Gothic 2 Returning+Rebalance [BETA - na Dzień Niepodległości] 241031 389

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 10.11.2012 roku

Wyświetleń 241031

Odpowiedzi 389

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Dzięki, zrobiłem inaczej a konkretnie zjadłem zębate ziele i wbiegłem do środka, a ekipa piratów go zabiła.Ale w sumie potem zabiłem resztę zwojami wody :) .
Ps macie buga z gezjerem? bo mi nie idzie.
Ps2 nie gram no kodach :D  drugi rozdział mam a zaraz bede mieć 24poziom i dużo rzeczy mam do zrobienia. Da się nabić lvl spokojnie. A jak ktoś ma problem z życiem to niech kupi recepture u constatina na życie z lesnych jagód.

1.Gdzie można kupić jakiś przepisa na mikstury wytrzymałość lub jak zdobyć spirint(nie mam opcji w kapliczce Innosa z nim)
2.I Kolejne pytanie co jest dobre na Pełzacz-wojownik bo bron biała jest nieskuteczna

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
-----

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Ludzie pomocy!

Nikogo nie zabiłem, a jeżeli kogoś to pewnie fabularnie, a Vatras:
"Wstąpiłeś na ścieżkę zła, od tej chwili jesteś dla mnie wyrzutkiem" - i cześć.

Nic nie pomaga, a muszę z nim porozmawiać!

Mam pojęcia co teraz, chyba to będzie koniec mojej przygody z modem, macie jakieś pomysły? :(

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie pomocy!

Mam pojęcia co teraz, chyba to będzie koniec mojej przygody z modem, macie jakieś pomysły? :(

Witam :)

Nie wiem czy ci to pomoże ale może udaj się do Gravo do tawerny Orlana? Powinieneś mieć opcje która powinna poprawić twoje stosunki z Vatrasem.A nie przypominasz sobie może zabiłeś kilku wieśniaków?

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

sarmanta

sarmanta

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy
Ta gadka z Vatrasem jest tez w zwyklym NK, jesli mordujesz czesto NPC. Vatras sie obraza i nic nie mozna z nim zalatwic. Generalnie jesli nie masz zadnej kary u Hagena/Andre do zaplacenia, a mag nadal jest obrazony, to nic nie da sie z tym zrobic.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Panowie mam problem z tym modem.Zainstalowałem ten pakiet tekstur z wbudowanymi polskimi znakami.Po wczytaniu zapisu bardzo często różne rzeczy(takie jak np. laga, albo nóż na wilki) zmieniają swój wygląd na w ogóle nie przypominający broni.Mógłby mi ktoś jakoś pomóc ? To strasznie razi w oczy jak takie nie wiadomo co wyrasta z boku bezimiennego ;p

PS: Dodatkowo przy wczytywaniu wyskakują mi błędy HUMAN_1hst70.mds, HUMAN_1hst85.mds, HUMAN_1hst100.mds.
Jeśli nie mają one związku z problemem to można to olać, bo nie sprawiają większych problemów.Jednak jeśli ktoś ma jakiś pomysł to byłbym wdzięczny bo przez to gra otwiera mi się w oknie i pasek życia chyba nie mieści się na ekranie, albo całkiem znikł.

Gizbor17

Gizbor17

Użytkownicy
janusz grafiki
posty352
Propsy493
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • janusz grafiki
Ludzie pomocy!

Zapomnienie (Otchłań) - Porażona czarem postać zapomina o urazie, jaką do nas żywiła. Można go kupić u Ignaza i Lutero, znajduje się też w kufrze Zurisa (2 sztuki). Skopiowałem z Gothic Site.

