Gothic 2 Returning+Rebalance [BETA - na Dzień Niepodległości] 220417 389

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 10.11.2012 roku

Wyświetleń 220417

Odpowiedzi 389

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Hah no skoro tak uważasz. Jak myślisz, ile czasu zajmuje załapanie kontekstu zdania bez żadnej znajomości rosyjskiego? Zresztą w tylu (podane na poprzedniej stronie) linijkach są jeszcze rosyjskie teksty, nie nastawiaj się zbyt pozytywnie, bo inne błędy też trzeba poprawić.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No właśnie o taki raport mi chodziło...co prawda nie podałeś szczegółów(długości tych linijek-żarcik)ale to jeszcze pewnie kawałek roboty pozostał.Jeśli tylko przyjąć po6-7 wyrazów w wierszu...brrr!

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hah no skoro tak uważasz. Jak myślisz, ile czasu zajmuje załapanie kontekstu zdania bez żadnej znajomości rosyjskiego? Zresztą w tylu (podane na poprzedniej stronie) linijkach są jeszcze rosyjskie teksty, nie nastawiaj się zbyt pozytywnie, bo inne błędy też trzeba poprawić.

Czyli nie pogramy się w wakacje w returninga na pro sp.?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
chciałeś grać w wakacje?! no bez przesady-to fajny mod ale bez przesady! ja myślę,że spolszczenie wyjdzie w najlepszym do tego momencie:wrzesień-październik-idealna pora na szkolne nudy

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No jeśli by się chciało to sklejałoby się to dużo szybciej. Jutro mam do załatwienia ostatnią niepewną sytuację w nowej szkole, jeśli wszystko pójdzie gites i nie zamówię sobie Legendarnej Edycji Skyrima, to w tym tygodniu bezproblemowo skończę korektę. No a potem, a potem się zobaczy.

I jak?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ano coś tam jeszcze zostało, ale dzięki pomocy Tysona mało jeszcze jest do poprawienia.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Zostało jeszcze 10 tysięcy linijek.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zostało jeszcze 10 tysięcy linijek.

A oprócz spolszczenia będą jakieś zmiany w statystykach beziego lub samej gry?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Możliwe... że nie. Zostało jeszcze gdzieś 5500 no i będzie na dzisiaj, bo mi jeszcze oczy ocipieją.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Możliwe... że nie. Zostało jeszcze gdzieś 5500 no i będzie na dzisiaj, bo mi jeszcze oczy ocipieją.

Możemy się spodziewać gotowego spolszczenia PRO w najbliższych dniach?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Ależ oczywiście... że nie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A już myślałem,że wakacje,urlop minie z dala od kompa...podejrzewam,że się nie da...Szybko poszło!

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy zapisy z bety spolszczenia będą działały na PRO spolszczeniu czy trzeba będzie zaczynać grę od nowa?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trzeba zacząć wszystko od początku :facepalm:

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy

Ale do końca lipca będziemy mogli?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Trzeba zacząć wszystko od początku :facepalm:
Niekoniecznie, wiec skąd ten facepalm? To pytanie jest jak najbardziej uzasadnione, w przeciwieństwie to Twojej odpowiedzi.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
O ile się nie mylę to pytanie jak i odpowiedź padło już tyle razy, że nie idzie tego zliczyć. I właśnie stąd ten facepalm.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niekoniecznie, wiec skąd ten facepalm? To pytanie jest jak najbardziej uzasadnione, w przeciwieństwie to Twojej odpowiedzi.
Kolego,widzę,że źle zrozumiałeś...mordka jest dlatego,że mocno mnie zmartwiła ponowna gra od początku.Sam miałem zapisy z drugiego rozdz - grafika nie dotyczy jakości pytania!

Edit:a swoją drogą Ventrue też po trochu ma racji...:http://themodders.org/index.php?/topic/18004-pytania-techniczne/page__st__40 #53,#54

SuperCheese

SuperCheese

Użytkownicy
posty192
Propsy25
  • Użytkownicy
Widzę, że sprawnie idzie. Przetłumaczycie to gówno i wychodzi czy jeszcze jakieś zamknięte testy?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Gówno to ty co najwyżej po rannej wizycie w kiblu możesz zostawić. A jeżeli o bety chodzi to jeszcze zobaczymy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry