Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3370064 7443

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3370064

Odpowiedzi 7443

Raicon

Raicon

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeżeli chodzi o wbijanie zręczności i siły jak ktoś pytał, ja sam myślałem w I i II rozdziale,że na pewno nie wbije 100+ siły i zręki szczególnie,że w miare rośniecia nam tych 2 atrybutów, rosną też punkty umiejętności jakie musimy wydać. Teraz zmieniłem zdanie, ponieważ spokojnie da się znaleźć tyle mikstur i ziół z których można mikstury zrobić potęgi i władzy, myślę,że banalna receptura i dzięki tym miksturom na spokojnie dobiłem po 120 zr i siły :) Szkoda,że aktualnie jestem na 5 rozdziale a tu wczoraj patch wyszedł i jestem załamany bo trzeba od nowa grać,żeby jego sobie zaaplikować do 1.4.6 :/

A i mam problem ludzie, bo jestem w świątyni orków w 5 rozdziale przed bitwą z ostatnim szamanem i nie mogę przejść przez most ten bo mi wywala gre do pulpitu z notką,że jakiegoś pliku brakuje , o co może chodzić?

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak zostanę kretem lub kopaczem to mogę potem stać się bandytą?

Pokaż mi swoje towary.

Raicon

Raicon

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak zostanę kretem lub kopaczem to mogę potem stać się bandytą?

Nie możesz. Jak zostaniesz Kretem to idziesz do Nowego Obozu jak Kopaczem Stary Obóz, a Bandyci to wystarczy,że będziesz trzymał się Draxa i wyznasz wole chęci dołączenia do nich ;)

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.A będę mógł wejść jako bandyta do starej kopalni?
2.Czy opłaca się mówić że ten typek z sekty chce zrobić z huno ćpuna czy nie? (wiem że jeżeli powiemy o tym thorusowi to dostaniemy od huno miecz i nwm czy np można ten miecz ulepszyć czy coś)

Pokaż mi swoje towary.

Raicon

Raicon

Użytkownicy
posty5
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.A będę mógł wejść jako bandyta do starej kopalni?
2.Czy opłaca się mówić że ten typek z sekty chce zrobić z huno ćpuna czy nie? (wiem że jeżeli powiemy o tym thorusowi to dostaniemy od huno miecz i nwm czy np można ten miecz ulepszyć czy coś)

1. Będziesz mógł, bo Bandyci też mają wstęp do starej kopalni, tylko strażnik coś burknie,że jesteś pasożytem ale możesz wejść :>
2. Ja osobiście nie mówiłem, i tak pewnie znajdziesz o wiele więcej mieczy i lepszych ;-)

Post połączony: 2016-08-12, 18:29
Ok, problem rozwiązałem sam, trzeba było pogrzebać tylko w plikach gothica i załatwione. Przeszedłem grę, około 50 godzin, i wrażenia mega pozytywne  super,że dużo nowych rzeczy doszło, ludzi, gildia Bandytów bardzo w porządku  ale brakuje jakiegoś fajnego kopniecia na koniec bo potem zaczęło się robić u nich nudno a na początku bardzo pozytywnie, atakowanie konwojów itp. Jest kilka rzeczy do poprawek ale widzę,że już w patchu 1.4.7 jest to zniwelowane w pewnym stopniu i dodane runy do teleportacji do Bandytów bo ja musiałem biegać ciągle do Bandy Quentina. Osobiście to na co chciałem zwrócić uwagę,że Y'Berion niby zginął a u mnie siedział on sobie potem wciąż na swym tronie w świątyni :D A także jak pobiłem Willa bo miałem taką opcję dialogową,żeby mu obić ryja nie mogłem nic dalej z nim robić, nie miał żadnej kwestii do powiedzenia przez kilka rozdziałów, tak samo Flint czy jak on ma tam w SO też nie wiem na co gostek jest bo nigdy nie dało się z nim pogadać, tak samo ten kopacz na Se..cpś w karczmie w NO też miał "Chcę z tobą pogadać. A on na to,że nie ma czasu na gadanie i nic" więc nie wiem czy to miałem pobugowane czy nie  ale no szkoda,że nie było od nich jakichś zadań czy coś,żeby byli użyteczni. Zbugowały mi się też 2 zadania z dostawą alkoholu nie dało się oddać do nikogo , i również misja od Quentina gdzie mamy sprawdzić co się dzieje w obozie w starej kopalni, on nam każe zobaczyć a tam nic się nie dzieje nikt się nie pojawia nic kompletnie.

Dziękuje całej ekipie za można powiedzieć nową ulepszoną rozgrywkę i zabieram się chyba za Gothic'a 2 żeby też odświeżyć sobie pamięć, ewentualnie pogram w inne mody do G1.

gothic1210
  • Gość
 :ok:  :D
Co do Willa to on daje questa z kopalnią złota tylko jeśli potraktujemy go uprzejmie :D
Flint z kolei przydaje się, jeśli wykonujemy questa dla Okyla. To on jest Cieniem, który odnalazł sekretną drogę do Wolnej Kopalni. Można go zabić lub wraz z nim pójść do Starego Obozu i zostać Cieniem w bardzo prostu sposób. (Niestety zabicie go nie daje konsekwencji w stylu "WK nie zostanie napadnięta". Załóżmy, że Strażnicy będą szukać do skutku.)
A pod Starą Kopalnia to powinien się kręcić Artegor. :D
Mimo wszystko fajnie, że ci się udało ukończyć.  :ok:

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 2 pytania
1.Czy w trakcie zadania "Blizna na sumieniu" po zabiciu blizny przez Snake można było przeszukać ciało blizny?
2.Po co jest nam worek od dawnego przywódcy żelaznej garoty który otrzymujemy od więźnia z SO?

Pokaż mi swoje towary.

deadstroke12

deadstroke12

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
najlepszy mod jaki w życiu widziałem ta najnowsza wersja bije wszystko fajnie by było zrobić edycje rozszerzoną do gothic 2 noc kruka bo tamte mody returning to trochę za dużo nowe światy nie lubie takich kombinowań

dinozaur7

dinozaur7

Użytkownicy
posty246
Propsy56
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Są inne addony. Nie tylko Returning :>

deadstroke12

deadstroke12

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
takiego czegoś jak edycja rozszerzona nie ma

Maniaks

Maniaks

Użytkownicy
posty22
Propsy3
  • Użytkownicy
Jaka broń? Pokaż staty.

Broń mistrzowska, którą daje nam Diego. Mistrzowski Miecz, chyba tak się nazywa i wymaga po 90 siły i zręczności. Daje 5 do szansy na obrażenia krytyczne :)

A i mam problem ludzie, bo jestem w świątyni orków w 5 rozdziale przed bitwą z ostatnim szamanem i nie mogę przejść przez most ten bo mi wywala gre do pulpitu z notką,że jakiegoś pliku brakuje , o co może chodzić?

Mi się nie chcą kraty przy Gor Bobie otworzyć, chociaż w tym pomieszczeniu z pułapką wszystkie przyciski powciskałem (ręcznie oraz za pomocą łuku). Tak więc stoję chwilowo w miejscu ;)

takiego czegoś jak edycja rozszerzona nie ma

A szkoda. Do dwójki coś takiego to byłoby naprawdę kozackie. Już ten mod do jedynki zrobił z niej wspaniałą grę, dopieszczoną prawie na maksa. Nie komplikuje zbyt wiele, a dodaje mnóstwo ciekawych rozwiązań i zadań. Brawa dla twórcy. Kawał solidnej roboty. Tego brakowało Gothicowi :)

Jeżeli chodzi o wbijanie zręczności i siły jak ktoś pytał, ja sam myślałem w I i II rozdziale,że na pewno nie wbije 100+ siły i zręki szczególnie,że w miare rośniecia nam tych 2 atrybutów, rosną też punkty umiejętności jakie musimy wydać. Teraz zmieniłem zdanie, ponieważ spokojnie da się znaleźć tyle mikstur i ziół z których można mikstury zrobić potęgi i władzy, myślę,że banalna receptura i dzięki tym miksturom na spokojnie dobiłem po 120 zr i siły :)

Ja jestem w piątym rozdziale i mam 135 siły i 42 zręczności. Wykorzystałem już mikstury ze Świątyni Śniącego do momentu spotkania Gor Boby. Napojów władzy stworzyłem zaledwie dwa, a potęgi chyba też dwa lub trzy. Dopiero w chwili pisania tego postu się zorientowałem, że nasiona z ogniociernia mogłem zmielić.. ale ja jestem idiotą! Jeśli to samo mogę zrobić z bagiennym zielem, to może uda się jeszcze podbić statystyki :D

Murzyn125p

Murzyn125p

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od kogo da sie nauczyc alchemii na 2 poziom bo od clawa nie moge a cor caloma nie ma.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Od kogo da sie nauczyc alchemii na 2 poziom bo od clawa nie moge a cor caloma nie ma.

Od takiego gostka w Obozie Bandytów, który siedzi w jaskini, chyba nazywa się Brinan

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

deadstroke12

deadstroke12

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
może twórca moda w przyszłości da rade zrobić coś takiego było by fajnie

Murzyn125p

Murzyn125p

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam zadanie "Robotnik do kopalni" i nie wiem kogo wziąć.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ktoś liczył ile już razy pytano tu o to?
Idź na plac świątynny na bagnach i pogadaj z Guy'em.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ile powinienem mieć siły żeby zacząć pić poty i brać bonusy od npc np od horacego?

Pokaż mi swoje towary.

Iskiel

Iskiel

Użytkownicy
Miłość, mądrość, odwaga.
posty102
Propsy23
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Miłość, mądrość, odwaga.
Xiriok, tu masz listę bonusów do poszczególnych statystyk, możesz sobie policzyć, bo nie wiem, ile chcesz wyciągnąć. Poziom 80 np.siły to już bardzo dobry poziom, oczywiście osiągnięty nauką i później bonusami. Aha, przy nauce zawsze przeskakuj progi, przy których zwiększa się koszt nauki danej staty, chyba wiesz, o czym mówię?

