportem(chyba) ale też zakratowaną. ma ktoś pomysł lub wie jak otworzyć tą wieżę i ten budynek z kratą? Bo mi się pomysły wyczerpały. Oblazłem każdy kat i nic.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#294 2012-12-14, 12:56(Ostatnia zmiana: 2012-12-14, 12:57)
Dzięki za pomoc 2 osobom u góry. Mam teraz inny problem. W Opuszczonym Forcie znalazłem 2 wejścia z krata. Jedno udało mi się otworzyć. Obok w wierzy z 4 wajchami przekręciłem i te światełko otworzyło bramę. Ale jak otworzyć drugą? Znalazłem jeszcze wieże z teleportem(chyba) ale też zakratowaną. ma ktoś pomysł lub wie jak otworzyć tą wieżę i ten budynek z kratą? Bo mi się pomysły wyczerpały. Oblazłem każdy kat i nic.
naprawdę ciężko jest znaleźć odpowiedź nawet w tym samym temacie...
odpowiedź

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Mój błąd. Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze małe pytanie. W obozie piratów jest chatka zamknięta na klucz(nie chodzi o tą na molo , tylko tą bliżej wejścia do obozu). Jak ją otworzyć. Albo inaczej czy jest tam coś wartego uwagi? Bo bardzo się zawiodłem na łupach w np Orkowym Skarbcu czy Paladynów. Nie wiem kto dawał tam rzeczy do kufra bo są naprawdę nic nie warte.

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Mój błąd. Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze małe pytanie. W obozie piratów jest chatka zamknięta na klucz(nie chodzi o tą na molo , tylko tą bliżej wejścia do obozu). Jak ją otworzyć. Albo inaczej czy jest tam coś wartego uwagi? Bo bardzo się zawiodłem na łupach w np Orkowym Skarbcu czy Paladynów. Nie wiem kto dawał tam rzeczy do kufra bo są naprawdę nic nie warte.
to jest prawdopodobnie chatka, do której trafiamy jeśli #msg1063884zaufamy#msg1063884 Hugh w rozmowie z nim i wypijemy za dużo rumu czy tam czegoś

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Czy wzmocniona zbroja najemnika orków to najlepsza, jaką możemy zdobyć w obozie orków?
Opłaca się kupować wzmocnioną zbroje pirata?

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Takie male pytanie - czy umiejetnosc walki bronia dwureczne wplywa jakos na walke bronia orkowa? I czy umiejetnosc walki bronia jednoreczna wplywa na walke dwoma mieczami?

Nie i nie.

faktycznie pomyłka, najlepszy to jest Śmiercionośca? w ekwipunku widnieje jako Gurrum Shatar i ma dodatkowo premię +10 do posługiwania się dwuręczną bronią ; jest jeszcze topór Vaka, ale on wymaga 350 siły i zadaje 250 obrażeń bez bonusów

To skad ta premia? Chyba jednak uiejetnosc walki ma wplyw

wedka

wedka

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Mam problem ze spolszczeniem do moda. Mianowicie ściągnąłem i zainstalowałem bez problemu Dark Sagę RU 1.0 + patch, ale przy próbie wypakowania spolszczenia za każdym razem mam błąd CRC - plik jest uszkodzony. Ściągałem po kilka razy zarówno spolszczenie w partach jak i w jednym pliku, otwierałem WinRarem, 7Zipem i tym HaoZipem i za każdym razem błąd się powtarzał. Czy te pliki są uszkodzone, czy to raczej problem po mojej stronie?

0 użytkowników
Do góry