Dark Saga PL 982520 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 982520

Odpowiedzi 2103

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Ja mam bardziej trywialny problem, gdzie mam niby wklepać ten kod aby uruchomić tryb testowy, próbowałem na kilka sposobów między innym w oknie statystyk tak jak to się robiło w zwykłym gothicu , tutaj w instrukcji nic prócz tego że trzeba wpisać nie ma, z góry dzięki za odp

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Ja mam bardziej trywialny problem, gdzie mam niby wklepać ten kod aby uruchomić tryb testowy, próbowałem na kilka sposobów między innym w oknie statystyk tak jak to się robiło w zwykłym gothicu , tutaj w instrukcji nic prócz tego że trzeba wpisać nie ma, z góry dzięki za odp

Naciskasz PRAWY SHIFT( ten co się kolory tekstu włącza), trzymając ten klawisz wpisujesz BONOTOLEB( nie chce mi się sprawdzać czy to ten). Później tylko tylda ~ i wpisać komende.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
@tyson90  widziałem was na moddb.com :D :D:D:D
We are no plans english translation.
But if someone will wants to do it, it can be created this version of a mod.
jak można tak napisać ? :D  google translate ?

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Kolejny problem.Po zabiciu polnego ścierwojada grami się zawiesiła.Poszedłem więc za radą tysona i poszedłem zabić kogo innego.Zabiłem krwiopijcę, ale gra nadal się zawiesza po zabiciu ścierwojada.Z tym dziwnym stworem koło armaty którą trzeba zrzucić i dzikiem jest to samo.Jeśli ktoś ma pomysł jak to naprawić to bardzo proszę o pomoc.

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Niebieskooki

Dark Saga PL
#84 2012-12-01, 17:23(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 18:01)
do usuniecia

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Taliasan

Dark Saga PL
#85 2012-12-01, 17:55(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 17:57)
do usunięcia.

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Naciskasz PRAWY SHIFT( ten co się kolory tekstu włącza), trzymając ten klawisz wpisujesz BONOTOLEB( nie chce mi się sprawdzać czy to ten). Później tylko tylda ~ i wpisać komende.

Z przykrością informuje że nie działa toteż ponawiam zapytanie.

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy

Hekto

Dark Saga PL
#87 2012-12-01, 20:41(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 20:41)
Również mam pytanie co do tej "specjalnej konsoli"(mam wersję 1,0.4), bo mam bug jak idę z tym orkiem do obozu piratów i kicha... Jeśli już gdzieś została napisana odpowiedz na to pytanie, to z góry przepraszam... ;]

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#88 2012-12-01, 20:51(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 20:57)
z żadnym shiftem...no racja, trzeba wcisnąć shift, aby były duże litery
Konsola_TDS_PL, napisane wyraźnie:
Spoiler
Włączenie:
   - BONOTOLEB

Wyłączenie:
   - BGNEVEB

Otworzenie konsoli w aktywowanym trybie testowym odbywa się poprzez wciśnięcie klawisza ~ [tylda].

Aby ominąć dany bug, do konsoli należy wpisać odpowiednią komendę:
   - SENDTRIGGER TRIGGER_1 -> otworzenie kraty na arenie w kopalni;
   - SENDTRIGGER TRIGGER_2 -> otworzenie bramy do świątyni w obozie paladynów;
   - SENDTRIGGER TRIGGER_3 -> otworzenie bramy wejściowej do obozu paladynów;
   - SENDTRIGGER TRIGGER_4 -> oczyszczenie zwału kamieni, który zagradza nam drogę, gdy biegniemy z orkiem Magarem do piratów.
czyli podczas gry wciskamy klawisze po kolei bez spacji BONOTOLEB, a następnie wciskamy tyldę ~, wpisujemy ręcznie odpowiednią komendę (jeśli zwał kamieni w tunelu, który musimy oczyścić-to ten sam co z orkiem Magarem się idzie, to wpisujemy SENDTRIGGER TRIGGER_4) i dajemy enter...
czy ktoś w ogóle czyta te pliki?! po co one były w paczce? dla jaj?

