Dark Saga PL 982133 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 982133

Odpowiedzi 2103

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Dark Saga PL
#120 2012-12-03, 17:02(Ostatnia zmiana: 2012-12-03, 17:02)
Dla tych co do dzisiaj nie pobrali spolszczenia ze względu na hosting, zapraszam do spoilera "Pobieranie" w nim spolszczenie w formie czterech partów.
Pozdr :ok:

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
rózni sie te spolszczenie czyms od wczesniejszego ?

PS. ponawiam pytanie gdzie moge znalezc czarna perłę?

TheKubaTM

TheKubaTM

Użytkownicy
posty44
  • Użytkownicy
Co mam zrobić w zadaniu wiadomość od Doriana.Nie ma jego opisu w solucji lub przynajmniej takowego nie zauważyłem.Mam zdobyć zaufanie Doriana a zrobiłem już wszystkie questy u myśliwych...

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przeczytaj uważnie temat-jest wszystko podane jak na tacy-przynajmniej czarne perły

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy

przeczytaj uważnie temat-jest wszystko podane jak na tacy-przynajmniej czarne perły
przeczytalem caly temat no i znalazlem , tyle ze odpowiedz " znalazlem gdzies niedaleko obozu piratow lub dostalem od kogos " nie bardzo mi pomaga ;]

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przeczytalem caly temat no i znalazlem , tyle ze odpowiedz " znalazlem gdzies niedaleko obozu piratow lub dostalem od kogos " nie bardzo mi pomaga ;]
obóz piratów-pod wiszącym wrakiem-nurkujesz
na zatopionym wraku statku-z nieumarłymi piratami

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie dotyczące braku filmiku po wyjściu z kopalni. Wie ktoś czym to może być spowodowane?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
To co z tym szczawiem królewskim? Wie ktoś gdzie można takowy znaleźć w pobliżu obozu orków? :)
Szczaw schował się w spoilerze :naughty:  
Spoiler
Jest co najmniej jeden szczaw koło opuszczonego fortu. Mianowicie od strony armat/karakusów/wieży. Stojąc przy wejściu (na zewnątrz) patrząc na wejście idź w lewo. W rogu będzie 1 lub 2 szczawie.

Pytania mam dwa:

1. O co chodzi ze Svenem?

2. Kamień dodający zręczność. Na jakiej zasadzie działają te kamienie?
1. Wygląda jak bug, chociaż pewności nie mam. Ale pewne jest jedno: skoro już skończyłeś zadanie z nim, to nie przyda Ci się on już na nic więcej.
2. Wszystkie kamienie podnoszące statystyki działają 1 raz na dobę.
Spoiler
Chociaż wystarczy zapisać i wczytać grę i zdaje się wtedy też działają - to oczywiście nie było w zamiarach twórców, więc podchodzi pod nieuczciwy trick.

2- Jak używać kamieni teleportacyjnych? Niby pisze że trzeba ich używać koło kamieni mocy - co też próbowałem, chyba że te kamienie to nie były kamienie mocy...
Kamienie mocy to te, które podnoszą czasowo Twoje statystyki lub dodają prędkości. Ogólnie system teleportacji zdaje się kuleć, jednak pewne jest, iż runy działają bezbłędnie przy kamieniach dodających szybkości.

Spoko, Pakar przylazł jak się przespałem. Pobiłem Ur-shaka i nie wiem czy to jednak dobrze czy źle bo nie chce ze mną rozmawiać
Tym orkiem się nie przejmuj - zasłużył na lanie, a nie jest Ci do szczęścia potrzebny :)

Jak wychodzę z kopalni nie odpala mi się filmik. Czy to jakiś bug czy co?
A filmiki z początku gry wyświetlały Ci się prawidłowo? Bo jeśli nie, to powinieneś pogrzebać w pliku gothicgame.ini (dokładnie opisane co i jak w instrukcji dołączonej do spolszczenia). Jeśli jednak tamte wyświetlają Ci się prawidłowo, a ten nie - najwyraźniej jest bug. Lub być może błąd filmiku w czasie pobierania/rozpakowywania. Wtedy podrzucę Ci najwyżej ten filmik i go sobie wrzucisz.
Oczywiście filmik ten oglądasz dla przyjemności - jego brak nie wpływa na rozgrywkę.

niestety to sie nie uda, nekromanta po podejsciu do niego atakuje mnie ;/ musialem zla odpowiedz mu dac na poczatku rozmowy i niestety ucieklem i zapisalem -,- nie ma ktos innego pomyslu na te perły ?
Naprawdę mocno zaskakuje mnie fakt, że brakuje wam czarnych pereł. Ja w ciągu gry zdobyłem ich 5-6, a wcale żadnej nie kupowałem (jestem jednak pewien, że widziałem u handlarzy).
------------
A jeśli chodzi o temat Gerarda - to dokończ zadanie "Stara tarcza paladyna" i z Gerardem powinno ruszyć do przodu.

