[starsze wersje] Błędy i bugi 218489 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 218489

Odpowiedzi 510

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Outlander specjalnie dla Psimgotha w nowym patchu dodaj dla każdego NPC powiązanego z jakimkolwiek questem, stałą opcję dialogową "NIE ZABIJAJ MNIE, BĘDĘ CI KURWO POTRZEBNY!" czy coś w ten deseń. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

gothic1210
  • Gość
@Sawik bardziej mnie martwią inne bugi niż to. :D

shidorki1

shidorki1

Użytkownicy
posty3
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Znalazłem dość kłopotliwego bugo-NPCa. Niejaki Karl, siedzi na start w lochach SO. Gdy byłem tam w celu uwolnienia łowcy Alexa w rozdziale 2-3 Chodziłem od celi do celi i w jednej z nich był owy Karl. Postać mówi o tym że dobrze ze zabiliśmy Gomeza itp. Podejrzewam że mamy go spotkać na sam koniec gry gdy używamy runy tp do magów i tak dalej.. Po drugie sam NPC mówi jedną kwestię jakieś 10 razy aż w końcu dialog się zamyka. Potem nasz kochany NPC pojawia się w pomieszczeniu Lee i jak tylko nas zobaczy 1 raz zaczyna do nas rozmawiać kwestię którą też powtarza paręnaście razy i nie ma opcji by zakończyć z nim ten dialog. Jak już się Karl wygada daje nam na szczęście spokój i można grać dalej jednak wydaje mi się ze trzeba go trochę poprawić :). (Nie wiem czy ktoś podawał go jako bug bo ostatnie parę stron tego tematu ludzie się obrażają) Pozdrawiam

gothic1210
  • Gość
Właśnie nie wiem skąd ten bug. Postać ma dobrze ponumerowane dialogi i warunek ze śmiercią Gomeza jest poprawny. Na razie usunę tę postać w tym patchu.

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest błąd ceny jednej z zup. Pisze że kosztuje 4, a przy kupnie liczy po 15 bryłek. Nie pamiętam która to z tych nowych zup, ale chyba jedna jest tylko w takiej cenie.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Nie mogę rozpocząć dialogu z Patrosem w sprawie przesyłki Emmanuela. Brak dialogu.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ten dialog chyba działał za drugim razem z tego co pamiętam. 2 razy trzeba go zagadać.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

szperekkuchar

Błędy i bugi
#167 2015-01-24, 21:57(Ostatnia zmiana: 2015-01-25, 19:05)
Ja mam problem z oczyszczeniem kapliczki beliara w jaskini. Jaskinię odnalazłem ale kiedy chcę do niej pomodlić nie ma komendy poświeć kapliczkę.CO ROBIC?

Drugi problem to że nie mogę znaleść Finta z zadania kurier dla magów.Udało mi się go znaleśc

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Schmidtek

Błędy i bugi
#168 2015-01-25, 09:48(Ostatnia zmiana: 2015-01-26, 10:29)
1.Stone mówi że może uczyć kowalstwa jeśli jest się strażnikiem. Pojawia się nawet wpis w nauczyciele starego obozu
2.Dialog z Huno - chcialbym spróbować sił jako kowal (150 bryłek). Po tym dialogu ani nie ma nauki(chociaż to nie błąd), ani możliwości handlu. Ponadto Bezi nie daje mu tych 150 bryłek.
3.Skip ma na sprzedaż przepisy kowalskie.
4.Nauka u Pattera - nie ma napisane ile PN wymaga umiejętność.
5.Po wykonaniu zadania poparcie 4 najemników, zadanie nadal jest w aktywnych.
6.Po wykonania zadania bunt kopaczy, nadal można zakupić alkochol u Jeremiasza.
7.Rączka powinien zlecać zadanie w 2 rozdziale dla Szkodnika(z tego co mi wiadomo), a tym czasem leży on martwy w karczmie silasa.
8.Po zostaniu np. szkodnikiem nadal możemy wykonać sprawę mordraga(rozpracowanie Złego i Świstaka)
9.Po tym jak dowiedziałem się od innej osoby niż gravo o tripie, nadal mogę mu zapłacić za informacje.
10Drabina w obozie przed kopalnią jest za długa o 3 szczeble.
11. Po zostaniu szkodnikiem Artegor mówi że możemy wejść ale następnie mówi że nie i musimy zapłacić.
12.Gdy jesteśmy szkodnikiem nadal możemy przyjąć zadanie od Joela i reszty o poparciu na Kopacza.

