[starsze wersje] Błędy i bugi 218888 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 218888

Odpowiedzi 510

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
W sumie to po 1 rozmowie z draxem i zostaniu cieniem drax mógłby nas atakować..

Post połączony: 2015-01-23, 23:39
Z resztą daje sobie z tym spokój bo widzę że jestem hejtowany za to że skrytykowałem moda, no ale cóż macie do Tego prawo czyż nie? ;)

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Krytyka, o ile konstruktywna, nie jest zła. Fakt, że wypisałem tylko wady, ponieważ z wypisywaniem zalet po prostu chciałem zaczekać aż przejdę całą grę. Póki co, niestety, utkwiłem w drugim rozdziale. Ale faktycznie modyfikacja jest skopana. Przede wszystkim przeciwnicy (NPC) są za łatwi i twórcy nie przewidzieli wszystkiego (mam między innymi na myśli to co Psimgoth napisał). I raczej stwierdzenie typu:
(...), a nikt nie jest skarbnicą wiedzy i nie wie jak dany gracz się zachowa.

jest fałszywe. Oczywiście, że twórca moda musi przewidzieć każdą opcję. Na tym to między innymi polega.
Żeby nie być takim fuj, powiem że bardzo mi się podoba rozmieszczenie roślin, za to naprawdę duży plus. 

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Z resztą daje sobie z tym spokój bo widzę że jestem hejtowany za to że skrytykowałem moda, no ale cóż macie do Tego prawo czyż nie? ;)

Taki klimat forum. Możesz się przyzwyczaić albo sobie iść, a nikt nie zatęskni za tobą.

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ty nie skrytykowałeś moda zobacz np jak @gothicman sięwypowiedział na temat danej modyfikacji w Karaibach, Tajemnicach Jumangi, Z życia złodzieja. No a ty co piszesz to bez komentarza, ale powiem jedno dawno się tak nie uśmiałem xD. Przejdź moda normalnie kilkoma ścieżkami najlepiej np po stronie Bandytów, Starym obozem, czy też jako Guru z bractwa, a potem wypisuj jakieś błędy, które napotkałeś podczas swojej gry :D.

Zapraszam na swój kanał o nazwie ProjektPierscien !
-Krótkie recenzje modów wraz z prawidłową instalacją
-Zagrajmy w różne mody
-Kanał nastawiony głównie na gothica

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Life is brutal. :D Myslenie nie boli, co nie Outlander? :)

Post połączony: 2015-01-23, 23:46
xD

Post połączony: 2015-01-23, 23:47
wprowadźcie takie coś że npcy reagują na zbroje beziego np; w mrocznych tajemnicach OB reaguje na pancerze fanatyków atakując ich tym samym.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Kurwa nikt by cię nie hejtował, gdybyś nie podskakiwał tekstami typu "Sroutlander", "pustaki", "Edycja Rozpieprzona". To ma być konstruktywna krytyka? No chyba bardziej spianie dupy rodem z gimbazy. 

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Przepraszam za to, ale mnie poniosło, kilkakrotnie darłem się na tego moda bo coś co chciałem osiągnąć było nie możliwe z powodu błędu... Ide sobie drogą zaczepiają mnie bandyci, atakują mnie a zaś okazuje się że oni są potrzebni do zadania.. to ma być logicznie? Aa i co do tych stali (30) u tych bandziorów obok starej kopalni.. na uj zrobiliście to by można było otworzyć? Przez to otwieranie uniemożliwiamy wykonanie zadania i to ma być "logiczne" ze strony twórców? Czasami i mi puszczają nerwy... ale rozumiem że to jest wersja PRE-ALPHA tak więc luz bluz

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Psimgoth zaczytuje się dalej w twoje posty to teraz leżę na ziemi i umieram z śmiechu xDD. Skąd się tacy idioci biorą jak ty? Przepraszam nigdy nie hejtowałem nikogo, ale jak patrzę co ty wypisujesz to ty na to zasługujesz xD.

-Zagrajmy w różne mody

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Skoro ponosi cię z powodu gry komputerowej to wyjdź trochę na powietrze. Już było w temacie ER kilku "zniecierpliwionych", szybko opuścili to forum :trollface:

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Powiedz co jest nie tak w mojej wypowiedzi? Wyobraź sobie że sobie idziesz swoją postacią na 2 poziomie i nagle ukazuje Ci się bandyta który oferuje Ci górę złota jak pomożesz mu pokonać te kretoszczury po czym się rzucają na Ciebie i zabijają. Rozumiem jeszcze jakby nie mieli powiązania fabularnego, ale przez to nie wykonam pewnego zadania i co mam z tym zrobić?

Post połączony: 2015-01-23, 23:54
Ja chciałem tylko napisać gdzie zauważyłem błędy.. AAA I ROZMOWA z Huno... "Z chęcią spróbował bym sił jako kowal) płacimy 150 bryłek rudy a dialog idzie się jebać.. jak można takie coś skopać? Z resztą nie ważne. Ide spać Dobranoc wam wszystkim :)

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Psimgoth Jeśli nie potrafisz grać to zobacz jak ja to robię na yt xD. 

-Zagrajmy w różne mody

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Nie wspominając już że niektóre textury chyba nie widzialnym ołówkiem w paincie były robione..

Post połączony: 2015-01-23, 23:55
z checią zobacze jak grasz. dawaj link :d

Barnaba

Barnaba

Użytkownicy
posty276
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Powiedz co jest nie tak w mojej wypowiedzi? Wyobraź sobie że sobie idziesz swoją postacią na 2 poziomie i nagle ukazuje Ci się bandyta który oferuje Ci górę złota jak pomożesz mu pokonać te kretoszczury po czym się rzucają na Ciebie i zabijają. Rozumiem jeszcze jakby nie mieli powiązania fabularnego, ale przez to nie wykonam pewnego zadania i co mam z tym zrobić?

