@gothic1210Błędy Edycji rozszerzonej 1.4.9
- Literówka podczas odprowadzenia Josepha. Mowi "kilka tgodni" zamiast tygodni czy jakośtak.
- Podczas rozmowy ze szkodnikami (niektórymi) po zapytaniu "gdzie znajdę laresa?" pokazuje się w odpowiedzi
niemiecki dialog.
- podczas rozmowy z najemnikiem w kotle (tym drugim zaraz po zejściu) bezimienny powtarza kwestię najemnika.
- awans z szkodnika/najemnika/maga wody na cienia jest nadal możliwy. Wystarczy poprowadzić jako kret rozmowę z gomezem do "czy to znaczy że jestem jednym z was?" następnie iść do laresa i dalej wiadomo co

- bezimienny podczas rozmowy ze strażnikiem świątynnym powtarza jego kwestię dialogową
OBÓZ BRACTWA
mam tu jedno zastrzeżenie... Otóż strażnikiem świątynnym idzie zostać w 2 rozdziale (pod koniec po wręczeniu almanachu Cor Kalomowi) wszystko pięknie ładnie ale ja zazwyczaj zostawalem w 3 rozdziale strażnikiem bo w sumie zawsze przesypywałem się do pólnocy i szedłem na dziedziniec gdzie odbywała się kac scenka a następnie rozpoczynał się rozdział 3 gdzie mogłem zostać strażnikiem świątynnym. Tylko że... jeżeli zostaniemy SS w 3 rodziale to zepsujemy sobie zadanie z balem lukorem, gdyż iż ponieważ typ przenosi się na tereny orków i zadania już nie można wykonać (cmentarzysko orków dla ścisłości) Także.. najlepiej zostać strażnikiem świątynnym w 2 rozdziale by móc wykonać to zadanie.
- powtarzający się dialog z Davsonem "mocne ziele"
- brak kwesti dialogowej u Outlama (zadanie wręczna Okyl gdy jesteśmy szkodnikiem bądź najemnikiem) zadanie dostawy nie idzie wykonać bo żaden z nich nie ma opcji dialogowej.
Post połączony: 2017-02-26, 14:32
- zostajemy kretem, szkodnikiem mówimy że chcemy zostać magiem wody lee potem idziemy do cronosa daje nam hasło i możemy zostać magiem wody. Nie robimy tego, idziemy do gomeza zostać cieniem, potem strażnikiem (przed tym gadamy żeby zostać magiem ognia ale nie zostajemy) potem idziemy jako strażnik do saturasa on nas mianuje na maga wody, potem idziemy zostać magiem ognia i w 4 rozdziale znowu idziemy zostać magiem wody. Choć to poplątane idzie tak to zrobić...
Post połączony: 2017-02-26, 14:35
AHA BARDZO POWAŻNY BUG!
Po pobiciu myśliwego Josepha możemy mu odebrać amulet, który to możemy dać cronosowi gdzie nasza postać mówi "odebrałem to myśliwemu który był opętany" natomiast myśliwy nie był opętany bo żadnej misji związanej z tym nie było... tak wiem wiem w poprzednich wersjach był.. najwidoczniej outlander nie przewidział że ktoś może pobić sobie tego mysliwego bo w sumie po co komu exp...
- zadanie związane z rączką zostało anulowane? Mówię tu o piwnicy magnatów. Gdy zostaliśmy szkodnikiem ten wręczał nam zadanie. Teraz tego nie robi.
- zadanie związane z wilkiem który to chce byśmy znaleźli jego ozdobną klingę też zostało usunięte z gry? Nie mogę rozpocząć tego zadania.
Post połączony: 2017-02-26, 14:43
Mam dwa pytania:
1.Podczas rozmowy z Diego na placu wymian ten miał mi dać +5 do siły ale ich nie otrzymałem. Czemu?
2.Czy do otwierania skrzyń potrzebne jest wyuczenie tej umiejętności czy nie. Zauważyłem, że mając wytrych mogę klęknąć przy skrzyni ale wytrychy się łamią czy to nacisnę w lewo czy w prawo. Natomiast jedną skrzynię za Gerardem na wyżynie obok młodego Goblina mogę otworzyć wytrychami? Tak więc ktoś może mi to przybliżyć?
AD1
Rozpoczynasz z 5 siłami. Więc wybierając tą kwestie po rozmowie masz 10 siły.. wiem ze można się przez to pomylić ale zaczynasz z 5 siłą a nie z 10.
AD2
Ta skrzynia na placuwymian? Najwidoczniej potrzebujesz klucza do otworzenia. Resztę skrzyń możesz bez klucza swobodnie otwierać bez umiejętności, lecz szybciej Ci się wytrychy wtedy łamią