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie odwiedzałem Vatrasa sporo czasu bowiem większość pobocznych misji wykonuję w ostatnim rozdziale przed odpłynięciem (wiem, trochę to głupie no ale już trudno xD), martwiłem się więc, że zabiłem kogoś dawno dawno temu, wczytuję poprzedni save i co się okazuję? Vatras normalnie ze mną rozmawia, wysnułem więc wniosek i potwierdziłem:

Zabicie zombie Gomeza jest liczone jak zabicie CZŁOWIEKA, jako że zabija się go w zamku - Vatras się o tym dowie i nie będzie chciał z nami rozmawiać!

Rozwiązanie:
Zabić go przez komendę "kill".

Miałem szczęście, wypadałoby zrobić jakiś temat z takimi dziwactwami bo można sobie nieźle popsuć grę.

@UP:
Niestety na Vatrasa to nie działa, sprawdziłem.

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
Zainstalowałem moda bez pakietu tekstur a przedmioty nadal zmieniają swój wygląd.Nie chętnie się gra, jak widać że Bezimienny bije potwory ciastkiem, a nie lagą.Czasem jest o wiele gorzej.Może ktoś pomóc ? Dzieje się tak zawsze, kiedy wczytuję zapisaną grę.Tuż po rozpoczęciu nowej jest normalnie.Czasem tylko ogień zamiast wychodzić z pochodni wychodzi z  ... nie wiadomo czego.Bardzo proszę o pomoc.

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
@UP:
Ja nic takiego nie miałem nigdy, pewnie błędy instalacji.

@Topic:

Jestem już w końcowej fazie gry i może to trochę za późno na takie rozważania, ale jaka jest najlepsza broń jednoręczna? 2ręczna to pewnie uriziel ale dla mnie 2 ręki są takie beznadziejne xD Takie wolne, że szok, nie mogę kompletnie się przyzwyczaić. Jednoręka to szpon, ale ja mam -100 u belira za wszystkich poszukiwaczy, smoki, etc, etc, nie wiem co teraz. Słyszałem, że jedną z opcji jest wymordowanie all palladynów w forcie, czy oni są do czegoś potrzebni później? Wolałbym grać dobrym ale skoro nie ma innego wyjścia.

Wiecie może jaka jest 2 najlepsza broń jednoręczna? Jam miecz palladyna poświęcony łzami.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
@UP:

@Topic:

Jestem już w końcowej fazie gry i może to trochę za późno na takie rozważania, ale jaka jest najlepsza broń jednoręczna? 2ręczna to pewnie uriziel ale dla mnie 2 ręki są takie beznadziejne xD Takie wolne, że szok, nie mogę kompletnie się przyzwyczaić. Jednoręka to szpon, ale ja mam -100 u belira za wszystkich poszukiwaczy, smoki, etc, etc, nie wiem co teraz. Słyszałem, że jedną z opcji jest wymordowanie all palladynów w forcie, czy oni są do czegoś potrzebni później? Wolałbym grać dobrym ale skoro nie ma innego wyjścia.

Wiecie może jaka jest 2 najlepsza broń jednoręczna? Jam miecz palladyna poświęcony łzami.

Najlepszym mieczem jednoręcznym jakim ja znalazłem jest Mroczny Łowca, zadaje 180 obrażeń, natomiast dwuręczny to Miecz Smoków który mamy po zabiciu Smoka Ożywieńca. Grałem magiem ognia. A co do fortu paladynów to przydadzą się oni w 7 rozdziale podczas bitwy z orkami.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
@UP:

@Topic:

Najlepszym mieczem jednoręcznym jakim ja znalazłem jest Mroczny Łowca, zadaje 180 obrażeń, natomiast dwuręczny to Miecz Smoków który mamy po zabiciu Smoka Ożywieńca. Grałem magiem ognia. A co do fortu paladynów to przydadzą się oni w 7 rozdziale podczas bitwy z orkami.

