Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3418645 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3418645

Odpowiedzi 7445

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podziel się jak zrobiłeś misję z opuszczoną kopalnią, bo u nie zalicza kompletnie nic w tej misji.

Wziąłem Rocky'ego, Doyla i chyba Chrisa poszliśmy, wszystkich wybilismy przed kopalnia. ja wszedłem do środka, pogadałem z kopaczem przy wejściu, ubiłem wszystko w środku łącznie z nekromantą (uprzednio gadając z Corristo) i wyszedłem. Zaraz po wyjściu jest dialog z Doylem i Rocky'm. Tyle. U mnie absolutnie wszystkie zadania działały bez zarzutu.

wareldin

wareldin

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli nie łapie mi dialogu po wyjściu z kopalni. A po zabiciu nekromanty miałeś jakiś wpis w dzienniku poza "bossy"?

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powinieneś mieć wpis w dziale bossy.

Mikel

Mikel

Użytkownicy
posty6
Propsy4
Profesjabrak
  • Zbanowany
Kiedy wyjdzie wersja 1.5 ?

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy

fangothica12

fangothica12

Użytkownicy
posty27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli nie łapie mi dialogu po wyjściu z kopalni. A po zabiciu nekromanty miałeś jakiś wpis w dzienniku poza "bossy"?

tak miałem normalnie kilka wpisów: po wybiciu strażników przed, po rozmowie z tym kopaczem, po rozmowie z nekromantą, i po dialogach z wyjścia. Ale może tak: rozmawiałeś z Xardasem o zakłóceniach w kopalni i z Coristo o tym kamieniu dla niego? I jeszcze za mostem nad kopalnią jest demon i zombie - ubiłeś? A dialog po wyjściu "łapie" Beziego z daleka, nie widać napisów ale jest z Doylem i Rockym, po rozmowie z nimi idź do Quentina. Może warto pozbierać zapiski z pamiętnika Grimesa? Nie wiem jeszcze jak Ci pomóc. Ma sie rozumieć, że masz ten kamień jak wychodzisz przy sobie. To kopacz w kopalni mówi mi o nekromancie (wpis w dzienniku) gadałeś z nim przed zabiciem nekromanty?

wareldin

wareldin

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak rozmawiałem z Xardasem i Coristo, wpis dostaje jak gadam z tym kopaczem, lecz przy walce z nekromantą mam wpis tylko w bossach, później jak wspominasz pojawiają się demony i zombie i po wyjściu nic. Widzę, że jutro ma wyjść wersja 1.5 wówczas zagram od nowa mam nadzieję, że mi wówczas zaliczy tą misję.

paladyn3212

paladyn3212

Użytkownicy
posty10
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nieważne, problem rozwiązany

Raxvier

Raxvier

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja sie teraz pytam ludzi którzy stworzyli tego moda - czy chociaż raz go przechodziliście? Nosz do jasnej kur*y 50000 expa i 11 level? 3 rozdział 60 siły i 1/10 dwuręcznej a najlepsza dwuręczna broń jaką się udało znaleźć to 40 dmg. To są jakieś żarty? ja sobie z jednym kąsaczem przed cmentarzyskiem orków nie radze co wy sobie wyobrażacie. Jak lubiłem sobie w podstawce w 1 rozdziale zrobić 100 siły, miecz blizny i mistrz to tutaj ta gra jest po prostu nie do przejścia. Co to za przyjemność według was przez pierwsze 20 godzin rozgrywki machać bronią na poziomie zielonym? ??? ? ?  a nie sory, pewnie więcej bo nadal mi brakuje pktów do zrobienia nastepnego poziomu.

Koniuu

Koniuu

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem. Problem jest taki że gdy atakuje plac wymiany na zlecenie Quetnina, to na placu nie było wszystkich notatek. Są na nie jakieś kody?Czy może coś przeoczyłem? (skrzynie koło zawalonej kopalni już przeszukałem).

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Notatki mają też strażnicy.

Mikel

Mikel

Użytkownicy
posty6
Propsy4
Profesjabrak
  • Zbanowany
Ja sie teraz pytam ludzi którzy stworzyli tego moda - czy chociaż raz go przechodziliście? Nosz do jasnej kur*y 50000 expa i 11 level? 3 rozdział 60 siły i 1/10 dwuręcznej a najlepsza dwuręczna broń jaką się udało znaleźć to 40 dmg. To są jakieś żarty? ja sobie z jednym kąsaczem przed cmentarzyskiem orków nie radze co wy sobie wyobrażacie. Jak lubiłem sobie w podstawce w 1 rozdziale zrobić 100 siły, miecz blizny i mistrz to tutaj ta gra jest po prostu nie do przejścia. Co to za przyjemność według was przez pierwsze 20 godzin rozgrywki machać bronią na poziomie zielonym? ??? ? ?  a nie sory, pewnie więcej bo nadal mi brakuje pktów do zrobienia nastepnego poziomu.

Faktycznie, poyebane w uj  :wstyd:

Koniuu

Koniuu

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszukałem wszystkich, a potem gdy chciałem się upewnić to zwłoki znikły. Z tego co wiem byli tam tragarze, ale chyba mi uciekli, bo ich tam nie ma, a wszystko zapisywałem na jednym save.

Uriel

Uriel

Użytkownicy
Człowiek w wiadrzanej masce
posty49
Propsy15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Człowiek w wiadrzanej masce
Mam takie 2 krótkie pytania natury trochę technicznej, mianowicie:
1. Czy to tylko u mnie czy ktoś też tak ma że Miecz Krwawego Barbarzyńcy jest niewidzialny? W sensie można go kupić, używać ale Bezimienny macha...niewidzialnym mieczem.
2. Miecz Rozpaczy można ulepszyć tylko w kapliczce Beliara przy kopalni w Kotle. Tak ma być czy to jakiś błąd?

P.S. Do autora ER: zauważyłem że runa Kula Ognia ma na grafice w ekwipunku trochę za bardzo w lewo ten pierścień ognia przesunięty.

Malxik

Malxik

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wogóle mag jest przekoksany > uczysz sie 3 kregu magii i masz niewyczerpany zapas many jak i brylek bo nie potrzeba mikstek many i hp gdyz uzywasz rune uzdrowienie i gitarka a mana sie sama respi :)

Raxvier

Raxvier

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dobra post pełny mojej frustracji można sobie darować, ale naprawdę nauka walki nie powinna być taka kosztowna a bronie łatwiej znaleźć bo miałem lepsze jednoręczne a chciałem grać dwuręcznymi...
Ale teraz help ktoś. Xardas kazał mi iść do opuszczonej kopalni, poszedłem tam i co? i nic. Co ja mam zrobić. To tam gdzie ten kretoszczur jest na starcie no nie?

Malxik

Malxik

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra post pełny mojej frustracji można sobie darować, ale naprawdę nauka walki nie powinna być taka kosztowna a bronie łatwiej znaleźć bo miałem lepsze jednoręczne a chciałem grać dwuręcznymi...
Ale teraz help ktoś. Xardas kazał mi iść do opuszczonej kopalni, poszedłem tam i co? i nic. Co ja mam zrobić. To tam gdzie ten kretoszczur jest na starcie no nie?

pamiętasz straznika na początku gry ktory stał w tunelu? tam jest opuszczona kopalnia

szmotsu

szmotsu

Użytkownicy
posty54
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co mam zrobić kiedy w opuszczonej kopalni Nekromanta Isenthor nie chce ze mną rozmawiać, mam jedynie opcję ENDE (gówno niemieckie).
gothic też niemiecki a nie gówno..

Post połączony: 2017-01-27, 08:47
hmmm... jakoś inni nie narzekają zbytnio :D sam gothic 1 był dziecinnie wprost łatwy, dobrze ze to poprawili :)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie od dziś wiadomo, że autor modyfikacji nie ma bladego pojęcia o balansie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To nie problem z balansem jest tylko z Wami ciołki, grać nie potraficie xD Gra owszem, jest trudniejsza niż podstawka ale bez przesady.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników
Do góry