A ja się pytam po jakiego ciorta wyłaczyliście kody?
Wiedziałem że akurat ty się odezwiesz w tej sprawie
A bo tego ciula że modyfikacja jest niestabilna tak jak jest, dodaj jeszcze możliwość grania na kodach a będziesz miał katastrofę. Głównie przez F8 i K, chociaż, w returnigu ktoś tam zauważył że przechodzenie ze świata do świata z włączoną konsolą też przynosi crashe.
Trudno się z tym niezgodzić niestety. I myślę, że dopóki nie wydadzą patcha 1.1 stabilizującego jako tako rozgrywkę, dopóty nie ma mowy o cheatach. Już wystarczy, że odwrotnie poprowadzone dialogi w niektórych questach, najzwyczajniej w świecie je blokują, a dodajcie do tego kapryśną konsolę marvinowską, silnik goticzka i wyjdzie jedna wielka - no właśnie delikatnie mówiąc "katastrofa".
Ja mam pytanie o te misje 3 piedestały smoka. Bo z tego co zrozumiałem z odpowiedzi to żeby dostać ognika mam wziąć opcję z rudą tak? A jesli tak to skąd wziąć 10 sztuk? Ja obszukałem chyba wszystko i mam 5-6.
Ogólnie to w całym świecie gry jest tych kawałków kilkanaście, przez co rozumieć można, że około 15-16. W samym opuszczonym forcie znalazłem tych kawałków 3 (po prostu wchodź wszędzie, gdzie się tam da). Szukaj we wszystkich jaskiniach, skrzynkach, grobach, cmentarzach - ogólnie, miejscach ciemnych, mrocznych i pełnych potworów. W końcu to "czarna ruda" - więc raczej nie znajdziesz jej na złotym talerzu, na słonecznej plaży piratów. Przy okazji :
Spoiler
Proponuję wstrzymać się ze zbieraniem czarnej rudy i w późniejszym etapie gry poprosić - w temacie "Piedestałów Trzech Smoków" - Gerarda o przysługę za zabicie demona Waal#msg1063596a. Piedestały nie są aż tak potrzebne do przemieszczania się po wyspie (wystarczy kilka mikstur szybkości, ew. akrobatyka), natomiast czarna ruda to inna bajka - w wielu walkach przyda ci się lekka pomoc spowolnienia czasu, więc naprawdę nie warto jej marnować w tym queście.