To jest ta sama wersja spolszczenia. Różni się tym, że została spakowana WinRarem i pocięta na 4 party oraz leży na innym serwerze.
Spoiler
Wiedziałem, że go otworzysz :)  Jeszcze jedna drobna różnica, to że nazwa samego instalatora jest ciut inna - oczywiście to nie ma na nic wpływu.
Spoiler
Tu jednak zajrzałeś na marne.
Spoiler
Tutaj też, daruj sobie.
Spoiler
Co za uparciuch...
Spoiler
Spoiler
...
Spoiler
Koniec. Nabrałeś się.

Co mam zrobić w zadaniu wiadomość od Doriana.
Musisz z nią zrobić to, co zrobiłby prawdziwy listonosz - dostarczyć adresatowi. Pamiętaj, że jest to list polecony, więc nadawcę powiadamiasz o dostarczeniu wiadomości.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
To co z tym szczawiem królewskim? Wie ktoś gdzie można takowy znaleźć w pobliżu obozu orków? :)
Spoiler
Jest co najmniej jeden szczaw koło opuszczonego fortu. Mianowicie od strony armat/karakusów/wieży. Stojąc przy wejściu (na zewnątrz) patrząc na wejście idź w lewo. W rogu będzie 1 lub 2 szczawie.
Pytania mam dwa:1. O co chodzi ze Svenem? 2. Kamień dodający zręczność. Na jakiej zasadzie działają te kamienie?
1. Wygląda jak bug, chociaż pewności nie mam. Ale pewne jest jedno: skoro już skończyłeś zadanie z nim, to nie przyda Ci się on już na nic więcej.2. Wszystkie kamienie podnoszące statystyki działają 1 raz na dobę.
Spoiler
Chociaż wystarczy zapisać i wczytać grę i zdaje się wtedy też działają - to oczywiście nie było w zamiarach twórców, więc podchodzi pod nieuczciwy trick.
2- Jak używać kamieni teleportacyjnych? Niby pisze że trzeba ich używać koło kamieni mocy - co też próbowałem, chyba że te kamienie to nie były kamienie mocy...
Kamienie mocy to te, które podnoszą czasowo Twoje statystyki lub dodają prędkości. Ogólnie system teleportacji zdaje się kuleć, jednak pewne jest, iż runy działają bezbłędnie przy kamieniach dodających szybkości.
Spoko, Pakar przylazł jak się przespałem. Pobiłem Ur-shaka i nie wiem czy to jednak dobrze czy źle bo nie chce ze mną rozmawiać
Tym orkiem się nie przejmuj - zasłużył na lanie, a nie jest Ci do szczęścia potrzebny :)
A filmiki z początku gry wyświetlały Ci się prawidłowo? Bo jeśli nie, to powinieneś pogrzebać w pliku gothicgame.ini (dokładnie opisane co i jak w instrukcji dołączonej do spolszczenia). Jeśli jednak tamte wyświetlają Ci się prawidłowo, a ten nie - najwyraźniej jest bug. Lub być może błąd filmiku w czasie pobierania/rozpakowywania. Wtedy podrzucę Ci najwyżej ten filmik i go sobie wrzucisz.Oczywiście filmik ten oglądasz dla przyjemności - jego brak nie wpływa na rozgrywkę.
niestety to sie nie uda, nekromanta po podejsciu do niego atakuje mnie ;/ musialem zla odpowiedz mu dac na poczatku rozmowy i niestety ucieklem i zapisalem -,- nie ma ktos innego pomyslu na te perły ?
Naprawdę mocno zaskakuje mnie fakt, że brakuje wam czarnych pereł. Ja w ciągu gry zdobyłem ich 5-6, a wcale żadnej nie kupowałem (jestem jednak pewien, że widziałem u handlarzy).------------A jeśli chodzi o temat Gerarda - to dokończ zadanie "Stara tarcza paladyna" i z Gerardem powinno ruszyć do przodu.
To jest ta sama wersja spolszczenia. Różni się tym, że została spakowana WinRarem i pocięta na 4 party oraz leży na innym serwerze.
Spoiler
Wiedziałem, że go otworzysz :)  Jeszcze jedna drobna różnica, to że nazwa samego instalatora jest ciut inna - oczywiście to nie ma na nic wpływu.
Spoiler
Spoiler
Tutaj też, daruj sobie.
Spoiler
Co za uparciuch...
Spoiler
Spoiler
...
Spoiler
Koniec. Nabrałeś się.
Musisz z nią zrobić to, co zrobiłby prawdziwy listonosz - dostarczyć adresatowi. Pamiętaj, że jest to list polecony, więc nadawcę powiadamiasz o dostarczeniu wiadomości.
#msg1062481A jeśli chodzi o temat Gerarda - to dokończ zadanie "Stara tarcza paladyna" i z Gerardem powinno ruszyć do przodu.

Wyświetl postUżytkownik Dariusz dnia 2012-12-03 18:24 napisał

Spoiler
Wiedziałem, że go otworzysz :)  Jeszcze jedna drobna różnica, to że nazwa samego instalatora jest ciut inna - oczywiście to nie ma na nic wpływu.#msg1062481
Ale z Ciebie jajcarz :D  :) )
Niestety juz zakonczylem zadanie stara tarcza paladyna , otrzymalem #msg1062481przeszlosc Francisa" poszedlem do Gerarda zagadalem i mialem kilka opcji dialogowych wybralem tą ze przysyla mnie Francis, nie udalo sie i mnie zaatakowal po czym ucieklem i zapisalem gre :facepalm:  :facepalm:    jest na to jakas rada ? czy koniec mojej jeszcze nie zaczetej przyjazni z tym milym panem ?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler
Pytania mam dwa:1. O co chodzi ze Svenem? 2. Kamień dodający zręczność. Na jakiej zasadzie działają te kamienie?
1. Wygląda jak bug, chociaż pewności nie mam. Ale pewne jest jedno: skoro już skończyłeś zadanie z nim, to nie przyda Ci się on już na nic więcej.2. Wszystkie kamienie podnoszące statystyki działają 1 raz na dobę.
Spoiler
A filmiki z początku gry wyświetlały Ci się prawidłowo? Bo jeśli nie, to powinieneś pogrzebać w pliku gothicgame.ini (dokładnie opisane co i jak w instrukcji dołączonej do spolszczenia). Jeśli jednak tamte wyświetlają Ci się prawidłowo, a ten nie - najwyraźniej jest bug. Lub być może błąd filmiku w czasie pobierania/rozpakowywania. Wtedy podrzucę Ci najwyżej ten filmik i go sobie wrzucisz.Oczywiście filmik ten oglądasz dla przyjemności - jego brak nie wpływa na rozgrywkę.
Naprawdę mocno zaskakuje mnie fakt, że brakuje wam czarnych pereł. Ja w ciągu gry zdobyłem ich 5-6, a wcale żadnej nie kupowałem (jestem jednak pewien, że widziałem u handlarzy).------------A jeśli chodzi o temat Gerarda - to dokończ zadanie "Stara tarcza paladyna" i z Gerardem powinno ruszyć do przodu.
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Tutaj też, daruj sobie.
Spoiler
Co za uparciuch...
Spoiler
Spoiler
...
Spoiler
Koniec. Nabrałeś się.
#msg1062486A jeśli chodzi o temat Gerarda - to dokończ zadanie "Stara tarcza paladyna" i z Gerardem powinno ruszyć do przodu.

Wyświetl postUżytkownik Dariusz dnia 2012-12-03 18:24 napisał

Spoiler
Wiedziałem, że go otworzysz :)  Jeszcze jedna drobna różnica, to że nazwa samego instalatora jest ciut inna - oczywiście to nie ma na nic wpływu.#msg1062486
Ale z Ciebie jajcarz :D  :) )
Niestety juz zakonczylem zadanie stara tarcza paladyna , otrzymalem #msg1062486przeszlosc Francisa" poszedlem do Gerarda zagadalem i mialem kilka opcji dialogowych wybralem tą ze przysyla mnie Francis, nie udalo sie i mnie zaatakowal po czym ucieklem i zapisalem gre :facepalm:  :facepalm:    jest na to jakas rada ? czy koniec mojej jeszcze nie zaczetej przyjazni z tym milym panem ?

wybrałeś złą opcję dialogową...najpierw się zaprzyjaźnijcie...spróbuj poterminować u mistrza...

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
:[  czy Wy mnie "sluchacie"  :D  nie moge z nim nawet slowa zamienic bo jak podchodze to odrazu przyzywa szkielety i mnie atakuje !  :lol2:  :lol2:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Dark Saga PL
#131 2012-12-04, 11:29(Ostatnia zmiana: 2012-12-04, 11:29)
:[  czy Wy mnie "sluchacie"  :D  nie moge z nim nawet slowa zamienic bo jak podchodze to odrazu przyzywa szkielety i mnie atakuje !  :lol2:  :lol2:
no więc mówię,że przy PIERWSZYM spotkaniu zrobiłeś zły wybór dialogu!

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
W zadaniu w którym muszę zanieść 3 skrzynie rudy dla orka Paka mam problem. W solucji jest, że mogę sam wydobyć skrzynie, a jak wale kilofem w żyłę to mam tylko informacje: "nie muszę się już tym zajmować". Znaczy mam znów wyklepać Ushaka?

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja mam 2 pytania. Pierwsze jak ja mam walczyć na arenie? mam 50 siły/20% broń jednoręczna/około 300 życia. Ginę po 2-3 ciosach orka. W obozie nikt mnie nie chce uczyć ani Vak ani Ur-ktoś tam. A w kopalni Rumar ma chore ceny. 75 bryłek za naukę. A i tak nawet nie mogę jej zebrać bo przy kopaniu piszę "To nie jest już twój obowiązek" Więc jak ja mam zwiększyć swoje umiejętności? Dzięki za pomoc.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
ponawiam pytanie: Wie ktoś gdzie znaleść krew dowolnego latającego stwora?

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#135 2012-12-04, 15:42(Ostatnia zmiana: 2012-12-04, 15:47)
Ja mam 2 pytania. Pierwsze jak ja mam walczyć na arenie? mam 50 siły/20% broń jednoręczna/około 300 życia. Ginę po 2-3 ciosach orka. W obozie nikt mnie nie chce uczyć ani Vak ani Ur-ktoś tam. A w kopalni Rumar ma chore ceny. 75 bryłek za naukę. A i tak nawet nie mogę jej zebrać bo przy kopaniu piszę "To nie jest już twój obowiązek" Więc jak ja mam zwiększyć swoje umiejętności? Dzięki za pomoc.
szkoda, że nie skorzystałeś z możliwości wydobycia rudy ile dusza zapragnie po dostaniu się na wyższy poziom(np. zaniesienie kilofów), wyuczyłbyś się na więcej broni 1h; Rumar taką ma cenę, gdy zostajesz najemnikiem orków, czyli od II rozdziału bodajże, a pozostałą rudę mógłbyś potem sprzedać za kasę i doświadczenie; Vak uczy siły bodajże po pokonaniu na arenie albo się mylę i on tam nie walczy
ponawiam pytanie: Wie ktoś gdzie znaleść krew dowolnego latającego stwora?
odpowiedź
i się pytam znowu czy czytałeś solucję? bo tam tak wyraźnie napisane jest, że chyba bardziej się nie da (zadanie #msg1062506Uczeń Gor-Hara#msg1062506)

Don Kabanos

Don Kabanos

Użytkownicy
posty14
Propsy1
  • Użytkownicy
Skąd wziąść broń na lewą rękę do walki dwoma mieczami? Pirat Billy przy nauczaniu mnie o walce dwoma mieczami dał mi jakąś, ale po rozmowie ona zniknęła. Widać było, że jest chowana przeze mnie ale w ekwipunku jej nie mam.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy

koksikmajor

Dark Saga PL
#137 2012-12-04, 18:52(Ostatnia zmiana: 2012-12-04, 18:53)
taką broń posiadają np. szkielety, w twierdzy będziesz mógł taką broń znaleść, ale będziesz się musiał napocić, w pobliżu obozu piratów jest jakiś małe skupisko szkieletów, ale oni będą przyjaźnie nastawieni, wiem że jak wykonasz dla tych szkieletów zadania, to one wszystkie padną, któryś z nich na pewno będzie mieć broń na lewą ręke

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy

Magic

Dark Saga PL
#138 2012-12-04, 19:16(Ostatnia zmiana: 2012-12-04, 19:21)

Przejdź się do mysliwych, dobijesz do 30% za 1000 sztuk złota. U Piratów można zdobyć trochę złota "nie pocąc" się zbytnio. A walka na arenia z orkami niestety tak wygląda, ale sposób jest naprawdę na nich banalny. Przestań korzystać ze strzałek, przerzuć się na asd. Orki machają bronią bardzo słabo. Jak jest blisko to strzałka do tyłu i blokujesz, a jak na Ciebie leci a/d w prawo/lewo, praktycznie zawsze się machnie, ty mu dwa ciosy i tak powtarzasz do usranej śmierci. Jak nabierzesz wprawy to te walki nie będą zbyt wymagające. :)

A co do rudy to pamietaj, że codziennie od Marika dostaniesz kilka bryłek, temu głodnemu kopaczowi mozesz sprzedać chleb, i sprzedać rośliny dla tego alchemika.

Dariusz

Dariusz

Użytkownicy
posty190
Propsy15
  • Użytkownicy
mam kolejny problem, nie wiem czy mi sie fabula nie zacieła :< wykonalem zadanie " prezent od nekromanty " i co teraz ? ten przywodca paladynow o niczym nie chce ze mna gadac , w obozie mysliwych to samo... pomoze ktos ?

0 użytkowników
Do góry