Przepraszam bardzo - przeczytałem dokładnie całe FAQ i proszę w takim razie o dokonanie w nim odpowiedniej korekty, ponieważ nie skojarzyłem "tunelu" opisanym w FAQ ze "sztolnią" jak to pomieszczenie jest zwykle w grze nazywane.
Ok, mój błąd. Niebawem zaktualizuję ten punkt.
P.S. strona www.thedarksaga.cba.pl nie działa, czym to jest spowodowane?
Prawdopodobnie mówisz o sytuacji, kiedy cały serwer cba.pl był czasowo niedostępny. Niestety to nie jest od nas zależne - nie możemy temu zapobiec ani nic zaradzić. Trzeba po prostu przeczekać, aż serwer zacznie działać prawidłowo.
Mam jakiś bardzo dziwny błąd, Spoiler
grałem sobie, byłem w lesie powybijałem troszkę zwierzyny i jak już skończyłem walczyć zapisałem grę. Gdy po jakichś 20 min wczytałem ją na całym świecie znikli wszyscy ludzie i potworki, nie było nikogo, podczas następnych wczytywań miałem to samo, poprzednie zapisy miałem bardzo daleko temu więc nie chce mi się wszystkiego znowu robić,
miał ktoś kiedyś taki problem lub wie jak go rozwiązać ?
Najwyraźniej podczas zapisu coś poszło nie tak. Podejrzewam, że świat zewnętrzny zapisał Ci się ten z pierwszego rozdziału, kiedy siedzisz w kopalni (na zewnątrz pustki). Możesz spróbować poprosić kogoś o sejwa lub tylko jeden plik z niego, który sobie podmienisz.
Ja mam mały problem.Potrzebuje 1 łoju kretoszczura
Kretoszczury są też...
Spoiler
...jak idziesz od Alego w górę. Będą na półce - obok dzika chyba (filmik na tdspl.cba.pl pt. "Dzik vs kretoszczur") oraz jak pójdziesz dalej, miniesz posąg Innosa i golema/y, ściężgą w górę miniesz zębaczy to tam dalej będą kretoszczury i ścierwojady (i inne paskudztwa).
Tak swoją drogą, jest jakiś łatwy sposób żeby zniwelować buga (w zasadzie występuje on i w zwykłym gothicku więc najprawdopodobniej znam odp) w którym gdy pijemy pota czytamy tabliczke czy co tam jeszcze a atakuje nas potwór to mimo tego ona zniknęła? Wiem, wiem można by tego nie wykorzystywać ale gdy brakuje tych paru pkt do upragnionego miecza to pokusa może być zbyt silna
To jest typowo gothiczkowy bug, tutaj też występuje. Macie więc 2 wyjścia: korzystać z niego lub nie.
Mam pytanie.Znalazłem Kadogana i jak już leżał to zajrzałem do notatnika.Mam tam tylko napisane, że przekazałem mu wiadomość, to chyba trochę przymało czy mi się zdaje ? Jeśli złapałem buga to co zrobić, żeby do notatnika zapisało mi się więcej info ?
Notatnik nie zawsze jest uzupełniany na bieżąco (jedna z wad TDS). Wróć do Nieznajomej - powinno się dokończyć zadanie.
Błędów cd:nie można wejść do paladynów mimo otwartej bramy!Strażnik nie wpuszcza a jak omijamy go sposobem to nie ma opcji dialogowej z oddaniem wiadomości...Po próbie wbicia kodu na konsoli to samo!Czyżby koniec gry?
Teoretycznie wygląda to tak: w rozmowie mówisz strażnikom, że masz list (lub listy) i oni pozwalają Ci wejść. Brama się zamyka, Ty ją otwierasz triggerem i jest ok. A skoro Draks nie żyje - może to jest Twój problem...
to bym chyba nie pisał, gdyby była o tym jakaś wzmianka w solucji
A właśnie, że jest:
TUTAJ. Chyba nie czytałeś uważnie.
Czy na stronie polonizacji ukaże się wykaz dostępnej w modzie broni ?
Nie planowaliśmy robić żadnych wykazów przedmiotów z modyfikacji.
Mam problem z zadaniem od Alego.Daje mi on zadanie "Oczyszczenie tunelu" i jak skończymy rozmowę to od razu gratuluje mi oczyszczenia przejścia (mimo, że nie miałem nawet szansy pójść po tę armatę).Zadanie jest zakończone, a przejście nadal zamknięte
Wie ktoś co robić ?
Niestety, to jest powszechnie występujący bug, że zadanie samo się wykonuje, a przejście nieraz zostaje zawalone i trzeba użyć kodu. Nic na to nie poradzisz.
Słuchajcie... kto może nauczyć siły i walki w tej grze... bo bić pełzaczy mając 12 siły, kijem z kolcami nie uśmiecha mi się...
Właściwie to pełzaczy można załatwić nawet i przy Twoich statystykach i z Twoją bronią. Wystarczy dobra technika. Jeśli jesteś zainteresowany, to obejrzyj film nr 4 z wideo-solucji pt. "Pełzacze? Żaden problem!" dostępny na naszej stronie w dziale "Solucja".
1. Skąd wziąć rdest polny? Wyczyściłem całą wyspę z mobów, roślin itp i nic, ani jednego. Wszystkie poszły na mikstury, a potrzebne są do zadania Prezent od nekromanty. Podobno jest jakiś respawn - u mnie chyba nie zadziałał.
2. Jak ruszyć fabułę do przodu? Zostały mi zadania Prezent od nekromanty, Czarny Miecz, Artefakty obozu orków, Oddział paladynów, Tajemnicza Jaskinia i Piedestał Trzech Smoków. Żaden z npc nie ma mi nic do powiedzenia.
1. Podobno po otrzymaniu zadania występuje respawn tylu właśnie potrzebnych roślinek (głową nie ręczę - to są zapewnienia twórców). Jeśli po otrzymaniu zadania zdążyłeś je uzbierać lub serio nigdzie ich nie ma - to spróbuj jeszcze od kogoś je kupić (może Gerard ma?).
2. Żeby ruszyć fabułę, musisz dokończyć zadanie "Prezent od Nekromanty".
Ja mam bardziej trywialny problem, gdzie mam niby wklepać ten kod aby uruchomić tryb testowy, próbowałem na kilka sposobów między innym w oknie statystyk tak jak to się robiło w zwykłym gothicu , tutaj w instrukcji nic prócz tego że trzeba wpisać nie ma, z góry dzięki za odp
Normalnie wpisujesz BONOTOLEB podczas gry (nie podczas pauzy). Pamiętaj, by nie wklepywać tego zbyt szybko, tylko w umiarkowanym tempie. Pojawi się na górze napis "MODE ONOTOLE ON". Wtedy wciskasz tyldę i wklepujesz kod.
@tyson90 widziałem was na moddb.com
:D:D We are no plans english translation.
But if someone will wants to do it, it can be created this version of a mod.
jak można tak napisać ?
google translate ?
Szczerze? Trafiłeś w dziesiątkę xD
O dziwo ja nie mam pliku Konsola_TDS, a spolszczenie posiadam... ;]
To przyznaj się, skąd masz spolszczenie? Bo na pewno nie z oficjalnego źródła.