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy

Hekto

Dark Saga PL
#89 2012-12-01, 20:56(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 20:59)
Dobra dzięki choposzek, zaraz sprawdzę :)

O dziwo ja nie mam pliku Konsola_TDS, a spolszczenie posiadam... ;]

Hekto

Hekto

Użytkownicy
posty14
Propsy3
  • Użytkownicy

Hekto

Dark Saga PL
#90 2012-12-01, 21:07(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 21:13)
Yyy wpisałem ów kod i dupa... Nic się nie zmieniło, głazy jak były tak są(konsola mi wyskoczyła, no i wpisałem SENDTRIGGER TRIGGER_4) ... :)

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#91 2012-12-01, 21:09(Ostatnia zmiana: 2012-12-01, 21:11)
Yyy wpisałem ów kod i dupa... Nic się nie zmieniło, głazy jak były tak są ... :)
zuploaduj sejw i daj linka...bo dopiero testowałem głazy na swoim i działa
edit: w takim razie musiałeś usunąć pliki, albo wirus nie wiem, BARDZO DZIWNE
tu link do instrukcji: TDS PL instrukcje

Magic

Magic

Użytkownicy
posty36
Propsy4
  • Użytkownicy

Magic

Dark Saga PL
#92 2012-12-02, 00:12(Ostatnia zmiana: 2012-12-02, 00:29)
1 - Ktoś ma jakiś inny patent na zabranie tabliczki z namiotu, bo opcja z solucji coś nie podziała.

2. U kogo można nauczyć się wytworzenia kuszy "Świt"? , szkic był tam gdzie strażnik krypty i magiczne źródło czy studnia. (chyba że taka możliwość jest dopiero po 2 rozdziale.)

3. I małe pytanko - gdzie jest ten cmentarz paladynów, coby wykonać misję "zakochany Edwin"? :P

Jak Ash-Korowi wykraść tabliczkę? Jest ich tam 4 cały czas i przy probie zabrania, rzucają się na mnie?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Modifikacja jest duuuzo fajniejsza jak sie ma zainstalovany Vurt's textures pack  :ok:

Furia

Furia

Użytkownicy
posty8
Propsy1
  • Użytkownicy
[quote author=Magic#msg date=1354408808wtedy możesz puścić ctrl, a następnie chowasz broń, nie puszczając LPM. Przedmiot powinien dalej się wyświetlać, klikasz teraz znowu ctrl i voilà, przedmiot masz w ekwipunku.

Cmentarz jest po lewej stronie, jak wychodzisz z obozu paladynów, przed kapliczką innosa i orkami.

Co do tabliczki Ash-Kora, wykradasz ją takim samym sposobem jak tą z namiotu.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Przepraszam bardzo - przeczytałem dokładnie całe FAQ i proszę w takim razie o dokonanie w nim odpowiedniej korekty, ponieważ nie skojarzyłem "tunelu" opisanym w FAQ ze "sztolnią" jak to pomieszczenie jest zwykle w grze nazywane.
Ok, mój błąd. Niebawem zaktualizuję ten punkt.

P.S. strona www.thedarksaga.cba.pl nie działa, czym to jest spowodowane?
Prawdopodobnie mówisz o sytuacji, kiedy cały serwer cba.pl był czasowo niedostępny. Niestety to nie jest od nas zależne - nie możemy temu zapobiec ani nic zaradzić. Trzeba po prostu przeczekać, aż serwer zacznie działać prawidłowo.

Mam jakiś bardzo dziwny błąd,
Spoiler
grałem sobie, byłem w lesie powybijałem troszkę zwierzyny i jak już skończyłem walczyć zapisałem grę. Gdy po jakichś 20 min wczytałem ją na całym świecie znikli wszyscy ludzie i potworki, nie było nikogo, podczas następnych wczytywań miałem to samo, poprzednie zapisy miałem bardzo daleko temu więc nie chce mi się wszystkiego znowu robić,
miał ktoś kiedyś taki problem lub wie jak go rozwiązać ?
Najwyraźniej podczas zapisu coś poszło nie tak. Podejrzewam, że świat zewnętrzny zapisał Ci się ten z pierwszego rozdziału, kiedy siedzisz w kopalni (na zewnątrz pustki). Możesz spróbować poprosić kogoś o sejwa lub tylko jeden plik z niego, który sobie podmienisz.

