GTA V 117541 381

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 14.11.2012 roku

Wyświetleń 117541

Odpowiedzi 381

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No. Widziałem nawet w tej cenie box, nie jest nowy, a nieco używany w stanie bardzo dobrym, ale bitch please, kto kupuję ciągle nowe :X
Ktoś kto wie jak działają cd-keye.

Nie każdy kupuję grę dla multiplayera, ale w takim wypadku jeśli ktoś wykorzystał, zawsze jest konto, które dodaję...

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Wracamy do tematu poruszanego w "promocje" - obecnie popularne jest wymaganie jakiejś platformy na której posiadamy tę grę. Jak się nie mylę w przypadku Steam jest to social club lub... social lub i Steam :F

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ok, juz z Social Clubu. Sciaga sie to 60gb. Gdy skonczy sie to samoistnie sciagnie sie ta łatka o której mowiles, @Tizgar?

Predkosc znosna, nie spada ponizej 4mb/s i nie rosnie powyzej 6mb/s.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Ile instalowało wam się GTA? Ja właśnie łowie wersję 36GB z zatoki i boję się, że instalacja będzie trwała pół dnia.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Werewolf

GTA V
#324 2015-05-03, 14:23(Ostatnia zmiana: 2015-05-03, 15:11)
Cóż, zaczalem sciagac zaraz przed napisaniem postu, sciagnelo by sie juz, natomiast jeszcze sie nie sciagnelo z powodu takiego, że gdy poszedlem odkurzać, zmywać, sprzatać chałupe a na koniec wyjść z psami to komputer przeszedl w stan uśpienia. Jeszcze sie sciaga, zostalo jakies pol godziny może.

Post połączony: 2015-05-03, 15:11
@Baggio teoretycznie juz sie sciagnalo i zainstalowalo. Pisze, ze mozna grać. @Tizgar to co mowiles, ze dodatkowo trzeba sciagnac, to jest to co bylo pod "pobieranie aktualizacji"? Czy jakos osobno trzeba to sciagnac?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
@Baggio wersja box instaluje się do 1,5h
@Werewolf 5 gb patch tyczy się tylko wersji box wersja elektroniczna niezależnie od tego czy jest SC czy steam nie ma go bo ściąga go podczas ściągania ogólnie całości cały bajery to taki ze te 5gb to napady do online które nie zostały umieszczone na płytach bo płyty był w tłoczni w lutym a napady miały premiere w marcu a pozostałe 1gb + to 4 patche w sumie raczej latki nadpisujące bo rozmiar gry się nie zmienia dalej jest 60,4gb nawet po patchach

Ty weź sobie wyłącz hibernacje bo to dla PC stacjonarnych zbędny bajer który wpierdala kilka gb miejsca z partycji systemowej

• Kliknij przycisk Start, a następnie wpisz cmd w polu Rozpocznij wyszukiwanie.
  • W wynikach wyszukiwania kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję cmd, a następnie kliknij polecenie Uruchom jako administrator.
  • Po pojawieniu się monitu kontroli konta użytkownika kliknij przycisk Kontynuuj.
  • W wierszu polecenia wpisz powercfg.exe /hibernate off, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
  • Wpisz polecenie exit i naciśnij klawisz ENTER, aby zamknąć okno wiersza polecenia.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Coś dziwnego. Jest jakiś limit fps jak w Gothiczku? Optymalizacja GTA V jest bardzo dobra, działa na słabszych kompach to na moim powinno smigac SPOKOJNIE na ultra w 60fps, tymczasem mam 29,5fps STAŁE, nie spada i nie rośnie.

Post połączony: 2015-05-04, 09:38
Co za gówno ten Social Club. Teraz wyskakuje mi jakis blad, ze grać nie moge. Wydać 160zł i mieć napis "serwery rockstar są nieczynne, przepraszamy" :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

gothic1210
  • Gość
Może masz vsync włączone? 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Coś dziwnego. Jest jakiś limit fps jak w Gothiczku? Optymalizacja GTA V jest bardzo dobra, działa na słabszych kompach to na moim powinno smigac SPOKOJNIE na ultra w 60fps, tymczasem mam 29,5fps STAŁE, nie spada i nie rośnie.

Post połączony: 2015-05-04, 09:38
Co za gówno ten Social Club. Teraz wyskakuje mi jakis blad, ze grać nie moge. Wydać 160zł i mieć napis "serwery rockstar są nieczynne, przepraszamy" :lol2:

I masz 0,5 mniej niż konsolowcy + problemy :D hehe.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Problemów nie mam. Okazało sie, że nie mam ustawien ultra. Trzeba bylo zjechac suwakiem :D ustawilem ultra i mam 40fps! Jakim cudem? XD

Vsync mialem w połowie włączone, lol. Wyłączyłem.

