Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3417142 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3417142

Odpowiedzi 7445

UnnamedLSPD

UnnamedLSPD

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, sorry że tutaj - nie wiedziałem gdzie, potrzebuję save zaraz po dołączeniu do obozu (najlepiej SO, ale innymi nie pogardzę, nie ma co) Zepsuł mi się mój a nie chcę od nowa zaczynać, nie widzi mi się to. Pomoże ktoś?

HaXbOx

HaXbOx

Użytkownicy
posty16
Propsy5
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
tajny tunel ewakuacyjny z zamku

No najlepiej niech prowadzi prosto do Orkowej Świątyni  :ok: :trollface:

Uriel

Uriel

Użytkownicy
Człowiek w wiadrzanej masce
posty49
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Człowiek w wiadrzanej masce
@gothic1210 Możliwe, że źle odebrałeś sens mojej wypowiedzi. Nie neguję tego że dodałeś możliwość zostania Guru. To Twoja wizja moda i nie zamierzam Cię z niej wyprowadzać tym bardziej, że mi się podoba. ER jest "zbalansowanym wyzwaniem" - nie jest koszmarnie trudna i nie dziecinnie prosta. Mam nadzieję, że nie zabraknie Ci zapału do nadania ostatecznego szlifu modyfikacji.

Co do zawartości ja bym nic więcej wielkiego nie dodawał, może kilka drobniejszych questów. Usunięcie pozostałych błędów to jest to. Lepiej jak jest mniej dobrze zrobionej zawartości niż dużo po łebkach. Z tego co rozumiem ER ma być sprytnym rozszerzeniem Gothica I, a nie wielkim rozbudowaniem. :)

P.S. W kilku miejscach w tekstach dialogów są literówki albo zdania są napisane "po polskiemu" (dziwny szyk wyrazów). Nie żebym się czepiał ale jakoś mnie to raziło troszkę. Wiem, że to nie najważniejsze w modzie ale względy estetyczne (proszę...nie banujcie mnie za bycie upierdliwym).

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
P.S. W kilku miejscach w tekstach dialogów są literówki albo zdania są napisane "po polskiemu" (dziwny szyk wyrazów). Nie żebym się czepiał ale jakoś mnie to raziło troszkę. Wiem, że to nie najważniejsze w modzie ale względy estetyczne (proszę...nie banujcie mnie za bycie upierdliwym).

To może poślij dokładnie, gdzie są takie miejsca w dialogach, bo nikt nie będzie przeglądał wszystkich dialogów tylko po to, by poprawić coś co tam pierdzielisz.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Uriel

Uriel

Użytkownicy
posty49
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Simen nie musisz być taki napastliwy. Tak tylko wspomniałem. Może jak autorzy będą coś zmieniać w dialogach czy coś to rzucą okiem i tyle. Nie robiłem przecież screena z każda literówką. Tak tylko wspominam.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
To może poślij dokładnie, gdzie są takie miejsca w dialogach, bo nikt nie będzie przeglądał wszystkich dialogów tylko po to, by poprawić coś co tam pierdzielisz.

Mógłbyś darować sobie te dziecinne ataki na każdego, kto akurat ma dobre intencje? Akurat to co @Uriel  powiedział zostało wzięte pod uwagę i na pewno wszelkie literówki i pewne niejasności w dialogach zostaną poprawione.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Akurat intencji nie widzę tutaj żadnych dobrych, tak po prostu, żeby przypierdzielić się do samego przypierdzielania bez podania żadnych dowodów. Gdyby miał dobre intencje to by posłał we właściwe miejsce, gdzie coś takiego można znaleźć. Jak przeglądacie wszystkie dialogi i wpisy w tym momencie to szczerze Wam współczuję. I żeby nie było, do reszty jego posta nic nie mam, bo miał słuszne uwagi, ale to na pewno nie jest w żaden sposób pomocne dla teamu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Uriel

Uriel

Użytkownicy
posty49
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nigdzie nie powiedziałem, że ktoś ma przeglądać wszystkie dodane linie dialogowe (domyślam się że ich ilość idzie w dziesiątki jak nie setki), tylko zwróciłem uwagę. A nóż, widelec trafi się łyżka i ktoś coś będzie w nich zmieniał przy okazji łatki i poprawi jak trafi na babola. Chciałem zwyczajnie uczulić osobę, która się tym zajmie (lub nie). Niektórzy tak mają, że jak się zwróci mu uwagę na jakąś małą rzecz podświadomie ją wyłapuje przeglądając teks. Nie wiem skąd podstawy do posądzania mnie o złe intencje. Chciałem być pomocny bo kibicuję modowi odkąd trafiłem na niego jeszcze na fb.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Akurat intencji nie widzę tutaj żadnych dobrych, tak po prostu, żeby przypierdzielić się do samego przypierdzielania bez podania żadnych dowodów. Gdyby miał dobre intencje to by posłał we właściwe miejsce, gdzie coś takiego można znaleźć. Jak przeglądacie wszystkie dialogi i wpisy w tym momencie to szczerze Wam współczuję. I żeby nie było, do reszty jego posta nic nie mam, bo miał słuszne uwagi, ale to na pewno nie jest w żaden sposób pomocne dla teamu.

Ujmę to tak - skoro już tłumaczę na ten angielski, to przy okazji poprawiam względne literówki jakie znajdują się w dialogach. W ten sposób nie muszę przeszukiwać tony skryptów za jakąś literówką.

qrek20

qrek20

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdy zostałem Kretem, mam  jeszcze  możliwość dostania przepustki od Lorenzo ?

gothic1210
  • Gość
Powoli zbliżamy się do rocznicy wersji 1.4.5, więc pora na mały patch. Tym razem już serio chcę żeby to był koniec  :lol2:
wersja 1.4.9

Lista zmian:
- Alex zostaje zamknięty do osobnej celi, do której jest inny klucz (nie można otworzyć pozostałych cel przed zabiciem Gomeza)
- dodano nowe zadanie dla wszystkich "Poszukiwania Kaloma" (zadanie zleca Cor Angar w rozdziale 3)
- usunięto zadanie od Okyla związane ze szkodnikiem magikiem
- przerobiono zadanie "Szkodnicy magicy" (dostępne na rozdziale 2 tylko dla Najemnika)
- drobne zmiany w statystykach niektórych bronii i w ofercie handlarzy
- poprawa dostrzeżonych literówek
- Bloodwyn znów strzeże Starego Obozu i nie odchodzi wraz z Krukiem
- nie można już brać drewna od Jonasa, jeśli nie przetniemy poprzednio otrzymanego
- poprawione nocne zadanie z Rączką i Siekaczem (przeniesione też na rozdział 3)
- usunięty zdublowany dialog u Angara po oczyszczeniu kopalni
- usunięta Mściwa stal z jaskini na ziemiach orków
- wiele drobnych zmian

Download:
http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/update-149-najnowsza-aktualizacja

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
No coś Ty, zbliżasz się dopiero do 1.5 :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Dawipir

Dawipir

Użytkownicy
Dyktator
posty157
Propsy34
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Dyktator
Powoli zbliżamy się do rocznicy wersji 1.4.5, więc pora na mały patch. Tym razem już serio chcę żeby to był koniec  :lol2:
wersja 1.4.9

Lista zmian:
- Alex zostaje zamknięty do osobnej celi, do której jest inny klucz (nie można otworzyć pozostałych cel przed zabiciem Gomeza)
- dodano nowe zadanie dla wszystkich "Poszukiwania Kaloma" (zadanie zleca Cor Angar w rozdziale 3)
- usunięto zadanie od Okyla związane ze szkodnikiem magikiem
- przerobiono zadanie "Szkodnicy magicy" (dostępne na rozdziale 2 tylko dla Najemnika)
- drobne zmiany w statystykach niektórych bronii i w ofercie handlarzy
- poprawa dostrzeżonych literówek
- Bloodwyn znów strzeże Starego Obozu i nie odchodzi wraz z Krukiem
- nie można już brać drewna od Jonasa, jeśli nie przetniemy poprzednio otrzymanego
- poprawione nocne zadanie z Rączką i Siekaczem (przeniesione też na rozdział 3)
- usunięty zdublowany dialog u Angara po oczyszczeniu kopalni
- usunięta Mściwa stal z jaskini na ziemiach orków
- wiele drobnych zmian

Download:
http://www.moddb.com/mods/gothic-edycja-rozszerzona-pl/downloads/update-149-najnowsza-aktualizacja
No i moim zdaniem już wystarczy, po co ulepszać coś, co już jest dobre :)
No i łap propsa, bo w pierwszym poście pożałowałem Ci go :D

1marcin1

1marcin1

Użytkownicy
posty77
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
skąd moge pobrać system pack? bo ten link z tematu "przydatne linki" nie działa

ok znalazłem. Ale mam inne pytanie. Gram w gothica na wirtualnym systemie windows xp, bo na zainstalowanym windowsie 7 nie można uruchomić gothica. Czy na tym XP będzie mi chodził gothic DX11?

Albertuk23

Albertuk23

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej wszystkim :)
Jestem tu nowy i dopiero co zacząłem grać w tego moda, mam pewien problem i mam nadzieję, że pomożecie ( próbowałem znaleźć na forum ale strasznie dużo zostało poruszonych tematów :) )
Gdzie można zakupić kolby? Zrobiłem parę mikstur na próbę a teraz zabrakło mi kolb.
Chciałbym porobić mikstury na stałe wzmocnienie atrybutów siły/zręczności itp, wszystko mam tylko moje pytanie w jaki sposób mam zetrzeć składniki ?
W co inwestować PN? System z tego co widzę jest jak w NK, więc chciałbym atrybuty zwiększyć poprzez mikstury a resztę w naukę broni i akrobatyke.
Liczę na pomoc, bo utknąłem z 31 siły i ciężko może mi być dalej :(

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Witaj na forum. :D

Ad 1. Nie jestem pewny, ale jeden z tych nowych npców handlarzy w obozie bractwa, bodajże Starkad sprzedaje mnóstwo kolb. Polecam się tam przejść.
Ad. 2 Zetrzeć składniki? A to pewnie chodzi o te rozdrabniacze, które znajdują się również w obozie bractwa np. tam gdzie Ghorim prosił o załatwienie mu zastępstwa. Na pewno znajdziesz.
Ad 3. Ja inwestowałem do siły 54, bo potem było od 15 pn więc to nie warte interesu. Wtedy zaczynasz najczęściej zbierać i robić miksturki, możesz ewentualnie zostawić questa z Horacym na ten moment bo wpada az 5 pkt siły. Zainwestuj też w myślistwo, bo za to można zarobić sporo rudy. sprzedając handlarzom (za 30 skór można u Alexa dostać trochę rudy i doświadczenia). Zabijaj też bossów, bo to zawsze punkcik do siły idzie. W jednym zadaniu od nowego npc'a w bractwie dostaniesz kamienną tabliczkę dająca jakiś bonus do siły. To by było w sumie tyle. No i inwestuj w broń jednoręczną albo dwureczną - za każdy postęp dajesz tylko 10pn więc wydane 100pn i już masz pełne 10/10 walki. Jeśli już walczysz bronią jednoręczną, to możesz spokojnie dalej w nią iść - jest możliwośc przekucia Uriziela na broń jednoręczna. :D

gothic1210
  • Gość
Rok temu wyszła ER 1.4.5 :-) Podczas tego roku działo się całkiem sporo rzeczy. Wydaliśmy w sumie 6 patchów oraz przygotowaliśmy solucję. Modyfikacja została pobrana około 7 tysięcy raz co jest wynikiem całkiem przyzwoitym. Przez ten rok podjęte zostały 3 inicjatywy realizacji dubbingu. Przetrwała tylko jedna (trzymamy kciuki za @Tune Seeker !). Ponadto rozpoczęliśmy tworzenie wersji angielskiej. To takie krótkie podsumowanie. :-) 

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Nie zapomnij dodać o przygotowywanym tłumaczeniu, bo się obrażę. xD

jarod83

jarod83

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, kilka dni temu zacząłem grać w moda i jak do tej pory wszystko szło w miarę dobrze, ale wczoraj jak zacząłem 4 rozdział zaczęły się problemy. W obozie bandytów nie mogę się nic uczyć u Quentina-pisze że niby nie mam rudy a mam 13k, tak samo jest z ciężkim pancerzem od Jensa, nie mogę gokupić bo niby nie mam 3k rudy a mam jak napisałem wyżej 13k. Da się coś z tym zrobić?

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyrzuć rude z ekwipunku i podnieś. Powinno pomóc.

0 użytkowników
Do góry