Aha czyli oni ciebie najpierw zabili, a potem ty wcisnąłeś f8 potem f2 i wpisałeś kill :lol2:

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Na początku mnie zabili, potem wczytałem grę i gdy się wybiłem wróciłem tam do nich i ich pokonałem.

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wpisz w yt "ProjektPierscien" i oglądaj :D. Ja jakoś gram nic sobie nie zabugowałem i mam przegrane 8 h już aktualnie i mod robi na mnie dobre wrażenie póki co, ale wypowiem się jak przejdę całego :). No ale naprawdę to co piszesz to się w głowie nie mieści co ty do cholery robiłeś podczas swojej gry xD.

-Zagrajmy w różne mody

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Mi to nie przeszkadząło, wręcz przeciwnie .. ER ukazuje kolonię pełną przemocy, złych ludzi, znęcających się nad słabszymi, ale to mały guzik... nie doczepił bym się gdybym przez to nie popsuł sobie zadania ;/

Post połączony: 2015-01-23, 23:58
hahaha, wolisz nie wiedzieć co robiłem i z chęcią obejrzę.. Ja to taki bardziej Tester niż osoba która próbuje przejść dla zabawy gothica.. Męczę się, szukając blędów w końcu robię to by was ostrzec co może was czekać czyż nie?

Post połączony: 2015-01-24, 00:00
Aha i jak już będziecie przy rozmowie z Gomezem "czy to znaczy że jestem już jednym z was' olejcie to i idzie z Gamallem do kopalni.. czeka was więcej zadań i expa.. Naszczęście outlander pomyslał i zablokował zostanie kopaczem, co nie zmienia faktu że parę doświadczenia i zadań wpadnie.

Post połączony: 2015-01-24, 00:00
Szukanie błędów gry to moja specjalność, lubię to robić, ale też mnie to męczy bardzo.  MIłej nocki wam życzę. 

Splash

Splash

Moderator
posty4209
ProfesjaNierób
  • Moderator
Psimgoth jest trochę jak Wrzód. Nadaje co chwilę, nikomu się nie chce czytać co on pisze i idealnie pasuje do niego tekst "Możesz się zamknąć choć na chwilę?" :trollface:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Psimgoth jest trochę jak Wrzód. Nadaje co chwilę, nikomu się nie chce czytać co on pisze i idealnie pasuje do niego tekst "Możesz się zamknąć choć na chwilę?" :trollface:

Lepszym określeniem byłoby po prostu "Spierdalaj z mojej ziemi", bo to ziemia Outlandera (ten temat).

A tak na poważnie Psicośtam dostałbyś parę zleceń skryptowych to inaczej byś gadał. Krótko mówiąc: W dupie byłeś, gówno widziałeś.

Ciekawi mnie czy to, że forum upadło na psy ma związek z twoim poczatkiem nicku?

cotek

cotek

Użytkownicy
nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F
posty75
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • nick = CTSS = CoToSaSkille = Cotek :F

cotek

Błędy i bugi
#158 2015-01-24, 00:32(Ostatnia zmiana: 2015-01-24, 12:11)
ykhmm :C

@ Psimgoth
co brałeś ?

co do tego zadania ze stalą :C to i tak jest zbugowane ^^ do jaskini nie da się wejść  nie inaczej jak "wpaść pobić/zabić zabrać ze skrzyni stal".... po czym wracając do obozu od samego progu wszyscy się na ciebie rzucają :) nie wiem jak to zadanie inaczej wykonać dlatego zostawiłem je na później

+ śmieszne npc  chyba w całej kolonii  -  bijesz się z kimś po czym chowasz broń a npc reagują dalej tak samo jak byśmy mieli ją wyciągniętą ----> trzeba po raz kolejny wysunąć miecz z pochwy :P i schować go żeby "Nobki" się uspokoiły (jeżeli jest tak samo w zwykłym goticzku to sorki za zawracanie "pupy")

hejtujcie mnie za brak kropków przecinków itp itd  :ok:

Dobranoc ^^

@Edit

próbowałem xx razy save/load za każdym razem to samo - dlatego jak narazie wykonuje inne zadania

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DfVAagZs8Pk
https://www.youtube.com/watch?v=-VTZy5AL4dU
https://www.youtube.com/watch?v=CKCXF6LaNCQ

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
ykhmm :C

@ Psimgoth
co brałeś ?

1. co do tego zadania ze stalą :C to i tak jest zbugowane ^^ do jaskini nie da się wejść  nie inaczej jak "wpaść pobić/zabić zabrać ze skrzyni stal".... po czym wracając do obozu od samego progu wszyscy się na ciebie rzucają :) nie wiem jak to zadanie inaczej wykonać dlatego zostawiłem je na później

2. + śmieszne npc  chyba w całej kolonii  -  bijesz się z kimś po czym chowasz broń a npc reagują dalej tak samo jak byśmy mieli ją wyciągniętą ----> trzeba po raz kolejny wysunąć miecz z pochwy :P i schować go żeby "Nobki" się uspokoiły (jeżeli jest tak samo w zwykłym goticzku to sorki za zawracanie "pupy")

hejtujcie mnie za brak kropków przecinków itp itd  :ok:

Dobranoc ^^

1. Miałem tak za pierwszym razem, jednak wystarczyło wczytać grę, jeszcze raz ich zabić i po problemie. Nikt z obozu nie atakował.
2. Tak było nawet w podstawce.

0 użytkowników
Do góry