[starsze wersje] Błędy i bugi 189081 510

O temacie

Autor Necro59

Zaczęty 24.09.2012 roku

Wyświetleń 189081

Odpowiedzi 510

gothic1210
  • Gość
Tak. Bardzo dobrze, że zwracasz na to uwagę, bo bym zapomniał. :ok:
Ktoś napisał, że mikstury tymczasowe nie działają w kopalniach. Przed chwilą to sprawdziłem i wszystko jest ok, nawet po przejściu do innego świata. Czy ktoś ma jeszcze jakieś zastrzeżenia do tych mikstur? Jakby ktoś chciał je sobie sprawdzić to wpiszcie sobie kod insert er_7891_potionmaster.
Ja zwracałem uwagę na ten problem. Wyjaśnię o co chodzi dokładnie. Otóż ja miałem tak, że jak użyłem mikstury tymczasowej w innej lokacji niż GD tzn. wolna, stara, opuszczona kopalnia, świątynia śniącego, cmentarz orków (i chyba tyle) to mikstura dawała trwały efekt. Dopiero gdy wróciło się do GD to zaczynało odliczać tak jakby się wypiło miksturkę i dopiero po tym czasie wracało wszystko do normy, a na czas bycia w danej lokacji premia działała cały czas.

Nie wiem czy to sprawdzałeś (i czy ktoś o tym pisał) Outlander, ale regeneracja many nie działa w niektórych lokacjach. No i przypominam bug z Kalomem, gdzie można oddawać mu rudę w zamian za doświadczenie po odniesieniu ziela do Bartholo.
Zgłaszane było, regeneracja many działa tylko w GD, w żadnej pobocznej lokacji nie działa o ile dobrze się orientuje.
U mnie się tak nie dzieje. Gdy wypiłem miksturę w kopalni zegar zaczął odliczać normalnie. Możliwe, że problem dotyczy świątyni śniącego i tych dwóch lokacji o których pisałem wyżej. Po prostu tick tock w nich nie działa. Po jego naprawie zarówno regeneracja jak i mikstury powinny działać poprawnie.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Możliwe, no cóż dopiero jak gracze się dobiorą do gry to wyłapią błędy hehe :) ale bardzo miło, że poprawiasz błędy. Już ostrze zęby na kolejny patch i od nowa zagrać ;)

WotanGolS

WotanGolS

Użytkownicy
posty112
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Outlander

Wiem że zadanie bunt zbieraczy jest praktycznie zrobione mistrzowsko ale nie wiem czy wiesz o pewnym niedociągnięciu , mianowicie gdy wykonamy zadanie od strony Torlofa a potem weźmiemy zadanie z znalezieniem Joseph'a to pogadaniu z nim u Horacego jest dostępna opcja właśnie dotycząca buntu którą należałoby zablokować bo po jej wybraniu zadanie z wykonanych przechodzi do obecnych.

gothic1210
  • Gość
Tak, było to już na liście. Zupełnie nie wiem, dlaczego się powtarzacie. :)
Poprawiłem już poważnego buga z trigerami. Ogarnę jeszcze drobnicę i zacznę przerabiać zadania. 

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
kurierzy magów ognia powinni nosic zbroję nowicjusza jedną znajduję w starej cytadeli w podziemiach
jak robimy test myśliwski grim powinien nosic zbroję cienia a nosi strój kopacza

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Kierując się ścieżką idącą od Bractwa w prawo, trafiamy na samym początku lasu na drzewo, które jest mobem. Przy ataku wilków może napsuć krwi ;) 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty186
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
To drzewo nie tyle jest mobem co obiektem interaktywnym takim jak np kolumna w klasztorze zmiennokształtnych... acz jakie jest jego przeznaczenie też nie mam pojęcia.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Odnośnie kolumny - nie pamiętam jak w oryginale, tak w modzie nie można jej przewrócić w odpowiednią stronę (tak aby można było po niej przejść).

gothic1210
  • Gość
To drzewo nie tyle jest mobem co obiektem interaktywnym takim jak np kolumna w klasztorze zmiennokształtnych... acz jakie jest jego przeznaczenie też nie mam pojęcia.
MOB w gothicu to właśnie obiekt interaktywny. MOB u dzieci MMO to potwór do bicia. xD Taka różnica w terminologii :D

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

tuldor88

Błędy i bugi
#249 2015-02-26, 17:54(Ostatnia zmiana: 2015-02-26, 19:10)
Hehe, ok Outlanderze :D
Jedyne co moduję to gry na silniku infinity (robiono na nim serie Baldur's Gate, Icewind Dale i Planescape Torment) więc faktycznie na innej  nomenklaturze operuję, mój błąd ;)
Tak czy siak co to drzewko ma robić nie wiem - usiłowałem 'użyć' ale pomimo posiadania na stanie 10 pił postać nie rwała się do interakcji :)

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
UPIJANIE SIĘ - jeśli postać się upije używając itemow takich jak bimber/absynt/cios sztyletu i im podobnych na jakiś czas chodzi jak zombie nie moze skakać a jej szansa na trafienie krytyczne spada.
Problem polega na tym że po minięciu określonego czasu szansy na krytyka nie wraca do normy (mimo że otrzymujemy taki komunikat) - w efekcie mój Bezi majac mistrza w walce kuszą i bronią dwuręczną miał szanse 2 i 3% ^^ F8 / odpoczynek nie pomaga...

gothic1210
  • Gość
Ok. Do wywalenia, choć u mnie działa. 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mam nadzieję, że chodzi Ci tylko o spadek krytyka, a nie o całą animację? Bo tak to niefajnie :/

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
U mnie to gówno działa. :/ Dobrze, żeby ktoś inny się wypowiedział. Chyba pora zamknąć ten temat, bo mnie wkurwia coraz bardziej. :/ 

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hm, jeśli Tobie działa Outlanderze to może kwestia tego iż "golnąłem sobie" w świątyni śniącego a nie w głównym obszarze kolonii. Po wyjściu na zewnatrz zaczęło się odliczanie (jak zawsze w przypadku mikstur tymczasowych) i po dojsciu do 0 wyświetlił się komunikat o krytykach które wróciły do normy... niemniej to nie nastąpiło.
Na modowaniu gothica się nie znam wiec nie wiem o co chodzi, moze wartość przed zmianą jest jakoś przypisana do zmiennej lokalnej a gra nie ma do niej dostępu bo jesteśmy na innym obszarze i nie wie jakie wartości ustalic ponownie?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Bug tym razem drobny - jak wiadomo z chwilą gdy SO się 'zamyka' zabijani są w nim wszyscy którzy znajdowali się w środku i należeli do innych obozów (Baalowie, najemnicy itp itd) tymczasem Skaza (Bandyta przebrany za szkodnika) jak gdyby nigdy nic siedzi sobie w zawalonej wieży i chleje piwsko zadowolony z życia ^^

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spotkał mnie nietypowy bug, nie wiem czy związany z modem (w czystej wersji nie wystąpił nigdy). Podczas zdobywania kamienia ogniskującego po przemianie w chrzaszcza zniknely obecne w srodku zebacze; pozostal tylko jeden w drodze do pokoju ze skrzyniami. Po zdobyciu kamienia i wyjsciu gorn mówi swój dialog dotyczacy bestii ale trolla nie ma; co zdecydowanie utrudnia ukonczenie zadania. (Gorn ciagle za nami łazi)

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie było wszystko ok, więc problem prawdopodobnie leży po twojej stronie.

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty186
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szmotsu w ER spotkałem (sporadycznie) bug polegający na tym iż stwory/NPC spawnowali sie dopiero gdy się mocno zblizyliśmy... pobiegaj po placu - może się pojawią ;)

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Profesjabrak
  • Użytkownicy

szmotsu

Błędy i bugi
#259 2015-03-03, 17:41(Ostatnia zmiana: 2015-03-03, 17:49)
Zrobiłem test na poprzednich save'ach i wychodzi na to ze w niektorych przypadkach przemiana w chrzaszcza powoduje zniknięcie większości potworów obecnych w klasztorze (zębaczy, olbrzymich zębaczy i trolla). Bestie te czasem pojawiają się przy bieganiu po okolicy jak radził tuldor88 ale nie zawsze. Ich spawn nastepuje gdy oddalimy się wystarczająco daleko i wrocimy na miejsce - pojawia się wtedy napis o przyłaczeniu sie Gorna do grupy. Wydaje mi się, że jest to faktycznie bład czystego gothica nie związany z modem

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry