Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3408008 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3408008

Odpowiedzi 7445

thorus111

thorus111

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do kogo trzeba zagadać, żeby ukończyć zadanie 'Dostawy alkoholu' w obozie Bandytów? Quentin i Briam nie mają żadnej opcji dialogowej. Czy ktoś ukończył to zadanie bez problemu? Jedyne co przeczytałem tutaj na forum było, że ta misja jest zbugowana.

Zadanie można jedynie zakonczyc kodem, poprzez przyzwanie npc moderów
Insert NON_2233_Bula
zagadujesz do niego wybierasz chyba 1 kwestie (opcje developerskie lub cos w tym stylu) i potem gdzies nizej bedzie dialog zakonczenia tego questa

Zadzialalo, wielki dzieki!
Tak nawiasem mowiac to mod miodzio. Trzyma klimat podstawki. MT byl lekko przeslodzony jak dla mnie.

I na koniec tip na dobry early game start: Wykonac misje z latajacym pamietnikiem i nie konczyc zadania z Baalem Lukorem z amuletem co go bandyci maja (znaczy, nie oddawac amuletu). Runa Sopel lodu (latajacy pamietnik)  + Amulet - regeneracja many (misja z Baalem Lukorem) = mozna bic zebacze na 1 levelu :D

volttius

volttius

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Co dokładnie należy zrobić w opuszczonej kopalni żeby był dialog zakończenia tego zadania (Gomez i kopalnia)? np zabić nekromantę, podejść w określone miejsce, czy wybicie wszystkiego w kopalni itp

Grając innym obozem jest aktualizacja w dzienniku po rozmowie z nekromantą? Grajac bandytą jest caly czas wpis że muszę iść do kopalni sam i się nie aktualizuję podczas czyszczenia kopalni

Edit
NIE wchodziłem do kopalni zanim nie zleciła mi tego gildia

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
By sie gra nie zbugowała, należy nie wchodzić do kopalnii przed otrzymaniem tego questa. Jak to zrobiłeś, no to cóż, RIP.

I ja mam pytanie co do tego questu od Draxa dotyczącego dołączenia do bandytów, mam iść na plac wymian po te dokumenty, ale nikt tam nie ma opcji dialogowej. Według solucji, mam pogadać z tym kwatermistrzem, co nam dawał pierwszego questa, a potem z robotnikiem, ale nikt z nich nie ma odpowiednej kwestii dialogowej.

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Nie z kwatermistrzem tylko z Orrym, a później z robotnikiem znajdującym się w pobliżu jeziora. Odkupisz od niego klucz do skrzyni w której znajdują się dokumenty.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, granie magiem ognia/wody lub guru jest trudniejsze od grania wojownikiem?

Łeb jest mój, no i chuj.

Al0neW0lf

Al0neW0lf

Użytkownicy
posty19
Propsy5
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie grając magiem jesteś równie skuteczny jak wojownik ( ale jednak warto mieć pod ręka dobrą broń i przynajmniej 20 % walki bronią jednoręczną lub dwuręczną jak kto woli)

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Dzięki, wahałem się co do tego czy uczyć się czegokolwiek związanego z walką wręcz(kurier magów na placu targowym radził żebym się nauczył posługiwania 2H i nabrał troche krzepy ale kto by tam słuchał npc :P).

Łeb jest mój, no i chuj.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemano mam pytanie, da radę przejść grę postacią pod zręczność? (Typowy łucznik/assasyn)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Nie da rady :/ tylko wojownik 1h czy 2h, łuk i kusza to dodatki ;/

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dostać się do zamku jako bandyta? Gadałem z Miguelem kazał mi z kimś pogadać tylko nie wiem teraz z kim by się do zamku dostać (do tego pomieszczenia w ktorym gomez siedzi)

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pogadaj ze Snafem, wypytaj się o informację to da ci wskazówkę + Musisz kogoś zaszantażować

HeniuNalesnik1

HeniuNalesnik1

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mam pytanko
Witam może mi ktoś powiedzieć co do jasnej cholery co zrobić w czwartym roździale? Po rozmowie z Xardasem, poszedłem do kopalni, zabiłem tego maga, zabrałem kryształ, zabiłem 2 królowe pełzaczy, właściwie zabiłem wszystkich. Jestem magiem wody.

Edit:
Aha. Wcześniej jeszcze dostałem zadanie ostrzec bandytów, teraz po wykonaniu coś idzie do przodu z kopalnią. Draxa wcześniej zabiłem, musiałem przyzwać go kodem.
Ale podczas grania w tego moda już kilka razy miałem sytuację, że nie mogłem czegoś popchać do przodu bo nie zrobiłem jakiegoś starego zadania( i myślałem, że się cała gra pobagowała...), choć nie było jasnego warunku, aby coś wykonać...