KOMPUTER:
Spoiler

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Masz za dobry komputer  :trollface:

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Problemów nie mam. Okazało sie, że nie mam ustawien ultra. Trzeba bylo zjechac suwakiem :D ustawilem ultra i mam 40fps! Jakim cudem? XD

Czasami tak jest. Na niskich się zacina, na wysokich śmiga...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zalezy co i jak ustawiasz pewne opcje sa zbedne a ustawienie ich wpierdala za dużo pamięci, jesli liczysz ze wszystkoie mozliwe opcje jakie masz mozesz ustawic na maxa przy swoim sprzęcie to niestety to nie prawda aby ustawic wszystkie suwaki na maxa potrzeba karty z ponad 4gb ramu oraz minimum 16 gb ramu np w zawansowanych masz 3-4 opcje je radze zignorowac i ustawic na minimum lub wogule wylaczyc nie widac przy nich roznicy w grze zas obciazaja niepotrzebnie grafike :P to taki przykład na szybko :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zalezy co i jak ustawiasz pewne opcje sa zbedne a ustawienie ich wpierdala za dużo pamięci, jesli liczysz ze wszystkoie mozliwe opcje jakie masz mozesz ustawic na maxa przy swoim sprzęcie to niestety to nie prawda aby ustawic wszystkie suwaki na maxa potrzeba karty z ponad 4gb ramu oraz minimum 16 gb ramu np w zawansowanych masz 3-4 opcje je radze zignorowac i ustawic na minimum lub wogule wylaczyc nie widac przy nich roznicy w grze zas obciazaja niepotrzebnie grafike to taki przykład na szybko
Które na przykład suwaki? 

KOMPUTER:
Spoiler

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ci napisałem dość wyraźnie wszystkie w zaawansowanych ignorujesz je ustawiając na minimum albo wyłączając wcale również z MSAA jest problem, włącz samo FXAA i zobacz czy jest stale 60 fps jak jest to sprawdź potem na ile MSAA możesz sobie pozwolić aby utrzymać stale 60 fps i czy ewentualnie możesz użyć TXAA.

To jest kwestia tego ze sam musisz sobie grę zoptymalizować pod siebie trochę trzeba w opcjach posiedzieć lub zdać się na czuje jeśli efekt domyślne cie zadowala

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Problemów nie mam. Okazało sie, że nie mam ustawien ultra. Trzeba bylo zjechac suwakiem :D ustawilem ultra i mam 40fps! Jakim cudem? XD

Czasami tak jest. Na niskich się zacina, na wysokich śmiga...
I nazywamy to... Złą optymalizacją!

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Fabiosek w Wczoraj o 16:13Cytat: Werewolf w Wczoraj o 12:49Problemów nie mam. Okazało sie, że nie mam ustawien ultra. Trzeba bylo zjechac suwakiem ustawilem ultra i mam 40fps! Jakim cudem? XD

Czasami tak jest. Na niskich się zacina, na wysokich śmiga...I nazywamy to... Złą optymalizacją!
Nie, nie, nie. Zła optymalizacja jest wtedy, kiedy nieważne jakie ustawisz detale gra i tak sie wiesza, niezaleznie jakiego masz kompa, chocby te z nasa. Przykladem jest GTA IV.

Zeby rozpocząc misje Skok na Merryweather (Frachtowiec)  trzeba ukonczyc szkołe latania? Bo niby tam coś mowili, jednak nigdzie nie jest tak napisane. Juz mam helikopter i batyskaf.

KOMPUTER:
Spoiler

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Cytat: Fabiosek w Wczoraj o 16:13Cytat: Werewolf w Wczoraj o 12:49Problemów nie mam. Okazało sie, że nie mam ustawien ultra. Trzeba bylo zjechac suwakiem ustawilem ultra i mam 40fps! Jakim cudem? XD

Czasami tak jest. Na niskich się zacina, na wysokich śmiga...I nazywamy to... Złą optymalizacją!
Nie, nie, nie. Zła optymalizacja jest wtedy, kiedy nieważne jakie ustawisz detale gra i tak sie wiesza, niezaleznie jakiego masz kompa, chocby te z nasa. Przykladem jest GTA IV.

Zeby rozpocząc misje Skok na Merryweather (Frachtowiec)  trzeba ukonczyc szkołe latania? Bo niby tam coś mowili, jednak nigdzie nie jest tak napisane. Juz mam helikopter i batyskaf.

Z tego co pamiętam to była misja odnośnie ukończenia szkoły latania (oczywiście Michaelem), ale wygląda to tak, że nie musisz przejść całej a chyba pierwszych dwóch, bądź ogólnie przejść jedno i tyle.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie, nie, nie. Zła optymalizacja jest wtedy, kiedy nieważne jakie ustawisz detale gra i tak sie wiesza, niezaleznie jakiego masz kompa, chocby te z nasa.
Nie.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tak.

KOMPUTER:
Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry