Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3414209 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3414209

Odpowiedzi 7445

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Odpuść wreszcie, piszesz to samo co drugi post. Jak autorowi się zachce, to wróci, jak się nie zachce, to nie, i tyle.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Racja spoko ale po co wymieniać problemy, których i tak nikt nie rozwiąże.
Są to problemy występujące w tej wersji i tylko nowa wersja mogła by je poprawić
pisze jak jest.

Karol390

Karol390

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, mam problem z misją "Droga do świątyni Śniącego", mianowicie zabiłem już 4 tych Varragów (czyli orków), gdy doszedłem do tego piątego orka, który jest przed świątynią śniącego, nie mogłem go zabić, nie zadawałem mu żadnych obrażeń. Pojawił się wpis w dzienniku, że potrzebuje lepszego oręża do walki z nim. Wtedy wracam do Xardasa i rozmowa kończy się na tym, że mogę zostać osobą z przepowiedni, że będę w stanie pokonać Śniącego, i nie mogę nic dalej zrobić... Żaden wpis w dzienniku mi nie wyskakuje, próbowałem pogadać z Saturasem, czy Lee, niestety nic.. Może ktoś jakiś bug? ktoś miał podobny problem?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Karol390 Nie wziąłeś Uriziela z sali pośrodku jeziora lawy.

You didn't grow.
You didn't improve.

Kiepek

Kiepek

Użytkownicy
posty20
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem kolania złota - w domku na bagnie nie ma Sharta, a gdy przyzywam go kodem nie mam opcji dialogowej, jestem po rozmowie z Kosą, który powiedział, abym własnie w OnB szukał drugiego pomocnika.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kurwa, kilka postów wyżej napisane jest wyraźnie, żeby iść do Ghorima.

You didn't grow.
You didn't improve.

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak instaluje latke 14912 to w GothicStarter nadal pokazuje Version 1.4.8. Tak ma byc, i jest okej, czy Gothic jest Gothiciem i cos sie zjebalo?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Może tak być.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

orion669

orion669

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem z Kosą, kiedy idę za nim, w pewnym momencie obok nowego obozu stoi bandyta przy moście, i gdy go mijamy gra wyłącza się....

Kamyk95

Kamyk95

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
przepraszam ale czy w gothic rozszerzona wersja bron jednoreczna jest lepsza niz bron dwureczna? tzn. jest szybsza a uriziel 1-reczny ma tyle samo ataku co 2-reczny wiec jest lepsza tak ?

dog_1

dog_1

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak przedostać się do zamku będąc bandytą nie płacąc Thorusowi? Czytałem, że w wersji 1.2 można było powiedzieć Thorusowi, że jest się od magów ognia. Nie mam takiej kwestii dialogowej. Skąd ją uzyskać?

-edit Ale wtopa z mojej strony. Po 3h szukania rozwiązania właśnie znalazłem skromniejsze. Po rozmowie z Diego i zapłacie 500 bryłek dostajemy się do zamku oraz quest zostaje wykonany :)

Mam jednak jeszcze jedno pytanie - co zrobić jak gra się zbugowała i można przejść w Nowym Obozie do magów, strażnicy mają tylko dialog ENDE. Do zamku też mogłem wejść, strażnicy nie dokuczali. Ale chciałem formalnie się do niego dostać.

migus11

migus11

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szkoda, że nikt nie pomaga bo też mam pytanie, może banalne ale nigdy nie grałem w gothici na modach. Jak przenieść szybciej przedmioty ze skrzyni/ciała jeśli jest tego dużo np. 200 bryłek rudy bo przenosi mi pojedynczo i długo to trwa.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A co z tym nowym patchem?

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak jak było napisane, nie ma autora nie ma patcha.
szkoda bo też mam jeszcze nadzieje i wróci.
chociaż autor może go robić, ale w trybie incognito, a jak go skończy to po prostu go wrzuci.
Po prostu miał dość tych kłutni na forum i skasował profil żeby nie był widoczny.

migus11

migus11

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przytrzymuj Shift.
O shifcie to było do mnie czy do kogoś przede mną bo jak przytrzymuje shift i naciskam strzałkę w prawo to nie bierze mi rzeczy ze skrzyni tylko przechodzi do mojego ekw.

OK już ogarnąłem, ctrl+shift i przenosi mi po 100. :)

Mam pytanie odnośnie broni 1 i 2-ręcznej. Pamiętam, że w podstawce na początku najpierw używałem 1, a dopiero później 2-ręcznej. Jak to wygląda w edycji rozszerzonej, czy 2-ręczna jest później mocniejsza czy są w miarę zbalansowane?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@migus11 W zasadzie to są nie do końca zbalansowane - na początku wszystkie dostępne dwuręki są słabsze od jednoręcznych (no, chyba że pobijesz Okyla i zabierzesz mu topór), nawet w późniejszej części gry brak 2h odpowiedników dla bardziej OP jednorąk. No i oba Uriziele zadają tyle samo obrażeń. I są bardzo OP. W ostatecznym rozrachunku 1h wydają się potężniejsze.

You didn't grow.
You didn't improve.

dog_1

dog_1

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam Access Violation przy wczytywaniu i uruchamianiu nowej gry Edycji Rozszerzonej po 60h gry. Zaczęło się niewinnie. Uruchomiłem GothicStarter, próbując uruchomić grę, nie pojawiało się okno wczytywania z logo Gothic. Po restarcie laptopa gothic ER uruchamia się, ale wywala błąd. Czysty gothic działa poprawnie. Przeinstalowywałem od nowa grę na czysto, problem się powtarza. Dziwne, że tak od zaczęły się robić problemy. Próbuję stworzyć bezpośredni skrót do uruchomienia ER c:\program files\steam\SteamApps\common\Gothic\System\GOTHIC.exe" "-game:G1_EdycjaRozszerzona.ini" "-start" i różne wariacje ale nie działa.Może tryb administratora nie działa. Co by innego mogło się zwalić? Będę dalej próbował. Wczoraj wyszły nowe aktualizacje systemowe do win7, może one coś schrzaniły.

@edit 17.10.18 problem rozwiązałem, ale nie jestem w 100% pewien z czego to wynikało. Mogło to być związane z DEP-em(zapobieganie wykonywaniu danych). Usunąłem poprzednie wpisy o gothicu i dodałem je jeszcze raz. Cofnąłem też datę systemową na 08.10.18. Modyfikacja uruchomiła się poprawnie. Obstawiam, że to coś z datą.

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam co tak cicho,jak tak dalej będzie to temat trzeba zamknąć

Maarten vaan Thomm

Maarten vaan Thomm

Użytkownicy
posty72
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przymierzam się do powrotu do ER na nowej wersji, ostatnia w jaką grałem to było coś przed 1.4.5. Mam pytanie, bo wiem, że miało się to zmienić, mianowicie - czy ilość zadań w grze jest bardziej rozrzucona w czasie, czy dalej pozostało tak jak było czyli pierdylion questów w rozdziale I i II, a od III rozdziału do końca gry praktycznie goły G1? Czy jednak zostało to naprawione i są nowe ciekawe zadania w rozdziałach III, IV, V?

Przy okazji pytanie która wersja jest teraz najnowsza? 1.4.8?

0 użytkowników
Do góry