Dark Saga PL 825257 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 825257

Odpowiedzi 2103

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Dark Saga PL
#420 2012-12-30, 12:56(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 13:34)
naucz się po mistrzowsku walki dwiema broniami, to będziesz walił wtedy jeszcze szybciej niż mistrz 1H, ogólnie staraj się zdobyć 105 siły, ponieważ wtedy za free dostaniesz taką fajną broń, jeżeli będziesz jeszcze mistrzem w dwiema ostrzami, to więcej HP u orków ruszysz, ogólnie gra jest trudna, ale sobie bez oszustw radze

A kto uczy walki dwiema broniami? Jak narazie wyszedlem z obozu orków tylko po to, zeby pomoc temu paladynowi-niewolnikowi. Ogolnie z nauczycielami u orków jest słabo.

A oto moja postać:

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Baggio

Baggio

Moderator działu
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • Moderator działu

Baggio
Moderator działu

Dark Saga PL
#421 2012-12-30, 13:35(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 13:35)
Właśnie walka dwoma mieczami jest lipna, po pierwsze czasami się buguje wyciąganie jej, po czym biegamy z jednym mieczem czy coś, albo trzeba wczytać grę aby normalnie wyciągnąć broń. Do tego jest nieskuteczna, naprawdę, może ciekawie wygląda, ale mistrz 1ręcznej czy 2ręcznej jest dużo lepszy do walki. Jeśli trochę poprawią walkę tymi dwoma mieczami to się do tego przekonam, na dodatek ciężko o jakąś dobrą broń do lewej ręki.

DaReakwon

DaReakwon

Użytkownicy
posty17
Propsy5
  • Użytkownicy

Zna ktoś sposób, jak dostać się za tą bramę? Jest to opuszczony tunel w kopalni, zastanawia mnie, czy jest sposób by przejść za tą bramę.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#423 2012-12-30, 16:30(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 16:34)
Krata otworzy się w swoim czasie (FAQ się kłania).

WYkonalem już wszystkie zadania, (...) a rudy nadal brak. Widocznie Wy wiecie o jakims sposobie na rude o którym ja nie wiem.
Może za dużo jej wydałeś (lub straciłeś przegrywając walki z NPC#msg1065459ami)?

Phi każdy sobie radzi jak może,a zresztą prawda jest taka że ci co sobie ułatwiają szybciej ukończą tą modyfikację niz tacy pro elo 3 5 0 pro gracze jak ty :)
Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie w grze nie chodzi o to, by być najszybszym, tylko by mieć przyjemność z grania.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Krata otworzy się w swoim czasie (FAQ się kłania).

WYkonalem już wszystkie zadania, (...) a rudy nadal brak. Widocznie Wy wiecie o jakims sposobie na rude o którym ja nie wiem.
Może za dużo jej wydałeś (lub straciłeś przegrywając walki z NPC#msg1065526ami)?

Phi każdy sobie radzi jak może,a zresztą prawda jest taka że ci co sobie ułatwiają szybciej ukończą tą modyfikację niz tacy pro elo 3 5 0 pro gracze jak ty :)
Nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie w grze nie chodzi o to, by być najszybszym, tylko by mieć przyjemność z grania.

Props za drugą część postu.

Tyson - czy jej za duzo wydalem? Widzisz moj ekwipunek pare postow wyzej - wiekszosc rzeczy byla zdobyta. Przegrywalem? Na poczatku jedynie przegralem i stracilem 14 brylek rudy z magazynu orków.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ciężko było posiedzieć godzinę czy dwie w kopalni spać w łóżku koło tego kowala i wydobywać rudę ? Wymieniasz ją u tego orka przed kopalnią na złoto i w taki sposób można mieć naprawdę mnóstwo złota. Poruszając fabułę do przodu w obozie u orków Ork zaprowadzi cię do piratów gdzie bodajże tam się można nauczyć siły czy walki mieczem jednoręcznym ale nie jestem do końca pewien ;p

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

DaReakwon

DaReakwon

Użytkownicy
posty17
Propsy5
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś napisać, jak edytować save, zmieniając jedynie ilość danego przedmiotu w ekwipunku tak, by nie zepsuć save'a? By można spokojnie na nim później grać, gdy ja zmieniam wartości, wyskakuje mi błąd "out of memory".

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś napisać, jak edytować save, zmieniając jedynie ilość danego przedmiotu w ekwipunku tak, by nie zepsuć save#msg1065544a? By można spokojnie na nim później grać, gdy ja zmieniam wartości, wyskakuje mi błąd "out of memory".

A ja bym prosił o podpowiedz jak zmienic save w atrybutach.

