Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3409012 7445

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3409012

Odpowiedzi 7445

sirpazuzu

sirpazuzu

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak się teraz zastanawiam, czy nie pominąłem GMDK w tym wszystkim. Niemniej, nawet jeśli bym pominął, to ER działała bez zarzutu aż to tego momentu. Na upartego pamiętam, że folder ModVDF i Tools tworzyłem sam jako nowy folder, bo nie mogłem znaleźć tego w katalogu z grą ani pod hasłem appdata.
Aż spróbuję ten szajs zainstalować po raz kolejny...

Co do save'ów, nie mam wcześniejszych. Jechałem na 3 save'ach z małymi odstępami czasowymi. W tym zapisywałem grę w niemal tym samym momencie na dwóch save'ach, bo raz już miałem sytuację, że jechałem na jednym slocie i mi się on zepsuł, przez co musiałem załadowywać drugi i znowu mozolić się z questami, które ukończyłem dnia poprzedniego. Damn...

Edit. PlayerKit zainstalowany

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Masz tu link do swojego save w Świątyni Śniącego

Nie wiem jaki miałeś problem ja wszedłem do świątyni bez problemu :hmmm:

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Draquer

Draquer

Użytkownicy
Problematyk :F
posty360
Propsy23
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Problematyk :F
Jak to jest w końcu z tym dxem11? Parę miesięcy temu widziałem jak Outlander wstawiał screena z tym dxem, a stronę w tył Jakub91 napisał że jest nie kompatybilny. @Outlander

Spoiler
#include<iostream>
using namespace std;

int main()
{
      cout << "Hello theModders" <<endl;
      return 0;
}

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
po którymś commitcie dx przestał współpracować z ER

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi pomogło wywalenie  wszystkiego  z ekwipunku  tzw zostawiłem  najpotrzebniejsze  rzeczy  resztę  zostawiłem  przed  Świątynią.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Mi pomogło wywalenie  wszystkiego  z ekwipunku  tzw zostawiłem  najpotrzebniejsze  rzeczy  resztę  zostawiłem  przed  Świątynią.

Jak byś był w temacie i chciałoby się tobie to czytać to byś wiedział, że to robił  :facepalm: .

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wie ktoś co mam zrobić w 4 rozdziale, bo mam zadanie z Xardasem i pogadałem z nim o wszystkim, i został ostatni dialog, ale on chyba mówi, że teraz mam pracować dla swojej gildii nie pamiętam coś w tym stylu. No i byłem strażnikiem w SO i przeszedłem do Najemników, a u najemników porobiłem wszystkie zadania typu odbici opuszczoną kopalnie, pomóc Torlofowi, kopacz do Opuszczonej Kopalnii dla Quentina itp. A u Xardasa dalej nic się nie dzieje i nie mam żadnego wpisu w dzienniku, a przecież mam już same zadania poboczne :pokerface: Bo chyba te zadanie z zaprowadzeniem Corristo do stołu alchemicznego to nie główny wątek no chyba, że ER to zmienia. I właśnie nie wiem gdzie zaprowadzić Corristo. Pomóżcie, bo może coś nie tak robię :O.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Corristo możesz zaprowadzić do tego laboratorium na terenie orkowej areny lub do jaskini tych zielarzy co bruździli Calomowi.

Łeb jest mój, no i chuj.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak to jest z dołączaniem do Starego Obozu jako kopacz w 1.45 bo w poprzedniej wersji jest chyba inaczej?
Co trzeba zrobić aby być kopaczem?

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak to jest z dołączaniem do Starego Obozu jako kopacz w 1.45 bo w poprzedniej wersji jest chyba inaczej?
Będziesz musiał zrobić zadanie dla Lorenza jest w domku, koło domu Diega. Nie chce za bardzo spojlerować  :F.

Post połączony: 2016-03-14, 20:41
Jaka jest najlepsza broń jednoręczna w 4 rozdziale ? Bo jak narazie mam "Wrzask Bersekera" jakoś tak który ma 66 obrażeń mogę gdzieś kupić/znaleźć lepszą broń ?

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
Będziesz musiał zrobić zadanie dla Lorenza jest w domku, koło domu Diega. Nie chce za bardzo spojlerować  :F.

Post połączony: 2016-03-14, 20:41
Jaka jest najlepsza broń jednoręczna w 4 rozdziale ? Bo jak narazie mam "Wrzask Bersekera" jakoś tak który ma 66 obrażeń mogę gdzieś kupić/znaleźć lepszą broń ?

No raczej Miecz Blizny zadawał więcej obrażeń, chyba 70

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Gram obecnie w ER i korzystam z miecza o nazwie "Prawo Kruka" zadaje 70.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
No raczej Miecz Blizny zadawał więcej obrażeń, chyba 70
Dla wyjaśnienia: ER mocno osłabia miecz Blizny - zadaje ok. 65 obrażeń. W każdym razie mniej niż wrzask berserkera.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

szperekkuchar

szperekkuchar

Użytkownicy
posty65
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytania:
Czy można dołączyć do Żelaznej Garoty?
Od kogo można dostać quest?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa

thorus111

thorus111

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do kogo trzeba zagadać, żeby ukończyć zadanie 'Dostawy alkoholu' w obozie Bandytów? Quentin i Briam nie mają żadnej opcji dialogowej. Czy ktoś ukończył to zadanie bez problemu? Jedyne co przeczytałem tutaj na forum było, że ta misja jest zbugowana.

volttius

volttius

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do kogo trzeba zagadać, żeby ukończyć zadanie 'Dostawy alkoholu' w obozie Bandytów? Quentin i Briam nie mają żadnej opcji dialogowej. Czy ktoś ukończył to zadanie bez problemu? Jedyne co przeczytałem tutaj na forum było, że ta misja jest zbugowana.

Zadanie można jedynie zakonczyc kodem, poprzez przyzwanie npc moderów
Insert NON_2233_Bula
zagadujesz do niego wybierasz chyba 1 kwestie (opcje developerskie lub cos w tym stylu) i potem gdzies nizej bedzie dialog zakonczenia tego questa

krzys837

krzys837

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam może mi ktoś powiedzieć co do jasnej cholery co zrobić w czwartym roździale? Po rozmowie z Xardasem, poszedłem do kopalni, zabiłem tego maga, zabrałem kryształ, zabiłem 2 królowe pełzaczy, właściwie zabiłem wszystkich. Jestem magiem wody.

Edit:
Aha. Wcześniej jeszcze dostałem zadanie ostrzec bandytów, teraz po wykonaniu coś idzie do przodu z kopalnią. Draxa wcześniej zabiłem, musiałem przyzwać go kodem.
Ale podczas grania w tego moda już kilka razy miałem sytuację, że nie mogłem czegoś popchać do przodu bo nie zrobiłem jakiegoś starego zadania( i myślałem, że się cała gra pobagowała...), choć nie było jasnego warunku, aby coś wykonać...

Edit 2:
Powiedzcie mi gdzie zaprowadzić corristo, bo mnie zaraz ku*wica weźmie. Albo same bugi, albo nic wyjaśnione, albo cos k*rwa nie działa.

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Corristo zaprowadź do jaskini znajdującej się niedaleko NO, ta przy jeziorze gdzie jest stół destylacyjny.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

krzys837

krzys837

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ok dzieki. A co z questem spotkanie? Gorn mnie zaprosił, jednak przy kręgu byli tylko opętani ludzie z bractwa.

Edit: Dobra, są troszkę obok, znalazłem.

0 użytkowników
Do góry