Napiszę parę przemyśleć zanim odechce mi się tego robić.
Nie rozumiem po jakiego diabła jest do kupienia pancerz myśliwych skoro nieco droższe spodnie kopacza(te za 500 bryłek rudy) są od niego lepsze. Przechodząc podstawowego Gothica One wystarczająca napatrzyłem się na te spodnie.
Tak po za tym to całkiem ładna tekstura ubrania myśliwego, Betzy wygląda w niej na poważnego

Za długo trzeba trenować swordem by przejść na wojownika. Trzy lekcje najdalej, ja po 1 załapałbym, że źle trzymam ten cholerny miecz. Niby domagam się ułatwienia, ale kuźwa nie mogę patrzeć na styl walki zielony.
Kolejny mały jest taki, że nie możemy założyć żadnego łuku jesli nie weźmiemy zręczności na początek. Co jak co, ale jakoś nie lubię gołych pleców w przypadku nie których pancerzy. Przydała by się jakaś frajerska kusza i łuk dla picu. Tym bardziej, że ładne są te nowe modele kusz i łuków.
Kolejna sprawa do pancerze bandytów, wyglądają jak najemnicy i cienie co za bardzo rzuca się w oczy w Gothic 1, wygląda kulawo i nie rzuca żadnego powiewu świeżości na tę gildie. Tak jakby byli mielonym wieprzowo-wołowym

Nie zmuszam, lecz zachęcam do zastanowienia się by dać im pancerze : ciężki strażnika miejskiego,lekki łowcy smoków i ...może zbroje pirata?
Jak dla mnie przynajmniej(wiem jestem egoistą) te pancerze są mało używane w modach jak i samym Gothicu 2. Zazwyczaj kupowało się je tylko po ty by zaraz zamienić na lepszy. Natomiast pirare armor to nigdy nie nosiłem

Na razie to tyle.