Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3168854 7440

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3168854

Odpowiedzi 7440

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
1. Czy kostury wymagają many czy siły i czy dają jakieś dodatkowe bonusy ?
Obu
2. Czy w wersji 1.451 są jakieś bugi dzięki którym nie da się zrobić wszystkich zdań ?
Są, ale jest ich o wiele mniej niż w wersjach poprzednich, zresztą doszło też kilka innych ciekawych rzeczy - widać znaczący progres.

volttius

volttius

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy udało się komuś uruchomić Edycje Rozszerzoną razem z dx11 tak żeby było widać dialogi i interfejs? Co może powodować ten problem?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
1. Czy kostury wymagają many czy siły i czy dają jakieś dodatkowe bonusy ?
Obu
2. Czy w wersji 1.451 są jakieś bugi dzięki którym nie da się zrobić wszystkich zdań ?
Są, ale jest ich o wiele mniej niż w wersjach poprzednich, zresztą doszło też kilka innych ciekawych rzeczy - widać znaczący progres.

Czyli żadnych bonusów typu do walki dwuręcznymi albo do many +5 nie ma w postaci kostura ?

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
edycja rozszerzona nie jest kompatybilna z dx 11 nic nie zrobisz

lukcik91

lukcik91

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak w 3 albo 4 akcie nauczyć się walki bronią jednoręczną jako najemnik? Cord nie ma żadnej opcji dialogowej.

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Czy jeśli nie będę odpalał z Administratora to mi komputer wybuchnie i wyleci w powietrze bo skrypty się nie wczytają (pytam na serio) bo mam teksturę beziego fajną ale nie działa gdy daje na Administracyjny tryb :(  :lol: (chodzi o to czy mi się wszystko w czyta i nie będzie błędów) ?

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Jak w 3 albo 4 akcie nauczyć się walki bronią jednoręczną jako najemnik? Cord nie ma żadnej opcji dialogowej.

A który poziom masz już wyuczony ? bo broń 1h można tylko dobić do poziomu 10 max i dlatego już cię uczyć nie chce Cord.

One i tak wrócą, jeśli się nimi nie zajmiesz jak należy !!..!!

Siekiera

Siekiera

Użytkownicy
posty55
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Gdzie mogę znaleźć przepis na miksturę potęgi i władzy?
2. Nie mogę zrobić mikstury siły bo nie mam składników a mam wszystkie składniki kociankę nasiona ogniociernia itd. o co chodzi?

Jak dobrze pamiętam Mag Wody Riordian ma księgę z tymi przepisami, sprawdź  :ok:
A co do ogniociernia sprawdź handlarzy  któryś powinien mieć jakieś na sprzedaż i przeszukaj dokładnie kolonie jakieś znajdziesz na pewno. A nic nie poszło na marne bo utarte nasiona przydadzą się do władzy lub potęgi takze nie martw się :ok:   

Post połączony: 2016-03-07, 20:54
Ponawiam pytanie Mam pytanie [UWAGA SPOJLER], bo wykonuje zadanie "Poszukiwania Rączki", i tak rozmawiałem już z Dexterem i Diego przeszukałem dom Rączki znalazłem klucz do skrzyni, otworzyłem skrzynie znalazłem jakieś niepotrzebne itemy i księge o zamkach do skrzyń przeczytałem wpis w dzienniku i nie wiem co robić. Ktoś pomoże ??  Bo chyba podkategoria "Problem z zadaniami" dostała raka i wszyscy o niej zapomnieli :v.

Idz do NO i pogadaj z Silasem w karczmie na jeziorze bo on chciał jemu coś ukraść  i powinno truchło Rączki się pokazać tam  o odpowiedniej godzinie raczej,  chyba nie w dzień tylko jakoś wieczorem albo po północy musisz posprawdzać to bo ostatni raz robiłem ta misje z rok temu dobre. Na pewno trup będzie w tej karczmie ;)

Sorry, ale już dawno zrobiłem zadanie i zapomniałem odpisać  :trollface: Musiałem przeczytać 1 z 2 książek oczywiście nie przeczytaem pamiętnika Rączki  :facepalm: no i poszedłem do Nowego Obozu pogadałem z Silasem, on mnie skierował do Krzykacza potem Krzykacz kazał mi iść do Klina, ale go nie było więc randomowy npc mi powiedział, że poszedł z Rączką gdzieś za obóz i jak się wychodzi się w prawo byli obaj i była gadka bla bla, wstawiłem się za Rączką, i po prostu wrócił do SO  :F             

Mam pytanie lepiej inwestować pkt. nauki w broń jednoręczną czy dwuręczną ?

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Mam pytanie lepiej inwestować pkt. nauki w broń jednoręczną czy dwuręczną ?

Wiesz to zależy co lubisz  bardziej kolego,  wszak dobry 1h można szybko zdobyć  a 2h to trzeba  poszukać go sobie dobrze no i wymaga większości więcej siły niż zadaje obrażenia. osobiście lepiej mi się gra 1h. 
A co do zadania z Raczką to nie spodziewałem  się ze tak  to zadanie zmieniono, sorki za wprowadzenie w błąd.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty229
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mod będzie dalej wspierany?

sirpazuzu

sirpazuzu

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Po przejrzeniu wątków na forum i upewniwszy się, że nie ma takiego, zwracam się z następującym problemem.
Problem ten, w prawdzie był chyba tu jednorazowo poruszany, jednak również w dyskusji ogólniej i nikt wówczas nie przedstawł skutecznego rozwiązania.
Otóż Gram w Edycję Rozszerzoną do "jedynki" i jestem już bliski ukończenia gry.
Niestety, kiedy wchodzę do świątyni śniącego, to nieważne z którega save'a, nieważne, co wcześniej bym robił, to zawsze rezultat jest taki, że po "wczytaniu" lokacji, gra crashuje.
Ktoś już miał tu taki problem i jedyną sugestią było uszczuplenie ekwipunku. W prawdzie nie wiem, jak to miało pomóc, niemniej, zastosowałem się do tego i niestety nie pomogło.
Zawsze radziłem sobie z grą samodzielnie, czasem pomagałem komuś w razie problemów poza forum, niemniej sam teraz jestem w martwym punkcie.
Czy istnieje jakaś łatka naprawiająca ten błąd? Czy też może brakuje mi jakiegoś pliku, czegokolwiek.
Zaznaczam, że wersję edycji mam najbardziej aktualną.
W Ostateczności: Generalnie nie popieram takiego sposobu działania, więc z góry przeproszę za samą sugestię, ale czy istnieje kod, który przenosi do wnętrza świątyni? Normalnie bym nie pisał o kodzie, bo nie gram na kodach od wielu lat, jednak jestem tu bezradny. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc i pozdrawiam

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Spróbuj zmniejszyć zasięg widzenia, zdjąć zbroje/miecz/łuk/hełm/ect.

sirpazuzu

sirpazuzu

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety, ta metoda nie pomogła.
Z postaci zdjąłem wszystko, zarówno bronie i zbroję, jak i zaklęcia podpięte pod skróty pod cyferkami oraz pierścienie i amulet.
Za drugim razem, dla pewności dodatkowo zmniejszyłem tekstury.
Rezultat, niestety ten sam

UnknownJAY

UnknownJAY

Użytkownicy
posty41
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Z postaci zdjąłem wszystko, zarówno bronie i zbroję, jak i zaklęcia podpięte pod skróty pod cyferkami oraz pierścienie i amulet.

A próbowałeś odinstalowania ER, Gothica i zainstalowania wszystkiego od nowa ?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Witam.
Po przejrzeniu wątków na forum i upewniwszy się, że nie ma takiego, zwracam się z następującym problemem.
Problem ten, w prawdzie był chyba tu jednorazowo poruszany, jednak również w dyskusji ogólniej i nikt wówczas nie przedstawł skutecznego rozwiązania.
Otóż Gram w Edycję Rozszerzoną do "jedynki" i jestem już bliski ukończenia gry.
Niestety, kiedy wchodzę do świątyni śniącego, to nieważne z którega save'a, nieważne, co wcześniej bym robił, to zawsze rezultat jest taki, że po "wczytaniu" lokacji, gra crashuje.
Ktoś już miał tu taki problem i jedyną sugestią było uszczuplenie ekwipunku. W prawdzie nie wiem, jak to miało pomóc, niemniej, zastosowałem się do tego i niestety nie pomogło.
Zawsze radziłem sobie z grą samodzielnie, czasem pomagałem komuś w razie problemów poza forum, niemniej sam teraz jestem w martwym punkcie.
Czy istnieje jakaś łatka naprawiająca ten błąd? Czy też może brakuje mi jakiegoś pliku, czegokolwiek.
Zaznaczam, że wersję edycji mam najbardziej aktualną.
W Ostateczności: Generalnie nie popieram takiego sposobu działania, więc z góry przeproszę za samą sugestię, ale czy istnieje kod, który przenosi do wnętrza świątyni? Normalnie bym nie pisał o kodzie, bo nie gram na kodach od wielu lat, jednak jestem tu bezradny. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc i pozdrawiam

Prześlij save, spróbuje coś zrobić

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!

Spróbuj wejść i wyjść ze Świątyni i powiedz czy się udało.

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

sirpazuzu

sirpazuzu

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A próbowałeś odinstalowania ER, Gothica i zainstalowania wszystkiego od nowa ?

Próbowałem nawet 3 razy, rezultat ten sam.

Spróbuj wejść i wyjść ze Świątyni i powiedz czy się udało.

Też niemożliwe. Otóż mam taką sytuację. Wchodzę do środka, wyświetla mi się ekran wczytywania, jeszcze Niby wczyta się do końca, bo słyszę ten "szeleszczący" dźwięk aktualizacji dziennika, tylko ekran wczytywania jeszcze nie przerzuca się na obszar gry i w momencie, gdy próbuje to zrobić, gra mi crashuje. Nawet setnej sekundy nie jestem w świątyni na etapie, by kontrolować cokolwiek.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No to teraz pytanie czy masz ściągnięte wszystkie pierdoły typu player_kit_1.80k?

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
bez player kita by moda nie odpalił.

Grahtnakk

Grahtnakk

Użytkownicy
JA BYĆ BROŃ SZAMAN !!!!
posty140
Propsy16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mi odpalił xD Dokonałem niemożliwego

Post połączony: 2016-03-13, 14:51
A masz jakieś wcześniejsze save'y? Z dużego upływu czasu?

KRUSHAK KA RUSHTASOK!!!!

0 użytkowników
Do góry