:facepalm:  jemu chodziło o zadanie z fortem paladynów na wyspie Etlu czy jakos tak... klucz do portalu ma Hagen, portal sam jest w jaskini w drodze do Grimbalda, za zbieraczami z bractwa. Bedzie tam zadanie podczas ktorego mozesz wszystkich wymordować.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
@UP:

Mógłbyś,proszę, podać mi co po kolei robiłeś ?
Co instalowałeś z Full pack rebalance ?
Poza modem i spolszczeniem instalowałeś coś jeszcze ?

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
@UP:
Nic, może zainstaluj moda na czystą grę, jeżeli miałeś coś wcześniej.

jemu chodziło o zadanie z fortem paladynów na wyspie Etlu czy jakos tak... klucz do portalu ma Hagen, portal sam jest w jaskini w drodze do Grimbalda, za zbieraczami z bractwa. Bedzie tam zadanie podczas ktorego mozesz wszystkich wymordować.

Zaraz, zaraz, bo się pogubiłem.
Czyli to będzie tak:

- 1 fort - ten z misji z gildii kupców - oni później pomogą, więc nie zabijać.
- 2 fort - opisany przez Ciebie, w której będzie nawet specjalna misja zabicia ich all a oni się potem do niczego nie przydadzą?

Jeżeli tak, to byłoby cudownie (chociaż musiałbym wymordować swoich pobratymców, no ale :/), tylko skąd wziąć ten klucz? Jedyną opcją jest kradzież kieszonkowa?

Ogólnie warto też wspomnieć że GILDIA KUPCÓW MOŻE SIĘ ZBUGOWAĆ! Jeżeli wcześniej wykonamy zadania w gildii zabójców i zabijemy Cantara to mamy kłopot, Luero nie da nam zadania z Sarą i nigdy nie dowiemy się "kto jest członkiem gidii".

Wie ktoś co na to poradzić? Chociaż wątpię by się coś dało. :/

Świetnie, w rozdziale przed wypłynięciem gdzie nie ma już Xardasa misja ze smokiem się buguje - Xardas nie ma opcji dialogowych. Zastanawiam się co teraz zrobić. Ehh.

Sebcool

Sebcool

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy
@UP:
Nic, może zainstaluj moda na czystą grę, jeżeli miałeś coś wcześniej.

Za każdym razem jak nie wychodzi, instaluję grę od nowa.Możesz mi powiedzieć które z opcji zaznaczyłeś przy instalacji moda ? Chodzi mi mi o full pack rebalance, są tam 3 rzeczy do zainstalowania.Chcę wiedzieć które zainstalowałeś.Mnie już strasznie męczy to, że ten mod długo się instaluje i na dodatek ta denerwująca melodia.

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam :)

Ktoś ma możliwość wstawienia pliku full pack v2 na innym serwer niż ten który jest na dimmelu?Z prędkością 10kb/s to 700MB jakieś 20 godzin się będzie ściągać.Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam Mateusz.Wr :)

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

Blashix

Blashix

Użytkownicy
posty21
  • Użytkownicy
Spolszczenie niepodległości działa z wersją gry v2 ?

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Mam jeszcze takie małe pytanko:

Te duszę normalnych ludzi pozyskanych przez ten czar Mora coś tam mogę tylko oddawać beliarowi?

I za to dostaję się expa?

Jeżeli tak to raczej nie opłaca się za specjalnie ich zbierać. :/

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mam jeszcze takie małe pytanko:

Te duszę normalnych ludzi pozyskanych przez ten czar Mora coś tam mogę tylko oddawać beliarowi?

I za to dostaję się expa?

Jeżeli tak to raczej nie opłaca się za specjalnie ich zbierać. :/

Opłaca, exp sie baaaardzo oplaca w tym modzie. Chyba, ze grasz na cheatach to niee, po co.

Z tego co wiem co ileś tam dusz dostajesz chyba jakiś atrybut lub nagrode w ekwipunku. Nie wiem, moge sie mylić, nie zajmowalem sie tym bardzo w modzie.

A tego Mora Ulartu mozesz takze uzywac na orkach, ludziach i chyba na zwierzetach tez ;)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry