Gothic 2 Returning+Rebalance [BETA - na Dzień Niepodległości] 218244 389

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 10.11.2012 roku

Wyświetleń 218244

Odpowiedzi 389

Tablecloth

Tablecloth

Użytkownicy
posty71
Propsy1
  • Użytkownicy

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie mogę się doszukać odpowiedzi na kwestie , dlaczego w polonizacji nie ma polskich znaków. próbowałem wbić na utube, ale film jest skasowany.

kolejna sprawa zainstalowałem moda w kolejności rebalance v2 - pakiet filmików - polonizacja- pakiet textur.

w folderze gothic2nk/data mam wszystkie pliki z rozszerzeniem .vdf zaznaczone jako disabled (z wyjatkiem nowego pakietu tekstur). czy jest to właściwe?

czy planujecie podobnie jak w MT zrobic opis equestów np. w PDF-ie i zebrać wszystkie dodatki do moda w jeden pakiet?

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
W polonizacji nie będziesz miał polskich znaków jeżeli wgrałeś pakiet tekstur, Gdybyś przeczytał 2 ostatnie strony tematu wiedziałbyś o tym. Co do plików "disabled" wszystko jest tak jak powinno.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
trochę dziwne ,że pakiet tekstur ma wpływ na polskie znaki w polonizacji. chyba, że sa tam tez czcionki bez polskich znaków.

doczytałem, sam zmodyfikuję na swoje potrzeby paczkę z teksturami.

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Jeśli będzie taka możliwość, byłbym wdzięczny Gdybyś potem udostępnił zmodyfikowany tekstur pak, lub napisał jak to samemu zrobić.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
jeśli grupa DreamVader nie ma nic przeciwko to mogę  zamieścic link.

nie jest to nic szalenie trudnego , ot trzeba gomanem zamenić fonty na polskie.

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Wątpię żeby mieli coś przeciwko, tekstur pak nie jest przecież ich autorstwa tylko "prawdopodobnie" autorów moda. To że wstawisz link do zmodyfikowanej wersji, aby były widoczne polskie znaki nikomu nie zaszkodzi a oni nie mogą mieć pretensji.

pawbuj

pawbuj

Użytkownicy
posty1622
Propsy135
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
dobrze jakby grupa pierwsza się wypowiedziała, dla nich też nie jest nic trudnego zaimplementować textures pack z polskimi fontami.

inaczej jeżeli w kolejności zainstalujemy polonizację na końcu po teksturach , czy to pomoże?

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Tekstur pak, to przecież pojedynczy plik który możesz w każdej chwili usunąć i wgrać ponownie. Wątpię aby kolejność instalowania miała cokolwiek z tym wspólnego.

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
hej forumowicze dawno mnie nie było a mam mało czasu żeby się orientować . Potrzebuję link do rebelance , chętnie bym zagrał mam całość, brakuje mi tylko polskich elementów z góry dzięki.

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Za radą pawbuj'a, sam sobie zmodyfikowałem tekstur pak, tak aby były widoczne polskie znaki. Tutaj wrzucam link: https://rapidshare.com/files/116131432/AddonTexturPack%20z%20polskimi%20fontami.rar  Jedyny problem to taki, że napisy w książkach są zbyt duże i się nie mieszczą. Nie miałem zamiaru tego poprawiać bo i tak nigdy ich nie czytam. To że udostępniam zmodyfikowaną wersję, to gest dobrej woli dla osób, które nie wiedzą jak samemu zmienić odpowiednie pliki.

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
to jak pomoże ktoś w moim poście troche wyżej?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ej BlackMagnat91 rusz szanowne 4 litery i zajrzyj na

http://dimmell.com/forum/46-206-1

A spolszczenie na 1 stronie w tym temacie.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
dobra pobiore z chomika ten piepszony rebalance bo się nie znam na tym ruskim gównie

wakama

wakama

Użytkownicy
posty11
Propsy1
  • Użytkownicy
Z podanego wyżej linku ściągnij filmy + główny instalator. Wrzuć filmy do folderu z grą, następnie uruchom instalator i zainstaluj mod'a. Spolszczenie jest na pierwszej stronie tego tematu. Pakiet tekstur i rosyjski dubbing jest opcjonalny.

Następnym razem użyj mózgu i się wyrażaj. + w podanym wyżej linku posty masz po polsku a nie po rosyjsku, więc nie wiem w czym problem.

Colderrr

Colderrr

Użytkownicy
posty45
Propsy4
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to bug w rebalance 1, czy tak ma być, ale w gildii zabójców jest zadanie zabić Luisa, gość wygląda normalnie - ubranie mieszkańca + laga ale ma 250 siły, 30 poziom, 1200 hp, jak mam go zabić w 1 rozdziale?

Poza tym nie mogę zabić głupiego Akile (gildia złodziei) chociaż mam już zbroję strażnika, 50 siły, miecz 60 dm a on przy krycie który mu się zdarza często ma mnie na hita.

Ale głównie chciałem wyjaśnić to z tym Luisem, to bug czy po prostu poczekać i zabić go później?

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pewien problem, ale nie dotyczący on spolszczenia. Chodzi o straszne lagi, mimo dobrego kompa, zauważyłem że pochodzą one od takiej niby mgły gdzie w lasach jest jej pełno czy np obok farmy polozonej przy przeleczy. W konfiguracji zaawansowanej wyłączyłem mgłę, ale ten efekt nadal jest. Jeśli chodzi o kartę to posiadam Radeona 4600HD, może mam coś w ustawieniach zmienić ? Sam niewiem. ( Sorry że nie pisze to na tej ruskiej stronie ale ja jej wogóle nie ogarniam, jedyne co z niej pobrałem to wersję returninga na ekran panoramiczny.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chcialbym poinformowac ze testowalem polska latke na wersji moda snc 1.1 (najnowsza). Nie wiem jakim cudem ale mi dziala. Gralem caly 1 rozdzial i bylo tylko kilka rosyjskich naipsow, ale to wystepuje chyba tez na rebelance 1.0. Prosze o test na innym kompie i info czy dziala.Chcialbym poinformowac ze testowalem polska latke na wersji moda snc 1.1 (najnowsza). Nie wiem jakim cudem ale mi dziala. Gralem caly 1 rozdzial i bylo tylko kilka rosyjskich naipsow, ale to wystepuje chyba tez na rebelance 1.0. Prosze o test na innym kompie i info czy dziala.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

BlackMagnat91

BlackMagnat91

Użytkownicy
posty41
Propsy6
  • Użytkownicy
Ja zainstalowalem gmdk z pachtem i returning w exe + pacht + odrazu spolszczenie i to wszystko. Żadnego rebalance nie dawalem i jak do tej pory chodzi mi gra elegancko po polsku.

Lisu13

Lisu13

Użytkownicy
posty131
Propsy14
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rebelance to jedna z wersji returning, zreszta starsza od S'n'C. Ta druga jest nowsz i ma mniej bugow. Podobno sploszczenie nie dziala z nowsza wersja niz rebelance UNI. Ale mi chodzi, i wlasnie to mialem na mysli.

Sweet! I've just received my free Riot Points!

>> FreeRiotPoints.me <<

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry