To co z tym szczawiem królewskim? Wie ktoś gdzie można takowy znaleźć w pobliżu obozu orków?
Szczaw schował się w spoilerze :naughty:
Spoiler
Jest co najmniej jeden szczaw koło opuszczonego fortu. Mianowicie od strony armat/karakusów/wieży. Stojąc przy wejściu (na zewnątrz) patrząc na wejście idź w lewo. W rogu będzie 1 lub 2 szczawie.
Pytania mam dwa:
1. O co chodzi ze Svenem?
2. Kamień dodający zręczność. Na jakiej zasadzie działają te kamienie?
1. Wygląda jak bug, chociaż pewności nie mam. Ale pewne jest jedno: skoro już skończyłeś zadanie z nim, to nie przyda Ci się on już na nic więcej.
2. Wszystkie kamienie podnoszące statystyki działają 1 raz na dobę.
Spoiler
Chociaż wystarczy zapisać i wczytać grę i zdaje się wtedy też działają - to oczywiście nie było w zamiarach twórców, więc podchodzi pod nieuczciwy trick.
2- Jak używać kamieni teleportacyjnych? Niby pisze że trzeba ich używać koło kamieni mocy - co też próbowałem, chyba że te kamienie to nie były kamienie mocy...
Kamienie mocy to te, które podnoszą czasowo Twoje statystyki lub dodają prędkości. Ogólnie system teleportacji zdaje się kuleć, jednak pewne jest, iż runy działają bezbłędnie przy kamieniach dodających szybkości.
Spoko, Pakar przylazł jak się przespałem. Pobiłem Ur-shaka i nie wiem czy to jednak dobrze czy źle bo nie chce ze mną rozmawiać
Tym orkiem się nie przejmuj - zasłużył na lanie, a nie jest Ci do szczęścia potrzebny
Jak wychodzę z kopalni nie odpala mi się filmik. Czy to jakiś bug czy co?
A filmiki z początku gry wyświetlały Ci się prawidłowo? Bo jeśli nie, to powinieneś pogrzebać w pliku gothicgame.ini (dokładnie opisane co i jak w instrukcji dołączonej do spolszczenia). Jeśli jednak tamte wyświetlają Ci się prawidłowo, a ten nie - najwyraźniej jest bug. Lub być może błąd filmiku w czasie pobierania/rozpakowywania. Wtedy podrzucę Ci najwyżej ten filmik i go sobie wrzucisz.
Oczywiście filmik ten oglądasz dla przyjemności - jego brak nie wpływa na rozgrywkę.
niestety to sie nie uda, nekromanta po podejsciu do niego atakuje mnie ;/ musialem zla odpowiedz mu dac na poczatku rozmowy i niestety ucieklem i zapisalem -,- nie ma ktos innego pomyslu na te perły ?
Naprawdę mocno zaskakuje mnie fakt, że brakuje wam czarnych pereł. Ja w ciągu gry zdobyłem ich 5-6, a wcale żadnej nie kupowałem (jestem jednak pewien, że widziałem u handlarzy).
------------
A jeśli chodzi o temat Gerarda - to dokończ zadanie "Stara tarcza paladyna" i z Gerardem powinno ruszyć do przodu.
rózni sie te spolszczenie czyms od wczesniejszego ?
To jest ta sama wersja spolszczenia. Różni się tym, że została spakowana WinRarem i pocięta na 4 party oraz leży na innym serwerze.
Spoiler
Wiedziałem, że go otworzysz

Jeszcze jedna drobna różnica, to że nazwa samego instalatora jest ciut inna - oczywiście to nie ma na nic wpływu.
Spoiler
Tu jednak zajrzałeś na marne.
Spoiler
Tutaj też, daruj sobie.
Spoiler
Co za uparciuch...
Spoiler
Spoiler
...
Spoiler
Koniec. Nabrałeś się.
Co mam zrobić w zadaniu wiadomość od Doriana.
Musisz z nią zrobić to, co zrobiłby prawdziwy listonosz - dostarczyć adresatowi. Pamiętaj, że jest to list polecony, więc nadawcę powiadamiasz o dostarczeniu wiadomości.