Spoiler
Bonusy do siły:
1.Horacy - 5pkt.
2.Loch Cytadeli - 2pkt.
3.Kryształ nad Almanachem - 1pkt.
4.Gor Boba - 1pkt.
5.Czarna tabliczka z bagna - 3pkt.
6.Kryształ pod wieżą Xardasa - 1ptk.
7.Duch strażnika królewskiego - 1pkt.
8.Kuźnia Stonea - 2pkt.
9.Kwatery Straży - 2pkt.
10.Czarna tabliczka od Steha w 2r - 3pkt.
11.Nagroda od Riordiana w 3r - 2pkt.

Bonusy do zręczności:
1.Chata Fiska - 2pkt.
2.Notatka autora moda (taka ciekawostka od niego, nie powiem, gdzie :P) - 5pkt.
3.Loch Cytadeli - 2pkt.
4.Kryształ obok cmentarzyska Orków - 1pkt.
5.Kryształ pod Fortecą - 4pkt.
6.Duch strażnika królewskiego - 1pkt.
7.Forteca - 6pkt.
8.Nagroda od Riordiana w 3r - 2pkt.

Bonusy do many:
1.Ziele (któreś z tych trzech najpopularniejszych) - 2pkt.
2.Mocne ziele (kręcone przez Nowicjuszy potajemnie) - 3pkt.
3.Zupa z pstrąga tęczowego - 5pkt.
4.Kryształ za jeziorem N.O - 1pkt.
5.Kryształ obok Krypty - 3pkt.
6.Jaskinia pod Cytadelą - 5pkt.
7.Duch strażnika królewskiego - 5pkt.
8.Nagroda od Torreza za list - 3pkt.
9.Nagroda od Cor Kaloma w 2r - 3pkt.
10.Pstrągi tęczowe (3szt, Mil, 3r - chyba) - 3pkt.
11.Forteca - 10pkt.
12.Nagroda od Riordiana w 3r - 7pkt.
Do tego możesz nałowić jeszcze pstrągów tęczowych w rzekach etc, kupując przynęty od Riva, i wczytując, jeśli długo nie łapią, na luzie wyciągniesz jeszcze z 10 tych rybek, każda +1 do many.
W 1r maksymalnie znajdziesz 15 Ogniocierni, chyba, że nowy patch coś zmienił, z czego uwarzysz 7 mikstur siły, zdaje się każda po +3, można też zdobyć maksymalnie 20 liści dębu, z czego wyjdzie ci (jeśli nic nie było zmieniane przez autora) jakieś 15 mikstur zręczności po +4 każda, bowiem do mikstur trwałych trzeba Kocianek (tak mi się wydaje..), których na 1r można pozyskać 15 właśnie. Co do many, dopiero w 3r zdobędziesz przepis na miksturę trwale ją podnoszącą, chyba, że zostaniesz w 2r Magiem Wody (jeśli Riordian ma przepis od początku, a nie dopiero od 3r), do tego czasu zdobędziesz 12 Dragrotów, bo Czarnych Ziół będzie i tak pełno, z czego uwarzysz oczywiście 12 mikstur ducha, każda nie wiem, ile daje, ktoś by Ci musiał napisać. Poza tym, w 3r i dalej zdaje się pojawia się więcej roślin u kupców, ale ja nie dokończyłem z powodu bugów nawet 3r, więc nie wiem za bardzo, co wiedziałem, napisałem. Skup się na dobrym rozwoju w 1r, a dalej pójdzie lajtowo. Max.lvl na 1r to 19, ale kilka osób by trzeba pobić, do tego nie stracić żadnego źródła PD (to ty musisz zabić każdą kreaturę w Kolonii, nikt inny, chyba, że odda Ci PD). W 2r, jeśli w 1r dobijesz 19, zdobędziesz dodatkowe 2lvle, w 3r chyba tak samo. Tyle info wystarczy ci, byś wyliczył postać wręcz perfekcyjnie. Tylko pamiętaj, ja jestem weteranem, dla mnie znalezienie 15 Ogniocierni w 1r nie było problemem, wybiłem Miasto Orków etc, tobie nie musi pójść już tak łatwo...
Spoiler
Zwój Telekinezy pomoże w poszukiwaniach ^^ Ale ode mnie tego nie wiesz :lol:

W imieniu całego forum the Modders pragnę wznieść toast za Bractwo Spolszczenia, za ich dobrą robotę i duży wkład w naszą małą społeczność fanów Gothica. Bez nich wiele modów nie zostałoby nam nigdy zaprezentowanych w naszym ojczystym języku. Dziękujemy.

XiriokPl

XiriokPl

Użytkownicy
posty55
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Pokaż mi swoje towary.

Duriel

Duriel

Użytkownicy
posty34
  • Użytkownicy
Czy w najbliższym czasie są planowane jakieś większe update/bugfixy?

0 użytkowników
Do góry