Ja mam mały problem.Potrzebuje 1 łoju kretoszczura
Kretoszczury są też...
Spoiler
...jak idziesz od Alego w górę. Będą na półce - obok dzika chyba (filmik na tdspl.cba.pl pt. "Dzik vs kretoszczur") oraz jak pójdziesz dalej, miniesz posąg Innosa i golema/y, ściężgą w górę miniesz zębaczy to tam dalej będą kretoszczury i ścierwojady (i inne paskudztwa).

Tak swoją drogą, jest jakiś łatwy sposób żeby zniwelować buga (w zasadzie występuje on i w zwykłym gothicku więc najprawdopodobniej znam odp) w którym gdy pijemy pota czytamy tabliczke czy co tam jeszcze a atakuje nas potwór to mimo tego ona zniknęła? Wiem, wiem można by tego nie wykorzystywać ale gdy brakuje tych paru pkt do upragnionego miecza to pokusa może być zbyt silna :D
To jest typowo gothiczkowy bug, tutaj też występuje. Macie więc 2 wyjścia: korzystać z niego lub nie.

Mam pytanie.Znalazłem Kadogana i jak już leżał to zajrzałem do notatnika.Mam tam tylko napisane, że przekazałem mu wiadomość, to chyba trochę przymało czy mi się zdaje ? Jeśli złapałem buga to co zrobić, żeby do notatnika zapisało mi się więcej info ?
Notatnik nie zawsze jest uzupełniany na bieżąco (jedna z wad TDS). Wróć do Nieznajomej - powinno się dokończyć zadanie.

Błędów cd:nie można wejść do paladynów mimo otwartej bramy!Strażnik nie wpuszcza a jak omijamy go sposobem to nie ma opcji dialogowej z oddaniem wiadomości...Po próbie wbicia kodu na konsoli to samo!Czyżby koniec gry?
Teoretycznie wygląda to tak: w rozmowie mówisz strażnikom, że masz list (lub listy) i oni pozwalają Ci wejść. Brama się zamyka, Ty ją otwierasz triggerem i jest ok. A skoro Draks nie żyje - może to jest Twój problem...

to bym chyba nie pisał, gdyby była o tym jakaś wzmianka w solucji
A właśnie, że jest: TUTAJ. Chyba nie czytałeś uważnie.

Czy na stronie polonizacji ukaże się wykaz dostępnej w modzie broni ?
Nie planowaliśmy robić żadnych wykazów przedmiotów z modyfikacji.

Mam problem z zadaniem od Alego.Daje mi on zadanie "Oczyszczenie tunelu" i jak skończymy rozmowę to od razu gratuluje mi oczyszczenia przejścia (mimo, że nie miałem nawet szansy pójść po tę armatę).Zadanie jest zakończone, a przejście nadal zamknięte :/ Wie ktoś co robić ?
Niestety, to jest powszechnie występujący bug, że zadanie samo się wykonuje, a przejście nieraz zostaje zawalone i trzeba użyć kodu. Nic na to nie poradzisz.

Słuchajcie... kto może nauczyć siły i walki w tej grze... bo bić pełzaczy mając 12 siły, kijem z kolcami nie uśmiecha mi się...
Właściwie to pełzaczy można załatwić nawet i przy Twoich statystykach i z Twoją bronią. Wystarczy dobra technika. Jeśli jesteś zainteresowany, to obejrzyj film nr 4 z wideo-solucji pt. "Pełzacze? Żaden problem!" dostępny na naszej stronie w dziale "Solucja".