KOMPUTER:
Spoiler

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy

Alembik_Vina

Dark Saga PL
#428 2012-12-30, 17:41(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 17:46)
Mam pytanie. Kiedy następuje moment wyzwolenia kopalni? Mogę spokojnie przekazać Draksowi wiadomości od przywódcy paladynów, żeby oczekiwał sygnału? Nie chciał bym za wcześnie i nieświadomie wywołać tego powstania w kopalni...

I mam pytanie o lokacje dwóch kluczy.

1. gdzie jest klucz do skrzyni którą można wykopać na przeklętym cmentarzu?
2. gdzie jest klucz do skrzyni znajdującej się za jedną z chat na najwyższym poziomie kopalni orków. Obok ołtarza z zabitym zębaczem, przy jednej z bryłek srebra.

I jeszcze chciałem zapytać czy opłaci się grać z tarczą. Czy nie spowalnia ona walki bronią jednoręczną? Warto się jej uczyć?

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Tyson - czy jej za duzo wydalem? Widzisz moj ekwipunek pare postow wyzej - wiekszosc rzeczy byla zdobyta. Przegrywalem? Na poczatku jedynie przegralem i stracilem 14 brylek rudy z magazynu orków.
Szczerze powiedziawszy strata 14 bryłek, to dość dużo. Chociaż da się to wydobyć w ciągu max 2 dni, więc nie jest źle. Ale inaczej mówiąc: albo brakuje Ci cierpliwości, albo nieprawidłowo zarządzasz swoim budżetem.

Dobra, tyle tych próśb o zmianę atrybutów, że aż napiszę. Ale w spoilerze, bo może nie każdy chce to czytać...
Spoiler
Otwieramy edytorem tekstowym (np. Notepad++) plik SAVEDAT.SAV (znajdujący się w folderze z interesującym nas zapisem, np. C:\Program Files\JoWooD\Gothic II\saves_DarkSaga\savegame3\
Omówię wszystko na przykładzie zmiany ilości złota. Przypuścmy, że nasz bohater w tym zapisie ma 555 sztuk złota. W takim przypadku szukamy w pliku linijki zawierającej następujący fragment:
symValue35Znaleziona linijka będzie wyglądała mniej więcej tak:
[kilka krzaczków - różne w zależności od edytora]symValue555_0Zmieniamy interesującą nas wartość (w tym przypadku 555). Ale uwaga: jeśli to pozostawimy, to możemy wywołać błędy w grze. Są 2 sposoby, aby tego uniknąć: pierwszy polega na modifikacji pliku .exe (nie zalecam), a drugi to zmiana w pliku THUMB.SAV (który jest w tym samy folderze). Omówię ten drugi sposób, bo jest bezpieczniejszy i łatwiejszy.
Otwieramy wspomniany plik (THUMB.SAV) i - teraz UWAGA: trzeba zmienić dokładnie 10 znaków począwszy od znaku nr 241 (musisz dobrze policzyć znaki, bo wystarczy przesunięcie o 1 znak i posypie się zapis). To, jakie będą te znaki zależy od konfiguracji zapisu, w każdym przypadku mogą to być inne znaki (również krzaczki - generalnie to same krzaczki - w notatniku np. mogą być prostokąciki). I te 10 znaków (od 241 do 250) zamieniamy na:
1#msg1065533Md0Nl<EYZapisujemy oba pliki i odpalamy grę, ciesząc się jak głupi, że oszukaliśmy system...
Nie zapomnijcie oczywiście przed jakąkolwiek ingerencją w pliki zrobić kopię zapasową tych plików, gdybyście zrobili coś nie tak.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#430 2012-12-30, 22:12(Ostatnia zmiana: 2012-12-30, 22:14)
Szczerze powiedziawszy strata 14 bryłek, to dość dużo. Chociaż da się to wydobyć w ciągu max 2 dni, więc nie jest źle. Ale inaczej mówiąc: albo brakuje Ci cierpliwości, albo nieprawidłowo zarządzasz swoim budżetem.

Dobra, tyle tych próśb o zmianę atrybutów, że aż napiszę. Ale w spoilerze, bo może nie każdy chce to czytać...
Spoiler
Otwieramy edytorem tekstowym (np. Notepad++) plik SAVEDAT.SAV (znajdujący się w folderze z interesującym nas zapisem, np. C:\Program Files\JoWooD\Gothic II\saves_DarkSaga\savegame3\
Omówię wszystko na przykładzie zmiany ilości złota. Przypuścmy, że nasz bohater w tym zapisie ma 555 sztuk złota. W takim przypadku szukamy w pliku linijki zawierającej następujący fragment:
symValue35Znaleziona linijka będzie wyglądała mniej więcej tak:
[kilka krzaczków - różne w zależności od edytora]symValue555_0Zmieniamy interesującą nas wartość (w tym przypadku 555). Ale uwaga: jeśli to pozostawimy, to możemy wywołać błędy w grze. Są 2 sposoby, aby tego uniknąć: pierwszy polega na modifikacji pliku .exe (nie zalecam), a drugi to zmiana w pliku THUMB.SAV (który jest w tym samy folderze). Omówię ten drugi sposób, bo jest bezpieczniejszy i łatwiejszy.
Otwieramy wspomniany plik (THUMB.SAV) i - teraz UWAGA: trzeba zmienić dokładnie 10 znaków począwszy od znaku nr 241 (musisz dobrze policzyć znaki, bo wystarczy przesunięcie o 1 znak i posypie się zapis). To, jakie będą te znaki zależy od konfiguracji zapisu, w każdym przypadku mogą to być inne znaki (również krzaczki - generalnie to same krzaczki - w notatniku np. mogą być prostokąciki). I te 10 znaków (od 241 do 250) zamieniamy na:
1#msg1065604Md0Nl<EYZapisujemy oba pliki i odpalamy grę, ciesząc się jak głupi, że oszukaliśmy system...
Nie zapomnijcie oczywiście przed jakąkolwiek ingerencją w pliki zrobić kopię zapasową tych plików, gdybyście zrobili coś nie tak.

A atrybuty jak sła, zrecznosc, zycie?

I tych symValue35 mam sztuk 11...

KOMPUTER:
Spoiler

Alembik_Vina

Alembik_Vina

Użytkownicy
posty76
Propsy17
  • Użytkownicy
Chciał bym prosić w miarę możliwości o odpowiedzi na chociaż kilka z tych pytań a przede wszystkim pierwsze i czwarte.

1.Mogę spokojnie przekazać Draksowi wiadomości od przywódcy paladynów, żeby oczekiwał sygnału? Nie chciał bym za wcześnie i nieświadomie wywołać tego powstania w kopalni...

2. gdzie jest klucz do skrzyni którą można wykopać na przeklętym cmentarzu?

3. gdzie jest klucz do skrzyni znajdującej się za jedną z chat na najwyższym poziomie kopalni orków. Obok ołtarza z zabitym zębaczem, przy jednej z bryłek srebra. Była to ostatnia skrzynia z kopalni jakiej jakoś nie udało mi się otworzyć.

4. Czy opłaci się grać z tarczą. Czy animacja nie spowalnia ona walki bronią jednoręczną? Warto się jej uczyć? Nie chcę się uczyć dwóch broni, bo widziałem, że bronie do lewej ręki są słabiutkie.

5. Nie mam najmniejszego pojęcia jak przewracać strony. Znalazłem manuskrypt dwustronnicowy, ale nic nie dało przewracanie kartek według instrukcji.

Aha i jeszcze chciałem opowiedzieć, że dziwna rzecz mi się przydarzyła... Gdy pierwszy raz odwiedziłem obóz paladynów przy krypcie stała jakaś żywa kobieta, bodajże w stroju Lucii z G2NK. Nie podszedłem do niej od razu, zapisałem grę i próbowałem coś zrobić, później zniknęła i teraz zastanawiam się, czy ona przypadkiem nie stoi cały czas nad daszkiem tej krypty. A może to było ciało dla Miliny. he he.
W ogóle fajnie te duchy zrobili, są takie rozczulające...

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Jeśli masz przykładowo 25 siły, to szukaj odpowiednio "symValue25" i tak ze wszystkimi rzeczami - liczą się te cyferki, dzięki nim najłatwiej znaleźć.
Prawdopodobnie będzie to pierwsza ze znalezionych linijek (przynajmniej u mnie zawsze była to pierwsza wartość i ją zmieniałem).

1.Mogę spokojnie przekazać Draksowi wiadomości od przywódcy paladynów, żeby oczekiwał sygnału? Nie chciał bym za wcześnie i nieświadomie wywołać tego powstania w kopalni...

2. gdzie jest klucz do skrzyni którą można wykopać na przeklętym cmentarzu?

3. gdzie jest klucz do skrzyni znajdującej się za jedną z chat na najwyższym poziomie kopalni orków. Obok ołtarza z zabitym zębaczem, przy jednej z bryłek srebra. Była to ostatnia skrzynia z kopalni jakiej jakoś nie udało mi się otworzyć.

4. Czy opłaci się grać z tarczą. Czy animacja nie spowalnia ona walki bronią jednoręczną? Warto się jej uczyć? Nie chcę się uczyć dwóch broni, bo widziałem, że bronie do lewej ręki są słabiutkie.

5. Nie mam najmniejszego pojęcia jak przewracać strony. Znalazłem manuskrypt dwustronnicowy, ale nic nie dało przewracanie kartek według instrukcji.

Aha i jeszcze chciałem opowiedzieć, że dziwna rzecz mi się przydarzyła... Gdy pierwszy raz odwiedziłem obóz paladynów przy krypcie stała jakaś żywa kobieta, bodajże w stroju Lucii z G2NK. Nie podszedłem do niej od razu, zapisałem grę i próbowałem coś zrobić, później zniknęła i teraz zastanawiam się, czy ona przypadkiem nie stoi cały czas nad daszkiem tej krypty. A może to było ciało dla Miliny. he he.
W ogóle fajnie te duchy zrobili, są takie rozczulające...
1. Tak, możesz mu spokojnie przekazać. Bez Twojej świadomej i wyraźnej zgody nie dojdzie do powstania.

2. Dostaniesz klucz od pewnego NPC#msg1065614a w związku z zadaniem od niego.
Spoiler
Kapitan Shard, zadanie Stary pirat.

3. Tego to ja nie pamiętam, ale na pewno gdzieś w kopalni jest ten klucz.

4. Ja się wuyczyłem tej umiejętności pod koniec gry (napakowana postać, mega wyposażenie itp.) i spodobało mi się władanie tarczą, nie odczułem negatywnych skutków tej techniki (w przeciwieństwie do dwóch mieczy, walka którymi jest mniej efektywna niż zwyczajna jedną bronią i w ogóle się nie sprawdza - tylko pięknie wygląda). Więc wydaje mi się, że warto się jej nauczyć, chociaż pewności nie mam czy mając słabszą postać nie odczułoby się słabości tej techniki.

5. No troszkę to zagmatwane. Ale najprościej mówiąc: zaznaczasz w ekwipunku zwój, klikasz (i trzymasz cały czas), wciskasz [do przodu] (klawisz W lub strzałka w górę) - otwiera się zwój. Aby przejść do następnej strony wciskasz znowu [do przodu]. Ale pamiętaj, żeby podczas całego czytania trzymać wciśnięty przycisk myszy (klik). Jeśli go puścisz choć na chwilę - nici z przewracania stron i będziesz musiał zaczynać od nowa (klik, trzymaj, do przodu, do przodu). Cofanie strony to zdaje się odpowiednio wciśnięcie [do tyłu], ale pewności nie mam.

x. Dziwne, w obozie paladynów nie powinno być żadnej kobiety. Być może to faktycznie Milina przypadkiem się tam znalazła, a teraz wróciła już na swoje miejsce.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

Dark Saga PL
#433 2012-12-31, 13:42(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 14:02)
Jeśli masz przykładowo 25 siły, to szukaj odpowiednio "symValue25" i tak ze wszystkimi rzeczami - liczą się te cyferki, dzięki nim najłatwiej znaleźć.
Prawdopodobnie będzie to pierwsza ze znalezionych linijek (przynajmniej u mnie zawsze była to pierwsza wartość i ją zmieniałem).

Kurna... mam sily 56, a linijek symValue56 mam dokladnie też 11... zręczności 27, a linijek symValue27 dokladnie 101... to ja chyba podziekuje. Ale dzieki Ci, ze chociaz sprobowales pomoc. Jesli ktos zna jeszcze jakis sposob to niech pisze.

KOMPUTER:
Spoiler

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.

Boykaundisputed

Dark Saga PL
#434 2012-12-31, 14:19(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 14:44)
No w końcu ktoś odpowiedział na nasze prośby :P
U mnie to nie działczy zmieniam symValue63_0 na symValue99_0 i mam dalej 63 siły.Co mam zrobić , żeby mi się siła zwiększyła?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No w końcu ktoś odpowiedział na nasze prośby :P

Nie chwal dnia przed zachodem slonca :D  dziala Ci to wgl?

KOMPUTER:
Spoiler

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.

Boykaundisputed

Dark Saga PL
#436 2012-12-31, 14:46(Ostatnia zmiana: 2012-12-31, 14:52)
Nihuja :P A tb działa?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
To działa mi ze złotem tylko nie wiem czy jak zmienię atrybuty to czy muszę w thumb.sav dodać linijke?
Bardzo dzięki wam za odpowiedź

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
mam taki problem w świątyni czaszki, tam gdzie się przełącza pewien duży przełącznik, to po przyłączeniu pojawią się 4 książe demonów, a według solucji po prawej stronie powinno otworzyć się przejście, ale niestety jest ono zamknięte ktoś wie o co tutaj chodzi?

znowu odświeżam, naprawdę? jeszcze nikt nie przeszedł tej modyfikacji? ja mam naprawdę z tym problem z chęcią bym god mode włączył ale nie ma takiej możliwości, brama się zbugowała i nie wiem co zrobić, nie ma sposobu żeby jakoś to obejść?

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Musisz poczekać, w końcu się otworzy. No i musisz chyba stanąć choć na chwilę przy tej bramie.

0 użytkowników
Do góry