Harwing

Harwing

Użytkownicy
posty229
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kolejne bugi:
Po naprawieniu Testu Cavalorna mówimy czy "Zdałem test" dostajecie 100expa lecz ten dialog nie znika i można nabijać sobie poziomy.
W zadaniu w którym musimy odnależć zabójce Rączki jego ciało jest przed jego chatą.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U Cor Kaloma można oddawać cały czas rudę, przy czym za każdym razem dostajemy expa.

Revolution

Revolution

Użytkownicy
posty127
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem ze Świstakiem w zadaniu z Raportem dla Quentina, mianowicie pojawiła się u niego nowa opcja dialogowa żeby do diega poszedł, wiadomo ukradłem to co miał w skrzyni i tu problem, u Gravo nie pojawia się dialog nt. Bartholo, chyba ze o czymś nie wiem, ale jeśli nie to po wybraniu dialogu u świstaka znika nam ten u gravo. tak swoją drogą da się jakoś temu zaradzić i dołączyć do bandytów?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Orkowie najpierw napierdalaja sie miedzy sobą, a dopiero jak sie powybijają atakuje beziego.

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Schmidtek

Błędy i bugi
#173 2015-01-26, 10:31(Ostatnia zmiana: 2015-01-26, 13:36)
1.Literówka u Fiska odnośnie płaszcza dla blizny - na końcu zdania jest , zamiast .
2.Kurierzy Ognia nadal mówią kwestię o nowicjuszach ognia
3.W jaskini czarnych goblinów nie ma bossa.
4.Ashgan nie ma swojego dialogu po zabiciu królowej pełzaczy.
5.Nie ma ekranu 3 rozdziału.
6.Czas na przyniesienie lekarstwa dla Clawa jest zbyt krótki. W podskokach zdąrzamy 10 sek przed śmiercią i po pierwsze zaczepiają nas inni myśliwi, po drugie, wszyscy myśliwi rzucają się na bestie, przez co zadanie jest praktycznie niewykonalne.
7.Gor na Toth mówi dialog o turnieju, który zawiera błędy, a osoba z którą mamy walczyć nie ma żadnego dialogu.
8.Nadal można zapłacić Thorusowi za wejście do zamku.
9.Za każdym razem gdy użyjemy stołu alchemicznego, tracimy kolbe nawet jak nic nie stworzylismy.
10.Po nauczeniu się alchemi w karcie postaci mamy napisane poziom mistrz.
11.W 3 rozdziale poszedłem do lochu do Karla i w dialogu bezi mówi mu, że gomez nie żyje, po czym ten wychodzi
12.Słudzy szamana biją go, ponieważ ten niechcący strzela w nich kulami ognia.
13.Orkowie Szkielety powinny mieć odgłosy szkieletów, chyba.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja znalazłem kolejnego buga
Jak się mówi Lesterowi o spotkaniu to on idzie i nie można zakończyć dialogu

Migulo

Migulo

Użytkownicy
posty19
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Twarz Ciphera jest ciemniejsza od jego ciała.
2. Joel w zadaniu od Quentina w którym powinien być martwy żyje i ma się dobrze.

Pringles93

Pringles93

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Pringles93

Błędy i bugi
#176 2015-01-27, 21:17(Ostatnia zmiana: 2015-01-27, 22:05)
Kiedy wykonamy zadanie "Zastępstwo dla Fletchera", a dopiero później pogadamy z Draxem o możliwość dołączenia do Obozu Bandytów oraz dowiemy się od Gravo, że chodzi o Tripa (Snaf nie może sprzedać nam tej informacji, chociaż powinna być taka opcja), nie pojawia się u Tripa żaden dialog, przez co nie można kontynuować zadania i niemożliwym staje się dołączenie do Bandytów.