1. Skąd wziąć rdest polny? Wyczyściłem całą wyspę z mobów, roślin itp i nic, ani jednego. Wszystkie poszły na mikstury, a potrzebne są do zadania Prezent od nekromanty. Podobno jest jakiś respawn - u mnie chyba nie zadziałał.
2. Jak ruszyć fabułę do przodu? Zostały mi zadania Prezent od nekromanty, Czarny Miecz, Artefakty obozu orków, Oddział paladynów, Tajemnicza Jaskinia i Piedestał Trzech Smoków. Żaden z npc nie ma mi nic do powiedzenia.
1. Podobno po otrzymaniu zadania występuje respawn tylu właśnie potrzebnych roślinek (głową nie ręczę - to są zapewnienia twórców). Jeśli po otrzymaniu zadania zdążyłeś je uzbierać lub serio nigdzie ich nie ma - to spróbuj jeszcze od kogoś je kupić (może Gerard ma?).
2. Żeby ruszyć fabułę, musisz dokończyć zadanie "Prezent od Nekromanty".

Normalnie wpisujesz BONOTOLEB podczas gry (nie podczas pauzy). Pamiętaj, by nie wklepywać tego zbyt szybko, tylko w umiarkowanym tempie. Pojawi się na górze napis "MODE ONOTOLE ON". Wtedy wciskasz tyldę i wklepujesz kod.

@tyson90  widziałem was na moddb.com :D :D:D:D
We are no plans english translation.
But if someone will wants to do it, it can be created this version of a mod.
jak można tak napisać ? :D  google translate ?
Szczerze? Trafiłeś w dziesiątkę xD

O dziwo ja nie mam pliku Konsola_TDS, a spolszczenie posiadam... ;]
To przyznaj się, skąd masz spolszczenie? Bo na pewno nie z oficjalnego źródła.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wiem,wiem,że to mój problem-tylko czy jak nie ma Draksa to czy można ukończyć grę?...

Greg

Greg

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Greg

Dark Saga PL
#97 2012-12-02, 11:50(Ostatnia zmiana: 2012-12-02, 12:27)
Witam. Mam kilka problemów z grą. Pierwszy to że nie mogę znaleźć Lisa. Może ktoś podać dokładną jego lokalizacje bo nie mogę go w kopalni znaleźć. A i mam pytanie czy jak nie oddam dziennej racji to coś się stanie?

PS I jeszcze mam pytanie od kolegi. Gdzie można się przespać na powierzchni? Jest on już w mieście orków i chce poczekać do rana a nie może znaleźć żadnego łózka.

Andre202

Andre202

Użytkownicy
posty60
Propsy8
  • Użytkownicy

Andre202

Dark Saga PL
#98 2012-12-02, 12:44(Ostatnia zmiana: 2012-12-02, 14:22)
@Greg

Cytat z FAQ:

"Pytanie: Zapomniałem o przynoszeniu dziennej normy rudy dla Ushaka, teraz on chce mnie zabić?
Odpowiedź: Teraz już nic nie zrobisz, utknąłeś w kopalni na zawsze i prędzej czy później orkowie znajdą cię i zabiją. Twój los jest przesądzony! :)  "

Co do Lisa, to u mnie zaczepił mnie koło piedestału z rudy, który później posłuży nam za teleport co rozpoczęło zadanie w którym mamy zabić Billa.

Łóżek w obozie orków jest kilka. Jedno miejsce z łóżkami jest obok wejścia do jaskini w której jest Hosh-Pak, drugie ponad miejscem, w którym jest posąg Beliara i modlą się orkowie.

Pytanie ode mnie: W solucji nie jest to dokładnie opisane. W jaki sposób mam WYWABIĆ ochroniarza Hosh-Paka? - gdy będę później zmieniać właściwości eliksiru, gdzie można znaleźć szczaw królewski? Nigdzie go nie ma ;/

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
posłać strzałę i pobiec z nim za mury (np)
1.jak załatwić nawróconych palladynów na cmentarzu -armia ciemności,kusza,nic nie daje rady...
2.w którym miejscu jest ołtarz Innosa do poświęcenia-okolice starego fortu (a może w środku?)

0 użytkowników
Do góry