Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3420305 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3420305

Odpowiedzi 7445

gothic1210
  • Gość
Tam się nie da przekuć, bo CM nie modyfikuje balansu tak mocno jak ER. Możliwe, że kiedyś połatam, bo do mnie ludzie z Czech o to pisali xD (CM to by wypadało przetłumaczyć na angielski tak swoją drogą).

Argonis

Argonis

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje kodu na naładowany Uriziel 1h, bo cały Nowy Obóz mi crashuje.

gothic1210
  • Gość
URIZIEL_Touch_Full

Zoe

Zoe

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z wykonaniem zadania "Kto komu piasek sypie" Mimo upływu chyba 7-8 dni od podmiany mąki w kufrze Jesse nie chce do mnie zagadać. I jak to jest z tą mąką, że w kufrze jest zgrupowana w jednym slocie a w ekwipunku każdy worek zajmuje jedno miejsce?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Gadałeś z kolesiem, który zlecił ci zadanie?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Iż nie ma w solucji zadania ,,Sprzedaż Alkoholu" z kim trzeba porozmawiać? Gadałem w SO z karczmarzem w zawalonej wieży, karczmarzem w NO na wyższym piętrze oraz z tym nowicjuszem co wino wyrabia, coś przeoczyłem?

Zoe

Zoe

Użytkownicy
posty13
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Faktycznie zapomniałem o tym. Dzięki

Post połączony: 2016-11-24, 10:15

Faktycznie zapomniałem o tym. Dzięki

edit Czy orkowie nie mają jakoś zbugowanego agro? Zarzyło mi się kilka razy, że gonili mnie spod starej cytadeli aż do OB i nie chcieli się odczepić.

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam błąd, nie jestem pewien jak go usunąć, mam najnowszą wersję Edycja Rozszerzona 1.4.8
I wszystko skopiowałem tak jak w instrukcji, po włączeniu launchera pisze Gothic: Edycja Rozszerzona
Version: 1.4.8 ale po pograniu widzę, że wiele rzeczy jest takich samych jak w poprzedniej wesji jakiej miałem, np.
- zadanie od Orika ("Szkodnik-magik w Nowym Obozie") jest tylko dla Najemników (a w konsekwencji tego również zadanie od Cronosa)- ja nadal je dostaje mimo braku gildi.
- zwiększono statystyki wszystkich spodni (znacznie!) - tu także nie widzę zmian
- Gilberta nie można już zaprowadzić do bractwa (w miejscu w którym jest pełni dość ważną rolę) - a ja mam taką opcję nadal.
- kolorowe nazwy atrybutów podczas nauki - nie widziałem żadnych kolorów
To tylko przykłady.
Wygląda na to, że mimo nowszej wesji, stara działa choć wykrywa ją jako nową? Sam nie wiem, jakie pliki  usunąć czy co tam, żeby to działało jak należy?

Edit: Usunełem wszystkie save w folderze i przekopiowałem pliki raz jeszcze, pomogło - tak dla informacji dla innych którzy spotkaliby taki problem.
Mod jest :ok:

Psimek

Psimek

Użytkownicy
posty1
ProfesjaTester
  • Zbanowany
źle skopiowałeś paczke. Też tak miałem. Powiedz mi czy dostałeś nagrodę za "Pierwsza krew" ? Albo jeśli wypijesz miksturę siły to masz tak jakby na inny kolor ? (siła - żółty) Poza tym.. zadanie z Josepem w jaki sposób wykonałeś? Albo masz do wykonania? Najprawdopodobniej nie skopiowałeś wszystkiego albo źle skopiowałeś paczkę do folderu Gothic.

Znalazłem buga w grze w zadaniu u myśliwych.  Zadanie "nieroby" po wygnaniu Bestii idziemy do Jonasa i mówimy mu że bestia została ubita. Jonas mówi nam że myśliwi wrócili do wydajnej pracy. Potem idziemy do marudnego myśliwego i wyrzucamy go z obozu.. no i Jonas mówi to znaczy skarzy że się jego myśliwi nie pracują wydajnie... no ale przed chwilą powiedział że wrócili do wydajnej pracy więc gdzie tu jest sens?

Post połączony: 2016-11-24, 22:07
Przeczytałem dokładnie twój post i stwierdzam w 100% że źle skopiowałeś paczkę.

vegi9

vegi9

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czesc, jaki jest kod na przywołanie doyle?.

Edit/ Dobra juz mam. Wystarczy nacelowac na postac i wpisac ''Edit Focus'' w konsoli, wyswietli sie kod.

Scyzek

Scyzek

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie znajdę cmentarz kopaczy? Kapliczkę już mam ale cmentarza za cholere nie odnajdę
edit/ Jeszcze jedno pytanko czemu nie mogę wykonać zadania bunt zbieraczy? Jestem już po pokonaniu lewusa i nie mam kwestii dialogowej z Rufusem

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy wy też macie coś takiego?

Wiem, że piszę baardzo po czasie, ale nie było mnie trochę na forum. W każdym razie: ten problem pojawia się po kompilacji świata z G1. Coś jest nie tak z portalem w tamtym miejscu. Kombinowałem z tym kiedyś i udało mi się pozbyć tego problemu po prostu usuwając ten portal i łącząc 2 pomieszczenia, które on oddzielał w jedno (trzeba pozmieniać nazwy portalom sąsiadującym).

xaszyx

xaszyx

Użytkownicy
posty12
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Scyzek kapliczka jest niedaleko placu wymian, na górce gdzie się trzeba wspiąć przy moście który mija się idąc w dół kanionu z placu wymian. Bunt zbieraczy jest przeniesiony na dalszy rozdział (4 lub 5)

Pytanie, jak liczony jest damage z broni które wymagają 2 współczynników? Tj. który współczynnik rozwijać (może oba?) by zwiększyć obrażenia takich broni, np. jak miecz horyzontów?

Post połączony: 2016-11-26, 13:38

Ukash

Ukash

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś kogo mam wysłać do Gomeza w sprawie sytuacji w starej kopalni? Zadanie u bandytow 4 rozdzial

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spoiler
Pogadaj ze Skorpionem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

matejko44

matejko44

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Gram sekciarzem i jestem już w czwartym rozdziale, gra praktycznie bezbłędna, wielki szacunek dla twórców:) tylko małe pytanie. Gdzie kupić książkę dzięki której można wzmacniać mikstury?

Merecnarius

Merecnarius

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Jestem w 1 rozdziale, mam udać się do starej kopalni na test zaufania. Jestem kopaczem, mam ze sobą pozostałą trójkę, jednak strażnik przy bramie nie pozwala wejść i postać sama odchodzi. Co należy zrobić?

diferoent

diferoent

Użytkownicy
posty30
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Jestem w 1 rozdziale, mam udać się do starej kopalni na test zaufania. Jestem kopaczem, mam ze sobą pozostałą trójkę, jednak strażnik przy bramie nie pozwala wejść i postać sama odchodzi. Co należy zrobić?

A masz założony strój kopacza?

Post połączony: 2016-11-27, 18:46
Właśnie zakończyłem grę na wersji 1.4.8 i zauważyłem, że mam składniki do jakiejś mikstury władzy czy coś takiego. Dokładnie było to chyba roztarte bagienne ziele.
Co daje ta mikstura i jak zdobyć na to przepis?

Post połączony: 2016-11-27, 18:47
Witam. Gram sekciarzem i jestem już w czwartym rozdziale, gra praktycznie bezbłędna, wielki szacunek dla twórców:) tylko małe pytanie. Gdzie kupić książkę dzięki której można wzmacniać mikstury?

Kupić to nie wiem, ale przy użyciu dwóch przemian w chrząszcza, możesz ja zdobyć w świątyni śniącego :P

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
powie ktos jak uwarzyc tymczasowy napoj na sile? nauczylem sie alchemii ale nie mam takiej opcji w stole alchemicznym

blightborne

blightborne

Użytkownicy
posty24
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zdobylem ksiege Ciezka Zbroja, u kogo moge ja wyknac?

0 użytkowników
Do góry