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

WotanGolS

Błędy i bugi
#177 2015-01-27, 23:03(Ostatnia zmiana: 2015-01-28, 18:50)
Kiedy wykonamy zadanie "Zastępstwo dla Fletchera", a dopiero później pogadamy z Draxem o możliwość dołączenia do Obozu Bandytów oraz dowiemy się od Gravo, że chodzi o Tripa (Snaf nie może sprzedać nam tej informacji, chociaż powinna być taka opcja), nie pojawia się u Tripa żaden dialog, przez co nie można kontynuować zadania i niemożliwym staje się dołączenie do Bandytów.

^^ U mnie było wszystko okej. Więc nwm skąd taki bug u ciebie.

Post połączony: 2015-01-27, 23:27
1.Jako członek Starego Obozu(Strażnik) u Thorusa wciąż można zapłacić 1000 bryłek za wejście + możliwość mówienia mu o tym że jest się kurierem Magów Wody.
2.Bug z podstawki - Nawet gdy się należy do SO Bloodwyn wciąż chce opłatę za ochronę.
3.Mały błąd z misją "Eskorta Kopaczy" otóż Strażnik Konwoju mówi nam że trzeba jeszcze zabrać 2 kopaczy sprzed obozu. Domyślam się, że chodzi o tych dwóch co siedzą przy ognisku na prawo od głównej bramy. Jednakże nie można do nich zagadać.
4.Jeden ze elitarnych strażników w siedzibie magnatów ma opcję - ENDE
5.Błąd w " Kupcy w Starej Kopalni" Alberto - Znajduję go ---> Znajdę go
6.Literówka w "Bunt Zbieraczy" Lewsua ---> Lewusa.
7.Literówka w zadaniu od Okyla dotyczące Flinta. - Fnta --->Flinta
8.Chyba Bug z podstawki - Najemnicy strzegący wejścia do siedziby magów wody mają opcję ENDE.
9.W Obozie Bandytów myślę, że Doyle powinien mieć inną unikatową twarz bo widziałem kilku bezimiennych bandziorów o takiej samej ;).
10.Brak wpisu u Gestatha dotyczące skupu skór, nawet nie mogę mu również sprzedać skóry trolla.
11. Nie ma wpisu do dziennika po pogadance z Outlamem - nauczycielem.
12. U Willa ciągle dostępna jest prowokacja i pytanie czy można się dowiedzieć czegoś więcej nawet po wzięciu questa z kopalnią złota.
13.Błąd dotyczący zadania 'Bunt Zbieraczy" gdy wykonamy je od strony Torlofa a następnie weźmiemy questa na znalezienie Josep'a to gdy u Horacego wybierzę się "Przysyła mnie Josep" zadanie automatycznie przechodzi z zakończonych do trwających.

14.Drewniana łyżka znika z ekwipunku nawet gdy nic nie zostanie ugotowane.
15.Taka sama sytuacja z Kolbami - zużywają się bez uwarzenia czegoś.
16. Niewiem czy tylko u mnie ale Tom nie skupuję skór węża.
17.Literówka w zadaniu związanym z poszukiwaniem alchemika
18.Ciało Greavera i Thompson'a nie znika , Tego drugiego gdy zabijałem z zlecenia Will'a w jaskini nie uaktywnił się też żaden dialog z nim , a jego obstawa nie reagowała.
19.Jako Strażnik w SO nie mam się u kogo uczyć walki bronią dwureczną ;( Thorus uczy tylko siły i zręczności.
20.Mimo wykonania zadań związanych z Nekiem ten wciąż stoi w tym samym miejscu , przecież powinien być już dawno w NO (na 3 rozdziale on wciąż tam stoi)

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara

taki mam błąd jak wczytuje ;/ wywaliło mnie z kopalni i teraz za każdym wczytaniem taki błąd

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pisałem już o tym nie raz. Zapoznaj się z  KLIK

0 użytkowników
Do góry