Dark Saga PL 834355 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 834355

Odpowiedzi 2103

wr0d

wr0d

Użytkownicy
posty53
Propsy55
  • Użytkownicy

wr0d

Dark Saga PL
#320 2012-12-23, 14:13(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 12:47)
themodders

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Witam. W moda gram już od dłuższego czasu z przerwami. Nie spieszę się i obecnie zatanawiam się czy już odłączyć się od piratów. Mam w związku z tym kilka dylematów.

1. Czy dwóch piratów w lesie przeżyje po odprowadzeniu niewolników, żebym mógł ukończyć zadanie 'myśliwy i ofiara'? Narazie nie daję rady.
2. Czy kowal z obozu piratów (Nars chyba) przeżyje po odprowadzeniu niewolników?
3. Czy opłaci się uczyć wykuwania kuszy 'Świt' Znalazłem przypadkowo projekt i zastanawiam się czy warto poświęcać punkty nauki u kowala jest to jedna z dwóch najlepszych broni do wykucia i kosztuje 5PN. W ogóle wydaje mi się, że te kowalstwo to straszne marnotrastwo PN. Czy w jakimkolwiek przypadku kowalstwo jest opłacalne?
4. Mam póki co tylko 30% broni jednoręcznej. Czy warto jeszcze teraz nauczyć się posługiwania bronią dwuręczną? Bardzo mi się spodobały orkowe bronie, ale zanim spotkałem pierwszego nauczyciela broni dwuręcznej musiałem trochę się podszkolić w jednoręcznej, żeby w ogóle dało się jakoś grać, ale teraz coraz wolniej zdobywa się poziomy i nie wiem szczerze mówiąc co robić dalej...
5. Wie ktoś może gdzie szukać królewskich szczawii? Mam już kilka smoczych korzeni, ale szczaw tylko jeden i do tego słyszałem, że jest potrzebny do wykonania jakiegoś questu.

Poza tym mod jest świetny. Nowe potwory czy umiejętności nie spodobały mi się jakoś szczególnie, ponieważ są niezoptymalizowane. Na przykład kowalstwo jest nieopłacalne a niektóre stworzenia, które miały być groźne. Np strażnik krypty, kraur czy karakus zbyt łatwe do pokonania. Ale za to grając już tak długo cały czas odczuwam problemy finansowe, mimo że wydaje mi się iż gram ekonomicznie. Zadania są trudne i ciekawe podobnie jak lokacje, dopracowane, pełne skrytek i pułapek. Świat jest wymodelowany doskonale, niczym w prawdziwym gothicu a gra jest czasami nawet ciekawsza i prawie zawsze trudniejsza niż w podstawce. Grając w tego moda czuję się tak jakbym grał w pełnoprawny dodatek a nie amatorską produkcję. Pełen podziw dla twórców zza wschodniej granicy :)

Pjontka

Pjontka

Użytkownicy
posty45
Propsy2
  • Użytkownicy
Pytanie juz padlo wczesniej, ale odpowiedzi nie znalazłem ,więc ponawiam.

Co trzeba zrobic jak zrobilo sie zadanie "szacunek orkow"(oprócz pobicia ushaka) i zrobilo zadanie dla finta do momentu gdzie pobil sie ushak z drugim orkiem. Pogadalem juz z kazdym o wszystkim(za rude wszystkie opcje). Zostały mi zadania głownej fabuły ,misja dla paladynow z listem i powstanie. Ale fint zniknął ,a miał mnie zaporwadzic na 2 poziom. Mam spać i czekać na to powstanie czy co ? Typowo nie mam pomysłu jak ruszyc tą fabułe , nikt nie ma już zadnej opcji dialogowej ,obleciałem całą kopalnie.

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Greg

Dark Saga PL
#323 2012-12-23, 15:00(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 15:04)
Do Arika. Z tego co pamiętam to skrzynia nie potrzebuje klucza. A wywabić masz ochroniarza tylko. Potem wracasz a Ash-Gor stoi tyłem i wykradasz eliksir. Musisz łukiem próbować lub wyciągać broń i czekać aż zaatakuje i zacznie gonić. Działa na pewno. Za pierwszym razem też goniło mnie 2 a po kilku próbach już tylko ochroniarz.

Do wrOd. Musisz wpisać BONOTOLEB. Otworzy się konsola i wpisać SENDTRIGGER TRIGGER_2(mogę się mylić) Tez miałem ten sam problem.W pliki z polonizacją o nazwie konsola jest notatka na ten problem.

Do Alembik_Vina

1) Obaj giną po wykonaniu zadania z niewolnikami.
2) Przeżyje.
3) Ja wykułem np Smierć Ożywieńcom i nie żałuje. Fenomenalna broń na golemy/nieumarłych i inne stwory. A kusze myślę że warto. Takiego Warga muszę trochę pobić a z kuszy 90 obr na 3 hity schodzi przy umiejętności Kusza 17%
4) Ja broni się prawie nic nie uczyłem a mam 41% i jest dobrze. Punktów raczej nie zabraknie ale chyba lepiej inwestować potem w magię.
5) Musisz pobiegać po lasach i poszukać. Jeden z tego co pamiętam jest jak się idzie do paladynów to jest kamień szybkości. Obok na skałce leży cieniostów. I tam za nim jest wnęka i tam powinien być szczaw.

Mam nadzieję że trochę pomogłem.

wr0d

wr0d

Użytkownicy
posty53
Propsy55
  • Użytkownicy

wr0d

Dark Saga PL
#324 2012-12-23, 16:09(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 12:47)
themodders

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
acha a gdzie wytrychy kupie :D

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Greg

Dark Saga PL
#326 2012-12-23, 16:17(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 16:22)
Tu masz problem. Bo wytrychów chyba nigdzie nie można kupić. Jak masz umiejętność kradzieży postaraj się pookradać niewolników bo niektórzy posiadają je przy sobie.

PS W skrzyni ukrytej obok Wispa są chyba 2 wytrychy.

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
;o lipaaaaaaaaaaaaaaaa

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Odstaw to zadanie na potem. Idź pozwiedzaj świat. Po drodze wpadnie kilka wytrychów. Tylko rada na przyszłość przed otwieraniem skrzynki warto poznać kombinację a potem wczytać grę. Takim sposobem nie tracimy ani jednego wytrycha.

wr0d

wr0d

Użytkownicy
posty53
Propsy55
  • Użytkownicy

wr0d

Dark Saga PL
#329 2012-12-23, 16:41(Ostatnia zmiana: 2013-11-25, 12:46)
themodders

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
kk z bandytuw wypadajo :D

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Dark Saga PL
#331 2012-12-23, 17:16(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 17:20)
Jest jakiś sposób, żeby poradzić sobie z wilkami ożywieńcami przed odprowadzeniem niewolników? Będę miał wyrzuty sumienia i koszmary nocne do końca życia jak nie ukończę tego zadania :D

Obecnie staram się podekspić na piratach. Trudno pokonać nawet pojedyńczego pirata, ale za każdego wpada po 400exp i parę fajnych przedmiotów a konsekfencji nie ma żadnych. Polecam.

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Greg

Dark Saga PL
#332 2012-12-23, 17:22(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 17:23)
Napisz który masz lv / jaką broń i zbroję. I czy byłeś już u paladynów/myśliwych.

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Dark Saga PL
#333 2012-12-23, 17:38(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 18:31)
No cóż. Raczej biednie u paladynów nie byłem. Myślałem, że to trzeba na później zostawić...
Poziom 19
Siła 73
Punkty trafień 291
Ochrona od broni 70
Miecz zadaje 65 obrażeń i mam 30% broni jednoręcznej
Staram się nie stracić tych 5000 sztuk złota które tylko dzięki misji z Hughem udało mi się zdobyć, więc nie kupowałem żadnej zbroi oprócz tej którą kupiłem u przywódcy orków. Chciałem zebrać klejnoty i kupić jakąś zbroję od Ferokijczyków, ale chwilowo mam ich jeszcze zbyt mało. Może kupię zbroję od piratów gdy sprzedam fanty, ale coś czuję, że w przypadku tych wilków nawet super zbroja nie pomoże. Gdy trafiam jednego wszystkie się na mnie rzucają i nawet nie jestem w stanie oddać. Iście koszmarne zadanie :D
Co do zbroi to już nie ważne, wezme pancerz Innosa lub Beliara. Mogłem wcześniej pomyśleć o tym...

I jeszcze o coś zapytam skoro mam tak dobrego informatora. Jak rozpocząc zadania: Artefakty obozu orków (tarak nie daje mi tego zadania) i wielki połów ryb (Stipa też nie mogę znaleźć). Aha i jeszcze nie mogę znaleźć tej kopalni z rudogryzami...

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Arik

Dark Saga PL
#334 2012-12-23, 18:02(Ostatnia zmiana: 2012-12-23, 19:46)
O.o to juz dajesz rade z piratami ożywiencami :D  no to całkiem niezle :)  \oki udalo mi sie kupic wytrychu u jednego z piratuw :)  a teraz mam pytanie gdzie znajde szczqaw królweski

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Mało życia masz. Trzeba było trochę na ołtarzu Innosa zainwestować w życie. Co do klejnotów to napisz czego brakuje Ci to może będę znał mniej więcej lokalizację. Co do misji Artefakty orków to nie wiem co poradzić. Gdy spytasz się skąd ma artefakty to powinien w dzienniku wyświetlić Ci się wpis. Strip stoi przy chatce Tobiasa. A jaskinia jest jak wychodzisz od mysliwych 2 wyjściem to schodzisz w dól. Potem w lewo(ale cały czas przy prawej ścianie) tam za krzakami jest wejście. A broń skołuj sobie Śmierć Ożywieńcom. 80 obr + 20 dla nieumarłych. A wymaga tylko 65 siły. Ja tez z wilkami miałem problem ale z tą bronią plus 2 bronie dałem radę. Ale było chyba z 15 podejść do tej misji.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tutaj macie link do save z bardzo dobra postacia, jezeli ktos ma problem z rozwinieciem postaci czy z potworkami to mozecie skorzystac http://www42.zippyshare.com/v/46306845/file.html

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
może ktos powiedziec gdzie znajde szczaw królweski potrzebny mi do zmiany dzialania eliksiru :)

Olaf

Olaf

Użytkownicy
posty50
Propsy51
  • Użytkownicy
Ktoś już rozwiązał bug z preparowaniem skór cieniostwora?

– Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej?

– Jest wódka.

"Boży bojownicy" A.Sapkowski

Arik

Arik

Użytkownicy
posty306
Propsy4
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
gdzie znajde szczaw królewski do zadania w miare bezpiecznym miejscu xD

0 użytkowników
Do góry