Edit 2:
Powiedzcie mi gdzie zaprowadzić corristo, bo mnie zaraz ku*wica weźmie. Albo same bugi, albo nic wyjaśnione, albo cos k*rwa nie działa.

musisz iść do starej świątyni orków jak idziesz od strony Miltena skręć ścieżką do cavalorna przed cavalornem w lewo ( tylko nie  drogą do nowego obozu) i zaraz powinna być świątynia

Post połączony: 2016-03-28, 14:04

Co dokładnie należy zrobić w opuszczonej kopalni żeby był dialog zakończenia tego zadania (Gomez i kopalnia)? np zabić nekromantę, podejść w określone miejsce, czy wybicie wszystkiego w kopalni itp

Grając innym obozem jest aktualizacja w dzienniku po rozmowie z nekromantą? Grajac bandytą jest caly czas wpis że muszę iść do kopalni sam i się nie aktualizuję podczas czyszczenia kopalni

Edit
NIE wchodziłem do kopalni zanim nie zleciła mi tego gildia

wchodzisz do kopalni i w konsoli wpisujesz insert non_2233_bula wyskakuje gostek gadasz z nim bierzesz pierwszą opcje potem 2 albo 3 ( coś co jest pod end_game) pojawia sie glen gadasz z nim zabijasz nekromante i ogólnie całe ustrojstwo wychodzisz z kopalni i doyle(bd oddalony więc żeby usłyszeć dialogi możesz pomóc sobie konsolą w podejściu do niego klikając K) zagaduje do cb a potem już z górki Ci pojdzie

Moje pytanko mam misje sytuacja w starej kopalni( quentin kazal mi sprawdzić co się stało jak już rozmawiałem ze skorpionem) niestety ja wybiłem wszystkich strażników wczesniej i gdy tam przychodze to leżą 4 trupy ( 2 strażników cień i jeszcze jakiś immienny(rela cos tam) ale ona ma tylko monety) jak wracam do quentina nie ma żadnych opcji dialogowych :/

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
pogadaj ze Snafem, wypytaj się o informację to da ci wskazówkę + Musisz kogoś zaszantażować

No właśnie pogadałem już z nim o Rączce, Scattym i Fletcherem ale z nimi próbuję potem gadać to nie mają takich kwestii dialogowych na taki temat ze coś o nich wiem

Skąd wziąć utarte nasiona ogniociernia?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall

Utrzyj ogniocierń w rozdrabniaczu

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

HeniuNalesnik1

HeniuNalesnik1

Użytkownicy
posty7
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Utrzyj ogniocierń w rozdrabniaczu

1.tylko nie w każdym rodrabniaczu bd miał taką opcje więc musisz szukać aż do skutku u mnie przy jednym ze stanowisk kolo Baala Oruna dopiero sie dało ( można je również zebrać kolo starej cytadeli( z tyłu) tam gdzie jest Ur-shak)
2. Zeby zaszantażować Scatiego musisz obrabować jego skrzynie i tam bd dowody jego fałszerstwa, jeżeli mu je oddasz to wzamian jego kolega bd Cie wpuszczał do zamku Gomeza

volttius

volttius

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wchodzisz do kopalni i w konsoli wpisujesz insert non_2233_bula wyskakuje gostek gadasz z nim bierzesz pierwszą opcje potem 2 albo 3 ( coś co jest pod end_game) pojawia sie glen gadasz z nim zabijasz nekromante i ogólnie całe ustrojstwo wychodzisz z kopalni i doyle(bd oddalony więc żeby usłyszeć dialogi możesz pomóc sobie konsolą w podejściu do niego klikając K) zagaduje do cb a potem już z górki Ci pojdzie

Dzięki wielkie, pomogło !! Nie musiałem nawet wczytywać wcześniejszego zapisu, zrobiłem to po zabiciu nekromanty i oczyszczeniu kopalni a i tak zadziałało. Dokładnie to trzeba wybrać opcję Abmine_soldiers. Ktoś powinien dodać te rozwiązanie do tematu "bandyci - 4 rozdział - kopalnia - bug".

wasserfull

wasserfull

Użytkownicy
posty72
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A jak dostać się do cmentarzyska orków skoro kołowrót jest zacięty?

Mati9319

Mati9319

Użytkownicy
posty10
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam

Niedawno zacząłem grać w wersję 1.4.5 i póki co jest naprawdę miodnie. Walka z potworami niestety budzi we mnie niepokój, który wiąże się z następującym pytaniem:

Czy nie będzie aby dochodziło do absurdalnych sytuacji typu "mam 100 ochrony przed bronią, 300 HP i pewne potwory rozwalają mnie dwoma ciosami" oraz analogicznie "mam od groma siły, potężną broń i pewnym potworom zadaję śladowe ilości obrażeń"? Innymi słowy: czy nie będzie to wyglądało jak Mroczne Tajemnice na poziomie trudnym?

volttius

volttius

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moje pytanko mam misje sytuacja w starej kopalni( quentin kazal mi sprawdzić co się stało jak już rozmawiałem ze skorpionem) niestety ja wybiłem wszystkich strażników wczesniej i gdy tam przychodze to leżą 4 trupy ( 2 strażników cień i jeszcze jakiś immienny(rela cos tam) ale ona ma tylko monety) jak wracam do quentina nie ma żadnych opcji dialogowych :/

Artegor tam nie stał? ten co strzegł wcześniej wejścia do kopalni, to z nim trzeba pogadać. Może spróbuj go przyzwać jeśli go zabiłeś wcześniej i ciało znikło.

gothic1210
  • Gość
@HeniuNalesnik1 Dokładnie tak jak mówi @volttius musisz pogadać z Artegorem. Powinien gdzieś tam stać, ewentualnie musisz go przyzwać kodem.

0 użytkowników
Do góry